• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuşturucu madde bağımlılığı ve benım caresizliğim

NazeDelal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
9
0
36
Muğla
merhaba kızlar.. bu benım bagımlılıgım degıl ama 2 yıllık birlikteliğim olan erkek arkadasım madde bağımlısı ve bu konu benım canımı cok sıkıyor butun sorunlarımız bu yuzden o kadar sinirli anlayışsız biri oldu ki dayanamıyorum artık hep sözler veriliyor ama tutulmuyor benımde sinirlerim bozuldu alt üst oldu ne yapıcamı bılmıyorum cok caresizim onu bırakmak terketmek ıstemıyorum yanında olup yardımcı olmak ıstıyorum :(:(

esrar canım bagımlı degılım dıyor ama 1yıldır hele su son zamanlarda daha sık ıcmeye basladı sureklı bahaneler buluyor ıcmek ıcın neden ıctın dıyorum canım skkındı canımı sıkıyosun dıyo sureklı bahaneler ama ben farkındayımkı o nu ıcmek ıcın benı bahane edıyor

kuşum ondan bişey olmaz yaa dert etme çok mu sapıtıyor ki.günümüzde çok yaygın ve çoğu avrupa ülkesinde legal kullanımı. benim erkek arkadaşım da kullanıyor. benim için hiç sıkıntı değil.canını sıkma

oyle mi dersin ki ne bılıyım ben iyi gormuyorum onu ne olursa olsun sonucta zararlı bısey ve zarar gormesini istemıyorum :(:(

Arkadaşım çok seviyorsun belli ama bence kendini bu kadar o kişiye kaptırma ona destek olmak istemen çok güzel ama kendinide düşün sence canmı önemli cananmı?

Mitler ve Gerçekler
1. Esrar bitki olduğu için güvenlidir.
Gerçek: Birçok bitki insan için zehirlidir.
2. Esrar kullanıcıları diğer uyuşturuculara geçmez.
Gerçek: Esrar diğer uyuşturuculara başlangıç noktasıdır.
3. Esrarın etkisi birkaç saatte geçer.
Gerçek: Esrar vücutta depolandığı için etkisi günlerce, haftalarca sürebilir.
4. Esrar stresi giderir.
Gerçek: Diğer uyuşturucularda olduğu gibi esrar sadece problemlerle yüzleşmeyi geciktirir. Depresyon yapabilir.
5. Esrar alkolden güvenlidir.
Gerçek: Esrar karsinojen bileşikler içerir ve diğer maddelere güvenli bir altenatif olarak düşünülmemelidir.
6. Esrar zihni açar.
Gerçek: Esrar zihni sisli hale getirir; bellek, konuşma, anlama, ve karar verme yeteneğini bozar.
7. Bugün esrar eskiden olduğundan daha daha güvenlidir.
Gerçek: Zirai gelişmeler esrarın potansını arttırmış ve başka tehlikeli bileşikler eklemiştir.

:20:

Birkaç ülkede esrar tolere edilmiş veya tıbbı sebepler için kullanıldığı sürece yasal ama esrarın bağımlılık yapmadığı koca bir yalan. Eğer ara sıra içiyorsa dert etme derim ama eğer her gün ve düzenli içiyorsa, yardım almasına çalışmak lazım. Thegooddrugsguide, esrar bağımlılığını söyle açıklıyor:

- Günün büyük bölümünü esrar içmeyi düşünerek geçirmek
- Esrar satın alabilmek için data fazla para harcamak
- Esrar bir süre sonra aynı ''keyifi'' vermeyeceği için dozu arttırarak aynı keyifi yakalamaya çalışmak.

Çözüm olarak bir psikeatr veya madde bağımlılığı konusunda uzmanlaşmış merkezlere başvurabilirsiniz. O başvurmak istemezse bile sen belki tamam bırakma ama ben bir doktorun evet sen bağımlı değilsin dediğini duymak istiyorum diyerek yaklaşabilirsin tatlım.

esrar canım bagımlı degılım dıyor ama 1yıldır hele su son zamanlarda daha sık ıcmeye basladı sureklı bahaneler buluyor ıcmek ıcın neden ıctın dıyorum canım skkındı canımı sıkıyosun dıyo sureklı bahaneler ama ben farkındayımkı o nu ıcmek ıcın benı bahane edıyor

