- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
-
- Konu Sahibi karalahana06
Okudum ve Tracy Hogg u denedik hiçbir şekilde kabul etmiyor yerinde yatmayı... Yani ne beşikte ne biizm yatakta ne de başka bir yerdeUykuya dalmayı öğrenememiş sürekli yardım alarak uyuduğu için. Uyku eğitimi konusunda biraz okumalısınız.
Devamlılık ve rutin şart. Vazgeçerseniz kabul etmez tabi ki.Okudum ve Tracy Hogg u denedik hiçbir şekilde kabul etmiyor yerinde yatmayı... Yani ne beşikte ne biizm yatakta ne de başka bir yerde
Devamlılık ve rutin şart. Vazgeçerseniz kabul etmez tabi ki.
Sadece başlığa bakarak yazıyorum.intrrnetten pis pis fon sesi bir arada müziği açabilirsiniz,3 ay oluncaya kadar .Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibiHele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
Ben dinlenmeden çocuğuma nasıl verimli olacağım pekiBu dönemlerde normal çünkü kendi kendine uyumayı bilmiyor. Tercihinize göre uyku eğitimi verebilirsiniz. ama şunu unutmayın siz yeni bir hayata başladınız ve bunlar geçecek diye beklemeyin bu insanın daha çok huzursuz ediyor. Bulunduğunuz duruma adapte olmaya bakın
Hepsini denedik... Çaresiz olduğum için buraya yazdımSadece başlığa bakarak yazıyorum.intrrnetten pis pis fon sesi bir arada müziği açabilirsiniz,3 ay oluncaya kadar .
Sonrasında da pis pis uyku müziği, fon sesi olmayan
Hangimiz dinlendik ki ? Size yardımcı olacak biri yok mu?Ben dinlenmeden çocuğuma nasıl verimli olacağım peki
Hayır maalesef gurbetteyiz. Eşim çalışıyor. Annemle kayınvalidem de sürekli gelemiyorlar haliyle...Hangimiz dinlendik ki ? Size yardımcı olacak biri yok mu?
Umarım... Umarım ki sizin bebişiniz uykucu olur yaa uyku önemli :)Of of. Dogurmama ramak kala uyku problemli bebe başlıklarının artması anksiyetemi arttırıyor.Umarım bir çozüm yolu bulabilirsiniz. Bilinçsizce atarax hatta rakı özü veren duydum.
Sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçleri yaşadım . Bebekte bir sorun yok sadece bazı bebekler uyumayı biliyor bazıları gerçekten nasıl uyiyacagini bilmiyor ve bu dünyaya yeni geldiği için korkuyo size güvendiği için uzaklaşınca ağlıyor, ben de kucağımda uyuturdum hareket etmezdim vs vs. Kolik de olabilir zamanla geçiyo. Ben çocuğa uyku eğitimi verilmez diyenleri dinledim 5 buçuk ay sonra timarhanelik noktaya gelince hemen tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını aldım. Benim hayatımı kurtardı Allah rahmet eylesin. Bebeğiniz normal ama süreç zor. Bebekler bu dönemde zaten derin uyku uyamiyorlar yani fizyolojileri gereği bu hatta aktif uyku deniyor ve bu süre uzun . Yüzeysel uyuyor. Sese ışığa her şeye hassas olabilir. Odanın pencerelerini siyah fon kağıdı ile kaplayıp sonra güneş karartmali perde kullanarak içeri zerre ışık girmemesini sagliyodum. Nefesime bile uyaniyodu. 7 buçuk aylıkken odasını ayırdım ama uyku eğitimi bizi çok rahatlattı. İnternetten birinden duyduğunuz bilgilerle başlamayın bit şeye. Hangi teknik olursa olsun kitabını alın ve çocuğunuz ağlarken onu yalnız bırakmayın.Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibiHele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
Gün içinde ne kadsr uyuyorHepsini denedik... Çaresiz olduğum için buraya yazdım
"Uykusuz anne kalmasın" diye bir kitap vardı,okuyun isterseniz. Sürekli destekli uyuduğu için kendi kendine dalmayı öğrenememiş gibi.Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibiHele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
O kitap bende de var ama işe yaramıyor ya da ben beceriksizim...Sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçleri yaşadım . Bebekte bir sorun yok sadece bazı bebekler uyumayı biliyor bazıları gerçekten nasıl uyiyacagini bilmiyor ve bu dünyaya yeni geldiği için korkuyo size güvendiği için uzaklaşınca ağlıyor, ben de kucağımda uyuturdum hareket etmezdim vs vs. Kolik de olabilir zamanla geçiyo. Ben çocuğa uyku eğitimi verilmez diyenleri dinledim 5 buçuk ay sonra timarhanelik noktaya gelince hemen tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını aldım. Benim hayatımı kurtardı Allah rahmet eylesin. Bebeğiniz normal ama süreç zor. Bebekler bu dönemde zaten derin uyku uyamiyorlar yani fizyolojileri gereği bu hatta aktif uyku deniyor ve bu süre uzun . Yüzeysel uyuyor. Sese ışığa her şeye hassas olabilir. Odanın pencerelerini siyah fon kağıdı ile kaplayıp sonra güneş karartmali perde kullanarak içeri zerre ışık girmemesini sagliyodum. Nefesime bile uyaniyodu. 7 buçuk aylıkken odasını ayırdım ama uyku eğitimi bizi çok rahatlattı. İnternetten birinden duyduğunuz bilgilerle başlamayın bit şeye. Hangi teknik olursa olsun kitabını alın ve çocuğunuz ağlarken onu yalnız bırakmayın.
Not: oğlum 6 ay kolik ve uykusuzdu. Ama 6 ay sonra uyku eğitimiyle birlikte hayatımız düzene girdi sakin ve huzurlu bir çocuk çıktı içinden inşallah sizin de öyle olur
Gündüz hiç uyumuyor neredeyse toplasan 2 saat etmez...Gün içinde ne kadsr uyuyor