Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Ben bu konuya daha fazla yazmayayim en iyisi yoksa benim icin sonu Silivri

Genç öğretmenler de ilk derslerde sorun yaşadıklarını anlatıyorlar, eğitim olsa daha kolay olur tabii.
Program keşke önceden incelemeye izin verse, kurcalama fırsatımız olsa iyi olurdu.
Ben de ders yapmadım hiç, videoları izledim ama pratikte farklı bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum.

Yaşadığım ülkede de online eğitim var. Önce bilgisayarı olmayan çocuklara bilgisayar ve ücretsiz internet imkanı sağlayarak başladılar işe. Bilgisayar zimmetli. Dönem sonu geri verilecek. Dersler başlamadan 1 hafta önce kitap dağıtımı yaptılar okul bahçesinde temassız. Şimdi dersler başladı. Sabah okula gider gibi bilgisayar başına geçiyor. Kamera sürekli açık olmak zorunda. Ders süresince yemek yemek, pijamalı olmak vs. yasak. Beden eğitimi de dahil günde 5 saat ders, 1 saat ofis saati öğretmene soru sorulabilecek. Bir dersi kaçırdı, telefonum otomatik arandı çocuğunuz derse girmedi, okulu arayıp bilgilendirme yapın diye. Tüm ödevleri sürekli takip edebiliyorum, öğretmenlere mesaj yollayabiliyorum özel bir uygulamayla. Onların şahsi telefonu yok bizde. Okullardan ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği dağıtılıyor temassız maddi durumu belli kriterlerin altında kalanlara.... ki bu ülkede daha iyi okul sistemi olan yerlerde oturdum. Burayı çok da beğenmemiştim.
Keşke ülkem de böyle hatta daha iyi olsa.

biz de öğretmen bile yok henüz görevlendirme bekliyoruz 3 vakte kadar ha ha ha.beterin beteri var yanii

Heeeey gençlik sakin!
öğretmenlerimi size yedirrrmem
zor ve alışık olmadığımız bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin sinirler gergin. Bakanlığın senaryoları var ama senaryolarda birine odaklanılıp çalışılsa daha başarılı oluncak belki.. böyle herkes için muallak.. bugün okuldan 6 da çıktım. Ve gün boyu canlı ders kurs planlama vs ile uğraştım. Bi ara fen dersinden konu olarak " shule UND ausbulding" gibi bir konu çıkıyordu siz düşünün gerisini :) ama ilk günler normal karşılıyorum. Ben bugüne canlı ders koyamadım burdaki veliler olsa gelip camı taşlardı herhalde
bu bir pandemi. Ne kadar az insan sirkülasyonu okadar iyi. Öğrenci evde ders yapcakken öğretmen okula gitsin diyenleri gördüm. Mantıklı değil. Ben aylardır gidiyorum ben gidiyorsan öğretmen de gelsin demiyorum. Çünkü nekadar az insanla muhatap olursam okadar iyi. Ki bu herkes için geçerli.
Yorum yaparken unutmayın ki sizin evlatlarımız ne kadar kıymetlidir öğretmenler ve evlatları da kıymetli. keşke evden çalışma imkanı olabilecek herkese bu şartı sağlasalar kimse riske girmese.

Nasıl bir fark gördünüz bilmiyorum. Ben devlet eşim özel okul öğretmeni. Öğrencilerimize bire bir aynı sistemi kullanıyoruz. Gerçi sistemi kendim kurdum geçen sene de şimdi de. Haftasonu da dahil tüm hafta ders programı ile uğraştım. Hem zoomdan hem ebadan iki ayrı program yaptık. Bugün 9da da derslere başladık sorunsuz.

Gerçi kendi çocuğumun okulundan daha haber yok, maalesef başka okullardaki arkadaşlarımla konuşuyoruz idare bile ne yapacağını bilmiyor. Yani her okul aynı diyemeyiz.

Bir şey dicem. Gerçekten bilmiyoruz.

çok çok haklısın bizim öğretmen kadrolu değil görevlendirme idi geçen yıl.bu yıl öğretmen atamamışlar hala 3 aydır neden atanmadı o bir muamma.bugün okul açıldı benim çocuk uyudu öğlene dek çünkü hiç bir bilgi yok okuldan verilen.hadi ben ve eşim eğitimliyiz çocuğa ders verebiliriz ya da yönlendirebiliriz youtube üzeri dersler konusunda ya da kaynak kitaplar konusunda .e az eğitimli veli ne yapacak onun çocuğu öğrenci değil mi aynı haklara sahip olması gerekmez mi.saçmasapan bir sistem akıllara zarar.günde 50 dakika ders vardı geçen yıl.ingilizce de haftada 1 saat o da 2 sınıfı birleştirip veriyorlardı.allaha emanet olmuş çocuklar

Biraz önce yazmıştım ama bu mesajınız da anladım sorunu. Maalesef öğretmenin teknik yetersizliği bence de. 3 gündür daha önce ders yapmayan arkadaşlarıma teker teker anlattım ne yapacaklarını. Bizim için de yeni bir durum ama artık hayatımızda olacak olan bir durum. Öğrenmek zorundayız. Ben de son bir haftadır birçok meslektaşıma, idarede çalışanlara kızıyorum. Bilmesek de öğrenmek için, daha iyi nasıl yaparız diye araştırıp çalışmalıyız.

