Uyuyamıyorum 😔

Pnr1990

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
795
627
34
Merhaba, başlıktan da anlaşıldığı gibi son iki aydır uyku problemim var daha önceleri de olurdu ama hiç bu kadar uzun sürmemişti. İki aydır günde 3 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum bazen 2-3 gün normale dönüyor sonra tekrar uyumamaya başlıyorum. Bitki çaylarını denedim fakat bir işe yaramadı. KPSS’ye hazırlanıyorum sistemim alt üst oldu sürekli başım ağrıyor bazen insanların ne dediklerini algılayamadığım bile oluyor. Gün içinde yorulduğum zamanlar ayakta uyuduğum bile oluyor ama diğer türlü sabah ezanını duymadan uyuyamıyorum uyusam da yarım saatte bir uyanıyorum çok yordu beni artık psikiyatra gitmeyi düşündüm bunun yanında polislik sınavlarına da giriyorum eğer kazanırsam kabul edilmem için psikiyatri geçmişimin olmaması gerekiyor yoksa kazansan bile okurken evine gönderiyorlar seni. Asıl sorum doktora durumu anlatıp başka biri adına giriş alıp sıkıntımı anlatma gibi bir şansım olur mu acaba böyle bir şey mümkün mü yıldım artık

Canım sıcaklarda etkiliyodur seni ama en büyük etken kpss bende o yoldan geçtim göZlerim bulabık görüyodu artık saçlarım avuc avuc dökülüyodu herkesin bünyesi farklı seninde o şekilde tepki vermiş olabilir kaygı stres çok zor bikaç gün ara versen derslere yada az çalışsan ve dışarı çıkıp yürüsen yorulsan

İnanın yapıyorum artık her akşam sahilde koşuyorum sırf yorulayım uyurum diye. Dediğim gibi bazen 2 gün uyusam 5 gün bu şekildeyim. Zaten son 1 aydır bu sebepten doğru düzgün çalışamıyorum okuduklarımı anlamıyorum çünkü Böyle olunca her gece bu akşam da uyuyamayacağım diyerek giriyorum yatağa . İğrenç bir şeye dönüştü. Son çarem artık ilaç kullanmak hem fiziksel hem mental çöktüm çünkü

İlaç kullanma bence vüxudunu dinlesen o ne zman uyumak isterde ozaman uyu yatağa şartlanıp girme

polislikte psikiyatri geçmişi olmaması mı gerekiyor demek? polis olan kocasından şiddet gören kadınların açtığı sayısız bdv konusu şimdi daha iyi anlaşılıyor bu zamanda dahiliye kadar normal bir şey bence, bunun kusur olarak görülmesi çok saçmaymış. senin adına üzüldüm.

instada motivasyon hesapları falan oluyor onları takip etsen, onlardan kendin gibi kpss çalışan biriyle ders çalışma arkadaşı olsan, birbirinizi motive etseniz nasıl olur? hatta bu forumda da var sınav konuları, takılıyo musun oralarda?

Kim demiş psikiyatri ilaçları geçmişi olmaması gerektiğini yazılı bir kural mi varmış? Siz gidin doktora tedavinizi olun. Uykusuzluk her hastalığın başıdır

Evet polis olana kadar yasak olduktan sonra kendileri psikolojik destek veriyor zaten değişik bir kurum KPSSden dolayı olduğunu düşünmüyorum normalde de kaygılı bir insanım zaten kılı kırk yararım ama bakalım, teşekkür ederim.

Bende bir süre bu şekildeydim. Ilk olarak oldugundan erken kalkıp bir sure oldugundan geç yatin, papatya çayı sık sık tüketin. Pasiflora diye bitkisel eczaneden alabileceğiniz suruplardan kullanabilirsiniz. Ayran ve süt te uyku getiriyor. Gece yatarken ben şuanda kitap vs vs okuyarak normal saatlere çektim uykumu.

Teşekkür ederim papatya çayını denemedim, deneyeceğim. Uykum geliyor zaten onda sorun yok uykuya geçişte problem yaşıyorum uyursam da sürdüremiyorum.

sabah ezanını duymadan uyuyamıyorum
Uykum geliyor zaten onda sorun yok uykuya geçişte problem yaşıyorum
Yıllardır böyleyim. Karantina döneminde iyice kötüleşti. Ben sizin aksinize sabah ezanından sonra uyuyup öğleden sonra 3-4 gibi kalkıyordum. Hiç uyuyamıyor değildim yani ki o çok daha kötüdür. Telefon veya tabletle çok mu uğraşırsınız? Uyumadan önce sosyal medyada filan takılır mısınız mesela? Çünkü bu uykuyu çok kaçırıyor kendimden biliyorum. Oyalanayım da uykum gelsin diyorsunuz ama tam tersi oluyor. Ben şu an uyuma zamanımdan 2 saat kadar önce telefon tablet ne varsa kapatıyorum. 1 saat kadar kitap okuyup direk yatıyorum. İşe yarıyor uykuya daha rahat geçiyorum ve erken kalkıyorum.

Kendileri psikolojik destek mi veriyor

Evet yani uyumadan genelde telefonda bir şeyler okurum ama aksine diğer türlü yaparsam ben dalamıyorum uğraşınca sanırım gözlerim ağırlaşmaya başlıyor. Ders çalışırdım uyumadan önce bırakırdım onun için de iyi değil en az iki saat önce kitabı bırakmalısın dediler. Kitap okumayı denemedim hiç onu da deneyeyim

polislik kpss ?
bunlar sagliginizdan daha mi onemli?

Burnout konusunu arastirin, cok ciddi sorunlara yol acabilir bu durumunuz.
Ders calismayi falan kenara koyup bir sure dinlenin bence.

Okuyun ama telefondan okumayın. Radyasyon uyku kalitesini çok bozuyor.

Tamamen doğal olan lavanta uçucu yağından kullanabilirsiniz.Hem psikoloji olarak rahatlatır hem de deliksiz uyumanizi sağlar.ben gün içerisinde buhurdanlık ile kullanıyorum.Gece uyuyamadığım zaman da yastığıma bir damla damlatıyorum

Başka biri adına kayıt yaptırmak olmuyor malesef ben de aynı sorundan gitmiştim 10 mg lık bi ilaç vermişti o da sürekli uyku yapıyodu 3-4 ay kullandım kendiliğimden bıraktım düzene girmişti o sıra

Canım ben sana ilaç tavsiye edebilirim ilaç derken tam ilaç gibi düşünme devlet karşılamıyor uyku hormonu psikiyatrik bir ilaç değil. Sağlıkçıyım bu arada. İstersen tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…