Uykusuzluk ve gezememek benim psikolojimi bozuyor.

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.264
14.661
Merhabalar on aylık bebeğin var ..
Allah olmayanlara da isteyen herkese nasip etsin mükemmel bir duygu ..
Anneliğin bana tek zor gelen şeyi gezememek ve uyku oldu ..
Gerçi yine çoğu kişiye göre şanslıyım bebeğim sorunu olmazsa sabaha kadar uyuyor ama genelde bı problem oluyor hep dis vs o yüzden uyanıyor .. sabah erken kalkmak beni çok zorluyor gecede uyaninca üstüne mal gibi oluyorum .. çoğu insana göre de belki yiine daha iyi geziyorumdur bebekle ama baya gezen biriydik ondan biraz fazla zor geliyor . İlk yedi ay zaten evimin olduğu yerden ve yeni doğduğundan kaynaklı hep evdeydim bu yıl tatilede gidemedik . Haftasonu anneme bırakıp geziyorduk dün anneme bırakalım dedik sadece iki üç saat bırakıp yakınlarda dolaşıp gidiyorduk nedense dün annemi on gundue görmüyordu unuttu mu ne yaptıysa ilkkez durmamış yarım saat ağlamış annem aramamis belki susturum diye panikle aradı durmuyor çok ağlıyor diye o sesinide duyunca ağlarken krize girmiş resmen esimle hemen koştuk arabaya bindik yağmur aşırı vardı araba takla atıyordu ölümden döndük gerçekten ölmüştuk araba kurtardi arabada bir özellik varmış onun sayesinde diyor eşim yoksa hâkimiyeti kaybetmiştim diyor az kala ölüyorduk..
Neyse kaynanamda gelmiş yok otur evinde otur otur filan diyip durdu kızdı duyunca .. kendisi dibimizde çalışıyor erken çıkıyor işten sürekli izin alıyor izinlerde bile gelip bakmıyor anca haftada bir kez iki saat akşam sevmeye geliyor sonra benim uykum var deyip evine gidiyor asla bakmıyor.. ondada işten çıkıp bize gelip kaynimi da arayıp bana akşam yemeğini emrivaki yapiyo son dakika her zaman ama.. kendi bekar yiyip içip gezip arkadaşları ile takılip kimsenin asls kötu gününde arayıp sormayip öle Kendi aleminde takılan bı tip..bı kere bakar mısın iki saat esimle gezelim dedim seni gidi üçkağıtçı filan dedi sanki ne var bunda anca sevmekle mi oluyo ..
Bir annem var bakan o da ilçe olarak bana uzak ve çalışıyor annem de hafta içi bıkac gün ..
Şimdi bi ton otur evinde diyen anlamayıp eleştiren bı ton kötü yorum yapan olacaktır..
Ama inanın sürekli evde olunca insanın ruhu daralıyor..
Eskiden spor salonuna gidiyordum sonra dolaşıyordum hergun esimle dilediğim gibi geziyordum şimdi hiçbiri yok şükürler olsun oğlum iyiki var ama bu apayrı konu ..
Çocukla gezin derseniz onu da cok denedik..
Uykusu gelince dışarda asla uyumuyor uyusa da hemen uyanıyor arabada ve bebek arabasında durmak istemiyor .. sürekli kendini attırıyor inmek istiyor ağlıyor sinir krizine giriyor .. evi çok seviyor bizde o yüzden onunda rahatı bozulmasın diye anneannesine bırakıyorduk hem o hem biz rahat şimdi dünden sonra nasıl birakicam ki birakamamda .. belkide on gündür görmedi diye unuttu ve uykusuda gelince ikisi bir ağlama krizi oldu dün yine aynısı olmaz belki ama tek çarem olan arada anneme bırakmamda böylelikle son bulmuş gibi bişey oldu ..
Napicaz biz böyle herkes mi aynı bebekle kimse gezmiyor mu herkes erken kalkıyor ve geceleri sürekli uyanıyor sanırım bu durumlar ne zaman rahatlar

Kaynanam bakmak zorunda değil herkes aynısını yazmış doğru kendisi işten çıkıp bana yemeğe geleceğini akşam yemek saatinde haber veriyor sonra çocuğu iki saat görüp gidiyor yemek emrivaki yapıyor bana hep..
Iki saat sevmeye geliyor ya ben de o sırada çıkayım iki saat hava alayım bari ara sıra dedim gelsin yemek ywdirsin uyutsun vs vs demedim ki zaten yaptığı birşeyde sadece ben yanında olmayacam iki saat bu kadar ne var bunda bu kadar linç edilecek anlamadım .. merak etmeyin zaten baksa ben ona bırakmam ....
Izin gününde bakmıyor derken de normal haftalık izninden bahsetmedim saçma sapan herşeye izin alıyor haftanın uf günü çalışmıyor rapor alıp gezip tozuyo onda bile gelmiyor anlamında dedim neyse gelmek zorunda degil zaten

