Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Üstelik evde calisip mi bu kadar laf yaptınız pesss

Evet seminer döneminde mecbur kaldığımız için çocuklarımızı da goturuyoruz ve yine mecbur olduğumuz için evde canlı ders yapıyoruz. Genel olarak nasıldır bilemem ama genellikle öğretmen anne babaların çocukları bu ortama yabancı olmadığı için seminerlerde sorun yaşamıyoruz. Yani nerede susup nerede konusacaklarini biliyorlar genelde. Sağlık açısından derseniz evet tehlikeli keşke bu konuda yapabilecek bir şeyimiz olsa. Ben de çocuğumu bu tehlikeli ortama sokmak istemem. Evden canli ders için de ben şimdiye kadar zorluk yaşamadım kızım 4 yaşında. Ders sırasında odaya girmiyor kesinlikle girmesi gerekiyorsa da kapıyı vurarak izin istiyor. Yani okul mantığı gibi. :) Gönül ister okulda yüzyüze eğitim yapalım. Emin olun biz ogrencilerimizi düşünüyoruz bu kadar aradan sonra nasıl uyum sağlayacaklar telafi surecinde her şey yetişecek mi diye.

Üstelik evde calisip mi bu kadar laf yaptınız pesss
Evet çünkü konunun benim evden çalışmamla ilgisi yok. Siz gerçekten herkesin öğretmenleri evden çalışmalarını kıskandıklarını düşündükleri için mi okuldan ders versinler dediklerini düşünüyorsunuz?Hayır hiç böyle bir derdim yok aksine öğretmenleri de çok kıymetli bulurum. Forumdaki eski yorumlarıma bakabilirsiniz inanmazsınız. Gerçekten okula giden çocuklara faydalı olacağını düşündüğüm için böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Evden çalışmakla ilgili bi sorunum yok yani.

Ev ortamındayız tatil beldesinde değil ne kadar abarttınız
Seminerlerin daha ilk gününden pozitif öğretmen saptanması kuluçka dönemi bilgileriyle çelişiyor ama gene de siz bilirsiniz :)
Siz evde kalmış olabilirsiniz ama bazı meslektaşlarınız bayağı bayağı gezmiş.

Ya inanın benim öğretmen nefretim kıskançlığım falan yok yine ona döndü olay ama. Geçen dönem başta kardeşim olmak üzere inanılmaz sorun yaşadık bu sistemle alakalı. Siz ne güzel bir disiplin oturtmuşsunuz. Ama oturtamayan sallamayan bi kesim de var malum her meslekte olduğu gibi . Ki evden çalışmak inanılmaz zor evin karmaşası var hele ki kalabalıksa. Çocukların dikkati dağılmaya zaten meyilli en azından okul disiplini, görüntüsü faydalı olur diye düşünüyorum sadece. Kimseye bi garezim falan yok herkes çalışıyor öğretmenler de çalışsın tarzı bi kısas durumum yok. Çocuklar için en faydalı olacak şekilde olur umarım her nasıl olacaksa artık.

işte cennet mahallesi pembe türevleri okulda çocuk eğitiyor ülkenin temel sorunu.

Siz simdi öğretmensiniz ve çocukları eğitiyorsunuz öyle mi. Vah vah vahh

Öğretmene gece haber verdikleri için gece mesaj atmıştır
Vallahi sabah 8 e doğru mesaj atmış müdürüm . Küçük bebeğim var evde tesadüfen gördüm 11 de dersim varmış hemen sınıf grubuna yazdım sistem arızası şu bu derken 1 saat ders yapabildim buna da şükür . Sınıfın yarısı geldi internet kablolarını çalmışlar bu nedir yaa valla öğrencime üzülüyorum

