• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluk mu güvenli bağlanma mı?

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
merhaba kk :)
18 aylık bir oğlum var,tam bir meme bağımlısı,13 aya kadar emzik de alıyordu şimdi onu da bıraktı memeyi emzik yaptı. Arabada evde dışarda canı sıkılınca canı acıyınça vs her sebepten emebilir,emsin de ama.. gece tam bir kabus,en iyi ihtimalle saat başı uyanır,yine en iyi ihtimalle 15-20 dk emip tekrar uyur ki bu çok çok nadir.. çoğunlukla 15-20 dk uyur tekrar uyutmak icin saatlerce emer memeyi çekince tekrar uyanır.. geceler uykusuz geçiyor öyle.. gündaz uykusu de max 1 saat
Tükendim ve arade kaldım
Bi yanım 6 ay daha dayan bi daha ne zaman emecek diyor bi yanım da katlanamıyor artıt en azından gece beslenmesini bırak diyor.. çünkü meme için uyanıyor..
Ama korkuyorum da kolay olmayacak ağlayacak ki normalde en ufak şeye abartılı ağlar memeyle sakinleşir.. uykusuz olunca da ona tahammülümün azaldığını hatta son zamanlarda bağırdığımı fark ettim.. doğrUsu ne çok şaşkınım.. gece beslenmesini kesmek demek onu babayla bırakıp bir kaç gün ağlatmak demek çünkü beni görünce meme istiyecek ama kesmezsem de Uykusuzluktan sinirlerim çok yıpranacak tecrübeli annelerden fikir istiyorum
Umarım derdimi anlatebilmişimdir teşekküler okuyan herkese

Konuyla ilgili çok bilgim yok da bu da bir çeşit bağımlılık değil mi?
Yani aç olduğu için emmiyor, alışkanlık olduğu için sadece.
Bence normal değil pek.

Ben kizimi 1 yasina kadar gunduz gece emzirdim. 1 yasinda gece emzirmeyi kestim. Cok zayiflamistim. Ek gida almak istemedi beni ek gida yerine kullandi. (3 yasinda hala yemez.)O yuzden gece bari dinlenmek istedim. Gece biberonla sut verdim. 2 yasinda tam dogum gununde tamamen kestik (azaltarak). 2.5 yasina kadar gece beslenmesi devam ettim artik gece 1 litre sut içmeye baslayinca biraktik.

Ama her cocuk kendine ozledir. Cocugunuz icin ne iyi.ne yanlis siz karar verirsiniz. Benim şartlarım geregi bemce dogru olani yaptim. Ama herkesin dogrusu kendine tabiki.

Konunuzu görünce hemen yazmak istedim benim de 18 aylık bir oğlum var + çalışıyorum uykusuzluktan bitkin harap bir haldeyim kafamı toplayamıyorum, hiç birşeye konsantre olamıyorum.. cıldrmak uzereyim
gece yarım saate bir uyanır çözüm bulamıyorum :KK43:
doktor açlıktan kalkıyordur dedi şimdi süt içirip yatırmayı deneyeceğim çözüm üstüne çözüm arıyorum

gece beslenmesini kesmenin zamanı gelmiş.
duygusallaşacak bir durum yok.
sizin gibi bebeğinizin de gece uykusuna ihtiyacı var. en faydalı uykusu sürekli kesiliyor.
hem gece alacağı gıdaya da ihtiyacı yok, gündüz beslenmesinin gece tutması gerekir artık. ayrıca diş sağlığı açısından da gece beslenmesini kesmek gerekir.

konuya dair fıkrım yok benım de gece emmeye duskun ı kızım var ustelık sureklı yanında yatmamı ıstıyor konuyu takıpteyım o yuzden :)

18 aylık bir oğlum var,tam bir meme bağımlısı,13 aya kadar emzik de alıyordu şimdi onu da bıraktı memeyi emzik yaptı. Arabada evde dışarda canı sıkılınca canı acıyınça vs her sebepten emebilir,emsin de ama.. gece tam bir kabus,en iyi ihtimalle saat başı uyanır,yine en iyi ihtimalle 15-20 dk emip tekrar uyur ki bu çok çok nadir.. çoğunlukla 15-20 dk uyur tekrar uyutmak icin saatlerce emer memeyi çekince tekrar uyanır.. geceler uykusuz geçiyor öyle.. gündaz uykusu de max 1 saat
Tükendim ve arade kaldım
Bi yanım 6 ay daha dayan bi daha ne zaman emecek diyor bi yanım da katlanamıyor artıt en azından gece beslenmesini bırak diyor.. çünkü meme için uyanıyor..
Ama korkuyorum da kolay olmayacak ağlayacak ki normalde en ufak şeye abartılı ağlar memeyle sakinleşir.. uykusuz olunca da ona tahammülümün azaldığını hatta son zamanlarda bağırdığımı fark ettim.. doğrUsu ne çok şaşkınım.. gece beslenmesini kesmek demek onu babayla bırakıp bir kaç gün ağlatmak demek çünkü beni görünce meme istiyecek ama kesmezsem de Uykusuzluktan sinirlerim çok yıpranacak tecrübeli annelerden fikir istiyorum

