• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyuşturucu illeti ne yapmamız gerekiyor"

of of çok zor bir durum.
Bizim bir komşunun da oğlu hem eroin hem alkol kullanıyordu. Aile dağıldı.
Anne baba ayrıldı. Birde yetişkin kızları vardı. Annesiyle birlikte güzelim evlerini bırakıp gittiler. Adamda şehir değiştirdi.
Çocuk evdeki herkese zarar veriyordu. Annesini babasını kız kardeşini dövüyordu.
Sonra herkes bırakıp gidince, evde yalnız kaldı. evin içini kırdı döktü. Camlarını kırdı. Kışları evin içinde ateş yaktı fln. Sonra ortadan kayboldu. Şuan ne halde kimse bilmiyor ://

Kullandığı uyuşturucu dediğiniz esrarsa eğer; bence kişilik bozukluğu var. Yani bağımlılıktan ziyade psikolojik rahatsızlık tetiklenio. Anlattığınızdan yola çıkarak konuşuyorum bu gibi durumlarda benim gözlemlediğim az bir alkol alsa bile kişilik değiştiriyor belli ki. Sabah özür diliyormuş çünkü. Demem o ki alkolik diye götürmeyin normal bi psikolojik rahatsızlığı var gibi götürün psikoloğa. Bu bir. İkincisi meşgalesi yok. Bu noktada ona inanabileceği bir yalan söyleyin. Meşgale verin eline. Kardeşinin hasta olduğunu paraya ihtiyaç duyduğunuzu mesela bunun için de geçici bir işe sokup sorumluluk verin. Üçüncüsünü şöyle açıklayım: yaramaz bir çoçuk elindeki boyaları duvara sürüyorsa YAPMA demeniz işe yaramaz, kağıdı gösterip gel burda yap demeniz lazım. Yani elindekini komple almak yerine alternatif sunmalısınız. Burda benim tavsiyem alkolden ölebileceği için sadece esrar verip (bunu bizzat ailesi versin al alkol yasak ama bunu iç deyip olayı meşrulaştırın. Çok geçmiş olsun en yakın zamanda düzelir umarım.

Evet kesinlikle öyle tam bi işe gireym diyo başlıyo 3 5 gün snra ya kendi gitmiyo ya da iş sahibi istemiyo insanlar duyunca çalştrmk istemiyolar kendiside çok üzülüyo gerçkten bu yaptıklarına bir kere dışarı çıksın çok farklı biri gibi geliyomuş hani parasıda yok öyle fazla elinde bizim tahminimz bunu kullanıyolarmı acaba diye düşünyruz hani şunu yap sana şu kadar madde vercez gibi bu da o yüzden çıkamıyo mu içlerinden acaba

of of çok zor bir durum.
Bizim bir komşunun da oğlu hem eroin hem alkol kullanıyordu. Aile dağıldı.
Anne baba ayrıldı. Birde yetişkin kızları vardı. Annesiyle birlikte güzelim evlerini bırakıp gittiler. Adamda şehir değiştirdi.
Çocuk evdeki herkese zarar veriyordu. Annesini babasını kız kardeşini dövüyordu.
Sonra herkes bırakıp gidince, evde yalnız kaldı. evin içini kırdı döktü. Camlarını kırdı. Kışları evin içinde ateş yaktı fln. Sonra ortadan kayboldu. Şuan ne halde kimse bilmiyor ://

Yazık ya ne kadar kötü bir durum teyzmde bırakp gideym izimi kaybedym ona diyo 1 haftalğna kayboldulr ortdan evdeki eşyalrı satmya kalkmış ee herşey bitince nolcak bu yüzden onu bu şeklde bırakmkta istemiyo ama arkdaşların önerilerinin hepsini söylicem inş bi çare bulunur herkese çok teşekkür ederim

esrar ne kadar bağımlılık yapsa da tam manasıyla malesef uyuşturucu statüsüne girmiyor . hatta ve hatta bilimsel olarak sigaradan daha az bağımlılık yaptığı kanıtlanmış... polis nezdinde pek ciddiye alınmıyor...

esrar ne kadar bağımlılık yapsa da tam manasıyla malesef uyuşturucu statüsüne girmiyor . hatta ve hatta bilimsel olarak sigaradan daha az bağımlılık yaptığı kanıtlanmış... polis nezdinde pek ciddiye alınmıyor...

