Tek gözle mi yazdın, hep yazım hataları.Bu sene 2. Mezuna kaldim. Annem de duramadı yengeme nenem her kese yetiştirdi . Yengeme calistigin yere söyle bunu da ise alsınlar dedi . Yengem de o sınava gir kazan git dedi ama ben çalışmadım m çalıştığımı da unuttum . Hatta sınava gitmek bile istemiyorum. Bugün çok sinirlendim. Dayım, sana koca lazım falan dedi ona da sinur oldum ( dayımın aklı dengesi yerinde değil pek o yüzden ciddiye alınacak bir insan da değil)
Çok sıkıldım. Zaten kafaya takıyorum bide böyle üstüme geliyorlar sanki ben hiç üzülmüyormusum gibi . Günlerdir gözüme uyku girmiyor çok uykum var ama gözümü kapattığımda an kaçıyor. Ne yapacagim bilmiyorum . Çok kızıyorum kendime. Korkuyorum yeni şehir yeni insanlar . Her yerde cinayet, tecavüz. Korkuyorum bublar benim de başıma gelir diye bu yüzden de gitmek istemiyorum. 19 yaşına geldin yasin geçiyor diyorlar bana . Çok kızıyorum sanki 30 yaşındaymışım gibi .
DuzeltiyorummmmTek gözle mi yazdın, hep
Bilmiyorum . Oha falan dediler bana . Küçük kuzenim oha abla sen kaç yaşına geldin hala sınava mı gireceksin dedi ( 13 yaşında) . Yengem dayım hepsi ayni şeyi söyledi. Ben gerçekten çok bunaldım. Anlamıyorum artık. Annem de aynisini söyledi yasin geçiyor daha ne kadar bekleyeceksin dedi .Neye yaşın geçiyormuş pardon?
Kafanı boşaltmadan uyuyamazsın. Çok düşündüğün için uyuyamıyorsun. Kafanı boşaltacak bişey bul kendine ne bileyim mesela seni en çok ne rahatlatır ona odaklan.Bu sene 2. Mezuna kaldim. Annem de duramadı yengeme neneme herkese yetiştirdi . Yengeme dedi ki ,çalıştığın yere söyle bunu da ise alsınlar . Yengem de o sınava gir kazan git dedi ama ben çalışmadım ve çalıştığım konuları da unuttum . Hatta sınava girmek bile istemiyorum. Bugün çok sinirlendim. Dayım, sana koca lazım falan dedi ona da sinir oldum ( dayımın aklı dengesi yerinde değil pek o yüzden ciddiye alınacak bir insan da değil)
Çok sıkıldım. Zaten kafaya takıyorum bide böyle üstüme geliyorlar sanki ben hiç üzülmüyormusum gibi . Günlerdir gözüme uyku girmiyor çok uykum var ama gözümü kapattığımda an kaçıyor. Ne yapacagim bilmiyorum . Çok kızıyorum kendime. Korkuyorum yeni şehir yeni insanlar . Her yerde cinayet, tecavüz. Korkuyorum bunlar benim de başıma gelir diye bu yüzden de gitmek istemiyorum. 19 yaşına geldin yaşın geçiyor diyorlar bana . Çok kızıyorum sanki 30 yaşındaymışım gibi .
Çalışmaktan değil de ailenden kork bence. Küçücük kıza evlilik baskısı neyin nesi.Bilmiyorum . Oha falan dediler bana . Küçük kuzenim oha abla sen kaç yaşına geldin hala sınava mı gireceksin dedi ( 13 yaşında) . Yengem dayım hepsi ayni şeyi söyledi. Ben gerçekten çok bunaldım. Anlamıyorum artık. Annem de aynisini söyledi yasin geçiyor daha ne kadar bekleyeceksin dedi .
Ananem tek başına dükkana bile gitmek olmaz der bana . Onu taktığımdan değil kadın 70 yaşında neredeyse, eski kafa yani . Yürürken arkadan kazağımı aşağıya doğru çekiştirir popom gözükmesin diye . O yüzden onunla kolay kolay bir yere gitmem . Annem de öyledir. Kendi.bedenimden 1 beden büyük alirim bol gelsin diye . Eşofmanın bile az daha büyüyü yok muydu der. Onun için çuval gibi olmalı çünkü. Saçlarımı açarım saçlarını topla yakışmamış der. Makyaj yaparım çirkin olmuşsun der. Ama onlar bana alıştı artık ağızlarının payını veriyorum .Köyde yaşıyordun sanırım. Farklı şehir, ortam ekstra gözünde büyüyor sanırım, çünkü tek başına birsey yapmana da sıcak bakmıyordu ailen.