canım seninki güvenli bağlanma değil direk bağımlılık olmuş. senin psikolojin için zaten iyi bir şey olmadığı gibi bu kadar kesik kesik uyumak ve meme bağımlılığı çocuğun için de kesinlikle iyi değil. ayrıca zaten 18 aylık çocuğun memeden alacağı bir besin kalmadığı apaçık ortada. doktoru ile konuş gece tok tutacağından emin olduğu süt vb ne önerebilir onu yedir uyut. her gün güzelce artık meme emmemesi gerektiğini konuş. ve muhakkak yerinde yatır kalktığı zamanlarda yanına git ve orada kalması gerektiğini anlat çık odadan. 1 hafta içerisinde alışacak emin ol. zararın neresinden dönersen kardır.

Benimde kizim 18 aylik 1 yasina kadar surekli uyanirdi simdi gece olaganustu bi durum yoksa en fazla 2 kere uyanir.herkes israrla sutu birakmami istiyor.sebebi zayiflikmis ama ben kimseyi dinlemiyorum doktor kilosu iyi diyor.bende sizin gibi delirmek uzereydiim dakka basi uyanirdi 1 yasina kadar surekli boyleydim sonra ne olduysa gecti.bence biraz daha dayanin anne sutu cok yararli hem bedensel hem zeka acisindan

Benim kizim emzik hic emmedi su an asiri bagli memeye.eger sutten kesecekseniz de oyle ayri kalayim demeyin cocukta ilerde sorunlar ortaya cikar.en cok guvendigi yer meme ve siz onu guzel bi sekilde ayirmazsaniz guvensizlik sorunu ortaya cikar.insanlar aman sanki ne var bunda diyebilir ama o kadar basit degil kesinlikle

Benim kizim emzik hic emmedi su an asiri bagli memeye.eger sutten kesecekseniz de oyle ayri kalayim demeyin cocukta ilerde sorunlar ortaya cikar.en cok guvendigi yer meme ve siz onu guzel bi sekilde ayirmazsaniz guvensizlik sorunu ortaya cikar.insanlar aman sanki ne var bunda diyebilir ama o kadar basit degil kesinlikle
Ben de öyle düşünüyorum ve bu yüzden bu konuya bu kadar kafa patlatıyorum,ikimiz için de ki en çok onun için doğru olanı yapmak istiyorum

Bağımlılık değil bu gece emmesi. Alışkanlık sadece. Uykuya geçiş için aracı. Gece aldığı gıdaya ihtiyacıda yok. Bu arada 18 aylık kızım var. Oda gece emiyor. Yani bende kelim, üstelik ilacımda var ama kullanamıyorum. :)

En az 22 aylık olana kadar emzirip 1 ay içinde yavaş yavaş geceyi ve gündüzü kesmeyi düşünüyorum. Memeden sonra da yatağını ayıracağım. Biraz ruh haline bağlı yani. Ama şunu farkettim. Gündüz 2 3 kere meme krizi geçiriyor. O krizleri sokakla oyunla atlatabiliriz. Gece de 1 2 hafta ağlama krizi olacaktır ama süper babalar sayesinde atlatılabilir.

Ben de öyle düşünüyorum ve bu yüzden bu konuya bu kadar kafa patlatıyorum,ikimiz için de ki en çok onun için doğru olanı yapmak istiyorum
Benim kizimda asiri bagli gece olmasada gunduz her cani istediginde istiyo vermeyince de zorluyor.ben o kadar takmiyorum ama esimin ailesi kafayi buna takmis neymis niye veriyomusum.hic dinlemiyorum kimseyi ne zaman hazir hissedersek o zaman birakiriz

