- 2 Temmuz 2023
- 10.667
- 30.913
- 518
- Konu Sahibi gulsahdilsah
-
Psikiyatriste neden gitmiyorsunuz peki? Anlattiklariniz psikolojik sikintilar zira.Esim amcam dayim kuzenim yengem dedem arkadasim halam enistem hic kimsem yok
Yeni hastane yönetmenliğine göre hasta tedaviyi kabul etmezse bişey yapılamıyor kendisi istemesi lazimPsikiyatriste neden gitmiyorsunuz peki? Anlattiklariniz psikolojik sikintilar zira.
bu söyledikleriniz normal yani yapılan her öneriye sırt dönüyorsunuz tam olarak konuyu ne için açtınız acaba?Psikiyatriye gidecek kadar ilac kulkanacak kadar ciddi bisey oldugunu dusunmuyorum.
Psikiyatriye ihtiyaç duymak için deli gömleği giydirilip zorla hastaneye götürülecek duruma gelmenize gerek yok. Hep filmlerden bunlar zaten. Uyumayı istemeyecek kadar zor geceler geçirmek , halüsinasyonlar görmek psikiyatriye ihtiyaç duymak için yeterlidir. Bu sizi zayıf biri yapmaz ya da yaşadıklarınıza rağmen psikiyatriye gitmemeniz sizi çok güçlü biri de yapmaz. İnsanız ve yardıma , desteğe ihtiyaç duyabiliriz. Doktorun vereceği bir ilaçla geceleri rahat geçirebilecekseniz buna neden böyle karşı çıkıyorsunuz ki ?Herkes bir degil benim yasadiklarimi baskasi yasasa suan bakirkoyde yatiyordu ama ben delirmedim
Yani sanirim kimsesi de yok ve bir evlat var ortada, tedavi olmasi sirf evladi icin gerekli zaten.Yeni hastane yönetmenliğine göre hasta tedaviyi kabul etmezse bişey yapılamıyor kendisi istemesi lazim
Yapacak bişey yok kabul etmiyor tedaviyiYani sanirim kimsesi de yok ve bir evlat var ortada, tedavi olmasi sirf evladi icin gerekli zaten.
Merhaba. Bağırsaklar aslında beyindir. Alt beyin gibi düşünün. Kesınlınlıkle norolojıye gıdın. Geçmış olsunBagirsak sorunum var.Bu da size tuhaf gelecek ama büyük tuvaletim geldiğinde panik atak geciriyorum.Ama bagirsak hastaligim olmadanda boyleydim.
Ayni şeyleri yasadim.Uyumak istemiyordum ve tüm gece uyumamaya baslamistim.Psikiyatriye gidince geçti.Bosuna kendinize eziyet etmeyinMrb küçüklüğümden beri kötü rüyalar görüyorum.Hayatımda 1 kere bile korku filmi izlemedim.Gördüğüm rüyalar korku filmlerinden bile daha korkunç.Belki bir başkası görse aklını kaybederdi.Buna artı olarak son zamanlarda aynı rüyaları görüyorum.Birde rüyada bana sorulan bir soruyu sesli cevaplayarak uyanıyorum.Yani sorunun cevabını uyanıkken veriyorum.Cevap verdiğim için uyanıyorum.Ek olarak uykuya daldıklan 20 dk sonra uyanıyorum ve halisunasyon görüyorum.Perdede örümcek duvarda kan gibi.Bu da yetmiyor bazen rüyamda gördüğüm şeyleri aynı gördüğüm şekilde normal hayatta yaşıyorum.19 sene önce gördüğüm rüyayı hatırlıyorum ama dün gece rüyamda gördüğüm numaraları hatırlamıyorum.Rüyayı hatırlıyorum mesela birı bana telefon numarasını veriyo ama numarayı hatırlamıyorum.Ben artık bıktım geceler zehir oldu.Neden böyleyim ve bunlar nasıl geçer?
