konuyu doğru yere mi açıyorum emin değilim, yanlış yerdeyse özür dilerim..
Kızlar neredeyse 1 aydan fazladır uykusuzluk problemi çekiyorum
daha önceleri de uykusuzluk problemi yasadıgım dönemler oldu. ama düzeldi bir şekilde düzene girdi uykum. ama bu seferki gibi ilk defa sıkıntı yaşıyorum.
1 aydan fazladır diyorum ama son 1 haftadır ayyuka cıktı bu problem.
uykuya dalma saatim giderek sabah 4 lere çıkıyor. Yani bu aralar sabah 4 e kadar cin gibiyim, damla uyku gelmiyor gözüme ve sabah ta kalkmakta zorlanıyorum. Uyandığımda da daha yataktan cıkmadan once basım dönmeye baslıyor. yatarken bile basımın döndüğünü anlayabiliyorum. aynadaki görüntümden bahsetmiyorum bile yüzüm gözüm şiş ve uyuyşmuş şekilde oluyor.
uykusuzluktan dolayı öğlen 1'e kadar tam anlamıyla kendime gelemiyorum
gece uykumun gelmesi için bilinen birçok yöntemi denedim.
aksam belli saatten sonra yemeyi içmeyi keserim,
alkol sigara zaten yok
çay kahve gibi uyku kaçırıcı içeceklerden kaçınırım aksine uykumu getirsin diye ayran içer yoğurt yerim
tv de etkisinde kalıp uykumu kacıracak gerilim korku filmi vs türü program izlemem
bitki çayı içerim rahatlamak için (melisa çayı, papatya çayı vs vs birçoğunu denedim)
bu problemim devamlı oldugu için daha once doktora da gittim ama doktorun sordugu tek sey hayatınızda stres yaratan sizi bunaltan devamlı düşünmenize sebep olan seyler var mı oldu
evet var tabiki ama bu yeni şeyler değil senelerdir süregelen problemler ve şimdiye kadar uyku problemi yapmadı bende hiçbiri
evet var deyince doktorda dayadı psikiyatrik ilacı
psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum çünkü kısa bir dönem kullandım. işim gereği dikkatli olmam gerekiyor ve bu tür psikiyatrik ilaçlar sabah sersem tavuk gibi uyanmama sebep oluyor ve kesinlikle uyumama yardımcı olmuyor.
doktora dikkat gerektiren bir işim oldugunu söylediğimde psikiyatrik ilaçlar genelde sersemlik yapabilir ama bir süre sonra etkisi geçer oldu
ama sabahları işe o şekilde gitmek gerçekten dikkat çekiyor ki patronum da garipliğimi farketmişti o dönem
istediğim psikiyatrik ilaç kullanmadan doğal yöntemlerle uykuya dalabilmek.
gerçekten çok kötü oluyorum kızlar
diyeceksiniz ki başka bir doktora daha başvurun. 2 doktor değiştirdim, 3. ye gideceğim ama doktorların haa tamam bu psikolojik deyip psikiyatrik ilaç dayamaları sinirimi bozuyor. psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum ki bu beni daha da bunaltıyor. verdikleri ilaçlarda uyku getirici ilaç değil zaten düşüncelerimi dağıtmak için sersemletiyor.
rastgele uyku ilacı alıp kullanmak istemiyorum çünkü bu tür ilaçların dozlarını ayarlamak çok önemli bunun farkındayım. ama doktorumdan da sadece uykumu getirmesi için uyku ilacı vermesi için nasıl ikna edicem bilemiyorum.
dün gece ağladım artık ben niye uyuyamıyorum diye
kendimi telkin ediyorum uyuman lazım uyumalıyım hadi uyu falan diye kafayı yiyeceğim artık
kızlar var mı değişik yöntemleriniz uyumak için yada benim gibi uyku problemi yaşayan var mı ? neler yapıyorsunuz?