Bende sigara bağımlısı değildim.Ama bak kurtarmaya uğraşıyorum paçayı:3:

canım aynı durum bnmde basımda war ama ben umursamıyorum günümüzde bu mereti kullanmayan yokk boşwer sende dert etme bu kadar...

hiçbir bağımlı bağımlı olduğunu kabul etmez zaten...okuduğum bölüm gereği bağımlılarla ilgili çok çalışmalara katıldım çok araştırma yaptım kitap okudum. biçok bağımlı insan tanıdım ama hiçbirinden "evet yaa ben bu meretin bağımlısıyım" cümlesini duymadım. erkek arkadaşına gelince evet tam bir bağımlı... hem bazı arkadaşlar demişler "ne var onda esrar bağımlılık yapmaz" yapar efendim bal gibide yapar... hem esrar diyince öyle bi ot gelmesin aklınıza ohooooo çeşit çeşit esrar var ve herbirinin bağımlı lügatında dünya kadar adı var...hem esrar bağımlılıkta atılan ilk adımdır ve uzun süreli kullanım sonrasında artık diğer maddelere geçiş muhtemeldir. erkek arkadaşına yardım etmek istemen bunu öğrendiğinde ona yardımcı olmak istemen gerçekten takdir edilecek bi hareket. çünkü biçok insan tanıyorum ki bu yüzden sevgilisini eşini bırakmış. bu çözüm değil... bu o kişiye iyilik değil aksine o kişiyi bu "bağımlılık döngüsü"nün içine itmektir. ama şuda bi gerçek ki o istemediği sürece bu konuda hiç yol katedemezsiniz. önce onu ikna etmelisin. bak google yeniden vakfı yaz arat ilk başta org.tr li bi adres çıkacak orda bağımlılıkla ilgili birsürü bilgi bulabilirsin. bağımlı birine nasıl yaklaşman gerektiğini falan okursun.eğer gerçekten faydalı olmak istiyorsan işin birazcık zor.. kolay gelsin...

yukarıda bu durumu normal gören bir iki mesaja inat bu durumun kesinlikle çok anormal bi durum olduğunu ve önemsenmeyecek bişey olmadığını belirtmek isterim...ki her konuda ileri görüşlüyümdür ama bu konuda taviz vermem

en kötüsü de bunu kabullenmek
bunu kabullenerek nasıl bir nesil yetiştirebilirz ..

allah düşmanımın başına vermesin arkadaşım sanada tavsiyem bunu yapan adama güven falan olmaz kaçarak uzaklaşmalısın..

Anlayışsızlık
Sinirlilik
Sabit fikirlilik
Aşırı terleme
Aşırı yemek yeme
Hatta bu olay dayağa kadar gider
Bence anlayışlı bir aile ferdiyle konuşup senin aradan çekilmen en güzeli olacaktır.

Çünkü bu işe bi başlayınca tedavi görmeden kurtulmanın yolu yok.
Esrarla başlar koko taş tiner hatta çakmak gazi diye devam eder bu meret.. yeni mallar yeni heyecanlar demek..

İlişkin ciddi bi boyuta ulaştığında ailenin fikri ne olur..
Yada sen bu kimyasalları kullanan ve ne yaptığı nerde yatıp kalktığı belli olmayan aklı başında olmayan bir eşle yapabilecek misin?
Hayat senin tabi ama sanmıyorum kimse bu hayatı bilerek ve isteyerek seçsin..

önmeli degil diyenler :53::53::53::53::53:

canim hemen ayril derim ben hemde hemen asla göz yumulcak birsey degil aslaa :20::20: esrar yahu :50: yazik etme kendine
Mitler ve Gerçekler
4. Esrar stresi giderir.
Gerçek: Diğer uyuşturucularda olduğu gibi esrar sadece problemlerle yüzleşmeyi geciktirir. Depresyon yapabilir.
Gerçek: Esrar karsinojen bileşikler içerir ve diğer maddelere güvenli bir altenatif olarak düşünülmemelidir.
6. Esrar zihni açar.
Gerçek: Esrar zihni sisli hale getirir; bellek, konuşma, anlama, ve karar verme yeteneğini bozar.
Gerçek: Zirai gelişmeler esrarın potansını arttırmış ve başka tehlikeli bileşikler eklemiştir.

buyrun iste

Canım sevgilin kaç yaşında? Çünkü lise/üniversite yıllarında kişi bireyselleşmeye yeni başlar ve biran önce özgürleşmek, kendi doğrularını bulmak ister. Genelde klasik bir ergenlik hareketi olarak kişi kendi doğrularını yaratabilmek adına toplumun belirlediği doğrularla çelişmek ve yasaklarını test etmek ister. Alkol sigara ve esrar tarzı maddelerin bu dönemlerde aşırı miktarda kullanılması da buyüzden.

