uykusuzluktan delirecegim artik

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.294
34.848
39
Su saat oldu ben hala uyuyamadim.
Gece 1.30ta uyandim ( ki uyuyali 2 saat olmustu ) ve bir daha uyumadim.
bu saatten sonra uyumamam gerekiyir zaten yoksa ise gidemem.
Yillardir bu sorunla ugrasmaktan bıktım artik. Isyan etmek istemiyorum, bilmiyorum ki benim bu dunyadaki imtihanim uyku mu
Ne doktor kar etti, ne sut yogurt, bitkisel çaylar.
Yatinca uyusam bile bir turlu devam ettiremiyorum uykuyu.
Nobetciyim okulda bugun, ve 6 saat ders anlatmam gerekiyor.
Allahim yardım et

Uykusuz uykusuzda o kadar çocuk sesi çekilmez, Allah yardımcın olsun

Amin cok tesekkur ederim.
gelip gecici bir sey olsa insan disini sikar da ben hep boyleyim ne zamana kadar dayanir vucudum bilmiyorum

Uyku ilaclari bagimlilik yaptigi icin cok ciddi hastalıklar disinda vermiyorlarmis ( kanser hastalarina falan veriyorlatmis mesela )
Bana antidepresan turu bagimlilik yapmayan bir sey verdi ama hicbir faydasi olmadi.
yakim zamanda tekrar gitmeyi dusunuyorum.
Onceleri dayanabiliyordum ama bazu zamanlar cok ust uste geldiginde katlanilmaz bir boyuta ulaşıyor.

Çok kötü bir durum , kafanıza taktığınız bi şey mi var , ben de sık sık Yaşarım bu durumu, ilaç kullandığımda da hiç uykumu almış olmam , kullanmıyorum artık, benim kafa çok dolu ondan uyıyamam uyusam uyanırım vs vs

Uyuyamamayi dusunemiyorum en sevdigim seydir uyku allah yardmcn olsun valla sen yoğurt yemege devam et doktorada git pes etme

serequel var bipolar tedavisinde kullanılan bide cedrina

bendede aynı sorun var..uykuya dalamıyorum..tam işe gitmek için vakit yaklaşıyor ozaman dalıyorum sonrada kalkmak zor geliyor..çokk zorrrrrr

gun icinde yeterince yorulmuyor musunuz acaba? fiziksel bir yorgunluktan bahsediyorum.
mesela aksam dus almak, sut icmek beni rahatlatan birsey.
oncesinde fazla enerjik hissediyorsam atlayıp zıplıyorum ki yorulayım : ))

bu arada 1bucukta 2saatlik uyku aldıgınıza gore 11.30da yatmıssınız... eger uykunuz bölünüyor ise daha gec yatıp kesintisiz uyumayı deneseniz? en azından 3-4saat uyumus olsanız dahi sabah 5te uyandıgınızda beklemenin size o kadar zarar vermeyecegini dusunuyorum.

Allah şifa versin çünkü kaliteli bir uyku gibisi yok gerçekten.Uykunuzu alamadığınıza göre sizde olan performansı hiçbir zaman tam gösteremiyorsunuzdur.
Benim iyi bir uyku için bildiklerim ,
Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak ve ideal olan bunu gün ışığına göre ayarlamak o da yaklaşık 22-23 gibi yatıp 04-05 gibi kalkmak.
6 satten az 7 saatten fazla uyumamak.
Uyunacak odayı havalandırmak.
Akşam yemeğinde ağır ve yağlı yememek.
Melissa çayı içmek...

Uykusuzluk cok cok zor. Ben hic yasamamistim ama hamile kaldigimdan beri uykuyu unuttum Kafasini yastiga koyar koymaz uyuyan insanlari fena halde kiskaniyorum.

İlaç isimleri yazıp tavsiyelerde bulunmayınız lütfen.

Bende arada oyle uykuya dalamiyorum cok uyanirim ama allah kolaylik versin bu durumu uzun sureli düşünemiyorum

Hepinize cok tesekkur ederim cevaplarinuz icin.
yogunluktan girip konuya tekrar bakma sansim olmadi.
bu konunun uzerine cok egildim arkadaşlar. Denemedigim sey kalmadi. Doktor tavsiyesiyle de hareket ettim.
Doktorun bama soyledigi, beynim kesintisiz uyumayi unutmus.
ilk yattigimda uyuyorum.genel olarak o ilk uykuya dalma konusunda sikintim yok. Ama uykuyu devam ettiremiyorum.
maksimum 3 saat uyuduktan sonra ( cok iyi gunumdeysem 3 saate cikabiliyorum ) uyaniyorum. Tekrar uyusam bile bazen yarimsar saatlik bloklar halinde uyuyorum. Bazen de dun gece oldugu gibi bir daha hic dalamiyorum.
tek tek alinti yapmadim, bir arkadas yeterince yorulmuyor olabilir misin demis. Oyle hissedersem spor da yapiyorum. Aksam uzeri saat 5 gibi kafein iceren icecek alimini bitiriyorumevde her çeşit ot cop, rahatlattigi , uyku verdiği iddia edilen bitki mevcut.
hatta bir ara meditasyon bile yapmayi denedim
Ama bir turlu uykuyu surduremiyorum.
bugun butun gunum basimi ovmakla gecti, sürekli agridi durdu

gecmis olsun...
hayatinizin normal seyrinde duzenli misiniz?
ben bi ara sporum, kitap okumam, sosyallesmem, yemek ogunleri vs o kadar dikkatliydim ki o surecte uyku sorunum da kendiliginden hallolmustu.

ben de tam tersi çok uyuyorum
bundan şikayetçiyim
uykusuzluk zor
gün için de uykunuz geliyor mu ?

gecmis olsun...
hayatinizin normal seyrinde duzenli misiniz?
ben bi ara sporum, kitap okumam, sosyallesmem, yemek ogunleri vs o kadar dikkatliydim ki o surecte uyku sorunum da kendiliginden hallolmustu.
Cok tesekkur ederim.
Hayatimin bir rutini var, gayet duzenli yasiyorum.
ama benim bu sorunum cok eskiye dayaniyor malesef.
O zamanlar sorumlulugum azdi herhalde gunduz falan uyuyarak telafi edebiliyordum.
simdi evlilik , çocuk derken iyice yoruluyorum.

ben de tam tersi çok uyuyorum
bundan şikayetçiyim
uykusuzluk zor
gün için de uykunuz geliyor mu ?
Ah evet uyumaktan da sikayet edenler var.
Herkesin sikintisi baska.
gun icinde uykum geliyor ama gunduz asla uyumuyorum gece uykum etkilenmesin diye.
bu kadar dikkat ederken halim bu, saliversem kendimi belki daha rahat olacak her şey.

Biyolojik saatinde sorun var, uykusuzlar grubu olarak aramıza hoş geldin özel mesajını kontrol et, mesaj atıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…