Uyuyamadim!!

Fedakar anne

hayat zor ...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
358
251
23
Ne olur cok uzun diyip gecmeyin allah askina akil verin kizlar kafam durdu ..acaba yanlis mi yaptim diye de akil almak istiyorum gelelim asil konumuza..
Dogu gorevimiz bitti ve ben esimden ilisik kesemedigi icin ondan bi 20 gun once gelmek zorunda kaldim. Aglayarak ayrildim. Ailesi problemli insanlardi bana yapmadıklarını birakmadilar.bastan konusup oyle gittim, bu arada 3 yasinda bi evladim var esimin ailesi ve kendi ailemin oldugu memleketimize cikti tayinimiz ucaktan iner inmez kayinpederimi aradim teline ulasamadim. sonra gorumcem msj atmis ona donup indigimi ustune basa basa söyledim.eşimde beni bindirdigini annesini yolladim diye aramis.
Gorumcem hosgeldine geldi benim aileme ve ben bu arada ne arandim ne soruldum ne umursandim facede surekli gezme olaylari guncellediler dugunlere gittiler ,beni orada yok saydilar ki ben dogunun en ucra yerinden geldim bu da bana cok koydu oglunun emaneti var ev tutulacakdi, kimseler aramadi. bu arada beni herzaman oldugu gibi hep ailem agirladi.esimin tarafida yokmusum gibi davrandi. cok kirildim kendi cabalarimla coluk cocugumla esimede yansıtmadan bu yaptıklarını ev tuttum. cebimde uc kurus parayida vererek ev tuttum kendi babamdanda aldim bi miktar ..esimede esyalarimi yolla evimi acayim orda kalayim kimsenin ustunde kalmayim dedim .cunku aileme maddi manevi cok yuk oldum. sonra esyalarim geldi, esimin zoruyla kendi ailesi de gelmiş cunku ben perisan halde oldugumu belirtmistim asagiya karsilamaya indigimde yuzume bakmadan direk onumden geçtiler elim havada kaldi, beni yok saydilar ve cok cok kirildim .sonra sessizce evime ciktim onlarda benle yüzyüze gelmemek icin asagida oturup gezmeye gittiler.bu arada esyam tasiniyor dort bes tane erkegin icinde annemle ben vardim.esyam kuruldu bitti, bunlar yukari ciktilar bir guzel tasimacilar yorgun diye yaptigimiz yemegide oğlumun evi diyip oturup yediler , üstüne birde evi elestirip gittiler bana bi ihtiyacin varmi diye sormadan cekip gittiler. ben 20 gun ev aradim kara kucak evimi yerlestirdim 1.5 aylik hamileydim ustelik bugünün akşamı sikinti stres ve agir tasimakdan bebegimi kaybettim ...simdi ben bu insanlarla gorusmelimiyim yoksa artik kesip atmalimiyim esim teror bolgesinde olduğu icin bazi seyleri yansitamadim oysaki ona supriz yapacakdim yeni ev suprizi bebek icin aglamadan uyuyamiyorum .ne olur akil verin kafayi yemis durumdayim .bu arada sebepleride benim onlara telefon açtigim halde gorumcemin kaynanamin bildigi halde adama kalkip söylememeleri ve benim kayinpederime arayipda ulasamam ortada kalmam. tek sebep bu cok uzattim hakkinizi helal edin...kayınvalide olacak kisininde çığlık cigliga artik buyumem herseyi dusunmem gerektigini soylemesi.. Surat astigim icin. sadece sustum ve esimin bu yaptıklarından bir hbri yok ..kv kisisi istese evimi yikarmis da karismiyormus bu insan ben 6 yildir esimle evliyim ..evlendigim den beri yedi kat dagin arkasindayim bir kere aramis insan degil ..ne esimi ne beni yanina gelince oglu oldugunu hatirladi sanirim benim kafam durdu ne olur akil verin..imla kurallarini bile yazarken aglamaktan gormedim nasil anlatabildim onu bile bilmiyorum