Son düzenleme:
Kanguru alın. Bebeğin uykusu olmayan saatlerde gezdirin. Dışarıya sese ve kalabalığa alışsın. Yavaş yavaş adapte olacaktır. Biz arkadaşlarla uyku saatinde kanguruya takip biraz restoran yakınında yürüyorduk hem de emziriyorduk. Çok kolay uykuya gecerlerdi. Ve bir iki deneyip pes etme. Yarın yeni bir gün her şey değişebilir.

Son düzenleme:
Gerçi yine çoğu kişiye göre şanslıyım bebeğim sorunu olmazsa sabaha kadar uyuyor ama genelde bı problem oluyor hep dis vs o yüzden uyanıyor .. sabah erken kalkmak beni çok zorluyor gecede uyaninca üstüne mal gibi oluyorum .. çoğu insana göre de belki yiine daha iyi geziyorumdur bebekle ama baya gezen biriydik ondan biraz fazla zor geliyor . İlk yedi ay zaten evimin olduğu yerden ve yeni doğduğundan kaynaklı hep evdeydim bu yıl tatilede gidemedik . Haftasonu anneme bırakıp geziyorduk dün anneme bırakalım dedik sadece iki üç saat bırakıp yakınlarda dolaşıp gidiyorduk nedense dün annemi on gundue görmüyordu unuttu mu ne yaptıysa ilkkez durmamış yarım saat ağlamış annem aramamis belki susturum diye panikle aradı durmuyor çok ağlıyor diye o sesinide duyunca ağlarken krize girmiş resmen esimle hemen koştuk arabaya bindik yağmur aşırı vardı araba takla atıyordu ölümden döndük gerçekten ölmüştuk araba kurtardi arabada bir özellik varmış onun sayesinde diyor eşim yoksa hâkimiyeti kaybetmiştim diyor az kala ölüyorduk..
Neyse kaynanamda gelmiş yok otur evinde otur otur filan diyip durdu kızdı duyunca .. kendisi dibimizde çalışıyor erken çıkıyor işten sürekli izin alıyor izinlerde bile gelip bakmıyor anca haftada bir kez iki saat akşam sevmeye geliyor sonra benim uykum var deyip evine gidiyor asla bakmıyor.. bı kere bakar mısın iki saat esimle gezelim dedim seni gidi üçkağıtçı filan dedi sanki ne var bunda anca sevmekle mi oluyo ..
Bir annem var bakan o da ilçe olarak bana uzak ve çalışıyor annem de hafta içi bıkac gün ..
Şimdi bi ton otur evinde diyen anlamayıp eleştiren bı ton kötü yorum yapan olacaktır..
Eskiden spor salonuna gidiyordum sonra dolaşıyordum hergun esimle dilediğim gibi geziyordum şimdi hiçbiri yok şükürler olsun oğlum iyiki var ama bu apayrı konu ..
Uykusu gelince dışarda asla uyumuyor uyusa da hemen uyanıyor arabada ve bebek arabasında durmak istemiyor .. sürekli kendini attırıyor inmek istiyor ağlıyor sinir krizine giriyor .. evi çok seviyor bizde o yüzden onunda rahatı bozulmasın diye anneannesine bırakıyorduk hem o hem biz rahat şimdi dünden sonra nasıl birakicam ki birakamamda .. belkide on gündür görmedi diye unuttu ve uykusuda gelince ikisi bir ağlama krizi oldu dün yine aynısı olmaz belki ama tek çarem olan arada anneme bırakmamda böylelikle son bulmuş gibi bişey oldu ..
Napicaz biz böyle herkes mi aynı bebekle kimse gelmiyor mu herkes erken kalkıyor ve geceleri sürekli uyanıyor sanırım bu durumlar ne zaman rahatlar
Bebekle neden gezmiyorsunuz. Tamam başbaşa kalmak istiyorsunuz ama . Yada bebek çok ağladı diye hız yapıp kaza atlatmak falan. Biraz sakin olun. Ayrıca anneler yardım ederse iyi olur. Ama etmezse de bu zaten onların sorumluluğu değil. Biz çocuk olduktan sonra her şeyi bebekli hayata göre yaşamaya başladık. Biz nereye çocuklar oraya. Yorucu oluyor mu tabi oluyor. Ne bilim annem yakın olduğu halde hiç bırakıp gezmeye gitmedik falan. Özeniyorum hatta bazen. Ama bizim çocuklar o kadar alışmış ki bizimle her anı yaşamaya anneme bıraksam noluyo falan derler🤣🤣

