- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Niye fesatlıktan yarılayım ben süreci evde geçiriyorum, evden çalışıyorum:) Ve hayır öğretmen olmayı hiç istemedim tatilinizde gözüm yok ve çok zor bir mesleğiniz var. Saygı duyuyorum öğretmenlik mesleğine. Size değil. Siz de zaten ne yaptınız ne diye bağrınarak kimsenin mesleğine saygı duymadığınızı gösteriyorsunuz.
Herkes çalışıyor dememin sebebi diğer öğretmen arkadaşınızın bizim canımız yok mu diye sormasıydı. Ayrıca nasıl sağlık çalışanları bu süreçte aktif görev alıyorlar izin yapmalarına evden çalışmalarına doğal olarak izin yok. Ben eğitim alan öğrencilerin daha sağlıklı eğitim alması adına öğretmenlerin de daha tertipli düzenli ciddi bir ortamda ders vermesi gerektiğini düşünüyorum hepsi bu.
Evet seminer döneminde mecbur kaldığımız için çocuklarımızı da goturuyoruz ve yine mecbur olduğumuz için evde canlı ders yapıyoruz. Genel olarak nasıldır bilemem ama genellikle öğretmen anne babaların çocukları bu ortama yabancı olmadığı için seminerlerde sorun yaşamıyoruz. Yani nerede susup nerede konusacaklarini biliyorlar genelde. Sağlık açısından derseniz evet tehlikeli keşke bu konuda yapabilecek bir şeyimiz olsa. Ben de çocuğumu bu tehlikeli ortama sokmak istemem. Evden canli ders için de ben şimdiye kadar zorluk yaşamadım kızım 4 yaşında. Ders sırasında odaya girmiyor kesinlikle girmesi gerekiyorsa da kapıyı vurarak izin istiyor. Yani okul mantığı gibi. :) Gönül ister okulda yüzyüze eğitim yapalım. Emin olun biz ogrencilerimizi düşünüyoruz bu kadar aradan sonra nasıl uyum sağlayacaklar telafi surecinde her şey yetişecek mi diye.Geçen burada bi konu vardı seminer haftasıyla ilgili. Öğretmenlerin seminerlere çocuklarını getirdiklerini ve bunun yaygın ve sıradan oldugunu şaşırarak okudum :) Ortamın profesyonelliği tartışılmaz. Pek çok öğretmenin çocuğu var gerçekten çocuklu bir evde sağlıklı bir şekilde ders verebileceklerine inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum görmedim de aksini. Evden çalışırken verim düşüyor ayrıca hepimizin farkında olduğu bir gerçek bu. Çocuklar zaten evde ev ortamında en azından öğretmenlerinin okul ortamında oldugunu görmeleri daha ciddi olmalarını sağlayacaktır diye düşünüyorum ben. Ki dilerim öyle olur. Herkes çalışıyor öğretmen de çalışsın o da sokağa çıksın diye düşünmüyorum yani. Çocukların daha sağlıklı eğitim alabilmesi adına bunun mantıklı oldugunu düşünüyorum. Fatura ödemekle bunu bağdaştırmanız saçma olmuş.
Evet çünkü konunun benim evden çalışmamla ilgisi yok. Siz gerçekten herkesin öğretmenleri evden çalışmalarını kıskandıklarını düşündükleri için mi okuldan ders versinler dediklerini düşünüyorsunuz?Hayır hiç böyle bir derdim yok aksine öğretmenleri de çok kıymetli bulurum. Forumdaki eski yorumlarıma bakabilirsiniz inanmazsınız. Gerçekten okula giden çocuklara faydalı olacağını düşündüğüm için böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Evden çalışmakla ilgili bi sorunum yok yani.Üstelik evde calisip mi bu kadar laf yaptınız pesss
Seminerlerin daha ilk gününden pozitif öğretmen saptanması kuluçka dönemi bilgileriyle çelişiyor ama gene de siz bilirsiniz :)Ev ortamındayız tatil beldesinde değil ne kadar abarttınız
Ya inanın benim öğretmen nefretim kıskançlığım falan yok yine ona döndü olay ama. Geçen dönem başta kardeşim olmak üzere inanılmaz sorun yaşadık bu sistemle alakalı. Siz ne güzel bir disiplin oturtmuşsunuz. Ama oturtamayan sallamayan bi kesim de var malum her meslekte olduğu gibi . Ki evden çalışmak inanılmaz zor evin karmaşası var hele ki kalabalıksa. Çocukların dikkati dağılmaya zaten meyilli en azından okul disiplini, görüntüsü faydalı olur diye düşünüyorum sadece. Kimseye bi garezim falan yok herkes çalışıyor öğretmenler de çalışsın tarzı bi kısas durumum yok. Çocuklar için en faydalı olacak şekilde olur umarım her nasıl olacaksa artık.Evet seminer döneminde mecbur kaldığımız için çocuklarımızı da goturuyoruz ve yine mecbur olduğumuz için evde canlı ders yapıyoruz. Genel olarak nasıldır bilemem ama genellikle öğretmen anne babaların çocukları bu ortama yabancı olmadığı için seminerlerde sorun yaşamıyoruz. Yani nerede susup nerede konusacaklarini biliyorlar genelde. Sağlık açısından derseniz evet tehlikeli keşke bu konuda yapabilecek bir şeyimiz olsa. Ben de çocuğumu bu tehlikeli ortama sokmak istemem. Evden canli ders için de ben şimdiye kadar zorluk yaşamadım kızım 4 yaşında. Ders sırasında odaya girmiyor kesinlikle girmesi gerekiyorsa da kapıyı vurarak izin istiyor. Yani okul mantığı gibi. :) Gönül ister okulda yüzyüze eğitim yapalım. Emin olun biz ogrencilerimizi düşünüyoruz bu kadar aradan sonra nasıl uyum sağlayacaklar telafi surecinde her şey yetişecek mi diye.
Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Niye fesatlıktan yarılayım ben süreci evde geçiriyorum, evden çalışıyorum:) Ve hayır öğretmen olmayı hiç istemedim tatilinizde gözüm yok ve çok zor bir mesleğiniz var. Saygı duyuyorum öğretmenlik mesleğine. Size değil. Siz de zaten ne yaptınız ne diye bağrınarak kimsenin mesleğine saygı duymadığınızı gösteriyorsunuz.
Herkes çalışıyor dememin sebebi diğer öğretmen arkadaşınızın bizim canımız yokSeminerlerin daha ilk gününden pozitif öğretmen saptanması kuluçka dönemi bilgileriyle çelişiyor ama gene de siz bilirsiniz :)
Siz evde kalmış olabilirsiniz ama bazı meslektaşlarınız bayağı bayağı gezmiş.
Evet herkes evinde oturuyor sadece öğretmenler gezdi
Yarasayı da öğretmenler yedi evet :)
O düğünde halay çekenler falan yok yok onlar da öğretmen
Konumuz bu mu yani?ben şu an tatilde değiliz görev yerindeyiz diyorum Siz habire cımbızla laf alıyorsunuz
Siz simdi öğretmensiniz ve çocukları eğitiyorsunuz öyle mi. Vah vah vahhYine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Vallahi sabah 8 e doğru mesaj atmış müdürüm . Küçük bebeğim var evde tesadüfen gördüm 11 de dersim varmış hemen sınıf grubuna yazdım sistem arızası şu bu derken 1 saat ders yapabildim buna da şükür . Sınıfın yarısı geldi internet kablolarını çalmışlar bu nedir yaa valla öğrencime üzülüyorumÖğretmene gece haber verdikleri için gece mesaj atmıştır
Haklısınız.Annem ve babamda öğretmen ve okul ders saatlerini kendiniz belirleyeceksiniz dediği için karışıklık yaşadılar,uygulama zaten kopup duruyor.Velilerde sanıyor ki öğretmenin hatasıVallahi sabah 8 e doğru mesaj atmış müdürüm . Küçük bebeğim var evde tesadüfen gördüm 11 de dersim varmış hemen sınıf grubuna yazdım sistem arızası şu bu derken 1 saat ders yapabildim buna da şükür . Sınıfın yarısı geldi internet kablolarını çalmışlar bu nedir yaa valla öğrencime üzülüyorum
Ne alakası var ya.bizim canımız yok mu?
Amaç pandemiyle mücadele değil mi kaç aktarmayla okula gelen var ya da servislerde ?
Okulda anlatınca ne oluyor evde anlatınca ne oluyor
Allahım ya rabbim açılsın hayirlisiyla bir an önce okullar da herkes derin bi nefes alsin
Cherry malesef eba hâlâ tıkanıyor.ders programı gelse bile derse giremeyen bir sürü öğrenci ve öğretmen var.
Aslında herkes mağdur bu durumda
Inşallah şu pandemi biter de her şey normale döner
Ama zaten şu an geçen yılın 2.döneminin telafisi yapılıyor.
Seminerlerin okulda yapılmasını çok istemiştim.Öğretmen olsam çoktan sisteme sayıp sövüp Silivriye düşmüştüm sanırım
Sizler için aşırı stresli bir çalışma şekli değil mi, 3 ay çuvala girmiş ama yüksek zekalı bürokratlar planı son dakikaya bırakıp okulları son gece son anda haberdar ediyor plandan. Sonra gece 12de müdürden mesaj alan öğretmen velilere mesaj atıyor. Komedi. Böyle eğitim sistemi mi olur Allah aşkına? Biri whatsapp mesajı atıyor öbürü belki uyuyor belki görmüyor eğitim sistemi Allahlık. Adam gibi yaparsın planını verirsin okullara, okul açılmadan en az 1 ay önce öğretmenleri profesyonelce toplarsın okulda bilgilendirirsin. Whatsapptan gece 12de mesaj yazmak profesyonel bilgilendirme olmuyor ne yazık kiVeli için de, bebe için de, öğretmen için de kaos. Böyle stresli çalışma ortamı mı olur, saçmalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?