Uykusuzluk Problemi İçin Ne Yapabilirim?

Yıllarca bu problemi ben de yaşadım. Hatta 1.5 yıl boyunca kadar günde 1-2 saatlik uykuyla işe gidiyordum.Sabah 5-6 da uykuya dalıp 7 de işe geç kaldım diye saat çalmadan fırlıyordum... Zombi gibi geziyordum. Hayat kalitemi o kadar etkilemişti ki. Zor bir dönemdi benim için , bir sürü problemim vardı işle alakalı, ama anti depresan kullanmak istemedim. Şimdi düzenli olmasa da kafamda bir problemi kurguladığımda yine uyuyamam...Ama neyseki geçmişteki gibi değil.. NAsıl mı çözdüm?? 1- kafandaki olumsuz bütün düşünceleri uzaklaştırmaya , güzel şeyler düşünmeye zorlayacaksın kendini.2- Power yoga, pilates ve cardio yaptım çok düzenli.Eve gece 11 de bile gelsem sporumu hep yaptım. Bir baktım yavaş yavaş düzene giriyor. Denemeye değer...

Son düzenleme:
sanırım herkes gibi ben de ara ara bu uykusuzluk dönemlerini yaşıyorum. yalnız benim ki gece sık sık uyanmak şeklinde oluyor. bu da stresten oluyor. biraz daha rahatlayıp spora gidince ve olumsuz düşüncelere engel olunca kendi kendine geçiyor çok şükür...

sizin durumunuzda ise uyumamak durumu eğer geçici bir dönem değilse buna sebep olan etkenleri düşünmek lazım;

-sağlıklı beslenme konusunda sorun yok diyorsunuz; yani bol su ve doğal gıdalar alıyorsunuz
-spor konusunda bedensel olarak yorucu bir işinizin olduğunu söylüyorsunuz. yine de ara ara yürüyüş, koşu gibi terletici egzersizleri deneyibilirsiniz
-stres konusunda, her zaman olan durumlar olduğunu söylemişsiniz. buna rağmen düşüncelerinize dikkat edin, belki de her zaman hayatınızda olan durumlar şu an daha fazla canınızı sıkıyor ya da görmezden geldiğiniz bir sorun bilinçaltınızda bu şekilde dikkatinizi çekmeye çalışıyor olabilir.

-bunların haricinde uyku konusunu kendisine hırs yapmayın ''uyumalıyıım, uyuyabilirsin..vs'' telkinleri sizi uyumaya daha fazla hırslandırıp tam tersi etki gösterir aslında. bu yüzden bunları söylemek yerine gevşemeye çalışın. derin nefesler alın. nefesinize odaklanın. gözlerinizi kapatıp vücudunuzun gevşediğini ve rahatladığını hayal edin. çok zorlanırsanız ve illa ki birşeyler düşünmek zorunda kalırsanız dua okuyabilirsiniz. ya da sizi rahatlatacak bir hayali düşünebilirsiniz. mesela banyoda sıcak bir küvette uzandığınızı ve tüm vücudunuzun rahatladığını hayal edebilirsiniz... yani düşünlerinizi ''uyumalıyım'' mantığından uzaklaştırırsanız daha kolay uyursunuz.

-stres konusunda, her zaman olan durumlar olduğunu söylemişsiniz. buna rağmen düşüncelerinize dikkat edin, belki de her zaman hayatınızda olan durumlar şu an daha fazla canınızı sıkıyor ya da görmezden geldiğiniz bir sorun bilinçaltınızda bu şekilde dikkatinizi çekmeye çalışıyor olabilir.

özellikle bu yazdıgınız ilgimi çekti. sanırım dikkat ettiğiniz gibi olabilir bu durum. yorumunuz ve tavsiyeleriniz içinde ayrıca tesekkur ederim.

Yıllarca bu problemi ben de yaşadım. Hatta 1.5 yıl boyunca kadar günde 1-2 saatlik uykuyla işe gidiyordum.Sabah 5-6 da uykuya dalıp 7 de işe geç kaldım diye saat çalmadan fırlıyordum... Zombi gibi geziyordum. Hayat kalitemi o kadar etkilemişti ki. Zor bir dönemdi benim için , bir sürü problemim vardı işle alakalı, ama anti depresan kullanmak istemedim. Şimdi düzenli olmasa da kafamda bir problemi kurguladığımda yine uyuyamam...Ama neyseki geçmişteki gibi değil.. NAsıl mı çözdüm?? 1- kafandaki olumsuz bütün düşünceleri uzaklaştırmaya , güzel şeyler düşünmeye zorlayacaksın kendini.2- Power yoga, pilates ve cardio yaptım çok düzenli.Eve gece 11 de bile gelsem sporumu hep yaptım. Bir baktım yavaş yavaş düzene giriyor. Denemeye değer...