Başlığı okuduğumda kesin bebeği var dedim. Tam da öyle çıktı.
Benim kızım da 3,5 aylık.
Benzer şeylerden yoruluyoruz hepimiz.
Benim bir de bir yığın sağlık sorunum oldu. Gezme diye çıktığım tek yer hastane oldu yüzüm de olmuyor o kadar üst üste bırakmaya hatta havalarda çok soğuk seyretti kızım zatürre geçirdi ailelerimiz genelde annem geliyor bize bebek bakmaya.
Elbet geçecek diyorum. Başka türlü bir tesellim yok inanın. Kendime ne diyorsa o.
Hayatımız eskisi gibi asla rahat ve özgür olmayacak ama az büyüsünler yeniden keşfedeceğiz yaşamı.

Bebekle neden gezmiyorsunuz. Tamam başbaşa kalmak istiyorsunuz ama . Yada bebek çok ağladı diye hız yapıp kaza atlatmak falan. Biraz sakin olun. Ayrıca anneler yardım ederse iyi olur. Ama etmezse de bu zaten onların sorumluluğu değil. Biz çocuk olduktan sonra her şeyi bebekli hayata göre yaşamaya başladık. Biz nereye çocuklar oraya. Yorucu oluyor mu tabi oluyor. Ne bilim annem yakın olduğu halde hiç bırakıp gezmeye gitmedik falan. Özeniyorum hatta bazen. Ama bizim çocuklar o kadar alışmış ki bizimle her anı yaşamaya anneme bıraksam noluyo falan derler🤣🤣
Çocuk çok ağlıyor arabada ve bebek arabsinds durmak istemiyor uykusu gelince dışarda uyuyamiyor ki iki öğlen uykusu yapıyor nebilym soğuk oluyo bişey oluyo amann üşümesin aman bizimle yorulmasin sıkılmadım aman aglamasinda rahat etsin diye anneme bırakıyoruz napalim öyle oluyor bazen bzde geziyoruz

Başlığı okuduğumda kesin bebeği var dedim. Tam da öyle çıktı.
Benim kızım da 3,5 aylık.
Benzer şeylerden yoruluyoruz hepimiz.
Benim bir de bir yığın sağlık sorunum oldu. Gezme diye çıktığım tek yer hastane oldu yüzüm de olmuyor o kadar üst üste bırakmaya hatta havalarda çok soğuk seyretti kızım zatürre geçirdi ailelerimiz genelde annem geliyor bize bebek bakmaya.
Elbet geçecek diyorum. Başka türlü bir tesellim yok inanın. Kendime ne diyorsa o.
Hayatımız eskisi gibi asla rahat ve özgür olmayacak ama az büyüsünler yeniden keşfedeceğiz yaşamı.
Çok geçmiş olsun benimde bebiş yeni kurtuldu ilkkez hasta oldu çok üzüldüm kahroldum o haline aman hasta olmasınlar da önemli olan o

Kanguru alın. Bebeğin uykusu olmayan saatlerde gezdirin. Dışarıya sese ve kalabalığa alışsın. Yavaş yavaş adapte olacaktır. Biz arkadaşlarla uyku saatinde kanguruya takip biraz restoran yakınında yürüyorduk hem de emziriyorduk. Çok kolay uykuya gecerlerdi.
Kanguru var ama on kilo bebekle bel fıtığı olablrm 😃 evim parklara yakin hergun 45 DK yürüyüş yapıyorum ama ben böyle mağaza gezmek kıyafet denemek istiyorum kimse gelip iki saat bakmiyo alışveriş bile yapamıyorum artık

Haklısınız, insan bunalıyor. Ama herkes böyle. Bazılarının durumu bir tık daha iyi. Anneler falan yardım ederse. Benim annem çok uzakta, kayınvalidemle aynı şehirdeyiz ama o da mesafe olarak uzak ve öyle bırakıp gezmeye gideyim diyecek bir samimiyetim yok. Her çocukla da gezilmiyor. Benim oğlum rahatça gezilebilecek bir çocuk değil maalesef. Bende uykusuzluk kronikleşti. Uzun bir süre böyle geçecek diye kendimi alıştırmıştım çünkü, bu bitince ikincide de uyumam nasılsa. 😐

Kanguru var ama on kilo bebekle bel fıtığı olablrm 😃 evim parklara yakin hergun 45 DK yürüyüş yapıyorum ama ben böyle mağaza gezmek kıyafet denemek istiyorum kimse gelip iki saat bakmiyo alışveriş bile yapamıyorum artık
Ergonomik kanguru ise olmazsın. Ben 4 yaşındaki kızımla dağ yürüyüşü yapıyorum. Kanguru yardımıyla. Yavaşça alistirirsan hepsini yaparsın. Bebekli hayata adapte olmalısın. Bebek de dışarıdaki hayata.

