Uykuya Aşırı Zor Dalan Bebek

Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibi :KK43: Hele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va
4 aylık bebek uyku gerilemesi sürecindedir ve uyumaz, kesin bilgi yayalım :))

Senin nickin uyumuyor değil miydi ya :KK70:

Nasıl düzeldi
Büyüdü :KK70: Sürekli değişiyorlar gerçekten. Şu anda da öyle mükemmel değil uykuları ama 4. Aya göre çok çok iyi. Konu açmıştım ben de o zaman böyle. Korkunçtu 😄 Diş çıkarıyormuş mesela o zaman anlamamışız. Erken çıkardı dişlerini. Onun sıkıntısı oldu bir süre. Sonra 5,5 aylıkken böyle saniyeler içinde uyutmaya başladım, çok güzeldi. 🥲 ek gıdaya geçişle beraber o da bozuldu. 🤣 uyku eğitimi denedim ama 3. Haftada pes ettim, çok çok ağladı. Bize göre değilmiş dedim bıraktım.
Nickime bakma, bu döneme kadar gece uykusuzluğu nedir bilmedim ben. Yenidoğan zamanında bile gece beslenmesi için zorla uyandırırdık eşimle. Doktorunun uyanmıyorsa uyandırma artık dediği günden sonra kesintisiz 6-7 saat uyuduğumu biliyorum. 😄 Gıkı çıkmazdı. Şimdi de gündüzleri nispeten daha iyi ama gece sık uyanmaya başladı. Yeni yediği her şey huzursuzluk yapıyor, uykusunu etkiliyor. Ben şunu anladım, bazı bebekler bu dönüm noktalarına çok tepki veriyor. Kimisi de kolay adapte oluyor her şartta uyuyor. Tamamen yapıyla alakalı. Yeğenlerim mesela, biri eğitim falan almadan çok rahat kendi kendine uyuyabilen bir bebekti. Diğeri ise kızımdan beterdi. Aynı anne baba aynı ev iki farklı karakter.
Bir de bebeği dinlemek çok önemli. Yakın zamanda gecenin ortasında uyanıp oturmaya başlamıştı. Nedenini anlamadık başta. Sonra 3 uykudan 2 uykuya düşürdüm gündüzleri. Ortadan kalktı sorun. Halbuki kaynaklara göre 2 uykuya geçmek için daha zamanı vardı. Kitabi bilgilere de çok takılmamak gerek. Her bebeğin ihtiyacı farklı.
Uykusu hala çok hafif, o konuda da bana çekmiş maalesef. 🙁 Bildiğim kadarıyla destekli uyumuyorum ama hala en ufak çıta uyanırım 😄
Neyse işte dişiydi, ek gıdasıydı, tuvalet eğitimiydi, 2 yaş sendromuydu, kreşe başladı hasta oldu derken hayallerimi 4 yaş süslüyor şu an. :KK70: karşılıklı oturup limonata yudumlamak istiyorum kızmla. Umarım cadının teki olmaz 🤣

Merhabalar sevgili kk üyeleri. 4 ay 11 günlük bebişim var. Doğduğunda ilk 2 ay sürekli memede emerek uyudu. Sonrasında ise omzumuzda gazını çıkarmak için gezdirmeye başladığımız zaman uyumaya başladı. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Bir türlü uykuya dalamiyor... İnanın bazen saatlerce ayakta dolanıyoruz. Beşiğine bıraktığımız an irkiliyor sanki dikenli tele bırakmışız gibi :KK43: Hele son 1 aydır falan atak haftasında iyice cozuttuk... O kadar Çaresiz ve yorgun düştük ki çocuk Nöroloji bölümünden randevu aldık acaba neden uykuya dalamiyor Allah korusun bi problem mi var diye... Bir yandan da uyku için doktora gidilir mi onu düşünüyorum. Muhtemelen EEG çektirmek isteyecek doktor... Ben mi tahammülsüzum bilmiyorum ama uykusuzluk gerçekten çok kötü. Uykusuz kaldıkça ne sütüm oluyo ne de enerjim oluyo çocuk uyanıkken o kadar yorulmuş oluyorum ki kaliteli vakit geçiremiyoruz resmen... Size daha önce demediğimiz yöntemleri de yazayım, ayakta salladık olmadı beşiğinde salladık olmadı salıncak falan var onda denedik bebek arabasına koyduk gezdirdik vs vs yok... Yani mesela omzumda uyuyor ya uyuduktan sonra besige koyar koymaz uyanıyor.. Beni bu yıpratıyor... Geçen gün 3 saat boyunca omzumda uyudu ben de uzandım ama uyandığı zaman resmen omzum kulaklarım falan uyuşmuştu... Uykuya dalamamasi atak döneminden mi kaynaklı yoksa tıbbi bi sorun mu başına gelen var mı? Kimi çocuk uykuyu sevmez diyorlar evet ama benimkinin uykusu geliyor geldiği halde uyuyamıyor. Birkaç kere esniyor gözlerini ovusturuyir sürekli vs va

