• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uzak yola çeyiz göndermek

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
kızlar çeyizim uzağa gidicek 20 saat falan. böyle benim durumumda olanlar sizler naptınız nasıl yolladınız

biz yol otobuslerıne verdık cnım ,kargo cok pahalı oluyordu..

ben giderken goturdum ,oraya yolu düşenler fılan goturdu ..

canım ben nişanlıyım giresuna gelin gidecem biz nişanlımla konuştuk kargo ve otobüz parası neerdeyse eşya fiyatları kadar bizde şu kararı aldık düğünüm hafta ii olcak çarşamba perşembe ordan bir akrabasının arabsını ayarlayacaklar oda gelcek ve dönüse eger gelen arabaya sığmaz ise her arabanın arkasına bi kaç parça eşya koyacaz öyle düşündük ama sanırsam gelecek olan araba bu mobilya satanalrın kamyonetinden olcak işte öyle götüreceğiz sende bence öyle yap hem iki masraf olmasın hemde eşyalarını elinle götüürsün iiçine sinerek gider

Canım benımde çayız uzaga gıdecek ben ptt yle gondermeyı dusnuyorum 169 u arıyorsun dırek evıne gelıyorlar evınden alıp goturuyorlar ancak senın paketlemeyı kendın yapman gerekıyor ve her bır parcanın 50 kıloyu gecmememıs lasım ptt pek fazlada tutumuyor ..:lepi:

benim çeyizimde izmir den antalya ya gitti...bir hafta sonu eşim ve babası akrabalarından aldıkları araçla götürdüler....

ÇEYİZ KARGOYLA OLMAZ.ÇOK PAHALI OLUR.ERKEK TARAFININ DÜŞÜNMESİ GEREK.a.sBENİM ÇEYİZİMDE ŞEHİR DIŞIYDI Bİ YAKINLARININ ARABASINI TUTTULAR.

ya kızlar ben de kargoyla ptt ile düşündüm. daha uygun ama baş olmaz ki hepsi

nasıl yani nie erkek tarfı düşünsün hem zaten düşünürüyoruz nişanlımla bu konuyu ama yok öle araba falan. 20 sattlik yola nasıl araba tutulcuk 1 milyar falan gider yamafoldumben

canım ben nişanlıyım giresuna gelin gidecem biz nişanlımla konuştuk kargo ve otobüz parası neerdeyse eşya fiyatları kadar bizde şu kararı aldık düğünüm hafta ii olcak çarşamba perşembe ordan bir akrabasının arabsını ayarlayacaklar oda gelcek ve dönüse eger gelen arabaya sığmaz ise her arabanın arkasına bi kaç parça eşya koyacaz öyle düşündük ama sanırsam gelecek olan araba bu mobilya satanalrın kamyonetinden olcak işte öyle götüreceğiz sende bence öyle yap hem iki masraf olmasın hemde eşyalarını elinle götüürsün iiçine sinerek gider

hayırlı olsun ilk önce. ben de giresunda görev yaptım güzel oralar

baba evim evime 1000 km uzakta ben mng kargo ile göndermiştim çeyizimi
ciddende çok pahalıydı ama eşimin şirketi ile anlaşmalı olunca yarıdanda az tuttu kargo parası ucuza mal ettik böylece
ama çeyizim yola çıktı biz de arkadsına otobüse bindik annemle yerleştircez çeyizim evime inmiş ve o gece be yoldayken evimi su bastı
annemin bütün emekleri mafolmuştu
öyle işte
ben kargo seçtim ama şirket anlaşması olmasaydı ptt ile yollayacaktım

baba evim evime 1000 km uzakta ben mng kargo ile göndermiştim çeyizimi
ciddende çok pahalıydı ama eşimin şirketi ile anlaşmalı olunca yarıdanda az tuttu kargo parası ucuza mal ettik böylece
ama çeyizim yola çıktı biz de arkadsına otobüse bindik annemle yerleştircez çeyizim evime inmiş ve o gece be yoldayken evimi su bastı
annemin bütün emekleri mafolmuştu
öyle işte
ben kargo seçtim ama şirket anlaşması olmasaydı ptt ile yollayacaktım

geçmiş olsun canım ya

yengemde ıst dışından geldı
bız arac tuttuk aldık geldık
kargo ptt falan düşünme sen
cunku ceyısı erkek tarafı alır göturur
onlar arac bulsunlar sende gönul rahatlığı ıle gönder
ptt ıle bı esya 1 haftada ancak gıder