Son düzenleme:
Ne varsa kendi ailende var. Kimseden bir şey bekleme. Ben uzaktayken kv sürekli telefonda söylerdi yakın olsam temizliğini yapardım filan diye.ben minnet etmem o ayrı. Burunlarının dibine geldik malesef, ev tuttuk temizliği yapılacaktı 2 kişi tuttum yaptırdım elimin dar zamanında. Bir şeyin ucundan tutayım demedi. Yerleşmesini de ailem geldi yaptı başka şehirden.
Hamileyim yemek yapamıyorum cümbür cemaat toplanıp geldiler. Kılımı kıpırdatmadım insan bir tabak çorba yapıp getirir. Şeyini sallaya sallaya gelmişler. Şimdi de arayıp arayıp canın bi şey çekerse söyle, geleyim sana yemek yapayım diyor yatılı gelecek bi de. Derdi gezmek. Şu an 3 öğün yemek yemesem de rahatım yerinde istediğim gibi yatıp kalkıyorum onun yemeğine mi kaldım rahatımı bozacak gelip.. O kadar düşünen insan gelirken sallana sallana gelmezdi ki o zamanlar daha ağırdı durumum hiç mutfağa girmiyordum onlar gelecek diye öğüre öğüre mutfak banyo temizledim. Allah beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin. Ne varsa kendi annemde var.
Hiç takma kafana çoğu böyle

Kimse yardım etmek zorunda değil, konu boyunca başroldeki sorun yardım etmemeleri. Kendi ailenize "çok yük oldum, bir an önce evime geçeyim, yük olmayayım" şeklinde yaklaşırken, karşı tarafı "ağırlamadılar, yardım etmediler, yapmadılar" diye suçluyorsunuz.

Tayine gideceğiniz, orada ev tutulacağı, eşya taşınacağı önceden belli değil miydi? Hamile olduğunuzdan haberiniz yok muydu? Size hamile halinizle ev taşıtmak yerine eşiniz yardımcı tutmak vs. gibi bir çözüm neden bulmadı? Siz eşiniz gelene kadar yirmi güncük ailenizde kalıp ev taşıma işini eşiniz gelene kadar neden ertelemdiniz? Nasıl olsa yardım ederler diyerek mi?
Sürekli birilerinden bir şey beklediğiniz için kaybetmişsiniz.

Son düzenleme:
Sen nasil davranıyorsun peki onlara esinin tepkisi oluyormu bunlari görebiliyormu
Eşim hiçbir şeyin farkında değil. Annesinin iyi niyetli olduğunu bana gelip bakmak istediğini zannediyor. Benim bakılacak bir durumum mu var evimde rahat ve huzurlu olmak istiyorum dedim. Hamilelik zaten değişik bir şey bu sıcakta don atlet geziyorum ordan kalkıp oraya yatıyorum bak mesela kaç saattir ayaktayım uyumadım. Evde birisi olsa aynı rahatlıkta kalkıp kendi evimde dolaşamam. Benim için yapacakları en büyük iyilik uzak dursunlar kimseyi istemiyorum. Çok düşünen pişirir gönderirdi. Allah bilir yemek yapamıyorum oğlu aç kalıyor diye postu benim eve sermek istiyor.

Kusura bakmayinda hadi yardim etmedi de o düğüne ivir zivira fotoraf cekip koymalari bildikleri halde gordukleri halde benim geldiğimi karsilamamalari hos mu sizce sonra kalkip da bi sorumluluk almadan hazirladigim yemegi asimi evimde yemeleri ne kadar dogru hamile halimle hamile olduğumdan ailem disinda kimsenin hnri yokdu.. Insan bi karsilayada mi gelmez boyle bi vicdan yok...

Doğrudur insallah bende senin gibi aklimi basima alabilirim attigim adimi saglam atarim suanda kafam okadar dalgin ki hic birsey dusunemiyorum

Beklentini düşürürsen mutlu olursun. Ha yerinde olsam o yemeği onlara yedirmezdim kusura bakmayın çalışanlara göre yapmıştık. Geleceğinizi de hiç düşünmedik der yedirmezdim.
Soyle soyleyim ben karsilamaya gule oynaya ciktigimda bana oyle bi muamele yaptilarki bütün isciler bile bem olsam bu eve onu sokmazdim abla ne kadar iyi niyetlisin dediler

Ortada "saçmalık" ve "mantıksızlık" yüzünden kaybedilmiş bir bebek var, siz suçu onların üstüne atıyorsunuz, fakat hata tek taraflı değil.

