Uyuyamadim!!

Esime cooook dedim neymis aramiz düzelicek mis bi seneye uzak oldugu icin hep boyle olmuş
onlardan umudunuzu kesin , seni sevecekler , oğullarının eşisiniz siz demeden onlar gelecek , benimseyecekler diye beklediniz ve olmayınca üzüldunuz .
Onların sizi gelin olarak benimsemelerini istemeniz en doğal hakkınız ama bazı aileler bu kavramı bilmiyor .
Sizin istediğiniz ilgili aile olmayacaklar , beklentinizi düşürün daha mutlu olursunuz.
Ben de tek gelinim sadece 1 oğulları var , ev taşıdılar is çıkışı gelip 3 çeşit yemek yaptim , yardıma gittim . Ben taşındım , iş çıkışı evimi topluyordum ,tek başıma yerleştirdim , eşimi arayıp fazla yormasın yavaş yavaş yapsın demişler .
Tek başına yerleştirdim , doğal gaz yok , evde yemek yok kalktılar ertesi gün başka şehre gittiler ve bir kere bile ne yaptın demediler.
Eşime bir kere sadece dedim oğullarının eviydi bu kadar uzak durmaları ilginç , bu kadar .
Simdi beklentim sıfır umrumda degil , esim aramızın düzeleceğine inanıyor ama ben bu işlerin artik tek taraflı olmayacağının farkindayim .
Burda actigim bir kaç konu bunun farkına varmami sağladı , siz beklentiyi düşürün her şey düzelecek inşallah

:KK43: melek oldu yavrum
Başınız ağolsun tekrardan, yine evlatlarınız olur daha üzülmeyin.
Ama bundan sonra beklentiyi sıfıra indirmek zorundasınız.
Huyunu suyunu bildiğiniz insanlar, beklenildiği davranışları gösterince tekrar tekrar hayal kırıklığına uğramanın manası yok.
Karı koca bir hayatı paylaşıyorsanız etraftan birşey beklemeyip, herşeyinizi kendiniz halletmeyi öğreneceksiniz.
Yardım gelirse ne ala, ama gelmezse de üzülmezsiniz hiç olmazsa.

onlardan umudunuzu kesin , seni sevecekler , oğullarının eşisiniz siz demeden onlar gelecek , benimseyecekler diye beklediniz ve olmayınca üzüldunuz .
Onların sizi gelin olarak benimsemelerini istemeniz en doğal hakkınız ama bazı aileler bu kavramı bilmiyor .
Sizin istediğiniz ilgili aile olmayacaklar , beklentinizi düşürün daha mutlu olursunuz.
Ben de tek gelinim sadece 1 oğulları var , ev taşıdılar is çıkışı gelip 3 çeşit yemek yaptim , yardıma gittim . Ben taşındım , iş çıkışı evimi topluyordum ,tek başıma yerleştirdim , eşimi arayıp fazla yormasın yavaş yavaş yapsın demişler .
Tek başına yerleştirdim , doğal gaz yok , evde yemek yok kalktılar ertesi gün başka şehre gittiler ve bir kere bile ne yaptın demediler.
Eşime bir kere sadece dedim oğullarının eviydi bu kadar uzak durmaları ilginç , bu kadar .
Simdi beklentim sıfır umrumda degil , esim aramızın düzeleceğine inanıyor ama ben bu işlerin artik tek taraflı olmayacağının farkindayim .
Burda actigim bir kaç konu bunun farkına varmami sağladı , siz beklentiyi düşürün her şey düzelecek inşallah
Cok dogru konusuyorsunuz dusuncenize hayran kaldim bende uyguluycam artik

Başınız ağolsun tekrardan, yine evlatlarınız olur daha üzülmeyin.
Ama bundan sonra beklentiyi sıfıra indirmek zorundasınız.
Huyunu suyunu bildiğiniz insanlar, beklenildiği davranışları gösterince tekrar tekrar hayal kırıklığına uğramanın manası yok.
Karı koca bir hayatı paylaşıyorsanız etraftan birşey beklemeyip, herşeyinizi kendiniz halletmeyi öğreneceksiniz.
Yardım gelirse ne ala, ama gelmezse de üzülmezsiniz hiç olmazsa.
Zaten burasi bizim 4uncu evimiz hepsinide kendi kari koca çabamızla tasidik esim hep aileler var sıkıntı olmaz rahat olur bu tasinma dedi ben cok sıkıntı yaptım esimin o lafina kandım baska zaten beklentim olmadi da artik kalmadi da

3 yıl evlilikte 3 kez tayin gördük hiç biri de eşimin ya da benim ailemin olduğu yerlere değildi herşeyi ikimiz hallettik. Şu kendi kendine yetemeyip hem mağdurum ben edebiyatı yapan insanlar evlenmesin bi zahmet.