Evet öyleymiş bnde bunları yeni öğrendim hiç bi bilgim yoktu teyzem anlattılça şaşıryrum inananın şimdi aradım burdan öğrendiklerimi söyleym bişeyler yapalm diye yanndaydı oğlu konuşamdı onu beklyrum şimdi arasn dye

polis napıcak ki polis en fazla dışarda görür krize girmiştir kötü durumdadır vs en fazla kendine ve kamuya zarar vermesin diye alır onu da ailesine teslim. etmek üzere alır yani hapis cezası için değil ha ne zamanki bu kişi bunun satışını yapıyo o zaman polis gereğini yapar

aslında doğru söylemiş teyzenız sessız sakın olur ama alkolde tetıklemez onu başka bır madde kullanıyor olabılır dıkkat edın bır ıllet var o halsnsyn gordururu ama ölümcül gercekten bonzai takip edin
bende söylediklerine katılıyorum bonzai olabilir veya diyer uyusturucular

benimde abim bonzai kullanıyor.. geçende ambulansla hastaneye kaldırıldı. . doktor azcık daha alsa kaybediyorduk iki madde aynı anda kullanmış dedi.. çözümü nasıl olacak bilmiyorum . .

Cok zor bisey Allah yardimciniz olsun kendisi de sonradan pisman oluyormus demek birakmak istiyor arkadas cevresinden uzaklassa oturduklari sehri mi degistirsrler yada muhiti arkadadlarindan uzak kalir belki ne diyecem bilemedim

benimde abim bonzai kullanıyor.. geçende ambulansla hastaneye kaldırıldı. . doktor azcık daha alsa kaybediyorduk iki madde aynı anda kullanmış dedi.. çözümü nasıl olacak bilmiyorum . .
abinde kullandıgını söyledin içtimi nasıl farkediyosunuz halısulasyon felan göruyomu hiç gördünmü

abinde kullandıgını söyledin içtimi nasıl farkediyosunuz halısulasyon felan göruyomu hiç gördünmü
canım kendisi söylüyor söylemese bile yüzünden anlaşılıyor. ambulansla hastaneye kaldırdıklarında polis aradı gittiğimizde çok kötü halde yatakta kelepçeliydi.. çook kötü hırıltılı bir sesle bağırıp kusup duruyordu

Çok zor Allah yardımcınız olsun düşmanımın başına vermesin teyzenizi tahmin bile edemiyorum inanın :( o kadının çektiği acı stres ömründen ömür gitmiştir ne diyeceğimi bilemedim :( Allah en kısa zamanda feraha kavuştursun inşallah teyzenizi, kuzeniniz sanırım onu da Allah ıslah etsin bir an evvel kurtulması için yardım etsin Rabbim :KK43:

Ağlamanın ve etraftan yardım istemenin dışında yapılması gereken çok ciddi bir iş var.
Anne baba işi gücü bırakacak.

Evladının tedavisi için gerekli başvuruyu yapıp 7/24 başında bekleyecekler.
Öyle birine emanet ederek, kendi istesin bilmem ne ile olmaz o iş.

5 dklık boşlukta bile kaçar gider.

Bu ciddi bir özveri ama başka yolu yok üzgünüm.

Sonra cenazede oğlum oğlum diye ağlamaktan başka çareleri kalmıyor.

Biraz buz gibi yazmış olabilirim.

Bizzat yakınımda gördüm aynı sorunu ondan belki.
Anne, baba bolca ağladı, kendilerine göre çok şey yaptılar bana göre hiç bir şey..

Teyzemin oğlu 29 yaşında bu yolda öldü, gitti.

Geriye gencecik bir eş ve bir çocuk bırakarak..

Çok zor Allah yardımcınız olsun düşmanımın başına vermesin teyzenizi tahmin bile edemiyorum inanın :KK43: o kadının çektiği acı stres ömründen ömür gitmiştir ne diyeceğimi bilemedim :KK43: Allah en kısa zamanda feraha kavuştursun inşallah teyzenizi, kuzeniniz sanırım onu da Allah ıslah etsin bir an evvel kurtulması için yardım etsin Rabbim :KK43:

Teyzem skıntıdan stresten böbreğinin birini kaybetti ciğerinde leke var tedavi olması gerek ama oğlunun derdinden yatamıyo hastaneye kendininden vazgeçmiş durumda :-( çok sağolun dualarınız için

Ağlamanın ve etraftan yardım istemenin dışında yapılması gereken çok ciddi bir iş var.
Anne baba işi gücü bırakacak.