Bu şekilde adam akıllı sınava hazırlanmaz evde durursan, yengenin yanında başlamak iyi bir ihtimal olur, erken yaşta evlenmiş bulursun kendini. Biraz kendi gerçeklerini farkına varman lazım, etrafındakileri kızmak yerine. Bu da ders çalışıp, sınavı kazanmaktan geçiyor.
Çalıştım.ama son 4 5 ay kala olmayacak yeristiremeyecegim diyerek bıraktım.Konfor alaninda cikmaya niyet edip cabalaman gerekiyor. Koyde zaten bunaliyorum diyorsun arkadasinda yokmus madem neden ders calismadin ki ?
Konfor alanımın dışına çıkmaya cesaretim yok . Yapanlar nasıl yapiyor bilmiyorumDers çalışıp okumaktan ya da işe girmekten başka çare yok gibi duruyor. Bunları da yapamayacaksan ortama ayak uydur bari boşuna yıpratma kendini. Ya konfor alanının dışına çıkmak zorundasın ya da kabullenmek zorundasın
Ee ne yapmayı düşünüyorsun kendine ilgili ? O onu dedi bu bunu diyerek nereye varacaksın? 2 senen böyle gitmiş, çabalamis da yapamamış değilsin üstelik. Bahanelerin arkasına sığınıyorsun ve seni aman evladım yeter ki okusun diye yıllarca idare edecek bir ailen de yok.Çalıştım.ama son 4 5 ay kala olmayacak yeristiremeyecegim diyerek bıraktım.
Seneye gitmek istiyorum artık. Ne olursa olsunEe ne yapmayı düşünüyorsun kendine ilgili ? O onu dedi bu bunu diyerek nereye varacaksın? 2 senen böyle gitmiş, çabalamis da yapamamış değilsin üstelik. Bahanelerin arkasına sığınıyorsun ve seni aman evladım yeter ki okusun diye yıllarca idare edecek bir ailen de yok.
İşte o zaman da yaşadığın hayattan boşuna şikayet etmiş oluyorsun. Bir çaba göstermen lazım ki ben bu hayatı istemiyorum diyebilesin. Önce sen ne istiyorsun bunu düşün. Mesela ben senin yerinde olsam ne yaparım diye soruyorum kendime. Önce 2 yıllık da olsa üniversite okurum. Okurken part time işlere başvururum. Sonra bakarım okumak mı istiyorum yoksa çalışıp meslek edinmek mi istiyorum. Ona göre karar veririm. Böyle oturduğun yerde o onu dedi bu bunu dedi üzüldüm kızdım demekle hiç bir yere varamazsın. En sonunda anlattığın kafadaki insanların ağzına malzeme olursun. Evde kaldı da derler, çalışmadı da derler her şey derler sen cahile malzeme ver yeter ki. Bi şekilde konfor alanının dışına çıkarsan da çok laf diyecekler orası ayrı. Ama en azından sen kendi hayatını inşaa etmekle meşgul olacağın için bi kulağından girecek diğerinden çıkacak en sonunda he he demeyi öğreneceksin.Konfor alanımın dışına çıkmaya cesaretim yok . Yapanlar nasıl yapiyor bilmiyorum
Hayır. 1 sene daha bekleyip kaliteli uniye gitmek istiyorum . Sizin dediğiniz gibi yaparsam 1 sene yerine 2 senem boşa gidecek bunu da istemiyorum.Son 4 5 ayda gayet güzel yetişirdi tytden gireceksen cok cabuk pes etmişsin ama neresi gelirse git üniye orda bir iş bulursun hayatını sürdürürsün başka yapabileceğin bir şey yok çünkü
Ya söyleyeceğim şeyi hiç yanlış anlama ama cidden olmuyor 2 yıl evde kaldım diyorsun şunu dediler bunu yaptılar yetişmez diye 4 ayda bıraktım diyorsun aile evinde 3. mezuna kalma gibi bir fikrin varsa asla kalma daha kotu olacaksın ve buna %99 eminimHayır. 1 sene daha bekleyip kaliteli uniye gitmek istiyorum . Sizin dediğiniz gibi yaparsam 1 sene yerine 2 senem boşa gidecek bunu da istemiyorum.
2 . mezun , 3. DeğilYa söyleyeceğim şeyi hiç yanlış anlama ama cidden olmuyor 2 yıl evde kaldım diyorsun şunu dediler bunu yaptılar yetişmez diye 4 ayda bıraktım diyorsun aile evinde 3. mezuna kalma gibi bir fikrin varsa asla kalma daha kotu olacaksın ve buna %99 eminim3