- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
Çocuklara bir tebessum bile etmedi,yüzlerine bakmadi
Tam okumadım ama böylesi öğretmene hiç denk gelmedim bayan öğretmenler bizim okulda rekabet içindeMerhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
Bir sınıf öğretmeni olarak yazıyorum tamamen haksız Düşünen sizsiniz öğretmen değil Öğretmenin görevi sizin çocuğunuzla ayrı ve özel ilgilenmek değil tabiki müfredatı öğretecek fazlasını verme zorunluluğu yok kaldı ki fazlası çocuğu okuldan soğutur siz daha baştan başlamışınız öbür öğretmen daha sıcak diye kim bilir belki öbür öğretmenim öğrencileri de sizin Çocuktan daha kapasitelidir nasıl siz kıyaslarsanız o da kıyaslar önce kendi Çocuğunuzu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenin lütfenMerhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
Bunu da nerden çıkardınız?Hanımefendi anaokullarında sayı ,harf öğretmek yasak bilmiyor musunuz ?
Egitim sistemi berbat evet ama yeni nesil ebeveynlerin de beklentisi tavan bu da ayrı bi sorun bana göre. Küçük yaştaki çocuklara müfredat dışı ne öğretebilirler? Yada bunun çocuğunuza faydalı olacağını düşündüren ne size. Zaten bundan sonraki 17 18 sene boyunca okulda istemediginiz kadar şey öğrenecek bezdirmenin anlamı yok simdiden. Egitim sistemini elestiriyoruz ama en yogun egitimi veren ülkelerin başındayız ve bu iyi bi sey degil. Bu durumdan sikayetcisiniz ama egitim sisteminden de sikayetcisiniz epey tuhaf bi ikilem cidden...
Harf öğretiyor musunuz okuma öğretiyor musunuz ? Matematik etkinliği derken toplama çıkarma ogretmiyorsunuzdur heralde.Bunu da nerden çıkardınız?
Sayıları da öğretiyoruz Matematik etkinliklerimiz de var. Sadece okuma yazma öğretilmesi kazanımlar arasında değil.
Arkadaşlara katılıyorum sizin çocuğunuz biliyor diye diğer çocuklarda bilecek diye birşey yok,sizin çocuğunuz kreşe gitmiş sanırım kreşe hiç gitmeyen sadece ilkokul öncesi 1 yıl anasınıfına giden çocuklar var yada hiç anasınıfına gitmeyen çocuklar var,bence siz şimdi sadece gözlemleyin.Bir kaç ay daha gözlemleyeyim o zamanYa kizimin yaşindaki çocuklar, öğretmenin bahsettiği seyleri biliyor gibi gelir hep. Sayıları renkleri bilmeyen 6 yaşında çocuk yoktur ki ben mi abartıyorum? Okula gitmeden önce çoktan biliyordu,harfleri de kendi öğrenmişti. Belki konuyu acarken harf toplama çıkarma biliyor,okulda niye bunları öğrenmeyecek deseydim eleştirilmeyi hakederdim. Yarış atı değiller,benimki biliyor diye elestiremem ama sayılar renkler şekiller.. çok küçük yaşa hitap etmiyor mu? Çoğunluk da kabullenmis
Tek söyleyeceğim içine sinmediyse al benim kızım da birinci sınıfa başlamıştı senin gibi içime sinmedi ama almadım sonra da tam anlığım gibi adam devam etti ve ben bu sene sınıf değiştirmek zorunda kaldım
Çok da güzel bi tavsiye vermiş bakın ben de öğretmenim eğitim üç ayaklı bi sehpa gibidir aile çocuk ve öğretmen bunlardan biri olmazsa ayakta duramaz velilerimin fikirlerini önemser uygulanabilecek olanları uygularım ve ortaya müthiş bi sinerji çıkar. Bunlarda eğitimin kalitesini verimliliğini artırır.Ev arkadasim sinifciydi.Bir gun veli gelip hocam cocuklara bildigi sorular sonrasi odullendirme yaparsaniz daha faydali olur demisti :) Konu sahibinin de o hesap.Muzikle mevsimleri ogretme falan.Bir rahat birakin lutfen su ogretmenleri.Onlar biliyorlar neyi hangi yontem ve teknikle ogreteceklerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?