Doğu orası, değil mi? Gelenek göreneklerini çocuğa sorsan bilir. Haklılardır, haksızlardır, orası ayrı tartışılır arama mevzusunda trip atmaları konusunda. Siz uçağa binerken kayın validenizi veya kayın pederinizi aradınız mı? "Anne, baba, geliyorum" dediniz mi? Eşiniz sadece annesini arayıp bindirdim demiş. Siz muhattap oldunuz mu? Hayır, önce eşinizin, sonra kayın validenizin iletmesini beklediniz. İnince sizi karşılaması gereken kişiler kimse onları aradınız mı? Görümcenizin mesajına dönmüşsünüz de, sizi karşılayacak olan o değil, büyükler. Kayın pederinizi arayıp ulaşamayınca kayın validenizi aradınız mı? "Babama ulaşamadım anne ben indim" dediniz mi? Muhattap oldunuz mu? Hayır, görümcenin iletmesini beklediniz, muhattap olmadınız, ama gelmelerini beklediniz. Bunları geçelim.
İnince direkt kendi evinize gittiniz, hatta görümceniz de sizi görmeye, hoş geldine geldi. O kadar umursamayan insanlar hoş geldine gelmeye de zahmet etmezdi ama? Peki siz, muhtemelen oranın ve aslında genel olarak çoğu yerin adetlerine göre, dinlendikten sonra, ertesi gün, öteki gün, onları görmeye gittiniz mi? Kaldı ki zaten bir el öpmeye, ziyarete gitsniz sıcağıyla, indiğinizde yaşanan iletişimsizlik on dakikada çözülür, baba ben aradım seni ulaşamadım sağ olsun görümce de size söylememiş, ha öyle mi kızım neyse bakalım falan gibi bir muhabbetle? Triplilerse bile kıyamet kopacak bir mevzu değil. Gittiniz mi, yoksa annenizin evinde sürekli facebook checkin lerini mi takip ettiniz? Haklılığı tartışılır, ama yaşlı ve geleneksel insanların, mesela kayın pederinizin, "küçük gelin geldi ne inince haber verdi aradı ne de gelince bir ana baba ziyaretine geldi, yüzümüze bakmadı annesinin evinde kaç gündür" demesine şaşmamak lazım. Geleneklerine bağlı ailelere gelin gitmiş çoğu kadının bayramlarda, tatillerde, şehre iner inmez önce kayın validesine gidip bir iki gün kaldığını, sonra kendi ailesine gittiğini okuyoruz, sırf "gelin bizi sallamadı, bize tepeden bakıyor, gelin değil mi önce anasına gider tabii" gibi yorumlara maruz kalmamak için.

Ya size, eşinize ne demeli? Tayin çıkmış belli, ev taşınacak belli, hamilelik belli. Nasıl olur da en ince detayına kadar plan program yapmadan öylece el kol sallayarak gidersiniz? Erken gitmeye mecbur muydunuz? Bulunabilecek kırk türlü alternatif var, siz beklerdiniz, veya eşiniz bir gün bir hastalık izni vb. alıp haftasonuyla birleştirip bir hafta sonu gelirdi de evi öyle hafta sonu taşırdınız, gibi. Hiçbiri mi olmadı? Yirmi gün yani, yirmi güncük hiç mi bekleyemezdiniz ailenizin evinde? Sadece yirmi gün, biraz kendi ailenizde, biraz kayın validenizde kalıp idare etseniz, o bebek şimdi yaşıyor olacaktı. 3-5 ay olsa anlaşılır, fakat yirmi gün? Yirmi günde insan ancak ailesiyle hasret giderir, biraz zaman geçirir, biraz da kayın valideye oraya buraya gider zaten. Resmen saçmalamışsınız, kusura bakmayınız. Ya da illa taşıyacaksınız, eşiniz de durumları bilmiyor, ailesine güvendi, "eşimin zoruyla geldiler" demişsiniz, eşiniz telefonda konuştuğu kişiyi gerçekten zorladıysa bunu kendisi de anlar sizden önce? Bu durumda karşı taraf isteksiz, bir de yardımcı tutalım bir günlük nasıl demez? Her şeyden önce siz karnınızdaki canı düşünüp nasıl taşınmaya girişirsiniz kaç gündür arayıp sormaya düğünlerde gezen insanlara güvenip? "Arayıp sormadılar" derken iyi ama, gelince yardım edecekleri ne malum o zaman? Yine mantıksızlık.

