- 8 Eylül 2016
- 358
- 251
- 23
- Konu Sahibi Fedakar anne
-
Eşim hiçbir şeyin farkında değil. Annesinin iyi niyetli olduğunu bana gelip bakmak istediğini zannediyor. Benim bakılacak bir durumum mu var evimde rahat ve huzurlu olmak istiyorum dedim. Hamilelik zaten değişik bir şey bu sıcakta don atlet geziyorum ordan kalkıp oraya yatıyorum bak mesela kaç saattir ayaktayım uyumadım. Evde birisi olsa aynı rahatlıkta kalkıp kendi evimde dolaşamam. Benim için yapacakları en büyük iyilik uzak dursunlar kimseyi istemiyorum. Çok düşünen pişirir gönderirdi. Allah bilir yemek yapamıyorum oğlu aç kalıyor diye postu benim eve sermek istiyor.Sen nasil davranıyorsun peki onlara esinin tepkisi oluyormu bunlari görebiliyormu
Doğrudur insallah bende senin gibi aklimi basima alabilirim attigim adimi saglam atarim suanda kafam okadar dalgin ki hic birsey dusunemiyorumEşim hiçbir şeyin farkında değil. Annesinin iyi niyetli olduğunu bana gelip bakmak istediğini zannediyor. Benim bakılacak bir durumum mu var evimde rahat ve huzurlu olmak istiyorum dedim. Hamilelik zaten değişik bir şey bu sıcakta don atlet geziyorum ordan kalkıp oraya yatıyorum bak mesela kaç saattir ayaktayım uyumadım. Evde birisi olsa aynı rahatlıkta kalkıp kendi evimde dolaşamam. Benim için yapacakları en büyük iyilik uzak dursunlar kimseyi istemiyorum. Çok düşünen pişirir gönderirdi. Allah bilir yemek yapamıyorum oğlu aç kalıyor diye postu benim eve sermek istiyor.
Soyle soyleyim ben karsilamaya gule oynaya ciktigimda bana oyle bi muamele yaptilarki bütün isciler bile bem olsam bu eve onu sokmazdim abla ne kadar iyi niyetlisin dedilerBeklentini düşürürsen mutlu olursun. Ha yerinde olsam o yemeği onlara yedirmezdim kusura bakmayın çalışanlara göre yapmıştık. Geleceğinizi de hiç düşünmedik der yedirmezdim.
Suan kendimi degersiz hissediyorum ben bunu hakkedecek naptım diyorum terorden sokaklara cikamadim cocugumla bes senedir hep bunun hayalini kurdum kendimi ortada kalmis hissediyorumKimseye hakettiklerinden fazlasını verme. Kendini yer bitirirsin
Kusura bakmayinda hadi yardim etmedi de o düğüne ivir zivira fotoraf cekip koymalari bildikleri halde gordukleri halde benim geldiğimi karsilamamalari hos mu sizce sonra kalkip da bi sorumluluk almadan hazirladigim yemegi asimi evimde yemeleri ne kadar dogru hamile halimle hamile olduğumdan ailem disinda kimsenin hnri yokdu.. Insan bi karsilayada mi gelmez boyle bi vicdan yok...
Onlarla olan hic bi olayımi bilmediğiniz icin bunu diyorsunuz ben zaten canim yaniyor sizin serzenislerinizde kaldiramiycam 29saatir uyumadim arkadasim eminim üzülmüşsündur ac onceki kv konularıma bak .. Insanlarida yargilama bes senedir bem hbr etmeme ragmen kimse ne geldi ne gitti hep ayaklarina benim babam götürdü bu seferde ben babamın götürmesini istemedim neden onlarin sorumluluklarini benim babam alsin birkez karsilamaya gelmedi dediginizde yaptim ustume düşenide yaptım ama sonuc hep ilgisizlik oldu beni gectinde insan torununu hic mi ozlemez sonradan oglunun yaninda cok ozledik falan der ben anlamadim kv yi zaten arayamazdim kirginligim vardi ve benimde bi kisiligim var goz gore gore beni asagilayan oglunu ilk gundem beri beni yakistirmayan yalniz evine gittigimde oglum seni aldatır diyip huzur veremeyen hadi. git evine diyip kovan ogluyla geldigimdede gelinimi herkes cok begeniyor cok guzel masallah diyen benim altinlarimin zekat parasini benim babamdan isteyen neymis altinlar benimmis. dogum yaptığım gun sedyeme yatan insandan bahsediyoruz dahada sayarim iki yuzlu insana sen nasil davranirdin bu mantikla ben merak ettim neyseki esim annesinin beni en bastan beri çekemedigino ugrastirdigini ismime buyu yaptirip evlere koyduğunu da gördüğü icin gorusmek zorunda birakmiyor simdi eminim sende boyle insanlari neden aramadığımi anlarsinOrtada "saçmalık" ve "mantıksızlık" yüzünden kaybedilmiş bir bebek var, siz suçu onların üstüne atıyorsunuz, fakat hata tek taraflı değil.
