- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi Pembetokaaa
-
Gucu yeten yetene. Onlar seni kolay lokma gormusler. Uste cikmak icin seni suclamislar ki suclarini bastirmislar boylece. Aldigin karar dogru. Bundan sonra onlatla muhatap olma bosver. Senin onlara ihtiyacin da yok.O olaydan sonra ikisini de engelledim. Sitenin Whatsapp grubundan ayrıldım. İkisiyle de konuşmuyorum. Şöyle bir karar aldım, siteyle ilgili komşu veya site görevlisiyle ilgili bir şikeyetim varsa direkt polise ihbar edeceğim en azından polisimize güveniyorum adımı vermeyecektir.
Yöneticinin savunması şuydu;"ben hamur açarken şikayet ettin çok sinirlendim" dedim.
Yani ben suçlu oldum
Biz görevliye zamanında ailecek çok yakın davrandık ailem bize birçok şey verdi yardımcı oldu. Bunlar söylenmez ama iyilik yaptık. Aslında sorun bu yani mesafe koyulması gerekiyor, muhattap olmamak gerekiyor ama biz herkesi kendimiz gibi iyi sanınca mesafeyi koruyamadıkBağıran kadın ona mesafelıdır zaten, herkes birbirinin kim oldugunu bilerek hareket etmıs o konuda ve kadın covidi one surmus haklı da
Siz kankınızden bahseder gibi davranıyorsunuz yazıyorsunuz suan, o da sizi bagıracagi ozur dılemeyecegı kankısı olarak goruyor muhtemelen tıpkı sizin onu gordugunuz gıbı... neden sizden ozur dilesin ki?
Evet işte demek istediğim bu zaten. Herkes bi haddini bilecek ne demek yani üstüne yürümek. Sessiz kalacağınızı bildikleri için bu şekilde bi yaklaşım sergilemişler. Hiç susmayın canım ne münasebet. Şikayet edin uğraşsınlar cezalarını da yesinler hiç acımayın. Eğer size gelip yine sen mi şikayet ettin filan derlerse ben ettim üstüme saldıracaksan tekrar polisi arıyorum bide bunun için şikayet ederim diyin. Böyleleri karşısında daha dişli birini görünce hemen susarlar zaten.Biz olaysız bir aileyiz yani bizden zarar vermez bunu da kapıcı gayet iyi biliyor. Ben sessiz ve uzlaşmacı bir kızım yani ben bu zamana kadar hiçbir komşumla tartışmadım yapım böyle. Bunu bildiği için görevli zaten üzerime yürüdü. Çok üzüldüm
Tamam iste cok yakın davranmak size bagırmasına yol actı, bende bunu diyorumBiz görevliye zamanında ailecek çok yakın davrandık ailem bize birçok şey verdi yardımcı oldu. Bunlar söylenmez ama iyilik yaptık. Aslında sorun bu yani mesafe koyulması gerekiyor, muhattap olmamak gerekiyor ama biz herkesi kendimiz gibi iyi sanınca mesafeyi koruyamadık
Bundan sonra benim yapacağım tek şey hazirandaki toplantıda olanı biteni herkese anlatmak ve tek saygısızlığında polise ihbar etmekGucu yeten yetene. Onlar seni kolay lokma gormusler. Uste cikmak icin seni suclamislar ki suclarini bastirmislar boylece. Aldigin karar dogru. Bundan sonra onlatla muhatap olma bosver. Senin onlara ihtiyacin da yok.
Bundan sonra mesafeyi koruyacağımTamam iste cok yakın davranmak size bagırmasına yol actı, bende bunu diyorum
Konu hem sağlık hem de izinsiz kullanması ama genel konu onun yaptığı yanlışlar.Hani konu sağlıktı
Sonuçta olay o dükkanı kullanıyor diye yöneticiye şikayet ettiniz tekrar soruyorum sonra neden gittiniz yanına
Yönetici burayı kullanamazsın derken seyretmeye mi
Çok afedersiniz yaptığı işe asla sözüm yok fakat böyle insanlar nedense çok fazla özgüvenli ve çirkef oluyor. Sorun yönetici kesinlikle. Kimse kimseye öyle davranamaz.Olay 1.5 ay önce meydana geldi.
Apartmanda 6 senedir kapıcılık yapan görevlimiz, apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.
1.5 ay önce 20 metrekarelik dükkana 15'i çocuk 20 kişiyi toplayarak doğum günü kutlaması yaptı hem de pandemi bu kadar yoğunken. Ben de yöneticiye bildirdim, yönetici de bana sinirlenmiş ve görevli kadına "seni Pembetokaa şikayet etti" demiş.
Apartman görevlimiz kadın da üzerime yürüdü, yürürken bunları söyledi; "senin benimle derdin ne kızım he senin benimle derdin ne amacın ne senin, sen bana 1 aydır surat yapıyon" dedi. Ben şok oldum, onun üzerine yürümedim zaten şoka girmiştim sonra evine gidip, sinir krizine girdi. Arkasından gidip, sakinleştirmeye çalıştım, kendisini yerden yere attı sonra da "o dükkanı ben temizledim ben adam ettim" dedi yani o dükkan benim demek istedi sonra 2 dakika içinde sakinleşip dükkana geçti ve 19.00'dan 23.00'e kadar kutlama yapmaya devam etti.
Ben çok kötü oldum. Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.
Yöneticiye ilettik bu olayı ama bir yaptırım uygulanmadı. Görevli benden özür dilemedi, ben konuşmadım. Sizce konuşmalı mıyım?
