- 20 Eylül 2017
- 96
- 32
- 88
- 28
- Konu Sahibi Pembetokaaa
-
Aslında bende sizin gibi düşünüyorum. Bilirsiniz HES uygulaması üzerinde ihbar butonu vardır, bu gibi durumlarda ihbarda bulunmamız için eğer ihbar etseydim polis kesinlikle para cezası keserdi. Sosyal mesafe kuralı yok, çocuklarda maske yoktu ve ortam hijyenik değildi zaten 20 metrekare dükkan ama yine de kıyamadım, yöneticiye şikayet ettim zaten sonra da site görevlimiz üzerime yürüdüKonuşmanız için bir sebep yok.
Kadın saygısızın teki, siz konuşsanız dahi anlayacağını zannetmiyorum.
Önce üzerime yürüdü, aramızda masa vardı eğer yan yana olsaydık belki fiziksel zarar verebilirdi ki kesin verirdi. Görmeliydiniz gözü dönmüştü, bana nasıl laflar etti şok içinde kaldım sonra evine gidip kendini kendini yerden atması, dükkan benim demesi... bunlar sağlıklı psikolojide insanın yapacağı şeyler değil.Neden özür dileyeceksin?Birak kendi haline.Dengesiz oluşacak baska durumda o an kendine bir sey yapar başınıza kalir.Uzak durun
Şöyle bir durum var, belirtmedim.A aaaaa o yönetici de nasıl bir yöneticiyse artık anlamadımmm.
Asıl sorun onda bence , insanları bu şekilde muhattap etmemeli.
Görevlilerin sınırları da apartman sakinlerince belirlenmeli , o ne öyle ben temizledim benimdir kafası ?
Temizlenmesin o zaman .
Yöneticiye el altından sopa göstermek lazım asıl , ya da onu değiştirmek lazım.
Hanımefendi herkes sizin kadar bilgili, aklı başında değil. Tabii ki doğrusunu siz yapıyorsunuz zaten çevremdeki statü sahibi ebeveynler de sizin gibi düşünüyor ama sizin gibi düşünmeyen çok anne baba var. Biri de sitemizin görevlisi.hayattan öğrendiğim derslerden biri kendini yerden yere atan kişilerden uzak durmaktır, çok yakın akrabam bile olsa.
ikincisi kadınla konuşmanızı gerektirecek bir durum yok, yönetici ile de işiniz yok, olayı ilk öğrendiğinde kadının özür dilemesini sağlamalıydı, açıkça kadının tarafını tutmuş.
ben sizin yerinizde olsam 6 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olduğu şu günlerde kadını polise ihbar ederdim. Yöneticinin de ismini verir, bu tip toplantılara izin veriyor derdim. Nahoş bir durum, ceza yesinler de akılları başlarına gelsin, ne demek kutlama falan? oğlumun tam kreş zamanı, 1 yıl hayalini kurdum, şimdi dışarı bile çıkamıyoruz, otursun herkes evinde.
Şöyle bir durum var, belirtmedim.
Apartmanın yöneticisi olan kadın ile site görevlimiz kadın çok yakın arkadaşlar yani kanka dediğimiz türden yakınlıkları var. Yöneticimiz, site görevlimizi çok seviyor hatta "haticeyi (kapıcımızın adı) görmek için çöpleri geç çıkıyorum" demişti. Öyle tuhaf bir sevgi.
Yönetici olaydan sonra sadece "yanlış yaptım ama Pembetokaa sende beni sinirlendirdin. Ben hamur açarken bana şikayette bulundun" dedi.
Ben o an onun hamur açtığını bilmiyordum tabii. Yani hakkımı aradım diye suçlu oldum
moralinizi bozmayın daha fazla, yatıp uyuyun, bir kez daha böyle bir kutlama yapmasını bekleyin, nasılsa hata yapacak, belli ki korona morona dinlemiyor, polisi aramak istemezseniz böyle bir şeye bir daha şahit olduğunuzda fotograflarını çekin ve cimere online şikayet edin, fotografları da yükleyin, gerisine karışmayın, isimsiz ihbar yapın, isminiz karşı tarafa verilmezHanımefendi herkes sizin kadar bilgili, aklı başında değil. Tabii ki doğrusunu siz yapıyorsunuz zaten çevremdeki statü sahibi ebeveynler de sizin gibi düşünüyor ama sizin gibi düşünmeyen çok anne baba var. Biri de sitemizin görevlisi.
