Çocuk Hastalıkları uzayan sarılık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

insirah3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
354
2
46
İstanbul
28 günlük bebegim geçen haftalarda sarılık demişti doktor geçmemiş 13 sarılık degeri benim gibi bölee durum geçiren varmı neye dikkat etmem gerekio bebegim uyuyo sürekli uyandırıp zorla emziriyorum :59: bu durumu yaşayan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...

28 günlük bebegim geçen haftalarda sarılık demişti doktor geçmemiş 13 sarılık degeri benim gibi bölee durum geçiren varmı neye dikkat etmem gerekio bebegim uyuyo sürekli uyandırıp zorla emziriyorum :59: bu durumu yaşayan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...

bizde 3 gn 3 er saat fototerapiye girdik en son değer 12 idi doktor çıkmaz artık dedi ama aradan 20 gün geçmesine rağmen sarılık belirtileri gitmemişti (gözünde ve burnunda) tekrar kontrole gttik bu sefer uzayan sarılık için dr. kendi yanından luminaletten isimli bir hap verdi yeşil reçete ile satılıyormuş ondan 6 tane kullandık şuan gözündeki sarılıklar gitti yüzünde de kalmadı hiççç sanırım tamamen attııı.... darısı başınıza...

Yaşamdım şükür ama mutlaka dr takibinde olsun mutlaka çok önemli olduğunu biliyorum ve ne olursa olsun 2 saatte bir emzir karnı doysun emin ol bu önemli arkadaşımın kızı olmuştu umarım geçer çok geçmiş olsun

bol bol emzir ve hafif tatli su (120ml suya 1 cay kasigi seker) ver bebisine.Ne kadar cok emer ve su icerse o kadar cabuk atar sariligini.Gecmis olsun.

tatlı su konusunda doktorlarin farkli gorusleri var,bazilari diyor ki tatli su verin,ne kadar cok su alirsa o kadar cok bilurubin atar,bu su tatli olsun ki karaciger o andaki bu zor gorev icin enerji alsin.Bazi doktorlar da su(tatli yada degil) verilmesinin gerekli olmadigini dusunur,buna gerekce olarak da bilurubinin kakayla atiliyor olmasini gosterirler.Ben kizima tatli su verdim sariligini atmasi icin,cok sukur cok da kolay atlatti.Ama hangisi dogru,hangisini yapmak gerekli bunda doktorlar bile hemfikir degilken bizim olmamiz beklenemez.Annelik icgudulerimize guvenmek zorundayiz bazen,hangisi dogru geliyorsa onu uygula.Doktoruna da bu konuyu danis istersen,en azindan onun gorusunu de ogrenmis olursun.

açıkcası su verdim doktor verme dedi ama verdim ama tatlı deil yinede denicem çok teşekkürederim inş benim kızımda bi an önce atlatır tek başına çocuk büyütmek zormuş çocuk gelişimi okumama ragmen okumakla uygulamak farklı oluo....

cnm benim kızımında çok uzun sürmüştü nerdeyse iki aydı fetoterapi almasına rağmen değeri 18e kadar yükseldi bol bol emzir bende şekerli su verdim birazda olsa sende eğer istersen deneyebilirsin fakülteye götürdüğümüzde ordan bi hap verdiler yeşil reçeteyle alınıyo onu 3 gün kullandık hemen düştü sarılığımız inş. sizde biran önce atlatırsınız cnm çok zor bir durum

değerli arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.benim 6 aylık bir kızım var "uzamış sarılık" başlığını duyunca cevap vermek istedim. sarılıktan o kadar çok çektik ki bir an önce kurtulmanız için yaşadıklarımızı anlatayım. doğduğu ilk hafta başladı ve 3 ay sürdü. değerimiz hep 14 te kaldı, minicik ellerinden 2 günde bir kan alındı tahliller yapıldı, topuğundan alınanlar cabası tabii..:( idrar kültürleri,idrar tahlilleri yapılacak her şey yapıldı , anne sütü sarılığı olabilir düşüncesi ile 2 gün gözyaşları içinde sütten kestik... ama herşey nafileeee
şiddetle tavsiyem sarılığınızın fizyolojik mi patolojik mi olduğunu doktorunuzdan kesinlikle öğrenip ona göre hareket etmeniz. fizyolojik ise kesinlikle geçiyor ama muhakkak " SU" LÜTFEN "SU" VERİN SU içtikçe sarılığın oranı azalıyor. bir de eczanelerde satılan serum suyu[/[/U]COLOR] ben bir şişeyi bitirttim kızıma, şekerli su da verdim ama serum suyu da zaten şekerli bir su ama şekerli su hemen çözünmediği için böbreklerini yorar diye düşünüyorum.çooooook geçmiş olsun Allah şifa versin.
çocuk gelişimci olduğunuzu söylemişsiniz ben de çocuk gelişimciyim anasınıfı öğretmeni olarak çalışıyorum. herşeyi yakından biliyoruz ama insan kendine gelince bazı şeyler tıkanıyor...
umarım herşey yoluna girer,sevgiler yavrunuz ile sağlıklı,mutlu bir ömür, değerli meslektaşım....

kızımın sarılığını geçiresiye akla karayı seçtik ama sonunda doktorumuz sayesinde çözdük.kızımn hastaneden çıkınca sarılığı günden güne arttı.en son 18.7 olunca fototerapiye aldılar.o kadar çok üzüldüm ki sütüm bile azaldı.hastaneden çıktığımızda 15di.sonra hep kontrellere çağrıldık.hasteneye gitmekten korkar olmuştum.ne zaman düşecek diye kendimi sıkıntıya soktum.bunlar olurken bu arada eşim rahatsızlandı ve onu hasteneye yatırdılar.tabi bu kadar stres beni mahvetti ve sütüm iyicene azaldı.neyse ki eşim 3-4 gün sonra hasteneden çıktı ve bebğimizi başka bir çocuk doktoruna götürdük.hemen doktor durumu farketti.bu bebeğin kilosu az.iyi beslenememiş dedi.bu yüzden sarılığı atamamış dedi.mama takviyesi yaptı.günde 60 ml takviye yaptık.kızım mamayı aldıkça içim parçalanıyodu,beni bir daha ememiyecek diye.ama çok şüşür emmeyi unutmadı.kilosu arttı ve sarılığı attı.yani sarılık ancak emzirmeyle,iyi beslenmeyle atılıyor.herkese acil şifalar...

28 günlük bebegim geçen haftalarda sarılık demişti doktor geçmemiş 13 sarılık degeri benim gibi bölee durum geçiren varmı neye dikkat etmem gerekio bebegim uyuyo sürekli uyandırıp zorla emziriyorum :KK59: bu durumu yaşayan arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum...
Merhaba umarım mesajımı görürsünüzz. Benim bebeğim de 26 günlük sarılığı şuan 7 ye düştü. 11 e kadar çıkmıştı. Fotoreseptör hiç almadı. Bebeğim sürekli uyuyor bende sizin gibi zorla emziriyorum. Psikolojik olarak çok zorlanıyorum. Siz bu süreyi nasıl tamamladınız acaba ? Ne zaman bitti sarılığı. Neler yaptınız bu süreçte ?

Back
X