Doğu orası, değil mi? Gelenek göreneklerini çocuğa sorsan bilir. Haklılardır, haksızlardır, orası ayrı tartışılır arama mevzusunda trip atmaları konusunda. Siz uçağa binerken kayın validenizi veya kayın pederinizi aradınız mı? "Anne, baba, geliyorum" dediniz mi? Eşiniz sadece annesini arayıp bindirdim demiş. Siz muhattap oldunuz mu? Hayır, önce eşinizin, sonra kayın validenizin iletmesini beklediniz. İnince sizi karşılaması gereken kişiler kimse onları aradınız mı? Görümcenizin mesajına dönmüşsünüz de, sizi karşılayacak olan o değil, büyükler. Kayın pederinizi arayıp ulaşamayınca kayın validenizi aradınız mı? "Babama ulaşamadım anne ben indim" dediniz mi? Muhattap oldunuz mu? Hayır, görümcenin iletmesini beklediniz, muhattap olmadınız, ama gelmelerini beklediniz. Bunları geçelim.
İnince direkt kendi evinize gittiniz, hatta görümceniz de sizi görmeye, hoş geldine geldi. O kadar umursamayan insanlar hoş geldine gelmeye de zahmet etmezdi ama? Peki siz, muhtemelen oranın ve aslında genel olarak çoğu yerin adetlerine göre, dinlendikten sonra, ertesi gün, öteki gün, onları görmeye gittiniz mi? Kaldı ki zaten bir el öpmeye, ziyarete gitsniz sıcağıyla, indiğinizde yaşanan iletişimsizlik on dakikada çözülür, baba ben aradım seni ulaşamadım sağ olsun görümce de size söylememiş, ha öyle mi kızım neyse bakalım falan gibi bir muhabbetle? Triplilerse bile kıyamet kopacak bir mevzu değil. Gittiniz mi, yoksa annenizin evinde sürekli facebook checkin lerini mi takip ettiniz? Haklılığı tartışılır, ama yaşlı ve geleneksel insanların, mesela kayın pederinizin, "küçük gelin geldi ne inince haber verdi aradı ne de gelince bir ana baba ziyaretine geldi, yüzümüze bakmadı annesinin evinde kaç gündür" demesine şaşmamak lazım. Geleneklerine bağlı ailelere gelin gitmiş çoğu kadının bayramlarda, tatillerde, şehre iner inmez önce kayın validesine gidip bir iki gün kaldığını, sonra kendi ailesine gittiğini okuyoruz, sırf "gelin bizi sallamadı, bize tepeden bakıyor, gelin değil mi önce anasına gider tabii" gibi yorumlara maruz kalmamak için.
Ya size, eşinize ne demeli? Tayin çıkmış belli, ev taşınacak belli, hamilelik belli. Nasıl olur da en ince detayına kadar plan program yapmadan öylece el kol sallayarak gidersiniz? Erken gitmeye mecbur muydunuz? Bulunabilecek kırk türlü alternatif var, siz beklerdiniz, veya eşiniz bir gün bir hastalık izni vb. alıp haftasonuyla birleştirip bir hafta sonu gelirdi de evi öyle hafta sonu taşırdınız, gibi. Hiçbiri mi olmadı? Yirmi gün yani, yirmi güncük hiç mi bekleyemezdiniz ailenizin evinde? Sadece yirmi gün, biraz kendi ailenizde, biraz kayın validenizde kalıp idare etseniz, o bebek şimdi yaşıyor olacaktı. 3-5 ay olsa anlaşılır, fakat yirmi gün? Yirmi günde insan ancak ailesiyle hasret giderir, biraz zaman geçirir, biraz da kayın valideye oraya buraya gider zaten. Resmen saçmalamışsınız, kusura bakmayınız. Ya da illa taşıyacaksınız, eşiniz de durumları bilmiyor, ailesine güvendi, "eşimin zoruyla geldiler" demişsiniz, eşiniz telefonda konuştuğu kişiyi gerçekten zorladıysa bunu kendisi de anlar sizden önce? Bu durumda karşı taraf isteksiz, bir de yardımcı tutalım bir günlük nasıl demez? Her şeyden önce siz karnınızdaki canı düşünüp nasıl taşınmaya girişirsiniz kaç gündür arayıp sormaya düğünlerde gezen insanlara güvenip? "Arayıp sormadılar" derken iyi ama, gelince yardım edecekleri ne malum o zaman? Yine mantıksızlık.
Ayrıca siz de kaç gün orada kalıp hiç görüşmediğiniz insanlardan full yardım, fedakarlık beklerken, hiç yardım lazım olduğunu açıkça kendilerine belirttiniz mi? Neticede kaç yıldır tanıdığınız insanlar, bir anda böyle olup çıkmadılar ya?
Sizin tüm iletişimsizlik, bizzat muhattap olmama ve sürekli onlardan adım bekleme eğilimleriniz yüzünden bakınız ne olmuş, üzüldüğüm için bu kadar yazdım.
Daha objektif olun.
Esime cooook dedim neymis aramiz düzelicek mis bi seneye uzak oldugu icin hep boyle olmuşAynı şehre giderek çok büyük hata etmissiniz bence
Geçmişiniz hayli kabarıkmış, fakat, öyleyse tekrar yazmak durumundayım.ismime buyu yaptirip evlere koyduğunu
Kocanıza çok kızdım.
20 gün daha bekleyip beraber dönmeli ya da 20 gün ailenizin evinde bekleyip o dönünce taşınma işlerini halletmeliydiniz.
Hamile ve belli ki bu işleri tek başına halledemeyecek karısını öylece göndermeyecekti yeni şehre.
Kendi ailesinin ve karısının durumunu biliyorsa insan ya yardımcı tutar ya da karısını bekletir.
Armut piş ağzıma düş gibi, ben döndüğümde hazır ev olsun mantığıyla yazık bir bebek hayatını kaybetmiş.
Başınız sağolsun, üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?