• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzerime yürüyen kadınla konuşmalı mıyım?

O olaydan sonra ikisini de engelledim. Sitenin Whatsapp grubundan ayrıldım. İkisiyle de konuşmuyorum. Şöyle bir karar aldım, siteyle ilgili komşu veya site görevlisiyle ilgili bir şikeyetim varsa direkt polise ihbar edeceğim en azından polisimize güveniyorum adımı vermeyecektir.
Yöneticinin savunması şuydu;"ben hamur açarken şikayet ettin çok sinirlendim" dedim.
Yani ben suçlu oldum
Gucu yeten yetene. Onlar seni kolay lokma gormusler. Uste cikmak icin seni suclamislar ki suclarini bastirmislar boylece. Aldigin karar dogru. Bundan sonra onlatla muhatap olma bosver. Senin onlara ihtiyacin da yok.

Bağıran kadın ona mesafelıdır zaten, herkes birbirinin kim oldugunu bilerek hareket etmıs o konuda ve kadın covidi one surmus haklı da
Siz kankınızden bahseder gibi davranıyorsunuz yazıyorsunuz suan, o da sizi bagıracagi ozur dılemeyecegı kankısı olarak goruyor muhtemelen tıpkı sizin onu gordugunuz gıbı... neden sizden ozur dilesin ki?
Biz görevliye zamanında ailecek çok yakın davrandık ailem bize birçok şey verdi yardımcı oldu. Bunlar söylenmez ama iyilik yaptık. Aslında sorun bu yani mesafe koyulması gerekiyor, muhattap olmamak gerekiyor ama biz herkesi kendimiz gibi iyi sanınca mesafeyi koruyamadık

Biz olaysız bir aileyiz yani bizden zarar vermez bunu da kapıcı gayet iyi biliyor. Ben sessiz ve uzlaşmacı bir kızım yani ben bu zamana kadar hiçbir komşumla tartışmadım yapım böyle. Bunu bildiği için görevli zaten üzerime yürüdü. Çok üzüldüm
Evet işte demek istediğim bu zaten. Herkes bi haddini bilecek ne demek yani üstüne yürümek. Sessiz kalacağınızı bildikleri için bu şekilde bi yaklaşım sergilemişler. Hiç susmayın canım ne münasebet. Şikayet edin uğraşsınlar cezalarını da yesinler hiç acımayın. Eğer size gelip yine sen mi şikayet ettin filan derlerse ben ettim üstüme saldıracaksan tekrar polisi arıyorum bide bunun için şikayet ederim diyin. Böyleleri karşısında daha dişli birini görünce hemen susarlar zaten.

Biz görevliye zamanında ailecek çok yakın davrandık ailem bize birçok şey verdi yardımcı oldu. Bunlar söylenmez ama iyilik yaptık. Aslında sorun bu yani mesafe koyulması gerekiyor, muhattap olmamak gerekiyor ama biz herkesi kendimiz gibi iyi sanınca mesafeyi koruyamadık
Tamam iste cok yakın davranmak size bagırmasına yol actı, bende bunu diyorum

Gucu yeten yetene. Onlar seni kolay lokma gormusler. Uste cikmak icin seni suclamislar ki suclarini bastirmislar boylece. Aldigin karar dogru. Bundan sonra onlatla muhatap olma bosver. Senin onlara ihtiyacin da yok.
Bundan sonra benim yapacağım tek şey hazirandaki toplantıda olanı biteni herkese anlatmak ve tek saygısızlığında polise ihbar etmek

Hani konu sağlıktı

Sonuçta olay o dükkanı kullanıyor diye yöneticiye şikayet ettiniz tekrar soruyorum sonra neden gittiniz yanına

