- 23 Ağustos 2012
- 50.126
- En iyi cevaplar
- 1
- 232.946
- 898
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Seminerlerin okulda yapılmasını çok istemiştim.
Zira 6 ayda ne önlemler alındı, bahsedilen olası senaryolar nedir, nasıl planlayacağız çok merak ediyordum.
Dedim ki tek boş günümüz olmaz herhalde.
Fakat ne sorduysak şu cevabı aldık "Biz de bilmiyoruz hocam."
6 ay koskoca 6 ay. Ayıptır desem soruşturmaya kadar yolu var.
Genç öğretmenler de ilk derslerde sorun yaşadıklarını anlatıyorlar, eğitim olsa daha kolay olur tabii.aynen geçen sene online ders yapmadığı için bu konuda tecrübesiz. yoksa ben öğretmenle geçen hafta tanıştım oldukça donanımlı adam. yüz yüze eğitimde iyi bir öğretmen olduğu belli. ama sanırım yaşı itibarıyla kıvıramadı zoom dan eğitimi. bakalım yarın nasıl olacak. keşke şu seminer döneminde öğretmenlere online eğitim ile ilgili eğitim verilseymiş.
biz de öğretmen bile yok henüz görevlendirme bekliyoruz 3 vakte kadar ha ha ha.beterin beteri var yaniibu sabah itibarıyla üzülerek fark ettim ki özellere göre arada dağ kadar fark var zoom eğitiminde.
daha ilk günden pişman oldum.
kafamda acayip karıştı bir kaç gün daha izleyeceğim gidişatı.
eğitim kurumu dediğin yere yazdırırım ben olsam çünkü seneye lgs si var.
Nazariniz degdi, ağzıni bantlayip sağlık sorunu yaşattılar.Ağzına sağlık hocam
Nasıl bir fark gördünüz bilmiyorum. Ben devlet eşim özel okul öğretmeni. Öğrencilerimize bire bir aynı sistemi kullanıyoruz. Gerçi sistemi kendim kurdum geçen sene de şimdi de. Haftasonu da dahil tüm hafta ders programı ile uğraştım. Hem zoomdan hem ebadan iki ayrı program yaptık. Bugün 9da da derslere başladık sorunsuz.bu sabah itibarıyla üzülerek fark ettim ki özellere göre arada dağ kadar fark var zoom eğitiminde.
daha ilk günden pişman oldum.
kafamda acayip karıştı bir kaç gün daha izleyeceğim gidişatı.
eğitim kurumu dediğin yere yazdırırım ben olsam çünkü seneye lgs si var.
Seminerlerin okulda yapılmasını çok istemiştim.
Zira 6 ayda ne önlemler alındı, bahsedilen olası senaryolar nedir, nasıl planlayacağız çok merak ediyordum.
Dedim ki tek boş günümüz olmaz herhalde.
Fakat ne sorduysak şu cevabı aldık "Biz de bilmiyoruz hocam."
6 ay koskoca 6 ay. Ayıptır desem soruşturmaya kadar yolu var.
çok çok haklısın bizim öğretmen kadrolu değil görevlendirme idi geçen yıl.bu yıl öğretmen atamamışlar hala 3 aydır neden atanmadı o bir muamma.bugün okul açıldı benim çocuk uyudu öğlene dek çünkü hiç bir bilgi yok okuldan verilen.hadi ben ve eşim eğitimliyiz çocuğa ders verebiliriz ya da yönlendirebiliriz youtube üzeri dersler konusunda ya da kaynak kitaplar konusunda .e az eğitimli veli ne yapacak onun çocuğu öğrenci değil mi aynı haklara sahip olması gerekmez mi.saçmasapan bir sistem akıllara zarar.günde 50 dakika ders vardı geçen yıl.ingilizce de haftada 1 saat o da 2 sınıfı birleştirip veriyorlardı.allaha emanet olmuş çocuklarBence organizasyon eksikliği vakası daha çok
Okul açılmasına 7 saat kala mesaj atarsanız veliye kusura bakmayın, biz videoyla eğitim yapıcaz diye veliye kafasını toplayıp ne yapsam diye düşüncek, ona gore aksiyon planı yapacak zaman bırakmazsınız. Veli elindeki okul değiştirme/dersaneye kaydolma şansını da kaçırabilir, çocuk ne yaptığını bilmeme hissine düşebilir
Hazırlıksız yakalanmak derken??? Virüs aylardır var. 3 aydır da okul kapalı, koskoca MEB veya okullar eşşekbaşı mı ki 3 ayda bir aksiyon planı yapamıyor da burda tek kişi olan konu sahibesine cahil kötü niyetli yazıyorsunuz ?? Virüs gitmiyor kardeşim. Organizasyonu yapan bürokrat abiler aylardır bu gerçeği görmüyorlarsa çıkıp gitsinler işlerini adam gibi yapacak adamlar gelsin yerlerine. Veliler de çocuklar da bu kargaşayı çekip strese girmek zorunda mı??? Kadın çocuğunun geleceği için endişeleniyor bu kapris mi oluyor şimdi ? Umarım öğretmen değilsinizdir yazma biçiminiz ayrı, burda velilere hakaret etmeniz ayrı, velilere yaklaşımız ayrı ...daha fazla yazmicam
Biliyorum.Bir şey dicem. Gerçekten bilmiyoruz.
