- 12 Eylül 2015
- 1.609
- 1.633
- 133
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Ağzına sağlık hocamYine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Bakanın söylediği uygulama bu. Okullarda Eba destek merkezleri kuruluyor. Evinden ulaşamayan öğrenci okuldan izleyecek. Öğrenci sayıları belirlendi, her sınıf düzeyinde ayrı sınıflar oluşturuluyor şu an.iyi de o riski kim alacak
yani çocuğuna virüs bulaşan birisi şikayet ederse tüm okul soruşturma geçirir okullarda yüz yüze eğitim yasak değil mi özeller de açamıyor
bakan internet erişim noktaları kuracağız vs dedi o ayrı da bu kararı okul idaresi mi ilçe mi verdi
Okullar eba erişim noktası oluyor,internet ulaşımı hiç olmayan okula gelip okuldan uzaktan eğitime katılacak.Bugün bize söylenen buydu.iyi de o riski kim alacak
yani çocuğuna virüs bulaşan birisi şikayet ederse tüm okul soruşturma geçirir okullarda yüz yüze eğitim yasak değil mi özeller de açamıyor
bakan internet erişim noktaları kuracağız vs dedi o ayrı da bu kararı okul idaresi mi ilçe mi verdi
Bakanın söylediği uygulama bu. Okullarda Eba destek merkezleri kuruluyor. Evinden ulaşamayan öğrenci okuldan izleyecek. Öğrenci sayıları belirlendi, her sınıf düzeyinde ayrı sınıflar oluşturuluyor şu an.
Okullar eba erişim noktası oluyor,internet ulaşımı hiç olmayan okula gelip okuldan uzaktan eğitime katılacak.Bugün bize söylenen buydu.
oğlum özel okula gidiyor. Yönetim demiş her öğretmen sınıftan ders anlatacak. ve uzaktan ders bu şekilde yapıyolar. Öbür türlü evde işin bir ciddiyeti olmuyor. Oğlum da derslerini takip ediyor. Milli eğitim öğretmenleri de bu şekilde yapabilseler bu şekilde yakınmalar olmaz. yüz yüze eğitim kadar olmasa da yine bir faydası olur çocuklara.
Ben pandemi döneminde çocukların kursa gönderilmesini doğru bulmuyorum. Kursa gitmek yerine okula gidebilirlerdi aralarında fark yok.Hayır günah keçisi siz degilsiniz.
Hiç bir öğretmene karşılık yazdığım bir şey yoktur.
Kendi öğretmenimiz idare bilgilendirdi sanıyordum dedi.
Ama biz idareden bilgilendirilmedik.
Kendisiyle de telefonda görüştüm.
1 hafta öncesinden idare velilerle whatsapp üzerinden bilgilendirme yapın demiş biz de genel okul grubundan yazacagız dediği için de ihmale geldiği için özür diledi.
Yani sıkıntımız sadece bununla kalmıyor.
Programda donma, kesilme hatta bazı öğretmenlerimiz hiç ders veremedi.
Geçen sene sosyal ve matematik derslerimiz ciddi manada sekteye uğradı.
Bunun sonucunda ben nasıl bir yol takip etmeliyim diye soruyorum.
Kursa mı vereyim, yoksa devam mı edeyim.
Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.Ne alakası var ya.bizim canımız yok mu?
Amaç pandemiyle mücadele değil mi kaç aktarmayla okula gelen var ya da servislerde ?
Okulda anlatınca ne oluyor evde anlatınca ne oluyor
Allahım ya rabbim açılsın hayirlisiyla bir an önce okullar da herkes derin bi nefes alsin
Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.
Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.
Öğretmenlerin bazılarının profesyonellikten uzak olması hepsinin okula getirilip denetlenmesi gerekliliğini getirmez. Uygun olmayan koşullarda ders anlatanlar şikayet edilebilir sonuçta kayıt altına alınan birşeyden bahsediyoruz.Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.
Bizim canımız yok mu diye kendinizi koruyamıyor gibi tepki veren sizsiniz ben değil. Derdim öğretmen de değil açıkçası çocukların eğitimi. Buna katkı sağlayacak bi fikre de öğretmen olarak siz bizim canımız yok mu diye tepki veriyorsunuz.Ne bu şiddet bu celal
Öğretmenler şöyle öğretmenler böyle bi susmadınız yemin ederim
Ev ortamındayız tatil beldesinde değil ne kadar abarttınız
Eğer haberleri takip ediyorsanız kamuda esnek çalışmaya geçildiğini de bilirsiniz.
Biraz takip edin.dünya koronadan yıkılıyor sizin tek derdiniz öğretmenler mı?
Ayrıca öğretmen olarak kendinizi koruyamıyor musunuz ne kadar saçma bi soru.
Koskoca proflar o kadar sağlık çalışanları bu hastalığa yakalandı hem de koruyucu tulumlar ı olduğu halde.
Siz farkında değilsiniz ama biz bulaşıcı bir hastalıkla mücadele ediyoruz şu an.
Ve herkesin evi de okulun dibinde değil.
Amaç herkesi otobüslere metrobüslere dökmek mı yoksa olabildiği kadar insanın evde kalmasını sağlayıp hastalığı engellemek mı?
Gören de sanacak ki pijamayla kahvaltı sofrasında ders anlatıyoruz.