emzirme saatinde veya kucakta uyutacaksanız çok sıkı olmamak kaydıyla yarım kundak yapmanızı öneririm. eli kolu açık bebeklerde sıçrama ile kendi kendini uyandırma çok oluyor. bir de yan yatırmanı öneririm. hatta gece ben saat başı yönünü değiştiriyordum ki hem kafası güzel olsun hem de tek tarafı ağrıyıp uyanmasın diye..
gündüz de yüzüstü yatırıyordum. o şekilde de sıçrama olmadığı için uzun uyur..

Hepsini denedik... Çaresiz olduğum için buraya yazdım :KK70:

bir de ben oğluma white noise hiç dinletmedim. o hışırtı beni geriyordu bebeği de gereceğini düşündüm.. ninni perisi nin müzikleri var hep onunla uyudu.. polifonik müzikler olduğu için inanılmaz da sakinleştirici..
oğlum şu an 7 yaşında ve gece yatarken klasik müzikle uykuya dalar.. bu bebeklikten kalan bi alışkanlık oldu sanırım.. ama şikayetçi değilim tabi..

Öncelikle kolay gelsin Allah yardimciniz olsun. İlk 3 ay bir nevi 4.trimesterdir yani bebek hala kendini anne karnında zannediyor. 4.ay ile beraber ilk büyük sıçrayışını geçiriyor ve artık dünyanın farkında olmaya başlıyor. Şu an zaten hali hazırda hala atak zamanindasiniz henüz bitmemiş. Bu süreçte yaşadığınız şeyler çok yorucu olsa da bir o kadar da normal. Ayrıca bildiğim kadarı ile aklı başında hiç bir uyku eğitimcisi 4.ay atağı bitmeden eğitim önermiyor. Öncelikle bu atagin bitmesini bekleyin ve hala aynı devam ederse o halde tekrar eğitim denersiniz. Şunu söyleyebilirim bu yaşadıklarınız çok normal. Bir çok çocuk böyle emin olun 😊 ama geçecek 💜

Onun için doktora gitmeye, film çektirmeye falan gerek yok. Benimki de aynı bahsettiğiniz gibiydi. Hatta belki daha beteri. Bebekler böyle. Siz de alışın uykusuzluğa, kabullenin bu durumu.

Omuzda uyurken başka yere koyunca uyanması normal. Pedagojik açıdan da bebeğin uyuduğu yerde uyanması güvenli bağlanmayı güçlendirir. İnstagramda “baldan anne uyku” sayfasını okuyun. Çok faydalı şeyler var.
Emziriyorsanız gaz yapmayacak şekilde beslenmeye özen gösteriyor musunuz? Sürekli sancısı olan çocuk da derin uyuyamaz

Sanki ben yazmışım bunları bir an şüphe ettim 🤭 benimde şuan tam 4 aylık bebeğim var uyku gerilemesi 4. Ayda olur genellikle ama bizde 2.5 aylık olduğumuzdan beri var. Emzik emmiyor memede ya da omuzumda uyuyor derin uykuya geçmesini bekliyorum yatağına koyunca hemen uyanıyor. Bu aralar biraz düzelir gibi oldu. Sahabları en geç 7.30 da uyandırıyorum ve dikkat ettim ki gündüz ilk uykusunu düzgün uyuyunca tüm gün öyle gidiyor. Size tavsiyem erken uyandırın ve gözlemleyin bizim uyandıktan 1 saat sonra uykumuz geliyor ve sakince uyutmaya çalışın uyku araları açıldıkça çok zor uyuyorlar.