Her duruma göre hazırlanan ayrı planlar okullar açılmadan çok önce hazırlanıp, altyapı ve uygulama çalışmaları yapılmalıydı. Özel okullar Temmuz ayından itibaren, okulların açılmaması durumunda, kısmi açılması durumunda ya da tamamen açılması durumundaki hazırlıklarını yapmışlardı. Sadece MEB'in aldığı karar sonucunda uygulamaya geçildi. Bu süreçte gerek yöneticiler gerekse öğretmenler beyin fırtınası yaptılar. Nihayetinde kızımın okulunda öğretmenler okula gidip oradan canlı bağlantı ile ders anlatıyor. Geçen hafta dersler başladı. Saat 08.50 de ders başlıyor. 40 dakika ders 10 dk mola. Öğle arası 40 dk. Akşam ise ders 16.50 de bitiyor. Geçen yıl Devlet okulunda idi. Sınıf öğretmenimiz sadece 1 ay günde 1 saat eba üzerinden ders anlatmaya çalışıyordu. Bu 1 saatin neredeyse yarısı bağlantı sorunları ile geçiyordu maalesef. Bu yıl ise memnunum. Sırf okulların açılmaması ihtimalini değerlendirerek uzaktan eğitimi hakkıyla uygulayan bir okula gönderdim.

Dyk kursları yüzyüze olacak yarın 8.sınıflar gelecek mis gibi işlerim valla özlemişim . Şu hastalık olmasa keşke herkes gelse eskisi gibi

Üzgünüm ama devlet okulları bu süreçte çok sıkıntılı olacak velilerin buna kendini hazırlaması lazım. Ted koleji öğretmeniyim ben biz 2 haftadır başladık çoktan haftada 28 saat canlı ders yapıyorum canım çıktı:) yani özelle bir olmaz öğretmenle de alakası yok idareler çok bilinçsiz

Haklısınız.Annem ve babamda öğretmen ve okul ders saatlerini kendiniz belirleyeceksiniz dediği için karışıklık yaşadılar,uygulama zaten kopup duruyor.Velilerde sanıyor ki öğretmenin hatası

Nur topu gibi bir kavga, kaos konusu daha,
hepimize hayırlı mübarek olsun.

Muhtemel diyaloglar:
-Öğretmenleri kıskanıyorsunuz, çatlayın da patlayın.
-Ne kıskanıcam, puanım fazla fazla yetiyordu ama ben öğretmen olmak istemedim.
-Evde iki çocuğa bakamayanlar benim öğretmenliğime laf edemez.
-Bedava mı çalışıyorsunuz?

Yazan: Bu diyaloglardan ve hiç bir sonuca ulaşmayan, anlamsız diyaloglardan bıkmış
bir okul öncesi öğretmeni.

Sayın hocam biz memurlar olarak her gün işe gidiyoruz. Pandeminin başından beri. Okulda öğrenciler olmayınca virüs açısından bir sorun olacağını sanmıyorum. Sınıfta tahta üzerinden ders anlatmak daha kolay olur hem de. Evden nsl ders anlatmayı planlıyorlar acaba, benim demek istediğim bu. Biraz çaba gerekli

Öğretmen olsam çoktan sisteme sayıp sövüp Silivriye düşmüştüm sanırım

Sizler için aşırı stresli bir çalışma şekli değil mi, 3 ay çuvala girmiş ama yüksek zekalı bürokratlar planı son dakikaya bırakıp okulları son gece son anda haberdar ediyor plandan. Sonra gece 12de müdürden mesaj alan öğretmen velilere mesaj atıyor. Komedi. Böyle eğitim sistemi mi olur Allah aşkına? Biri whatsapp mesajı atıyor öbürü belki uyuyor belki görmüyor eğitim sistemi Allahlık. Adam gibi yaparsın planını verirsin okullara, okul açılmadan en az 1 ay önce öğretmenleri profesyonelce toplarsın okulda bilgilendirirsin. Whatsapptan gece 12de mesaj yazmak profesyonel bilgilendirme olmuyor ne yazık ki Veli için de, bebe için de, öğretmen için de kaos. Böyle stresli çalışma ortamı mı olur, saçmalık

Seminerlerin okulda yapılmasını çok istemiştim.
Zira 6 ayda ne önlemler alındı, bahsedilen olası senaryolar nedir, nasıl planlayacağız çok merak ediyordum.
Dedim ki tek boş günümüz olmaz herhalde.
Fakat ne sorduysak şu cevabı aldık "Biz de bilmiyoruz hocam."
6 ay koskoca 6 ay. Ayıptır desem soruşturmaya kadar yolu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…