Eba Zoom kullanıyor. Bütün program aynı. Zoom indirip karıştırmanızı öneririm.
Bağlantıda sıkıntı yaşarsanız "Eba Canlı Ders" uygulamasını kaldırıp tekrar kurun, bunu birkaç kez denemeniz gerekebilir.
Başka da sıkıntı çıkmıyor ders açıldıktan sonra.

Biliyorum.
Zaten kızdığım da idareciler değil asla.
idarecinin idarecisi hatta onun da idarecisi tınlamıyor öğrencileri .okullar düzgün denetlenmiyor ve imkanlar sağlanmıyor ki okullara e idarecilerin çoğu da boşveriyor öğrencileri doğal olarak

idarecinin idarecisi hatta onun da idarecisi tınlamıyor öğrencileri .okullar düzgün denetlenmiyor ve imkanlar sağlanmıyor ki okullara e idarecilerin çoğu da boşveriyor öğrencileri doğal olarak
Okullar çok yalnız ve kendi haline bırakılmış durumda.
Masaya oturup bir önlem listesi hazırlamış ki büyüklerimiz evlere şenlik.
İnsanın "Hiç mi okul görmediniz?" diyesi geliyor.
Bir yol haritası çizilmiş ve o rotada bütün aksaklıklar titizlikle giderilerek ilerlenmiş olsaydı idare- ilçe, idare- öğretmen, öğretmen- veli, idare- veli karşı karşıya gelmezdi.
Aslında idare, öğretmenler olarak bekliyoruz söylesinler de yapalım diye. Fakat sabah yolladıkları yazı gece değişiyor, ertesi sabah bambaşka bir plan yapılıyor.

yazdım sonraki yorumlarımda da öğretmenin online eğitim tecrübesizliği fark.
meb en azından seminerlerde öğretmenlere eğitim verseydi keşke.
geçen sene de hiç online ders vermemiş. ekran paylaşımı yapmadan önündekinden okuyup matematik anlattı.
hayat bilgisi dersi 10 dakika sürdü. eba tv den izleyin dedi kapattı.

Sınıfta anlatırız anlatmasına ama akıllı tahtalarda kamera yok. Okullar da ekstra kamera masrafına girmek istemiyor yüzyüze egitime gecilirse çöp olacak o kadar kamera. Yeterli sayıda PC/laptop donanimimiz da yok. Ben her gün okula laptop taşımak istemiyorum açıkçası çünkü mesafe uzak ve arabam yok yürüyerek gidiyorum. O yüzden evden yurutecegim derslerimi. Bize sunulan imkanlar dahilinde çabalıyoruz yani. Özel okul devlet okulu karşılaştırması çok yanlış bence. Sunulan fiziki imkanlari gozardi ediyorsunuz. Ha dersine hazirlikli giren öğretmen var, girmeyen öğretmen var. Bu konudaki endişelerinizi haklı buluyorum tabi ki. Ama bunun dışındaki faktörler için bizim elimizden birşey gelmiyor malesef.

ilkokulda bile özel okula yönlendiriliyoruz hemen .E ilkokuldan başlayıp üniversite bitene kadar 1.5 milyon harcarım ben o zaman iyi okullara .sonra memur olmak için yıllarca kpss ye girsin diye mi.

zoom 40 dk açık. kendiniz açıp öğrenebilirsiniz kurcalayarak.

ilkokulda bile özel okula yönlendiriliyoruz hemen .E ilkokuldan başlayıp üniversite bitene kadar 1.5 milyon harcarım ben o zaman iyi okullara .sonra memur olmak için yıllarca kpss ye girsin diye mi.
Özelleşiyoruz hemşire.
%15 olan bütçe payı %4 yapılıp da eğitimde yerinde saymanın sebebi olarak öğretmen maaşı gösterilince (meali: devlet eğitimi bu, ne uzar, ne kısalır), özel okulların vergisi düşürülünce, pandemi sürecine en uygun okul olarak özel okullar gösterilip devlet okuluna göz ucuyla bile bakmayınca aslında özelleşmenin kapısını ardına dek açmış oluyoruz.
Tüccar zihniyeti, kar/zarar/maliyet hesabıyla eğitimi yönetmek çok pahalıya patlayacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…