öncelikle yorumunuz için tesekkur ederim. beni yanlıs anlamanızı istemem ama yoga pilates gibi sporlar bana pek hitap etmiyor :KK70: spor konusunda aşırı isteksizim nedense.

Şekerim ayran veya melisa çayı iç canım ben içince hemen uyuyomm

canım bitki çaylarını denediğimden bahsetmiştim bitki çayları işe yaramıyor
ayranı da denedim ama bana mısın demiyor :KK50:

Merhaba,

Benim önerim şu yönde olacak. Madem elinizden gelen herşeyi denediniz, bir de herşeyin tersini deneyin. Tüm kısıtlamalardan vazgeçin. Akşam geç vakitte rahat rahat yemek yiyin, üstüne kahvenizi neskafenizi mis gibi için. Açın tvyi ya da bilgisayarı, geçin karşısına. Yaptığınız onca şeyin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra "kaybedecek birşey yok; öyle de uykusuz kalıyorum nasıl olsa; bir de böyle uykusuz kalayım" demek, beyninizi rahatlatıp uykunuzu düzene sokabilir. Bence deneyin. Bazen geç vakit yenen yemeklerden sonra insana rehavet çöküp uykusunu getiriyor:KK3:

Ben de Ramazan ayında gece yattığımda "sahura az vakit kaldı azcık uyuyup dinlenmem lazım, az sonra sahur olacak" dedikçe inadına uykum gelmez ve sahuru uykusuz geçirir; sabahları da yorgun uyanırdım. Uyumam lazım psikolojisi oluştukça uyku kaçıyor.

Sevgiler.

Çok geçmiş olsun rezene çayı içmeyi denedin mi ? Hem dinlendirir üstelik uykuda verir deneyebilirsin...

benimde uykusuzluk problemim var
ya yatağa girdimmi uykum kaçıyo
yatana kadar gözlerimden süzülüyo yatınca
yok
sıkıntı basıyo
ama sabah 8den 12 ye kadar ruh gibi uyuyorum

kesinlikle pskolojik. Uykusuzlugunuza neden ola sorunlara yönelin derim. İlaçlara fazla yuklenmeyın...

Uyku biz insanoğlu için çok mühimdir. Uyuyarak zihinsel ve fiziksel olarak dinleniriz.
Derin ve kaliteli bir uyku bizi gelecek olan güne dinç olarak hazırlar.
Uykunuzu iyi aldığınızda beyninizin iyi çalıştığını ve fiziksel olarakta enerjinizin yüksek olduğunu göreceksiniz.
Fakat insomnia ve uyku apnesi gibi sorunlar hayatımızda mevcutsa, bu bedenimizin işleyişini tamamen olumsuz yönde etkileyecektir.
Bunun sonucunda ise yorgun, halsiz, mutsuz bireyler olarak hayatımızı idame ettirmek zorunda kalırız.
Uyku sorunun altında pekçok neden vardır, sağlıksız bir bağışıklık sistemi, yoğun iş temposu, çok fazla stres ve gerginlik, bazı ilaçlar ve kötü bir ortam gibi…
Uykusuzluğa 15 doğal çare yazımızdaki yöntemleri uygulayarak, uygulayarak uykusuzluk sorunundan kurtulabilir, yeni güne mutlu bir şekilde uyanabilirsiniz.
Konun devamı için tıklayın
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/saglik/uykusuzluga-15-dogal-care-63859.html

Belki yazan olmuştur yorumları okumadım.
Ben meditasyon ve beden taramasını önereceğim.( YouTube da bulabilirsiniz)
Bikac gün değil ama üst üste yapın zaman verin kendinize.
Birde hadi uyuman lazım demek yerine zihninizi bedeninizi rahat bırakın.
Uyuyamadıginiz saatleri bir şeyler izleyerek okuyarak geçirmeyi deneyin saatlerce yatakta dönüp durmak sizi yorar çünkü.
Bu gece uyuyacak mıyım düşüncesi çok yorucu bir şey bende yaşadım zamanında.
Ama bu bir süreç geçiyor emin olun sadece kendinize zaman verin.
Birde yoga da deneyebilirsiniz o da bedeni ve zihni gevsetiyor.

konuyu doğru yere mi açıyorum emin değilim, yanlış yerdeyse özür dilerim..