Şu zamana kadar fesatlıktan iyi ikiye yarılmadan geldiniz vallahi, neyin sinir harbi bu Allah aşkına. Çalışıyoruz da çalışıyoruz dediğiniz ne sizin, pandemi diye kimsenin bir yere gittigi yok masa başında memur, hastanede tıbbi dokümantasyon, hastanede normal poliklinik her yer boş bomboş, gelen kişiyle de araya şerit çekilmiş mis gibi önlem alınmış akşama kadar oturuyorsunuz. Gören de atomu parçalayıp uzaya çıktınız zannedecek, hayır ne yaptınız yani ne. Size de imkan verilse gayet oturup süreci geçireceksiniz, ama size verilmedi bize verildi diye yapmadığınız şey kalmadı. Bir susun artık cidden susun!Öğretmenlerin bu tavrı beni şoka sokuyor ya. Bunu daha iyi ders verebileceğiniz için sizin talep etmeniz lazım aslında. Geçen dönem ev ortamında müsait olamadığı için camera açmadan ders anlatan vardı. Ya da kucağında çocukla anlatan. Zaten çocukların dikkati dağınık sizi ev ortamında görüp mü dinlerler yoksa okul ortamı ciddiyetinde görüp mü? Canımız yok mu canımız yok mu bütün herkesin canı var bi sizin değil. Herkes de gidiyor işine gücüne. Hadi çocuklar kendini koruyamaz dediniz anladık öğretmenler olarakta mı kendinizi koruyamıyorsunuz? İnsanı çileden çıkaracaksınız cidden ya canımız yok muymuş insan 6 aydır metroyla otobüsle işe giden insanların oldugunu düşünüp bunu yazmaya utanır.
Geçen burada bi konu vardı seminer haftasıyla ilgili. Öğretmenlerin seminerlere çocuklarını getirdiklerini ve bunun yaygın ve sıradan oldugunu şaşırarak okudum :) Ortamın profesyonelliği tartışılmaz. Pek çok öğretmenin çocuğu var gerçekten çocuklu bir evde sağlıklı bir şekilde ders verebileceklerine inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum görmedim de aksini. Evden çalışırken verim düşüyor ayrıca hepimizin farkında olduğu bir gerçek bu. Çocuklar zaten evde ev ortamında en azından öğretmenlerinin okul ortamında oldugunu görmeleri daha ciddi olmalarını sağlayacaktır diye düşünüyorum ben. Ki dilerim öyle olur. Herkes çalışıyor öğretmen de çalışsın o da sokağa çıksın diye düşünmüyorum yani. Çocukların daha sağlıklı eğitim alabilmesi adına bunun mantıklı oldugunu düşünüyorum. Fatura ödemekle bunu bağdaştırmanız saçma olmuş.Öğretmenlerin bazılarının profesyonellikten uzak olması hepsinin okula getirilip denetlenmesi gerekliliğini getirmez. Uygun olmayan koşullarda ders anlatanlar şikayet edilebilir sonuçta kayıt altına alınan birşeyden bahsediyoruz.
Niye hepsi okullara gitsin? Çok saçma yani. Kurye ve doktor bu dönemde evden çalışamıyor diye çalışabilecek olanların da şartlarının zorlaştırılmaması gerekir.
Mesela ben online olarak faturalarımı ödüyorum, köydeki insanlar ödeyemiyor onlar gidiyor fatura ödemeye herkes gitsin demekten pek farkı yok.
Niye fesatlıktan yarılayım ben süreci evde geçiriyorum, evden çalışıyorum:) Ve hayır öğretmen olmayı hiç istemedim tatilinizde gözüm yok ve çok zor bir mesleğiniz var. Saygı duyuyorum öğretmenlik mesleğine. Size değil. Siz de zaten ne yaptınız ne diye bağrınarak kimsenin mesleğine saygı duymadığınızı gösteriyorsunuz.Şu zamana kadar fesatlıktan iyi ikiye yarılmadan geldiniz vallahi, neyin sinir harbi bu Allah aşkına. Çalışıyoruz da çalışıyoruz dediğiniz ne sizin, pandemi diye kimsenin bir yere gittigi yok masa başında memur, hastanede tıbbi dokümantasyon, hastanede normal poliklinik her yer boş bomboş, gelen kişiyle de araya şerit çekilmiş mis gibi önlem alınmış akşama kadar oturuyorsunuz. Gören de atomu parçalayıp uzaya çıktınız zannedecek, hayır ne yaptınız yani ne. Size de imkan verilse gayet oturup süreci geçireceksiniz, ama size verilmedi bize verildi diye yapmadığınız şey kalmadı. Bir susun artık cidden susun!
Bizim canımız yok mu diye kendinizi koruyamıyor gibi tepki veren sizsiniz ben değil. Derdim öğretmen de değil açıkçası çocukların eğitimi. Buna katkı sağlayacak bi fikre de öğretmen olarak siz bizim canımız yok mu diye tepki veriyorsunuz.
Kamuda dönüşümlü olarak kurumuna gidiyor herkes ayrıca komple evden iş yapma durumu yok. Ki kamu çalışanıyla öğretmen kıyasa girmez, siz eğitim veriyorsunuz okullarda olmanızı mantıklı bulmamızın sebebi ciddiyeti sağlayıp çocukları derste biraz daha tutabilmeniz. Memurun aylık işi belli kurumda da yapar evde de. Bunun ayrımını yapabilirsiniz sanırım.
Ayrıca bu ülkede canı olan ve özel sektörde çalışan milyonlarca da insan var. Herkes çalışıyor kendini koruyor. Evlere kapanınca bitmiyor virüs yaşadık gördük. Bütün ömrümüzü evde geçirecek halimiz yok. Kimsenin evde durduğu da yok zaten. Aman okulların açılması şöyle tehlikeli diye sosyal medyadan duyar kasan öğretmen arkadaşım tatilde mesela. Ki çevremde gördüğüm pek çok kiside durum bu.
Bulaşıcı hastalığın yanında cehaletle de savaşıyoruz. Bu da benden size bi aydınlatma bilgisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?