Ben üniversite okuyorum iletişim bölümünde. Belki üniversiteden olabilir belki benden olabilir bilemiyorum. Ben de bir zamanlar işçi olarak bir markette çalıştım bildiğiniz tezgahtarım. Patronum bana kaç kere fırça attı, mesela ürün yerleştiriyordum beni odasına çağrıyordu bırakıp gidiyordum, morali bozukken surat yapardı ben hiç "bana neden surat yapıyon" demedim.Çok afedersiniz yaptığı işe asla sözüm yok fakat böyle insanlar nedense çok fazla özgüvenli ve çirkef oluyor. Sorun yönetici kesinlikle. Kimse kimseye öyle davranamaz.
Siz zaten durumu düzgün bir şekilde ifade ettiğinizi söylüyorsunuz. Aslında bu insan olmakla alakalı tabi ki, insanların kendilerini geliştirmesiyle. Ne zaman öyle insanlara denk gelsem illa ki bir densizliğini görüyorum. Herkes hayatında her işi yapabilir, yeri gelir her işte çalışabiliriz ama kimse kimseye öyle davranamaz. Bir müdür bile çalışanına öyle davranamaz, psikolojik şiddete giriyor çünkü. Eksiklerini kapatmak için, mutsuzluklarının acısını kimse kimseye üstünlük taslayarak çıkaramaz.Ben üniversite okuyorum iletişim bölümünde. Belki üniversiteden olabilir belki benden olabilir bilemiyorum. Ben de bir zamanlar işçi olarak bir markette çalıştım bildiğiniz tezgahtarım. Patronum bana kaç kere fırça attı, mesela ürün yerleştiriyordum beni odasına çağrıyordu bırakıp gidiyordum, morali bozukken surat yapardı ben hiç "bana neden surat yapıyon" demedim.
Hanımefendi, sanırım siz haddini bilen bir hanımsınız, beni anlarsınız.
Bakın, komşu komşuya bile "senin benimle derdin ne, sen bana surat yapıyon" diyemez. Ben hiçbir komşuma saygısızlık yapmadım, onlar da bana yapmadı ama site görevlimizin böyle yapması ya özgüveninin yüksek olmasından ya da arsız olmasından ama şu tespitinize katılıyorum; çevrenizdeki eğitimli insanları ve eğitimsiz insanları gözlemlemişsiniz (benim de yaptığım gibi) ve eğitimsiz insanların daha arsız olduğuna kanaat getirmişsiniz. Böyle insanlar çok çirkef oluyor, baş edemiyorsunuz.
Sorun yöneticide kesinlikle. Site görevlisine sen haksızsın bi özür dile demesi lazım. Ama kadın ondan yüz bulmuş gibi zaten.Ben üniversite okuyorum iletişim bölümünde. Belki üniversiteden olabilir belki benden olabilir bilemiyorum. Ben de bir zamanlar işçi olarak bir markette çalıştım bildiğiniz tezgahtarım. Patronum bana kaç kere fırça attı, mesela ürün yerleştiriyordum beni odasına çağrıyordu bırakıp gidiyordum, morali bozukken surat yapardı ben hiç "bana neden surat yapıyon" demedim.
Hanımefendi, sanırım siz haddini bilen bir hanımsınız, beni anlarsınız.
Bakın, komşu komşuya bile "senin benimle derdin ne, sen bana surat yapıyon" diyemez. Ben hiçbir komşuma saygısızlık yapmadım, onlar da bana yapmadı ama site görevlimizin böyle yapması ya özgüveninin yüksek olmasından ya da arsız olmasından ama şu tespitinize katılıyorum; çevrenizdeki eğitimli insanları ve eğitimsiz insanları gözlemlemişsiniz (benim de yaptığım gibi) ve eğitimsiz insanların daha arsız olduğuna kanaat getirmişsiniz. Böyle insanlar çok çirkef oluyor, baş edemiyorsunuz.
Ama korkuyorum çünkü yeniden üzerime yürümesinden endişe ediyorum. Mesela bugün aidiat makbuzunu getirdi ama acele acele zile bastı uzun uzun sanki rahatsızlık verir gibiApartmana yönetici olmuş fakat bunu bir iş ahlakı ile benimseyip etiğine göre davranmamış. Sizin mağduriyetinizi gidereceği yerde daha fazla üzülmenize, yıpranmanıza sebebiyet vermiş isminizi söyleyerek. Anlıyorumki daha fazla tatsızlık çıksın istemediğinizden görevli kadın ile konuşmak işi tatlıya bağlamak istiyorsunuz, eğer bunu anlayabilecek yapıda biriyse yapın derim ben. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.
Hes uygulamasını kullanıyorum, normalde ihbar etmem gerekirdi hem daha güvenilirmiş meğer çünkü yönetici yüzünden başıma gelenler belliKonusma. Kanuni yol ile ara hakkini keşke hes uygulamasına ihbar etseydin
Muhatap olma. Dükkanı fln haksiz yere işgal ediyorsa git şikayet et. Cahil ile muhatap olmaHes uygulamasını kullanıyorum, normalde ihbar etmem gerekirdi hem daha güvenilirmiş meğer çünkü yönetici yüzünden başıma gelenler belli
Ama olay büyüsün istemedim salaklık ettim keşke ihbar etseydim belki görevlimiz üzerime yürümezdi de bu kadar üzülmezdim
Çok üzülüyorum, onunla uzlaşmak istiyorum ama korkuyorum. Cahil cesaretine sahip bir kadın. Üzerime yürüyen daha çok şey yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?