Biraz önce yazmıştım ama bu mesajınız da anladım sorunu. Maalesef öğretmenin teknik yetersizliği bence de. 3 gündür daha önce ders yapmayan arkadaşlarıma teker teker anlattım ne yapacaklarını. Bizim için de yeni bir durum ama artık hayatımızda olacak olan bir durum. Öğrenmek zorundayız. Ben de son bir haftadır birçok meslektaşıma, idarede çalışanlara kızıyorum. Bilmesek de öğrenmek için, daha iyi nasıl yaparız diye araştırıp çalışmalıyız.sürekli eko yaptı. ama asıl sorun o değil. ekranda paylaşmadı anlatacağı konuyu. ekrana nasıl yansıtacağını bildiğini yada bilgisayarında pdf si olduğunu bile sanmam. dersin biri 10 dk sürdü. eba tv den izleyin dedi kapadı.
Eba Zoom kullanıyor. Bütün program aynı. Zoom indirip karıştırmanızı öneririm.Genç öğretmenler de ilk derslerde sorun yaşadıklarını anlatıyorlar, eğitim olsa daha kolay olur tabii.
Program keşke önceden incelemeye izin verse, kurcalama fırsatımız olsa iyi olurdu.
Ben de ders yapmadım hiç, videoları izledim ama pratikte farklı bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.
idarecinin idarecisi hatta onun da idarecisi tınlamıyor öğrencileri .okullar düzgün denetlenmiyor ve imkanlar sağlanmıyor ki okullara e idarecilerin çoğu da boşveriyor öğrencileri doğal olarakBiliyorum.
Zaten kızdığım da idareciler değil asla.
Okullar çok yalnız ve kendi haline bırakılmış durumda.idarecinin idarecisi hatta onun da idarecisi tınlamıyor öğrencileri .okullar düzgün denetlenmiyor ve imkanlar sağlanmıyor ki okullara e idarecilerin çoğu da boşveriyor öğrencileri doğal olarak
Nasıl bir fark gördünüz bilmiyorum. Ben devlet eşim özel okul öğretmeni. Öğrencilerimize bire bir aynı sistemi kullanıyoruz. Gerçi sistemi kendim kurdum geçen sene de şimdi de. Haftasonu da dahil tüm hafta ders programı ile uğraştım. Hem zoomdan hem ebadan iki ayrı program yaptık. Bugün 9da da derslere başladık sorunsuz.
Gerçi kendi çocuğumun okulundan daha haber yok, maalesef başka okullardaki arkadaşlarımla konuşuyoruz idare bile ne yapacağını bilmiyor. Yani her okul aynı diyemeyiz.
Sınıfta anlatırız anlatmasına ama akıllı tahtalarda kamera yok. Okullar da ekstra kamera masrafına girmek istemiyor yüzyüze egitime gecilirse çöp olacak o kadar kamera. Yeterli sayıda PC/laptop donanimimiz da yok. Ben her gün okula laptop taşımak istemiyorum açıkçası çünkü mesafe uzak ve arabam yok yürüyerek gidiyorum. O yüzden evden yurutecegim derslerimi. Bize sunulan imkanlar dahilinde çabalıyoruz yani. Özel okul devlet okulu karşılaştırması çok yanlış bence. Sunulan fiziki imkanlari gozardi ediyorsunuz. Ha dersine hazirlikli giren öğretmen var, girmeyen öğretmen var. Bu konudaki endişelerinizi haklı buluyorum tabi ki. Ama bunun dışındaki faktörler için bizim elimizden birşey gelmiyor malesef.Sayın hocam biz memurlar olarak her gün işe gidiyoruz. Pandeminin başından beri. Okulda öğrenciler olmayınca virüs açısından bir sorun olacağını sanmıyorum. Sınıfta tahta üzerinden ders anlatmak daha kolay olur hem de. Evden nsl ders anlatmayı planlıyorlar acaba, benim demek istediğim bu. Biraz çaba gerekli
ilkokulda bile özel okula yönlendiriliyoruz hemen .E ilkokuldan başlayıp üniversite bitene kadar 1.5 milyon harcarım ben o zaman iyi okullara .sonra memur olmak için yıllarca kpss ye girsin diye mi.Okullar çok yalnız ve kendi haline bırakılmış durumda.
Masaya oturup bir önlem listesi hazırlamış ki büyüklerimiz evlere şenlik.
İnsanın "Hiç mi okul görmediniz?" diyesi geliyor.
Bir yol haritası çizilmiş ve o rotada bütün aksaklıklar titizlikle giderilerek ilerlenmiş olsaydı idare- ilçe, idare- öğretmen, öğretmen- veli, idare- veli karşı karşıya gelmezdi.
Aslında idare, öğretmenler olarak bekliyoruz söylesinler de yapalım diye. Fakat sabah yolladıkları yazı gece değişiyor, ertesi sabah bambaşka bir plan yapılıyor.
Genç öğretmenler de ilk derslerde sorun yaşadıklarını anlatıyorlar, eğitim olsa daha kolay olur tabii.
Program keşke önceden incelemeye izin verse, kurcalama fırsatımız olsa iyi olurdu.
Ben de ders yapmadım hiç, videoları izledim ama pratikte farklı bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.
Özelleşiyoruz hemşire.ilkokulda bile özel okula yönlendiriliyoruz hemen .E ilkokuldan başlayıp üniversite bitene kadar 1.5 milyon harcarım ben o zaman iyi okullara .sonra memur olmak için yıllarca kpss ye girsin diye mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?