- 6 Ağustos 2021
- 514
- 1.611
- Konu Sahibi karalahana06
Bebeği uyku geçişine alistiramadim ama kendim uykusuzluğa alıştım sanırım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gazi mi var,o da zorlaştırırGündüz hiç uyumuyor neredeyse toplasan 2 saat etmez...
Senin nickin uyumuyor değil miydi yaBaşlığı okur okumaz 4 aylık dedim içimden. 4. Ayda uyku gerilemesi var. Biz de yaşadık. Çok zordu. Düzeldi ama çok şükür.
4 aylık bebek uyku gerilemesi sürecindedir ve uyumaz, kesin bilgi yayalım :))Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibi Hele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
Büyüdü Sürekli değişiyorlar gerçekten. Şu anda da öyle mükemmel değil uykuları ama 4. Aya göre çok çok iyi. Konu açmıştım ben de o zaman böyle. Korkunçtu Diş çıkarıyormuş mesela o zaman anlamamışız. Erken çıkardı dişlerini. Onun sıkıntısı oldu bir süre. Sonra 5,5 aylıkken böyle saniyeler içinde uyutmaya başladım, çok güzeldi. ek gıdaya geçişle beraber o da bozuldu. uyku eğitimi denedim ama 3. Haftada pes ettim, çok çok ağladı. Bize göre değilmiş dedim bıraktım.Senin nickin uyumuyor değil miydi ya
Nasıl düzeldi
Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibi Hele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
Hepsini denedik... Çaresiz olduğum için buraya yazdım
Saķın.. ne olursa olsun bebeğinize öyle bir şey yapmayın.Of of. Dogurmama ramak kala uyku problemli bebe başlıklarının artması anksiyetemi arttırıyor. Umarım bir çozüm yolu bulabilirsiniz. Bilinçsizce atarax hatta rakı özü veren duydum.
Benim yapma fikrinde olduğumu nerden çıkardınız. Yapanlara şaşırdığımı ifade etmek için belirttim.Saķın.. ne olursa olsun bebeğinize öyle bir şey yapmayın.
Omuzda uyurken başka yere koyunca uyanması normal. Pedagojik açıdan da bebeğin uyuduğu yerde uyanması güvenli bağlanmayı güçlendirir. İnstagramda “baldan anne uyku” sayfasını okuyun. Çok faydalı şeyler var.Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibi Hele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
Evet gündüz ilk uyku çok önemli. Uyanık kalabileceği dakikayı öğrenip düzenli uykularına yatırırsanız derin uyur. Ben bahsettiğim sayfayı okuyarak uyuttum hep. 1 yaşına geldiğinde 13 saat gece uykusu uyuduğu oluyorduSanki ben yazmışım bunları bir an şüphe ettim benimde şuan tam 4 aylık bebeğim var uyku gerilemesi 4. Ayda olur genellikle ama bizde 2.5 aylık olduğumuzdan beri var. Emzik emmiyor memede ya da omuzumda uyuyor derin uykuya geçmesini bekliyorum yatağına koyunca hemen uyanıyor. Bu aralar biraz düzelir gibi oldu. Sahabları en geç 7.30 da uyandırıyorum ve dikkat ettim ki gündüz ilk uykusunu düzgün uyuyunca tüm gün öyle gidiyor. Size tavsiyem erken uyandırın ve gözlemleyin bizim uyandıktan 1 saat sonra uykumuz geliyor ve sakince uyutmaya çalışın uyku araları açıldıkça çok zor uyuyorlar.
Tatlım bizimkisi geç uyanmıyor ki zaten :) 7 buçuğa kadar uyusa Şükür...Sanki ben yazmışım bunları bir an şüphe ettim benimde şuan tam 4 aylık bebeğim var uyku gerilemesi 4. Ayda olur genellikle ama bizde 2.5 aylık olduğumuzdan beri var. Emzik emmiyor memede ya da omuzumda uyuyor derin uykuya geçmesini bekliyorum yatağına koyunca hemen uyanıyor. Bu aralar biraz düzelir gibi oldu. Sahabları en geç 7.30 da uyandırıyorum ve dikkat ettim ki gündüz ilk uykusunu düzgün uyuyunca tüm gün öyle gidiyor. Size tavsiyem erken uyandırın ve gözlemleyin bizim uyandıktan 1 saat sonra uykumuz geliyor ve sakince uyutmaya çalışın uyku araları açıldıkça çok zor uyuyorlar.