Arkadaşlar ben 20 aylıkken kestim aynı sizin durumunuzdaydım . Gece gündüz sürekli emmek istiyordu. Biizmki emdiğinden dolayı yemekde yemezdi. Gece uyanması kesinlikle alışkanlık. Bunu emmeyi bıraktırdığınızda görüceksiniz 1 hafta içinde en az 1 kere uyanır hale geliyor. Bence illa 2 yaş diye sınırlandırmayın kendinizi heleki çocuk emme yüzünden yemiyorsa cok sükür 18 ay emmiş.. ben diyordumki emmeyi bıraktıramıycam herhlde çok baglı 1 .gün gündüz sürekli geliyordu ama kırmızı bant yapıştırmıitım çektirmiyordumda süt gelmiyor bak diyordu o günün gecesi 1 bucuk 2 saat ayaga dikti bizi ama bak gelmiyor süt dedim suluguyşa su verdim çünkü biberon almıyordu. Sonraki gecelerde aynı taktik .. sonra bi baktım bir kaç kez kalkıyor felan .. evet onla emzirirkn kurulan bag çok onemli hatta ozledim bile onu emzirmeyi gögsümde yatırmayı felan ama bizim için olması gerekn oydu .. kararlı olun bunu yaparken..

Tükendim ve arade kaldım

Güvenli bağlanma iyi güzel de, çocuğunuzun uykuya ihtiyacı var.
Güvenli bağlanma adı altında ipleri çocuğun eline vermenin anlamı yok.
O 18 aylık bebek.
artık saat başı meme yerine uykuya ihtiyac duyar.
Ve unutmayın, karakter de bu donemde gelişiyor.
Huzursuzluğu, huysuzluğu, uykusuzluğu karakterine oturursa sonrası sizin için daha zor.
Onun yerine bir hafta sıkıntısını çekersiniz olur biter.
Memeden kesin demek değil bu. Gece beslenmesini bitirin.

Tükendim ve arade kaldım
merhaba :))
bebeğim 25 aylık 1 ay oldu memeden keseli. gece gündüz evde dışarda resmen 7/24 emiyordu. canı sıkılınca anne aç acıkır anne aç korkar anne aç :mad::mad: kafayı yemek üzereydim. bu süreçte tabi gece yataktan kalkmak zor geldiğinden beraber yatıyorduk. gece emmesini ne yaptıysam bıraktıramadım zaten amacı emmek değildi muhtemelen sizin bebiş de öyledir yanındamıyım değil miyim kontrol etmek için 5-10 dk emip dönerdi. yatağını ayırdım yine kesilmedi. memeden kesmek için bütün yolları denedım hiçbiri fayda etmeyince acı biber sürdüm :rolleyes::rolleyes: o zaman gece de emmedi. şimdi kendi odasında kendi yatağında sabaha kadar mışıl mışıl uyuyor çok şükür.
bana kalırsa biraz daha dayanın gece sizin kokunuzu almasın meme yerine önce su içirmeyi deneyin. tadını çıkarın gerçekten ben bile öyle özledim ki şu 1 ay da emzirmeyi zamanla herşey yoluna giriyor

Tükendim ve arade kaldım
Ya bende bi kaç ay daha idare et sonra tamamen bıraktır . Çünkü gece emmesini bıraktırmak seni çok uğraştırır . Tamamen bıraktığında 1 hafta sonra uykuları düzene giriyor garip bi şekilde

Ya bende bi kaç ay daha idare et sonra tamamen bıraktır . Çünkü gece emmesini bıraktırmak seni çok uğraştırır . Tamamen bıraktığında 1 hafta sonra uykuları düzene giriyor garip bi şekilde
Sanırım ben de şuan bunu yapamayacağım,

Tükendim ve arade kaldım
Gece uyandığında baba ilgilenmeli bir kaç gün sürebilir bebeğinizin mizacına göre süresi değişebilir.Güzdüz düzenli beslenen bebekler 4 aydan sonra gece emzirilmesine ihtiyaç duymaz.Alışkanlık olmuş, güvenli bağlanma anneyle yapışık dolaşmak değil bebeğin ihtiyaçlarını zamanında görmek,onun dilini çözmektir.Gece uyuksuna nasıl geçiş yapıyor yine emzirerek mi uyutuyorsnuz.Eğer öyleyse ona kendi kendine uyumayı öğretmelisiniz.Çünkü uyandığında aynı konforu ister.Babanın biraz fedakarlık yapması şart bu noktada.Bir kaç gece uykusuz kalması gerekecek.Bebek uyandığında babası kalkıp yanına gidecek ama tamamen kalkmasını bekleyecek.Bebeğiniz kalkınca onu yatıracak.Tabi aşırı tepki gösterecek çocuk ama çelişkiye düşmeden kararlı ve sabırlı bir şekilde bunu tekrar tekrar yapması gerekiyor babanın.Gece olduğu için ışık açmak,göz teması yok.sadece hafif bir ses tonuyla rahatlatabilir bebeği.düşündüğünüzden daha az da sürebilir ama mutlaka sonunda memeyi unutur.Hatta daha sağlıklı bir gece uykusu sürer.

Back