Evladının tedavisi için gerekli başvuruyu yapıp 7/24 başında bekleyecekler.
Öyle birine emanet ederek, kendi istesin bilmem ne ile olmaz o iş.

5 dklık boşlukta bile kaçar gider.

Bu ciddi bir özveri ama başka yolu yok üzgünüm.

Sonra cenazede oğlum oğlum diye ağlamaktan başka çareleri kalmıyor.

Biraz buz gibi yazmış olabilirim.

Bizzat yakınımda gördüm aynı sorunu ondan belki.
Anne, baba bolca ağladı, kendilerine göre çok şey yaptılar bana göre hiç bir şey..

Teyzemin oğlu 29 yaşında bu yolda öldü, gitti.

Geriye gencecik bir eş ve bir çocuk bırakarak..

İnanmıyrum ya başınız sağolsun bir hayata mal oluyo işte üstelik gencecik ailesnn ona ihtiyacı olduğu dönemde :-(

Benim eniştem zatn yakn bi zmnda vefat etti kuzenm birazdan ondan sebep bu şeklde ölenn arkasndan konuşlmaz ama hep alkol alırdı ve oğlu babasndan görüp ders almadı dha beterini yaptı teyzm evlendiğndn beri çekiyor ve çekmeye devam ediyor sonucu ne olcak bilemiyrum konuştm bufün alo 183 ü arıycaz bakalm ne olcak birde dün akşam imzayı attırmaya çalışmış teyzem ayakta duramdığı halde kafası çalışıyo maşallah atmam boş kağıda imza demiş teyzem yardm için demiş ama çakmış bizimki o halde bile

Nasıl bağımlı değilmiş. Esrar kullanıp da bağımlı olmamak mümkün mü?

Özel klinikler de vardır belki. Araştırmak lazım.
mümkün canım.kullandığı halde bağımlı olmayan kişiler var. hatta baya kişi var böyle. o yüzden kendi istemezse (aslında bağımlı bile olsa bu şart) kimse birşey yapamaz.

Dava açacaksınız. Vesayet altına alınmasıni talep edeceksiniz. T.M.K madde 406 okuyun isterseniz. Daha sonra kısıtlanan kişiyi tedavi altına aldırabilirsiniz kısıtlama kararı veren mahkemeye bilgi vererek tabi ki.

konu dışına çıkmış. polis işini yapıyo mu yapmıyo mu olmuş. Allah polisimizden de bizler için hizmet eden hepsinden de razı olsun, Rabbim yardımcıları olsun, hangi biriyle uğraşsınlar, ülkede o kadar manyak var ki topla topla bitmez.

bu polisin de işi değil savcının da, malesef kanunlar yeterli değil.
Teyzenizin Allah yardımcısı olsun, zor bir durum.

daha önce de yazdım. alo 183 ü aradığınızda evinize içinde psikologların da olduğu bir ekip gönderiyorlar ve gerçekten çok ilgileniyorlar. ne yapacağınız konusunda oldukça yardımcı oluyorlar. size ancak en iyi onlar yardımcı olabilir.
183 ü aradık bugün üstelik kardeşi kuzenim konuştu anlattı herşeyi savcılığa başvurmadn bişey yapamyz dedi onlarda ama savcılığa şikayet ettiler zatn mahkemeye bile çıkmışlar komşularıda şahitlil etmiş bu da olmadı şuan sadece aklıma manisa daki ruh ve sinir bozukluğunu aramak geliyo ama oradan çıkınca beni niye yatrdnz diye ailesine saha beter zarar vermsnden korkuyruz

Polise laf söylemek yerine tıbbi olanakları deneyin bence.Doktor ben birşey yapmam deme lüksüne sahip değil, en yüksek bölüm çare neredeyse tıbbi olarak oraya başvurun..
istemiyorsa der. 18 yaşını geçmiş birini zorla nasıl hastanede tutabilirsiniz bu yasal mı ? :D

istemiyorsa der. 18 yaşını geçmiş birini zorla nasıl hastanede tutabilirsiniz bu yasal mı ? :KK70:

Eğer o doktor yetkililere durumun vahimliğini anlatırsa gayette güzel alıp, tedaviye başlarlar! Keşke yasaları daha iyi bilipte sonra kahkahalara boğulsanız değilmi?!!...

Back
X