HayirKüçükken havale vb geçirdiniz mi veya bir kaza
Oncelikle doktora gitmeni oneririm doktordan biseyin yok cevabini alirsan buyuk ihtimalle hocalik durumun var inanirsiniz inanmazsiniz bilmem ama boyle durumlarin cogu musallat kaynakli oluyorMrb küçüklüğümden beri kötü rüyalar görüyorum.Hayatımda 1 kere bile korku filmi izlemedim.Gördüğüm rüyalar korku filmlerinden bile daha korkunç.Belki bir başkası görse aklını kaybederdi.Buna artı olarak son zamanlarda aynı rüyaları görüyorum.Birde rüyada bana sorulan bir soruyu sesli cevaplayarak uyanıyorum.Yani sorunun cevabını uyanıkken veriyorum.Cevap verdiğim için uyanıyorum.Ek olarak uykuya daldıklan 20 dk sonra uyanıyorum ve halisunasyon görüyorum.Perdede örümcek duvarda kan gibi.Bu da yetmiyor bazen rüyamda gördüğüm şeyleri aynı gördüğüm şekilde normal hayatta yaşıyorum.19 sene önce gördüğüm rüyayı hatırlıyorum ama dün gece rüyamda gördüğüm numaraları hatırlamıyorum.Rüyayı hatırlıyorum mesela birı bana telefon numarasını veriyo ama numarayı hatırlamıyorum.Ben artık bıktım geceler zehir oldu.Neden böyleyim ve bunlar nasıl geçer?
Inanirim ben kucukken musallat olmuslardi ama kurtulduk cok kisa zamanda cok sukur fakat o zamanki yasadiklarimla simdikiler bir degilOncelikle doktora gitmeni oneririm doktordan biseyin yok cevabini alirsan buyuk ihtimalle hocalik durumun var inanirsiniz inanmazsiniz bilmem ama boyle durumlarin cogu musallat kaynakli oluyor
Herzaman bir olmak zorunda deyil deyisik sekillerdede bu durumu yasabilirsin bir gorun istersenInanirim ben kucukken musallat olmuslardi ama kurtulduk cok kisa zamanda cok sukur fakat o zamanki yasadiklarimla simdikiler bir degil
Allahım sen koru ins degildir hocalara da guven olmuyor kiHerzaman bir olmak zorunda deyil deyisik sekillerdede bu durumu yasabilirsin bir gorun istersen
Huzursuz bacak/kol sendromunda o içsel acı ve germe isteği olur, belki ondandır?Geçmiş olsun, arkadaşlar ben de uyurken benzer mi bilmiyorum belki konudan bağımsız olacak ama kolumdan başlayarak böyle çok tuhaf bir his sanki tuhaf bir içsel ağrı acı geliyor ve kolumu gererek açarak geçirebiliyorum hareket etmeden geçmiyor ya da kalkıp oturup biraz su içip geri yatınca hafifliyo uykuya dalmakta zorlanıyorum bayılacakmış ölecekmiş gibi tuhaf bir his hareket etmeden geçmiyor
Aaa bende bugun kirmizi orumcek gordum.Sizede cok gecmis olsun.Ama sey enteresan degil mi o an ruya gorurken uyanmiyorum uyandigimda gormeye basliyorum.E demek ki ciddi bi hastalik degil.Aynılarını değil ama benzerini yaşadım mesela uyanırken cevapladigim şeyler olmuştur.Bende bazı şekiller görüyorum ama çoğu zaman anlamlı değil.kirmizi mavi renkli şekiller örümcek ağları gibi desenler.Bunlar derin uykuya gecemediginiz için oluyor.Ruyanin devamını gerçekte devam ettiriyor musunuz gibi düşünün.mesela o an rüyanızda örümcek görüyorsunuz aniden uyanınca gözünüzün önüne gelmiş gibi.Tek çare psikiyatri.Ben ilaç kullanıyorum ama malesef duzenli kullanmadım o yugden bu aralar bende iyi değilim.Ama tekrar gidicem bu ara.Baska türlü asla geçmez.doktora gitmeyerek kendinize kötülük yapiyorsunuz
İnsan kendini anlayamaz ki belki de yaşadıklarınızla tam da düşündüğünüz gibi bakırköylük olmuşsunuzdur. Bu tabiri de sevmem ama anlamanız için sizin dilinizi kullandım.Herkes bir degil benim yasadiklarimi baskasi yasasa suan bakirkoyde yatiyordu ama ben delirmedim
Nasil insan kendini anlamaz.Mesela halisunasyon gordugumun farkindayim.Gordugumun gercek olmadigini biliyorum.Eger gercek sansaydim bakirkoyluktum.İnsan kendini anlayamaz ki belki de yaşadıklarınızla tam da düşündüğünüz gibi bakırköylük olmuşsunuzdur. Bu tabiri de sevmem ama anlamanız için sizin dilinizi kullandım.
Anlamıyorsunuz galiba. Bunları görmeniz de normal değil.Nasil insan kendini anlamaz.Mesela halisunasyon gordugumun farkindayim.Gordugumun gercek olmadigini biliyorum.Eger gercek sansaydim bakirkoyluktum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?