Ne olur cok uzun diyip gecmeyin allah askina akil verin kizlar kafam durdu ..acaba yanlis mi yaptim diye de akil almak istiyorum gelelim asil konumuza..
Dogu gorevimiz bitti ve ben esimden ilisik kesemedigi icin ondan bi 20 gun once gelmek zorunda kaldim. Aglayarak ayrildim. Ailesi problemli insanlardi bana yapmadıklarını birakmadilar.bastan konusup oyle gittim, bu arada 3 yasinda bi evladim var esimin ailesi ve kendi ailemin oldugu memleketimize cikti tayinimiz ucaktan iner inmez kayinpederimi aradim teline ulasamadim. sonra gorumcem msj atmis ona donup indigimi ustune basa basa söyledim.eşimde beni bindirdigini annesini yolladim diye aramis.
Gorumcem hosgeldine geldi benim aileme ve ben bu arada ne arandim ne soruldum ne umursandim facede surekli gezme olaylari guncellediler dugunlere gittiler ,beni orada yok saydilar ki ben dogunun en ucra yerinden geldim bu da bana cok koydu oglunun emaneti var ev tutulacakdi, kimseler aramadi. bu arada beni herzaman oldugu gibi hep ailem agirladi.esimin tarafida yokmusum gibi davrandi. cok kirildim kendi cabalarimla coluk cocugumla esimede yansıtmadan bu yaptıklarını ev tuttum. cebimde uc kurus parayida vererek ev tuttum kendi babamdanda aldim bi miktar ..esimede esyalarimi yolla evimi acayim orda kalayim kimsenin ustunde kalmayim dedim .cunku aileme maddi manevi cok yuk oldum. sonra esyalarim geldi, esimin zoruyla kendi ailesi de gelmiş cunku ben perisan halde oldugumu belirtmistim asagiya karsilamaya indigimde yuzume bakmadan direk onumden geçtiler elim havada kaldi, beni yok saydilar ve cok cok kirildim .sonra sessizce evime ciktim onlarda benle yüzyüze gelmemek icin asagida oturup gezmeye gittiler.bu arada esyam tasiniyor dort bes tane erkegin icinde annemle ben vardim.esyam kuruldu bitti, bunlar yukari ciktilar bir guzel tasimacilar yorgun diye yaptigimiz yemegide oğlumun evi diyip oturup yediler , üstüne birde evi elestirip gittiler bana bi ihtiyacin varmi diye sormadan cekip gittiler. ben 20 gun ev aradim kara kucak evimi yerlestirdim 1.5 aylik hamileydim ustelik bugünün akşamı sikinti stres ve agir tasimakdan bebegimi kaybettim ...simdi ben bu insanlarla gorusmelimiyim yoksa artik kesip atmalimiyim esim teror bolgesinde olduğu icin bazi seyleri yansitamadim oysaki ona supriz yapacakdim yeni ev suprizi bebek icin aglamadan uyuyamiyorum .ne olur akil verin kafayi yemis durumdayim .bu arada sebepleride benim onlara telefon açtigim halde gorumcemin kaynanamin bildigi halde adama kalkip söylememeleri ve benim kayinpederime arayipda ulasamam ortada kalmam. tek sebep bu cok uzattim hakkinizi helal edin...kayınvalide olacak kisininde çığlık cigliga artik buyumem herseyi dusunmem gerektigini soylemesi.. Surat astigim icin. sadece sustum ve esimin bu yaptıklarından bir hbri yok ..kv kisisi istese evimi yikarmis da karismiyormus bu insan ben 6 yildir esimle evliyim ..evlendigim den beri yedi kat dagin arkasindayim bir kere aramis insan degil ..ne esimi ne beni yanina gelince oglu oldugunu hatirladi sanirim benim kafam durdu ne olur akil verin..imla kurallarini bile yazarken aglamaktan gormedim nasil anlatabildim onu bile bilmiyorum
Ne kadar çok beklenti o kadar çok hayal kırıklığı... O yüzden kimseden bir şey bekleme bacım üzüldüğünle kalıyorsun işte ne gerek var. O suratsızları görmektense bırak gelmesinler aramasınlar yahu çok mu lazım? Biliyorum değer görmek istiyorsun ama olmuyorsa herkese ederi kadar değer ver sen de. Eşine de yansıtma gelmedikleri daha iyi de gelmek istemiyorlarsa zorlama gönülsüz olmasın de geç. Bi işe yaramıyorlar bari gölge etmezler hiç değilse...