1 yaşındaki çocuğunun doğum gününü kutlamak için 20 metrekarelik dükkana 15 tanesi çocuk 20 kişiyi çağırdı. Kimsede de maske yoktu zaten mesafe de yoktu. Ben büyük bir olay çıkmasın diye yöneticiye bildirdim ama yanlış yapmışım. Yönetici benim adımı verince de site görevlisi üzerime yürüdü daha yakın olsak darp edebilirdi gözü dönmüştü adeta. Tek suçum onu şikayet etmekti. Kendisine 6 senedir bir kere bile saygısızlık yapmadım ama yapılanlara bakın
Gerizekalı galiba yöneticiŞöyle bir durum var, belirtmedim.
Apartmanın yöneticisi olan kadın ile site görevlimiz kadın çok yakın arkadaşlar yani kanka dediğimiz türden yakınlıkları var. Yöneticimiz, site görevlimizi çok seviyor hatta "haticeyi (kapıcımızın adı) görmek için çöpleri geç çıkıyorum" demişti. Öyle tuhaf bir sevgi.
Yönetici olaydan sonra sadece "yanlış yaptım ama Pembetokaa sende beni sinirlendirdin. Ben hamur açarken bana şikayette bulundun" dedi.
Ben o an onun hamur açtığını bilmiyordum tabii. Yani hakkımı aradım diye suçlu oldum
Ben de öyle yaptım zaten ama örgütleme amaçlı değil de herkesin haberi olsun istedim. Çünkü site görevlisinin üzerine yürüyen ben olsaydım (ki imkansız) herkes bu olayı biliyor olurdu bütün komşular bilirdi ama site görevlisi üzerime yürüdüğü için olayın üzerini kapatmaya çalışıyorlar bunu da yönetici yapıyor ama haziran 2021 site toplantısı var, ben de geleceğim ve herkese toplu olarak size anlattığım gibi anlatacağım.A aaa deli mi ne ? Hamur açarken şikayet alamıyo muymuş?
Ben senin yerinde olsam apartmanı örgütlerim, heeeerkese anlatırım , o yöneticiyi de değiştirtirim/
Kesinlikle konuşmazdım. Çöpümü kendim atarım. Kapımın önünü süpürmesin. 1 lirada vermem.Olay 1.5 ay önce meydana geldi.
Apartmanda 6 senedir kapıcılık yapan görevlimiz, apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.
1.5 ay önce 20 metrekarelik dükkana 15'i çocuk 20 kişiyi toplayarak doğum günü kutlaması yaptı hem de pandemi bu kadar yoğunken. Ben de yöneticiye bildirdim, yönetici de bana sinirlenmiş ve görevli kadına "seni Pembetokaa şikayet etti" demiş.
Apartman görevlimiz kadın da üzerime yürüdü, yürürken bunları söyledi; "senin benimle derdin ne kızım he senin benimle derdin ne amacın ne senin, sen bana 1 aydır surat yapıyon" dedi. Ben şok oldum, onun üzerine yürümedim zaten şoka girmiştim sonra evine gidip, sinir krizine girdi. Arkasından gidip, sakinleştirmeye çalıştım, kendisini yerden yere attı sonra da "o dükkanı ben temizledim ben adam ettim" dedi yani o dükkan benim demek istedi sonra 2 dakika içinde sakinleşip dükkana geçti ve 19.00'dan 23.00'e kadar kutlama yapmaya devam etti.
Ben çok kötü oldum. Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.
Yöneticiye ilettik bu olayı ama bir yaptırım uygulanmadı. Görevli benden özür dilemedi, ben konuşmadım. Sizce konuşmalı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?