çok zor bir durum iki ay önce bende bu durumu yaşadım canım çok iyi anlıyorum başlıbaşına sıkıntı benim hem baba evim olan memleketten hemde ankaradan geldi çeyizim.Ankaradakini ptt kargo ile gönderdik kırlmayacakları, kırılacakları ise nişanlım gelip aldı arabasıyla saolsun.Ben öyle olmasını istedim.Memlekettekiler ise araç ayarlandı erkek tarafı tarafından.

Hepsi geçiyor inan o günlerdeki stresi boşuna yaşamışım nsıl gidecek diye takma herşey yolnuu bulur diyorum.Mutltluklar..

canım bende ailemden yaklaşık 1000 km ötedeyim.
normalde ceyizi erkek tarafı düşünür sen değil!!
ama maalesef benimde kayınvalidem ne gerek var çeyize bekar evindekilerle idare et deyince çıldıracaktım.
babama biz kendi başımızın çaresine bakacağız dedim.
annemde bir arkadasıyla esyalarımı koliledi. nevresimleri havluları paketlerinden çıkardı kırılacaklarıda arasına yerleştirdiler. aras kargoda yuzde 25 indirimli indirim vardı babam onunla gonderdi. ama ptt cok daha ucuz. hatta bir arkadasım 1 haftayı bulur gelmesi demiş. 2 gun sonra elinde oluyor. ben kardesime ve aileme gondereceklerimi ptt ile gonderiyorum artık.
en çok üzüldüğüm ise ceyiz sandıgım... o hiçbir şekilde gelemiyor buraya..
4 ay oldu evleneli ama sanki yıllar gecmiş gibi üzerinden. sende herseyi kendine sıkıntı etme cicim. hersey yoluna giriyor..

evet kızlar bakalım artık inşallah en uygun ve hasarsız şekillde yollanır. yani kızlar oğlan evi kamyon tutar getirir tamam da nişanlım tek başına yaptığı için düğünü ikimiz beraber düşünüyoruz.hem o kadar yola kamyon nasıl tutulur. artık kargo paralarını yollar bana bi kısmını

almanyadan türkiyeye nasil gider ceyiz siz bana onu bi diyiverin..:gitme:
bi kismi gitti araba yolucugunda..diger kismi ucakla gidecekte hangi biri..
zor isler ama tatli telaslar bunlar..

Em4561 canım bencede aŞkınla beraber dÜŞÜnmenız Çok gÜzel ıkınızparasını madem ortak koyacaksınız bulunduĞun ılden bır arabayı yada akrabanda varsa onu ayarla bacım en gÜzel Şekıldede yerleŞtırısın hem paran ele gıtmesın hemde eŞyalarını gÜvenılır bır Şekılde gÖnder daha mantıklı bence sana bır tavsıyemde mÜÜmkÜn mertebe kolılerını sıkı sıkı yerleŞtır sıkı sıkı bantla yoksa yolda mahvoluyor Şımdıden allah yardımcımız olsun ayy karıŞık ama Çok gÜzel ıŞler bunlar yaa...

Benim çeyizim ızmir'den ıstanbul'a geldi. Şöyle yaptık, annemler taşıma şirketlerine bir iki ay önceden haber bıraktılar; ıstanbul'a taşınacak eşya olur da kamyon dolmazsa haber verin diye. Birkaç hafta sonra ıstanbul'a eşya taşıyan bir kamyonda yer olduğunda gelip aldılar, önce bizim eşyalarımızı indirdiler sonra esas taşınan insanların evine gittiler. Çok daha ucuza geliyor kargodan. Tavsiye ederim. Zaten ev taşımaların %90ında kamyonun arkasında yer kalıyor.

Back
X