Bebeginiz icin uzuldum gecmis olsun, ama kimse sizle ilgilenmek zorunda degil ki? Elinizde tahta bavulla koyden ilk kez istanbula haydarpasa garina gelmissiniz gibi davraniyorsunuz. Orasi zaten bildiginiz bir sehir,aileniz orada yasiyor yabanci degilsiniz ki? Gider annenizin evinde kalirsiniz o arada ev ararsiniz,bulunca da esiniz esyalarinizi gonderirdi bu kadar sorun edilecek bir sey yok. Tek hataniz evi tutunca esinizin ailesini yemekle agirlamaniz olmus, onu da yapmamak sizin elinizdeydi,kapiyi kirip iceri zorla girmedilerse.

Basın saolsun. Canın saolsun.
Ama bunlar yaşanıyor.

En yakın arkadaşımın eşi yurtdışına gitti çalışmak için. Hem küçük bebeği vardi, hem tekrar hamileydi. Eşinin çektiği krediyi ödüyordu. Birkaç ay sonra kiraya parası yetişmeyince Kv sinden istemis, ki Kv varlıklı, kirada evleri arsaları falan var. Kv kem kum Edip vermiş ama ertesi gün görümcesi aramış demiş ki arkadasima, kardeşimin ne zaman geleceği belli değil senin giderin de çok, böyle para yettiremezsin, istersen evi dağıt, anneme taşın, bana da gelebilirsin. Yani hepi topu verdikleri bin lira bile değil. Arkadaşım da düşündü tasindi, dedikleri gibi evden çıkmaya karar verdi. Kendi arastırdı nakliye buldu, eşyalarının çocuğu sattı, kimini verdi. Ve babasının evine geri döndü (!) bir yaşında bir bebek ve 6 aylık hamile haliyle. İki alt sokakta oturan Kv kp i ne aradı ne yardıma geldi, o haliyle kız nakliyecilerin başında durdu evini taşıdi. Kendi kız kardeşleri yardıma geldi. Ve dedi ki Kv nin evine gidip onların zoraki yüzünü gormektense, babamın evine donerim. Çok da iyi yaptı. İkinci bebeğini doğurdu. Şimdi annesi çocuklarına bakıyor. Arkadaşım da kredi ödediği için bebeği 3 aylıkken çalışmaya geri döndü. Bı de Kv sor var ya, dört çocuğum içinde en çok (arkadasimin kocası olan oğlu ) x i severim der surekli. Hayır onlar en çok kendilerini seviyorlar.

Diyeceğim o ki, bak bunlar yaşanıyor. Oğulları yokken genç gelini küçük çocuğu emanet bilmeleri gerek, ama içlerinden gelmiyorsa ne yapacaksin?..

2+1 olan babasının evine iki bebekle gitti arkadaşim. Evde iki yetişkin kız, bir de genç erkek kardeşi var. Yerlere yatak serip yatıyorlar. Ama kimse mutsuz deil, arkadaşım pişman değil, guvendeyim bana da ailem her bakımdan yardım ediyor diyor.

Anlamadığım sen neden gelince apar topar ev bulma tasinma telaşına düştün? Yük olmayayım kaygısını çok anlayamadım. Onlar senin annen baban. Sen ev bulmak istediğinde dur kızım, acelen ne, eşin de gelsin 20 gün sonra beraber bakar karar verirsiniz demediler, o da ilginç.