Yönetici burayı kullanamazsın derken seyretmeye mi
Konu hem sağlık hem de izinsiz kullanması ama genel konu onun yaptığı yanlışlar.
Olayı daha detaylı yazacağım.
O akşam o dükkanda kutlama yapıldığını gördüm, 20 kişi vardı 15 i cocuktu kimsede maske yoktu, sosyal mesafe kuralı yoktu zaten dükkan ufaktı.
Başta polise ihbar etmeyi düşündüm ama olayın büyümesini istemedim. Yöneticiye mesaj attım, güvendim keşke güvenmeseydim.
Yönetici de görevliyi aramış artık telefonda yönetici neler söylemiş bilmiyorum ama kapıcı, dükkandan çıkıp benim hayvanları beslediğim yere geldi tek başına ve birden üzerime yürüdü, aramızda masa vardı, masaya ellerini koydu, bana hesap sordu. Bağırışlarını duyanlar balkona çıktı zaten ben dondum kaldım sonra koşarak evine gitti bende olayı anlamak için arkasından gittim, evde de kendini yerden yere attı.

Ben yöneticinin kapıcıya ne söylediğini bilmiyorum, yönetici öyle şeyler demiş ki herhalde görevli gelip hemen üzerime yürüdü

Bu olaylar yaşanırken yöneticimiz zaten evde değildi, yönetici bunu yaşananlara şahit değil.

Yöneticiye benim üzerime yürüdüğünü söylemedim çünkü yönetici bana "benimle muhattap olma" demişti. Arsızlık yapmak istemedim.
Annem yöneticiyi arayıp olanı biteni anlattı. Yoksa yöneticinin bu yaşananlardan haberi yokmuş yani görevli bundan bahsetmemiş.

Yönetici bize telefonda "ben onun aylarca orayı kullandığını bilmiyordum. Avukatıma sordum, kanunen o dükkanları kullanması yasakmış. Ben onu uyardım bi dana kullanmıcak" dedi anneme.

Şimdi diyeceksin ki; neden senin üzerine yürüdükten sonra evine gittin neden sakinleştirmeye çalıştın. Mantıklı bi soru.

Evet yapmamam gerekiyordu ama ben ne yazık ki merhametli bir insanım. Düşmanım bile olsa bi an düşünmem yardım ederdim maalesef bunu değiştiremiyorum ama keşke gitmeseydim keşke kendi kendine krize girseydi

Sorun hem sağlık hem de yaptığı kanunsuzluk. İki türlü de (avukata göre) suçlu.
Ve yeniden bu gibi olay yaşanırsa zaten yöneticiyle de uğraşmayacağım, dava açacağım

Olay 1.5 ay önce meydana geldi.
Apartmanda 6 senedir kapıcılık yapan görevlimiz, apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.
1.5 ay önce 20 metrekarelik dükkana 15'i çocuk 20 kişiyi toplayarak doğum günü kutlaması yaptı hem de pandemi bu kadar yoğunken. Ben de yöneticiye bildirdim, yönetici de bana sinirlenmiş ve görevli kadına "seni Pembetokaa şikayet etti" demiş.
Apartman görevlimiz kadın da üzerime yürüdü, yürürken bunları söyledi; "senin benimle derdin ne kızım he senin benimle derdin ne amacın ne senin, sen bana 1 aydır surat yapıyon" dedi. Ben şok oldum, onun üzerine yürümedim zaten şoka girmiştim sonra evine gidip, sinir krizine girdi. Arkasından gidip, sakinleştirmeye çalıştım, kendisini yerden yere attı sonra da "o dükkanı ben temizledim ben adam ettim" dedi yani o dükkan benim demek istedi sonra 2 dakika içinde sakinleşip dükkana geçti ve 19.00'dan 23.00'e kadar kutlama yapmaya devam etti.
Ben çok kötü oldum. Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.

Yöneticiye ilettik bu olayı ama bir yaptırım uygulanmadı. Görevli benden özür dilemedi, ben konuşmadım. Sizce konuşmalı mıyım?
Çok afedersiniz yaptığı işe asla sözüm yok fakat böyle insanlar nedense çok fazla özgüvenli ve çirkef oluyor. Sorun yönetici kesinlikle. Kimse kimseye öyle davranamaz.