Ben şahsen esrarın kimyasal uyuşturucular kadar zararlı olmadığını düşünüyorum ve bu benim şahsi fikrim. Aynı şekilde insan zihni ve ruh hali üzerinde kullanıldığı anda bile ciddi bir etki (olumlu ve ya olumsuz) yapmadığını ve abartılıp mit haline getirilmemiş olsa bu kadar popüler olmayacağını düşünüyorum.

Kendi lisedeki halimi hatırlıyorum . Ben Türkiyenin kaliteli Anadolu Liselerinden birindeydim. Okulum gayet başarılı ve disiplinli bir okuldu benim ve çevremdeki arkadaşlarımın aileleri çocuklarıyla ilgiliydi hepsi örnek çocuklar yetiştirmek için uğraşan ortahalli sıradan ailelerdi ama kızlı erkekli ev partilerimizde vs. esrar vardı. OKul yıllarımda birkaç kez denedim düzenli kullanan insanlar da tanıdım. Çevremdeki kimsenin hayatının mahvolduğunu görmedim. Tanıdığım kimse okulu bırakıp hayatının geri kalanını esrarkeş olarak sokaklarda geçirmeye karar vermedi ya da kimse fiziksel bir zarar görmedi. Sonunda mezun olup Türkiyedeki kaliteli üniversitelere yerleştik. - Bunları anlatmamın sebebi esrar şahane bir maddedir ve hiç bir zararı yoktur hadi hepimiz kullanalım demek değil -Sadece bazen kulaktan duyma bilgilerle yorum yapmak yorum yapılan şeyin daha da efsaneleşmesine neden oluyor o yüzden kendi deneyimlerimi aktarmak istedim ve bir de esrar kullananların hayal ettiğiniz gibi çok tehlikeli, asi gençler olmadığını düşünüp tanımadığımız insanlar hakkında kesin yönlendirme yapmayalım istedim. .

Son olarak esrar insana dertlerini unutturacak kadar mutluluk hatta mutluluk veren bir madde değil. Süper eğlenceli bir ortam filan da sağlamıyor. İçinde esrarda bulunan bir partide gözlemleyebileceğin tek fark insanların baş dönmesi yüzünden yerlerinden fazla kıpırdamıyor oluşları ve kusan insan sayısındaki fazlalık. Buna rağmen bu kadar popüler olmasının ve bence erkek arkadaşının da sık sık kullanmasının sebebi yasağın cezbediciliği ve toplumun sıradan bir parçasıyken esrar kullanmakla ( buraya aşırı alkol tüketmek vs. de gelebilir bence) toplumun anlayamadığı, renkli sıradışı bir kimliğe büründüğünü düşünmek. Okul bitip , sorumlulukların artınca ve bir yetişkin haline gelince bu düşünce yapısından vazgeçiyorsun zaten.

Not: TÜm bunlar benim şahsi düşüncelerim çevremdeki insalardan vs. yola çıkarak oluşturduğum görüşlerdir. Esrar tc. sınırları içerisinde illegal bir maddedir ve TC. kanunlarına göre diğer uyuşturucu maddeleri üzerinde bulundurmaktan herhangi farkı yoktur.

merhaba kızlar.. bu benım bagımlılıgım degıl ama 2 yıllık birlikteliğim olan erkek arkadasım madde bağımlısı ve bu konu benım canımı cok sıkıyor butun sorunlarımız bu yuzden o kadar sinirli anlayışsız biri oldu ki dayanamıyorum artık hep sözler veriliyor ama tutulmuyor benımde sinirlerim bozuldu alt üst oldu ne yapıcamı bılmıyorum cok caresizim onu bırakmak terketmek ıstemıyorum yanında olup yardımcı olmak ıstıyorum :(:(