Son düzenleme:
Ben kayınailelerden bişey bekleyen insanları anlayamıyorum. Yapmak zorunda değiller, e yapmasınlar da zaten. Sonra neden minnet duyayım onlara?
Yok oğlunun evi falan, ne münaswbet. Orası benim ve kocamın evi, geri kalan herkes de misafir. Biz ananemin evinde oturuyoruz şuan, tapu onun üzerine yani. Ama içinde ben ve eşim varız, bitti. Geri kalan herkes misafir. Evi yerleştirirken de kimseden ekstra yardıma gelmesini beklemedim, beklemem de. Yapabildiğimiz kadarını yaparız, geri kalanı sonra yapılır, yapılmaz bizi ilgilendirir.
Beklentisiz olursanız üzülmezsiniz işte. Bebeğiniz için de başınız saolsun. Allah sağlıklı bir şekilde yeniden bebek nasip etsin hayırlısıyla inşallah.

En cok bebegi kaybetmenizi onlari yüklemenizi anlamiyorum. Ne yani, onlar sizi agarlasa, taşimada yardim etse siz agir şeyler taşimayacakmiydiniz?

Sürekli "hamile halimle" diye bahs ediyorsunuz o zaman agir taşimaman gerektigini bilmeniz lazim. Kusura bakmayin da bu tamamen sizin sorumsuzlugunuz. Sonucta eşiniz bekleyebilirdiniz, kendi ailenizden bir kac erkegi cagirabilirdiniz,..

Ha kayinailenin yaptigi cok mu etik? Hayir, yardim etseler güzel olurdu ama etmiyorlar işte. Konuya "bana hiç hayirlari yoktu zaten" diye başlayip, uçaktan iner inmez halen onlardan beklenti içinde olmanizi anlayamiyorum. Bu açikçasi biraz yüzsüzlüktur. Ben kayin ailen yerinde olsam benim feysi irdeleyen, sürekli bu kadar beklentiye giren birini bu saatten sonra istesem bile yardim etmezdim dogruyu söylemek gerekirse.

Arkadaşım kendinden başka kimseden bişey bekleme
Zaten en zor anlarında bi tekme de onlar vururlar
Ben evlendim yoktular
Doğu görevindeydim eşim çalışmıyodu ben çalışıyodum ama yoktular
Eşimi 1 sene askere gönderdim yoktular
Eşim askerden döndü yine işsizdi tabiki yoktular
Kpss ye girdi atandı gitti ben tek başıma 700 km mesafeye ev taşıdım eşimin de yardımı olamadı gene yoktular
Ama yaz tatilinde bi baktık ki
aaa o da ne bi ailesi varmış!
Hep çıkar meselesi bunlar
Sen eşinle mutluysan gerisini kapının dışında bırak
Seni bunca zaman arayıp sormayanlar bence çok da düşmezler yine üstüne
Eşin gelince de hepsini anlat
Ne diye derdini kendine saklıyosun

Şu "emanetim" meselesini bir yana bıraksak.
Yaparlarsa ne ala yapmazlarsa bu dert değil aslinda.
Hamileliginizin sorumluluğu sizdeydi.
Buna göre hareket etmeniz gerekirdi.
Zaten sevmediğiniz ve uzak durmak istediğiniz insanlari bu kadar dert etmek niye?
Yapmanız gereken eşinizi beklemek ve işlerinizi onunla halletmekti.
Yaşadıklarınızın sebebi kayın ailenizin hareketleri değil, sizin tercihlerinizdir.

konunuzun aranmadım,sorulmadım kısmına kadar okudum neden insanlardan bu kadar şey bekliyorsunuz
işi güçü,parası olan birisin
neden kendini emanet olarak görüyorsun
insandan emanet olmaz çünkü çalışacak aklı var ....
cansız nesne ,eşyalar emanet edilir

Ne olursa olsun beklentiniz olmasın bu kadar insanlardan. Kendi aileniz buna dahil. Siz artık olmuşsunuz apayrı bir aile, hala çocuk gibi bana şunu yapmadılar, gelmediler, etmediler demek çok da doğru değil. Gelmedilerse gelmediler yani kendi saygısızlıkları. Eşinizin bel bağlamadan sizi düşünerek ayarlaması gerekirdi. Hamile halinizle ağır kaldırmamanız gerektiğinin zaten siz farkında olmalıydınız. Yukarıda biri de söylemiş eşiniz gelene kadar taşınma işi ertelenebilirdi en kötü. Çok fazla beklentiniz var, herkesten bir şeyler beklemek yerine kendiniz bir şeyler yapmayı öğrenmelisiniz. Kendi sorumluluğunuzun getirdiği yükü başkalarına atmayı bırakmalısınız.