Ayrıca siz de kaç gün orada kalıp hiç görüşmediğiniz insanlardan full yardım, fedakarlık beklerken, hiç yardım lazım olduğunu açıkça kendilerine belirttiniz mi? Neticede kaç yıldır tanıdığınız insanlar, bir anda böyle olup çıkmadılar ya?
Sizin tüm iletişimsizlik, bizzat muhattap olmama ve sürekli onlardan adım bekleme eğilimleriniz yüzünden bakınız ne olmuş, üzüldüğüm için bu kadar yazdım.
Daha objektif olun.

Son düzenleme:
Onlarla olan hic bi olayımi bilmediğiniz icin bunu diyorsunuz ben zaten canim yaniyor sizin serzenislerinizde kaldiramiycam 29saatir uyumadim arkadasim eminim üzülmüşsündur ac onceki kv konularıma bak .. Insanlarida yargilama bes senedir bem hbr etmeme ragmen kimse ne geldi ne gitti hep ayaklarina benim babam götürdü bu seferde ben babamın götürmesini istemedim neden onlarin sorumluluklarini benim babam alsin birkez karsilamaya gelmedi dediginizde yaptim ustume düşenide yaptım ama sonuc hep ilgisizlik oldu beni gectinde insan torununu hic mi ozlemez sonradan oglunun yaninda cok ozledik falan der ben anlamadim kv yi zaten arayamazdim kirginligim vardi ve benimde bi kisiligim var goz gore gore beni asagilayan oglunu ilk gundem beri beni yakistirmayan yalniz evine gittigimde oglum seni aldatır diyip huzur veremeyen hadi. git evine diyip kovan ogluyla geldigimdede gelinimi herkes cok begeniyor cok guzel masallah diyen benim altinlarimin zekat parasini benim babamdan isteyen neymis altinlar benimmis. dogum yaptığım gun sedyeme yatan insandan bahsediyoruz dahada sayarim iki yuzlu insana sen nasil davranirdin bu mantikla ben merak ettim neyseki esim annesinin beni en bastan beri çekemedigino ugrastirdigini ismime buyu yaptirip evlere koyduğunu da gördüğü icin gorusmek zorunda birakmiyor simdi eminim sende boyle insanlari neden aramadığımi anlarsin

ismime buyu yaptirip evlere koyduğunu
Geçmişiniz hayli kabarıkmış, fakat, öyleyse tekrar yazmak durumundayım.
Geçmişinizin bu denli dolu olduğu, size büyü (!) yaptırmış, yıllarca ilgilenmemiş, bunca kötü anı yaşatmış insanlardan neden yardım beklediniz? Bunlardan haberdar olan eşiniz neden sizi orada onlara emanet etti? Onları aramama bölümünü geçip dönüyoruz başa.
Sorunuza gelince, eşiniz geldiğinde olanı biteni anlatıp iletişimi hiçbir şey beklememe ve vermeme seviyesine indirin, selamlaşma seviyesi yani. Aynı şehirde olduğunuz için tamamen kesmeniz mümkün olmayacaktır.

Kocanıza çok kızdım.
20 gün daha bekleyip beraber dönmeli ya da 20 gün ailenizin evinde bekleyip o dönünce taşınma işlerini halletmeliydiniz.
Hamile ve belli ki bu işleri tek başına halledemeyecek karısını öylece göndermeyecekti yeni şehre.
Kendi ailesinin ve karısının durumunu biliyorsa insan ya yardımcı tutar ya da karısını bekletir.
Armut piş ağzıma düş gibi, ben döndüğümde hazır ev olsun mantığıyla yazık bir bebek hayatını kaybetmiş.
Başınız sağolsun, üzüldüm.

Bende size en basindan beri bunu soyledim esim hic bir sekilde oraya gitmem ile aramam ile ilgili baski yapmadi telfnda bile gorusmememi normal karsiliyor ki cok zor zamanlardan gecirdi benide esimide birakin gelin almayi dugunde bir tane oda bile yapmamis bana ben ortada yattim sadece evime geldiginde bile annemle bana oglumun evi oglumun tupunu bitireceksin falan dedi bende o yuzden beklentiye girdim belki sahiplenirde gelir diye esim de zaten senin ailen yeter dedi ben alindigim icin onlarada gidin basinda durun hamile haliyle ev tuttu kadin basina gunes alninda gezerek demis bari hic bisey yapmadiniz gidinde basinda durun bi gun olsun orda kendinizi gösterin demis yarin obur gun evime hangi yuzle gireceksiniz demis bana bu sekilde söylendi

melek oldu yavrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…