Her sabah 6.30 da uyaniyorum hicte şikayet etmiyorum gece kackere kalkiyor Allah bilir saglikli olsun diyorm 1 2 seneye düzelecek. Saglikli bebeğiniz var buna şükredin enerji depolayin o uyuyunca sizde uyuyun yarim saat bile farkeder.evi düşünmeyin camasir bulasik yapin yeter temizlgii haftasonu yapin birak dağınık kalsin anneniz yakinmis ona bırakın 1 2 saat uyuyun bunlar gececek süreçler .biz parka giderdik simdi hava sogudu arada bi bebek magz gidip geziyoruz. Bahar gelince bol bol disariya alistirin ben yaz ayinda gunde 3 kere cikardim kahvalti yaptik parka ogllen uyuduk yedik parka aksam parka oyle geciyor15 20 dk olsa bile cikarin .evimide takmadım hafta sonu 1 gun yaptım temizlik . disarda sizinde havaniz degisir

Ne saçmalıyorsun ?
ne saçmalıyor muyum? Sana kaç sayfa yorum yazıldı cevap vermeye tenezzül etmedin aynı konu açılacak kesin özür diledi kaynanasından dedi herkes saf saf bizde yardımcı olmaya çalışmıştık yine aynı konunun değişiğiyle geldin demek ki yorum yapanlar haklıymış
hem kadını istemiyorsun hem izinlerde baksın diyorsun

ne saçmalıyor muyum? Sana kaç sayfa yorum yazıldı cevap vermeye tenezzül etmedin aynı konu açılacak kesin özür diledi kaynanasından dedi herkes saf saf bizde yardımcı olmaya çalışmıştık yine aynı konunun değişiğiyle geldin demek ki yorum yapanlar haklıymış
hem kadını istemiyorsun hem izinlerde baksın diyorsun
Benmi kaynanamı istemiyorum ? Ilginç .. tamam sen haklısın 🤣 yemeğe emrivaki yapmak yemek saatinde Hemde ayrı konu çocuğa sevmeye geliyor gelmişken birkaç saatte baksın demk ayrı

Benmi kaynanamı istemiyorum ? Ilginç .. tamam sen haklısın 🤣 yemeğe emrivaki yapmak yemek saatinde Hemde ayrı konu çocuğa sevmeye geliyor gelmişken birkaç saatte baksın demk ayrı
otur eski konunu oku bence sen önce sen en son kovmakta beter ettin ya hani kadını (ki ben hak vermiştim)
şimdi de gelip bakmıyor diye kızıyorsun bu kadın amuda mı kalkacak ?

Neyse kaynanamda gelmiş yok otur evinde otur otur filan diyip durdu kızdı duyunca .. kendisi dibimizde çalışıyor erken çıkıyor işten sürekli izin alıyor izinlerde bile gelip bakmıyor anca haftada bir kez iki saat akşam sevmeye geliyor sonra benim uykum var deyip evine gidiyor asla bakmıyor.. ondada işten çıkıp bize gelip kaynimi da arayıp bana akşam yemeğini emrivaki yapiyo son dakika her zaman ama.. kendi bekar yiyip içip gezip arkadaşları ile takılip kimsenin asls kötu gününde arayıp sormayip öle Kendi aleminde takılan bı tip..bı kere bakar mısın iki saat esimle gezelim dedim seni gidi üçkağıtçı filan dedi sanki ne var bunda anca sevmekle mi oluyo ..
Napicaz biz böyle herkes mi aynı bebekle kimse gezmiyor mu herkes erken kalkıyor ve geceleri sürekli uyanıyor sanırım bu durumlar ne zaman rahatlar
Bisey dicem kvde de calısıyo annede.
Kvde bakmıyor ama anne annem calısıyor zaten:)
İkisi de bakmak zorunda değil bikere.
Bide cocuk 10 aylık neden onu da götürmüyorsunuz?
Yani pandemide en fazla nereye gidebilirsiniz zaten?Avmye gitseniz bile bebek arabası kanguru is görür.
Dısarı cıkmadıgı icin yabancılıyordur.Cıka cıka alısacak cocukta.
Zaten yasından sonra yürümeye baslar parklara gidersiniz oyun dönemine girecek.

X