Ne güzel işte uzak dursunlar,mesafe iyidir.Milletin hayali bu.Bu kadar herşeyi kafanıza takmayın.Çok fazla beklentiniz var.Kimseye bişey olmamış, siz bebeğinizi kaybetmişsiniz.

Ne olur cok uzun diyip gecmeyin allah askina akil verin kizlar kafam durdu ..acaba yanlis mi yaptim diye de akil almak istiyorum gelelim asil konumuza..
Dogu gorevimiz bitti ve ben esimden ilisik kesemedigi icin ondan bi 20 gun once gelmek zorunda kaldim. Aglayarak ayrildim. Ailesi problemli insanlardi bana yapmadıklarını birakmadilar.bastan konusup oyle gittim, bu arada 3 yasinda bi evladim var esimin ailesi ve kendi ailemin oldugu memleketimize cikti tayinimiz ucaktan iner inmez kayinpederimi aradim teline ulasamadim. sonra gorumcem msj atmis ona donup indigimi ustune basa basa söyledim.eşimde beni bindirdigini annesini yolladim diye aramis.
Gorumcem hosgeldine geldi benim aileme ve ben bu arada ne arandim ne soruldum ne umursandim facede surekli gezme olaylari guncellediler dugunlere gittiler ,beni orada yok saydilar ki ben dogunun en ucra yerinden geldim bu da bana cok koydu oglunun emaneti var ev tutulacakdi, kimseler aramadi. bu arada beni herzaman oldugu gibi hep ailem agirladi.esimin tarafida yokmusum gibi davrandi. cok kirildim kendi cabalarimla coluk cocugumla esimede yansıtmadan bu yaptıklarını ev tuttum. cebimde uc kurus parayida vererek ev tuttum kendi babamdanda aldim bi miktar ..esimede esyalarimi yolla evimi acayim orda kalayim kimsenin ustunde kalmayim dedim .cunku aileme maddi manevi cok yuk oldum. sonra esyalarim geldi, esimin zoruyla kendi ailesi de gelmiş cunku ben perisan halde oldugumu belirtmistim asagiya karsilamaya indigimde yuzume bakmadan direk onumden geçtiler elim havada kaldi, beni yok saydilar ve cok cok kirildim .sonra sessizce evime ciktim onlarda benle yüzyüze gelmemek icin asagida oturup gezmeye gittiler.bu arada esyam tasiniyor dort bes tane erkegin icinde annemle ben vardim.esyam kuruldu bitti, bunlar yukari ciktilar bir guzel tasimacilar yorgun diye yaptigimiz yemegide oğlumun evi diyip oturup yediler , üstüne birde evi elestirip gittiler bana bi ihtiyacin varmi diye sormadan cekip gittiler. ben 20 gun ev aradim kara kucak evimi yerlestirdim 1.5 aylik hamileydim ustelik bugünün akşamı sikinti stres ve agir tasimakdan bebegimi kaybettim ...simdi ben bu insanlarla gorusmelimiyim yoksa artik kesip atmalimiyim esim teror bolgesinde olduğu icin bazi seyleri yansitamadim oysaki ona supriz yapacakdim yeni ev suprizi bebek icin aglamadan uyuyamiyorum .ne olur akil verin kafayi yemis durumdayim .bu arada sebepleride benim onlara telefon açtigim halde gorumcemin kaynanamin bildigi halde adama kalkip söylememeleri ve benim kayinpederime arayipda ulasamam ortada kalmam. tek sebep bu cok uzattim hakkinizi helal edin...kayınvalide olacak kisininde çığlık cigliga artik buyumem herseyi dusunmem gerektigini soylemesi.. Surat astigim icin. sadece sustum ve esimin bu yaptıklarından bir hbri yok ..kv kisisi istese evimi yikarmis da karismiyormus bu insan ben 6 yildir esimle evliyim ..evlendigim den beri yedi kat dagin arkasindayim bir kere aramis insan degil ..ne esimi ne beni yanina gelince oglu oldugunu hatirladi sanirim benim kafam durdu ne olur akil verin..imla kurallarini bile yazarken aglamaktan gormedim nasil anlatabildim onu bile bilmiyorum

Ara eşini söyle, böyle tek başına mı çekiceksin herşeyi. Birdaha da kesinlikle görüşme. Ne pislik insanlarmış dicek söz bulamıyorum

Back