Aynı benim bebeğim yazdıklarınızı okudukça hem o kadar iyi anladm hem de o kadar çok üzüldüm ki..4. Ay atak haftası daha bir zor oluyor psikolojim bozulmuştu resmen sabahlara kadar oturuyorduk hiç uyumadan bir de destek olan hiçkimse yok mahvolmustum hiç uyumuyordu sabaha kadar uyusa da yarım saat 1 saat en fazla ..sanırım bazı bebeklerin uykusu çok az oluyor uyurken kulağı surekli dışarıda en ufak seste hemen kalkıyor suan 8 aylik bu sefer de diş problemi var fakat geceleri uyumaya başladı artık ama gündüz hala çok kısa uyuyor ama önceki ayalara biraz daha rahatız inşallah zamanla düzelir çok zor surec ağlıyorum sinirden bağırıyorum bazen normalde sakinim ama sinirlerime hakim olamadığım zamanlar oldu..

Sanki ben yazmışım bunları bir an şüphe ettim 🤭 benimde şuan tam 4 aylık bebeğim var uyku gerilemesi 4. Ayda olur genellikle ama bizde 2.5 aylık olduğumuzdan beri var. Emzik emmiyor memede ya da omuzumda uyuyor derin uykuya geçmesini bekliyorum yatağına koyunca hemen uyanıyor. Bu aralar biraz düzelir gibi oldu. Sahabları en geç 7.30 da uyandırıyorum ve dikkat ettim ki gündüz ilk uykusunu düzgün uyuyunca tüm gün öyle gidiyor. Size tavsiyem erken uyandırın ve gözlemleyin bizim uyandıktan 1 saat sonra uykumuz geliyor ve sakince uyutmaya çalışın uyku araları açıldıkça çok zor uyuyorlar.
Evet gündüz ilk uyku çok önemli. Uyanık kalabileceği dakikayı öğrenip düzenli uykularına yatırırsanız derin uyur. Ben bahsettiğim sayfayı okuyarak uyuttum hep. 1 yaşına geldiğinde 13 saat gece uykusu uyuduğu oluyordu

4 ay 20 günlük annesi olarak aynı sıkıntılar bizdede var bazen tahammül sınırım zorlanıyor geriliyorum gerildiğimi hissettikçe dahada uyumuyor:KK43: ilk üç ay her seste her koşulda genellikle saat 22 de derin uykuya yatar sabah 10a kadar aralıksız uyurdu. Şuan bazen sallanarak bazen kucakta bazen memede gece 3 te anca uyuyor. Sabahta erken uyanıyor.arastırmalarıma göre ilk 3 ay anne karnında sandıkları dönem bitti şimdi dinyada oldugunun farkında ve bürün algıları açık oldugu için uykuya gecmek zorlaşıyor sönmeyi öğrendi uyutuyorum 15 dk sonra dönmeye çalısarak uyanıyor çığlık vs gırla 🤦🏼‍♀️ Uyku rutini olustırmaya çalısıyorum banamısın demiyor. Bide bu ayda uyku gerilemesi oluyormuş.6. Aya kadar uyku eğitiminin gereksiz oldugunu söylüyorlar. Gecici bir süreçtir umarım :KK43: 10 aylık bebeği olan ve haftalarca uyku eğitimi vermiş bir arkadaşım bile hala sık sık uyanmasından şikayetçi. Zamanla düzene gireriz inşallah sizi cok iyi anlıyorum. Bugün direnmeyip en azından 5. Ay sonuna kadar akışına bırakmayı denedim daha sakinim bunaldıgumda sağlıklı bir bebeğim oldugu için şükredip bugünlerin geçici oldugunu düşünerek kendime telkinde bulunuyorum sizede tavsiye ederim 🙏🏼

Ona sarılabileceği yumuşak bir uyku arkadaşı alsanız sonra siz bi gece koynunuzda o oyuncakla uyusanız kokunuz oyuncağa sindikten sonra uyuturken de oyuncakla birlikte uyutsanız o zaman beşiğine yatırdığınızda oyuncaktan kokunuzu alacağı için uykuya devam edebilir kız kardeşim öyle alıştırmıştı faydası olur belki size de

Tatlım bizimkisi geç uyanmıyor ki zaten :) 7 buçuğa kadar uyusa Şükür...

X