Çok afedersiniz yaptığı işe asla sözüm yok fakat böyle insanlar nedense çok fazla özgüvenli ve çirkef oluyor. Sorun yönetici kesinlikle. Kimse kimseye öyle davranamaz.
Ben üniversite okuyorum iletişim bölümünde. Belki üniversiteden olabilir belki benden olabilir bilemiyorum. Ben de bir zamanlar işçi olarak bir markette çalıştım bildiğiniz tezgahtarım. Patronum bana kaç kere fırça attı, mesela ürün yerleştiriyordum beni odasına çağrıyordu bırakıp gidiyordum, morali bozukken surat yapardı ben hiç "bana neden surat yapıyon" demedim.

Hanımefendi, sanırım siz haddini bilen bir hanımsınız, beni anlarsınız.
Bakın, komşu komşuya bile "senin benimle derdin ne, sen bana surat yapıyon" diyemez. Ben hiçbir komşuma saygısızlık yapmadım, onlar da bana yapmadı ama site görevlimizin böyle yapması ya özgüveninin yüksek olmasından ya da arsız olmasından ama şu tespitinize katılıyorum; çevrenizdeki eğitimli insanları ve eğitimsiz insanları gözlemlemişsiniz (benim de yaptığım gibi) ve eğitimsiz insanların daha arsız olduğuna kanaat getirmişsiniz. Böyle insanlar çok çirkef oluyor, baş edemiyorsunuz.

Kendi dükkanı mı olmuş hayirdir yani? Bir de aidata yansiyormuş kullanma bedeli. Gitmeyin dilemeyin tabi ki yüz bulmuş

Böyle çirkef tipleri adam yerine koymayacaksınız hem yönetici hem de görevli tencere kapak birbirini bulmuş aynı kafadalar.

Sakın tekrar konuşurum aramı düzeltirim falan diye düşünmeyin, görevli o kadar çocuğu apartmana doldururken sağlığınızı düşünüyor muydu?

Bir daha toplarsa hiç konuşmayın direkt hattı arayıp şikayet edin.

Aslında en güzeli o dükkanların ne kadar rayici olduğunu kira gelebileceğini araştırın, diğer komşularla konuşurken laf arasında ipucunu çıtlatın. Depo diye bile kiraya versek masraflar çıkar mı diyin.

Böyle apartmanlarda illa ki o paranın peşine düşecek olan girişken bir komşu çıkar, sizler de çayınızı içerken keyifle yandan destek verirsiniz. O durumda insanlar görevliyi bırak yöneticiyi bile düşürmeye çalışır.

“Yok ben temizliyordum dükkan verin” diye mantık mı olur? 😂

Ben üniversite okuyorum iletişim bölümünde. Belki üniversiteden olabilir belki benden olabilir bilemiyorum. Ben de bir zamanlar işçi olarak bir markette çalıştım bildiğiniz tezgahtarım. Patronum bana kaç kere fırça attı, mesela ürün yerleştiriyordum beni odasına çağrıyordu bırakıp gidiyordum, morali bozukken surat yapardı ben hiç "bana neden surat yapıyon" demedim.

Bakın, komşu komşuya bile "senin benimle derdin ne, sen bana surat yapıyon" diyemez. Ben hiçbir komşuma saygısızlık yapmadım, onlar da bana yapmadı ama site görevlimizin böyle yapması ya özgüveninin yüksek olmasından ya da arsız olmasından ama şu tespitinize katılıyorum; çevrenizdeki eğitimli insanları ve eğitimsiz insanları gözlemlemişsiniz (benim de yaptığım gibi) ve eğitimsiz insanların daha arsız olduğuna kanaat getirmişsiniz. Böyle insanlar çok çirkef oluyor, baş edemiyorsunuz.
Siz zaten durumu düzgün bir şekilde ifade ettiğinizi söylüyorsunuz. Aslında bu insan olmakla alakalı tabi ki, insanların kendilerini geliştirmesiyle. Ne zaman öyle insanlara denk gelsem illa ki bir densizliğini görüyorum. Herkes hayatında her işi yapabilir, yeri gelir her işte çalışabiliriz ama kimse kimseye öyle davranamaz. Bir müdür bile çalışanına öyle davranamaz, psikolojik şiddete giriyor çünkü. Eksiklerini kapatmak için, mutsuzluklarının acısını kimse kimseye üstünlük taslayarak çıkaramaz.