Kızlar neredeyse 1 aydan fazladır uykusuzluk problemi çekiyorum :KK43: daha önceleri de uykusuzluk problemi yasadıgım dönemler oldu. ama düzeldi bir şekilde düzene girdi uykum. ama bu seferki gibi ilk defa sıkıntı yaşıyorum.

1 aydan fazladır diyorum ama son 1 haftadır ayyuka cıktı bu problem.

uykuya dalma saatim giderek sabah 4 lere çıkıyor. Yani bu aralar sabah 4 e kadar cin gibiyim, damla uyku gelmiyor gözüme ve sabah ta kalkmakta zorlanıyorum. Uyandığımda da daha yataktan cıkmadan once basım dönmeye baslıyor. yatarken bile basımın döndüğünü anlayabiliyorum. aynadaki görüntümden bahsetmiyorum bile yüzüm gözüm şiş ve uyuyşmuş şekilde oluyor.

uykusuzluktan dolayı öğlen 1'e kadar tam anlamıyla kendime gelemiyorum :KK43:

gece uykumun gelmesi için bilinen birçok yöntemi denedim.
aksam belli saatten sonra yemeyi içmeyi keserim,
alkol sigara zaten yok
çay kahve gibi uyku kaçırıcı içeceklerden kaçınırım aksine uykumu getirsin diye ayran içer yoğurt yerim
tv de etkisinde kalıp uykumu kacıracak gerilim korku filmi vs türü program izlemem
bitki çayı içerim rahatlamak için (melisa çayı, papatya çayı vs vs birçoğunu denedim)

bu problemim devamlı oldugu için daha once doktora da gittim ama doktorun sordugu tek sey hayatınızda stres yaratan sizi bunaltan devamlı düşünmenize sebep olan seyler var mı oldu
evet var tabiki ama bu yeni şeyler değil senelerdir süregelen problemler ve şimdiye kadar uyku problemi yapmadı bende hiçbiri
evet var deyince doktorda dayadı psikiyatrik ilacı :KK43: psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum çünkü kısa bir dönem kullandım. işim gereği dikkatli olmam gerekiyor ve bu tür psikiyatrik ilaçlar sabah sersem tavuk gibi uyanmama sebep oluyor ve kesinlikle uyumama yardımcı olmuyor.
doktora dikkat gerektiren bir işim oldugunu söylediğimde psikiyatrik ilaçlar genelde sersemlik yapabilir ama bir süre sonra etkisi geçer oldu
ama sabahları işe o şekilde gitmek gerçekten dikkat çekiyor ki patronum da garipliğimi farketmişti o dönem

istediğim psikiyatrik ilaç kullanmadan doğal yöntemlerle uykuya dalabilmek.
gerçekten çok kötü oluyorum kızlar :KK43:
diyeceksiniz ki başka bir doktora daha başvurun. 2 doktor değiştirdim, 3. ye gideceğim ama doktorların haa tamam bu psikolojik deyip psikiyatrik ilaç dayamaları sinirimi bozuyor. psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum ki bu beni daha da bunaltıyor. verdikleri ilaçlarda uyku getirici ilaç değil zaten düşüncelerimi dağıtmak için sersemletiyor.

rastgele uyku ilacı alıp kullanmak istemiyorum çünkü bu tür ilaçların dozlarını ayarlamak çok önemli bunun farkındayım. ama doktorumdan da sadece uykumu getirmesi için uyku ilacı vermesi için nasıl ikna edicem bilemiyorum.

dün gece ağladım artık ben niye uyuyamıyorum diye :KK43: kendimi telkin ediyorum uyuman lazım uyumalıyım hadi uyu falan diye kafayı yiyeceğim artık :KK43:

kızlar var mı değişik yöntemleriniz uyumak için yada benim gibi uyku problemi yaşayan var mı ? neler yapıyorsunuz?
Bu bende de var.Odaniz temiz ferah olsun.Karanlik olsun.Yatmadan önce papatya çayı için.Dua ederek uyuyun.Gunduz kendinizi yorun.Uykunuz gelsin.Sabah su işleri yapacağım diyerek hayal ederek uykuya dalın.Hic olmadı ben eziyet ederim kendime birgün boyunca uyumaya gayret edin.Kafaniza da sıkıntılarınızı takmayın.

X