• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklarda universite okuyan evlat

Ben 1 saatlik mesafede ağlamıştım gelin beni alın diye.
2-3 gün kalıp geri döndüm.

Bence gelsin birkaç gün kalsın, ikna edilir zaten, geri döner.
Bu hafta dersler baslamis,bugun gitmis ders programi belirlenmis,yarin sabah da erkenden derse gidecegim yazmis bana. Bilemiyorum simdi gel desem mi

Bu hafta dersler baslamis,bugun gitmis ders programi belirlenmis,yarin sabah da erkenden derse gidecegim yazmis bana. Bilemiyorum simdi gel desem mi
Eğer ağlarsa gelsin bence.
İçi rahatlasın geri döner.

Gelirse kucucuk bir kasabada dersaneye gidemeden tekrar sinava calisacak,yakin bir yerleri kazanmaya calisacak ya da okumayip evde koca bekleyecek. Maalesef kendisine baska kosullar sunabilecek kimse yok,asiri caba sarfettik o okulu kazanabilmesi icin. Ben sanayicilerden burs topladim, evdeki kiyafetlerimden satip parasiyla ona yenilerini almaya ugrastim, dersaneye gonderdim birkac ay,o da hal hatirla kendi eski hocalarimdan yuz buldugum kadariyla. Simdi bu kadar emegin ustune “he kizim sevmediysen birak gel ninenle yasarsin” diyemiyorum valla dilim varmiyor

Iste onun hayatina gore yazarsak..
Ilk firsatta gidebilirseniz cok iyi olurdu
Yada zorlugu simdi yasayacagini sonra keyifli zamanlara gecebilecegini soylesek. Gelirse daha zor olacak. Bende okumak zorundaydim ama hep yolumun yaninda patika aradim ve ilk firsatta kactim. Yurttami kaliyor sartlari nasil

Ben de isteyerek koşa koşa gitmişken çok ağlamıştım alışamamıştım zor gelmişti. Oysa lisede de ailemden ayrı kalmıştım, ama üniversitede ilk 1 ay çok bocaladım.
Teyzem bir gün aradığında hiç unutmuyorum yemek yiyordum tam, lokmam boğazımdan gitmiyor düğüm düğüm, telefonu açıp bir iki kelime edip hüngür hüngür ağlamıştım. Teyzem çok üzülmüş yazık her gün arayıp moralimin nabzını tutuyordu garibim :KK53:Bihter Ziyagil misali hıçkırığımı içimde tutmaya çalışıp tutamayıp "ağğğğ" diye ağlıyordum. Koca şehirde yalnızdım kimsesiz hissediyordum. Haftasonu gidiyordum yakın şehirlerdi ama dönmek ölüm gibi geliyordu.
Bir kere yine ağlarken kuzenim gelmiş aramıştı "yurdun aşağısındayım." diye yanına inerken asansörde sevinçten ağlıyordum :D
Kendime süre verdim bir dönemlik yapamazsam dönecektim anneme de söylemiştim. Ne oldu en fazla bir buçuk ayda arkadaş edindim, çevrem oldu çok ama çok güzel günler geçirdim.
Bol bol arayın yanında olduğunuzu hissetsin. Şartlarını geri teperse ileride yaşayacağı daha kötü günler olacağından söz edin çünkü şu an dünyası başına yıkılmış hissediyor. Arkadaş edinirse birlikte gezerler Hatay'da gezecek yer bol biraz dişini sıksın eminim mutlu olacak.

Iste onun hayatina gore yazarsak..
Ilk firsatta gidebilirseniz cok iyi olurdu
Yada zorlugu simdi yasayacagini sonra keyifli zamanlara gecebilecegini soylesek. Gelirse daha zor olacak. Bende okumak zorundaydim ama hep yolumun yaninda patika aradim ve ilk firsatta kactim. Yurttami kaliyor sartlari nasil
Gitmeye calisacagim,en yakin zamanda.
Devlet yurdunda kaliyor su an. Ozel yurt ister mi bilmiyorum,istese de sartlar biraz daha olgunlasana kadar ozele gecemez. Henuz yeni burs ayarlayamadim dernekle gorusuyorum hala. Aylik 800 lira gibi bir ekstra yuk gelir ozele gectiginde.