Kesinlikle zor bir durum, sende görüşünde haklısın. Eğer onu sevmeseydin zaten 2 yıldır süren bir ilişkiniz olmazdı. Sevgini sorgulamakta benim haddim değil.
Fakat, kendimi senin yerine koyuyorum ne yapardım diye, bende dönüp dolaşıp "kesinlikle yardımcı olmak için elimden geleni yapardım" diyorum. Ta ki artık yapacak herhangi birşey kalmayana kadar.
O noktada da zaten hayatını kendi yolunda devam ettirmekten başka insanın elinde yapacak birşey kalmaz diye düşünüyorum.

Şu noktada senin yapman gereken güzel bir araştırma, bu konuda nasıl ve ne şekilde yardımcı olabileceğine dair internet üzerinde araştırmalar yapabilirsin.
İnternetten bulacağın bu konuyla ilgili eminim bir çok klinik mevcuttur, bu klinikleri arayarak onlardan daha somut bilgiler alabilirsin ve erkek arkadaşına yardımcı olabilirsin.

Madde bağımlılığı ciddi bir sorundur, bana göre. Bence onu da bu bağımlılıktan kurtarmak için elinden geleni yapmalısın. Ama anlattıklarına bakılırsa senin bireysel olarak yapabileceğin pek birşey kalmamış ortada.
Tıbbi yardım almandan başka bir çare görünmüyor gibi, ama konuyu iyi araştırırsan eminim onu da ikna etme yollarını üreteceksindir. Sen pes etmezsen eğer, emeline ulaşacaksındır görüşündeyim.

kuşum ondan bişey olmaz yaa dert etme çok mu sapıtıyor ki.günümüzde çok yaygın ve çoğu avrupa ülkesinde legal kullanımı. benim erkek arkadaşım da kullanıyor. benim için hiç sıkıntı değil.canını sıkma
:53: :53:
:47:Bu nasıl bir yorumdur yahu? İnsan göz göre göre sevdiğini, sonu ölüm olan birşeyden vazgeçirmeye uğraşmaz mı?
Eğer bunu yapmazsa, bu nasıl sevgidir?

Ayrıca benim araştırmama gerek kalmadan arkadaşımız paylaşmış:
Mitler ve Gerçekler

4. Esrar stresi giderir.

6. Esrar zihni açar.

hiç kimse eroine direk başlamıyor öyle değil mi ?
herşeyin bir başlangıç noktası var ..
oradan başlarsın ve gün geçtikçe dibe vurursun ..
akıl verenlere bakma sen ,senin arkadaşının öyle keyfine zevkine içmediği belli ,hem o keyfine zevkine içenler içebilir ama bir de senin durumundaki insanlara kalkıp da akıl vermeye kalkmaları gerçekten hayret uyandırıcı ..
kendi çocukları da yarın bir gün elinde esrarla evde gezmeye başlayınca iç yavrum iç bişey olmaz diyebileceklermi acaba merak ediyorum ..
kaldıki uzaktan salllamak gayet kolay..
ne kadar etkisi olursa olsun önemli olan etkisi değil ,ilerde nelere sebebiyet vereceğidir...
bir insan doğduğu günden kötü bir insan olmuyor değilmi ? kötülük yapa yapa kötü oluyor ve ne kadar çok kötülük yaparsa o kadar kötülük oranı artmıyor mu ?
işte uyuşturucu da böyledir?
bugün esrar yarın eroin ..
bugün esrar tat verir,yarın tat vermez eroine geçer..
sakın ha uzak dur ,teselli edenlere de asla ama asla inanma...
yarın seni de işlerine alet etmeye kalkar ALLAH KORUSUN bu insan..
bak esrar da neymiş gibi olmadı demi ,hani zararsızdı ,ama bırakamıyor ,zararsızsa neden bırakamıyor bi düşün..

Nasil önemli degil ?:53::53::53: Arkadaslar ölmeyi bayilma saniyorlar sanirim . Böyle birinden sana ne hayir gelir. cek kurtar kendini , kenidine yazik etme zaman gelir ask biter, inanki bitiyor esamasi bile kalmiyor seninde elinde bir madde bagimlisi kalir.

Back