Son düzenleme:

Sorun yöneticide kesinlikle. Site görevlisine sen haksızsın bi özür dile demesi lazım. Ama kadın ondan yüz bulmuş gibi zaten.

Apartmana yönetici olmuş fakat bunu bir iş ahlakı ile benimseyip etiğine göre davranmamış. Sizin mağduriyetinizi gidereceği yerde daha fazla üzülmenize, yıpranmanıza sebebiyet vermiş isminizi söyleyerek. Anlıyorumki daha fazla tatsızlık çıksın istemediğinizden görevli kadın ile konuşmak işi tatlıya bağlamak istiyorsunuz, eğer bunu anlayabilecek yapıda biriyse yapın derim ben. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.
Ama korkuyorum çünkü yeniden üzerime yürümesinden endişe ediyorum. Mesela bugün aidiat makbuzunu getirdi ama acele acele zile bastı uzun uzun sanki rahatsızlık verir gibi

Konusma. Kanuni yol ile ara hakkini keşke hes uygulamasına ihbar etseydin
Hes uygulamasını kullanıyorum, normalde ihbar etmem gerekirdi hem daha güvenilirmiş meğer çünkü yönetici yüzünden başıma gelenler belli
Ama olay büyüsün istemedim salaklık ettim keşke ihbar etseydim belki görevlimiz üzerime yürümezdi de bu kadar üzülmezdim
Çok üzülüyorum, onunla uzlaşmak istiyorum ama korkuyorum. Cahil cesaretine sahip bir kadın. Üzerime yürüyen daha çok şey yapar

Hes uygulamasını kullanıyorum, normalde ihbar etmem gerekirdi hem daha güvenilirmiş meğer çünkü yönetici yüzünden başıma gelenler belli
Ama olay büyüsün istemedim salaklık ettim keşke ihbar etseydim belki görevlimiz üzerime yürümezdi de bu kadar üzülmezdim
Çok üzülüyorum, onunla uzlaşmak istiyorum ama korkuyorum. Cahil cesaretine sahip bir kadın. Üzerime yürüyen daha çok şey yapar
Muhatap olma. Dükkanı fln haksiz yere işgal ediyorsa git şikayet et. Cahil ile muhatap olma

Eğitime falan bağlamış çoğu kişi ama eşeğe altın semer vursan eşek yine eşek. Diplomalı olup bu kadından bin beter olan insanlarda var. Eğitimsiz olup kendini geliştiren insan da var.

Konunun elle tutulur tarafı yok. Yönetici bi kere yönetici değil şikayetin etik olarak kimin yaptığını söylememesi gerekir bu bir ikincisi hamur açıyordu falan ne demek salak salak konuşmuş. Yöneticiyse her dakika şikayete gidebilirisiniz tabi normal saatlerde.

Görevliye gelecek olursak eğitim falan değil kadın cahil ve belli ki sinir hastası. Muhtemelen bi kaç kişi daha şikayette bulundu size patladı herhalde. Bu konuyu toplantıda dile getirebilirsiniz. Yaptığı şeyin affı yok. Covid döneminde çocuk toplaması da ayrı bi sorun zaten.

Ama elektrik parasını boşuna laf yapıyorsunuz görevli kendi dairesinde de yapsaydı oranın da elektrisuyunu ve doğalgazını site yönetimi ödüyor. Bunu konuşmak bile manasız. Ayrıca toplam yaktığı elektrik bir ayda 50 tl olsa sizin dairenize kaç para düşecek ki? Ki 50 tl bile yakmaz neticede boş yer yanan dandik bi ampül.

Back