Gitmeye calisacagim,en yakin zamanda.
Devlet yurdunda kaliyor su an. Ozel yurt ister mi bilmiyorum,istese de sartlar biraz daha olgunlasana kadar ozele gecemez. Henuz yeni burs ayarlayamadim dernekle gorusuyorum hala. Aylik 800 lira gibi bir ekstra yuk gelir ozele gectiginde.

Birde bu konuda umudu olursa toparlar o zmn devlet yurdundaki kalabalikta zor gelmistir

Ben de isteyerek koşa koşa gitmişken çok ağlamıştım alışamamıştım zor gelmişti. Oysa lisede de ailemden ayrı kalmıştım, ama üniversitede ilk 1 ay çok bocaladım.
Teyzem bir gün aradığında hiç unutmuyorum yemek yiyordum tam, lokmam boğazımdan gitmiyor düğüm düğüm, telefonu açıp bir iki kelime edip hüngür hüngür ağlamıştım. Teyzem çok üzülmüş yazık her gün arayıp moralimin nabzını tutuyordu garibim :KK53:Bihter Ziyagil misali hıçkırığımı içimde tutmaya çalışıp tutamayıp "ağğğğ" diye ağlıyordum. Koca şehirde yalnızdım kimsesiz hissediyordum. Haftasonu gidiyordum yakın şehirlerdi ama dönmek ölüm gibi geliyordu.
Bir kere yine ağlarken kuzenim gelmiş aramıştı "yurdun aşağısındayım." diye yanına inerken asansörde sevinçten ağlıyordum :KK70:
Kendime süre verdim bir dönemlik yapamazsam dönecektim anneme de söylemiştim. Ne oldu en fazla bir buçuk ayda arkadaş edindim, çevrem oldu çok ama çok güzel günler geçirdim.
Bol bol arayın yanında olduğunuzu hissetsin. Şartlarını geri teperse ileride yaşayacağı daha kötü günler olacağından söz edin çünkü şu an dünyası başına yıkılmış hissediyor. Arkadaş edinirse birlikte gezerler Hatay'da gezecek yer bol biraz dişini sıksın eminim mutlu olacak.
Ne guzel anilariniz var. Kiyamam ;)

Umarim dedigin gibi olur truman. Su ilk yari yili bir atlatsak kazasiz belasiz

Gezecegi civar illerden bahsederim, sonuçta öğrenci, vakti bol. Doya doya gezebilir.
Türkiye'nin her yeri güzel. Ben mesela Ege'nin iç Anadolu'ya yakın deniz görmeyen bir yerinde okudum, ama bir otobüsle her yere gittim. Yani en doğuda olsa mardin-van-tatvani gezebilir, Erzurum'daysa Kars ani harabelerine gider, hatta kimlikle Gürcistan'a geçebilir, Güneydoğu'da bir yerdeyse zaten bütün güneydoğu turistik! Nemrut dağı,hasankeyf, Balıklıgöl...
Yani yaşadığı şehire küsmesin!
Burada özgür olduğunu hissetsin.

Ne guzel anilariniz var. Kiyamam :KK66:

Umarim dedigin gibi olur truman. Su ilk yari yili bir atlatsak kazasiz belasiz
Şimdi okudum kızın şartlarını yazmışsın çok üzüldüm. Keşke orada olsaydım gezdirirdim içi açılırdı, ona sürekli bizim gibi örneklerden bahset ki bence çevresinde de vardır alışamayan bu duruma düşen tek kişi değil. Bir haftasonu yanına gitme imkanınız olsa aslında çok iyi gelir. Ya da o gelse bir haftasonu ama döneceği şartıyla tabii.

Birde ben tanidigim biri gelince cok sevinirdim orda sizle anilari olsa iyi olur
Belki bana da kirilmistir onunla gidemedim. Tek gitmek zorunda kaldi,tum islemleri kendisi yapti. 3 yasinda oglum var birakamadim

Gezecegi civar illerden bahsederim, sonuçta öğrenci, vakti bol. Doya doya gezebilir.
Türkiye'nin her yeri güzel. Ben mesela Ege'nin iç Anadolu'ya yakın deniz görmeyen bir yerinde okudum, ama bir otobüsle her yere gittim. Yani en doğuda olsa mardin-van-tatvani gezebilir, Erzurum'daysa Kars ani harabelerine gider, hatta kimlikle Gürcistan'a geçebilir, Güneydoğu'da bir yerdeyse zaten bütün güneydoğu turistik! Nemrut dağı,hasankeyf, Balıklıgöl...
Yani yaşadığı şehire küsmesin!
Burada özgür olduğunu hissetsin.
Arkadas edinse dedigin gibi ne guzel gezer. Hatayda gezecek cok guzel yerler var,cevre iller zaten ayni sekilde. Gaziantep benim memleketim,ihtiyac duyarsa gonderebilecegim kisiler de var. Bunlari anlatayim. Cok sagol ;)

Şimdi okudum kızın şartlarını yazmışsın çok üzüldüm. Keşke orada olsaydım gezdirirdim içi açılırdı, ona sürekli bizim gibi örneklerden bahset ki bence çevresinde de vardır alışamayan bu duruma düşen tek kişi değil. Bir haftasonu yanına gitme imkanınız olsa aslında çok iyi gelir. Ya da o gelse bir haftasonu ama döneceği şartıyla tabii.
Bu hafta sonu alisverise cikacakti. Almasi gerekenler var standart devlet yurdu ogrencisi icin lastikli carsaftir wc kagididir gibi. Onumuzdeki hafta sonu gelmesini soyleyeyim,umarim o zaman kadar alisir ve kendiliginden vazgecer,umidim o yonde

Ben de çok ağlamıştım. Ilk zamanlar sınava tekrar hazırlanma planları kuruyordum. Annemi aramıştım ben gelicem burda yapamam diye. Gel demişti. Sabahın köründe geri dönmüştüm. Sonra biraz gidim de alışamazsam dönerim dedim kendi kendime zaman verdim:) okul bitip dönerken yine aglamistim:)))
Herkesin ne guzel anilari var
Cogunluk alisir panik yapma diyor bana ;) umarim sizin gibi olur. Cok tesekkur ederim

Ayy cok zor bir durum Ben de cok zorlanmistim her gun agliyordum. Hele tatile eve gelip done vakti yaklastigi zaman, evde gitmeyecegimmmm cigliklari yükseliyordu. Halisiz yurtlarda kala kala evimizin halisi icin bile aglamisligim var. Zamanla alisiliyor ama merak etmeyin

Ah yavrum.Şaşaladı tabi şimdi.Onun için çok büyük tecrübe aslında.Hepsi baştan öyle oluyor.

Alışır.Sizin birkaç gün gitme imkanınız yok mu? Çok taviz vermeyin.Gelecekteki kazanımlarını anlatın.

Bu okula devam etmesse onu bekleyen hayatı anlatın.Orada 3 ay ağlar alışır.Dönerse bir

ömür ağlayacak.Onun bilincine varmasını sağlayın.
Gitmeyi ben de cok istiyorum ama 3 yasinda bir oglum var. Yalniz basima araba kullanamam o kadar saat. Ucakla gidebilirim ancak İstanbul aktarmali. Bilemiyorum aslinda oturup bir plan program yapmam lazim. Buradaki burs islerini netlestirmem lazim bir diger yandan

Ayy cok zor bir durum Ben de cok zorlanmistim her gun agliyordum. Hele tatile eve gelip done vakti yaklastigi zaman, evde gitmeyecegimmmm cigliklari yükseliyordu. Halisiz yurtlarda kala kala evimizin halisi icin bile aglamisligim var. Zamanla alisiliyor ama merak etmeyin
İnsallah alisir :( uzuluyorum gercekten.
Kiyafet cok sever,orada istedigini giyebilirsin diyorum. Burda yasli ninesi dedesi var izin vermiyorlar. Sinemaya bile gizli gizli gidiyorduk. Parfum aldigimda kullanamadi geri getirdiydi dedem kiziyor diye.

Hayatina acilan bambaska bir pencere diye yazdim simdi. Simdi ninemler cay demlemis iciyorlardir diye cevap geldi. Hay ninenin caydanligina off

Back