Uykusunda konuşan koca

Öncelikle hepinize çok güzel haberler alacağınız mutluluk dolu bir gün diliyorum :KK36:

Ben 1 yıllık evliyim. Eşim her gece uykusunda konuşuyor. Allah daha büyük dert vermesin tabi ama bu iş artık beni ürkütmeye başladı.
Başlarda komik geliyordu gündüz anlatıp gülüşüyorduk ama artık tuhaf geliyor.
Bazen kısık, bazen yüksek sesle konuşuyor.
Geçen gece yüksek sesle bir şey anlattı. Irkildim uyandım "Noldu bitanem" dedim. "Sen sordun ya ona cevap veriyorum" dedi. Ben bir şey sormamistim :KK64:

Yeni evlendigimizde bir gece uyur halde oturup ettehiyyatu okumaya başladı. Amin diyip yattı anında horlamaya başladı. Nasıl korktum uyku sersemi bir ben bir allah bilir:işsiz:

Bazen ben yeni yatıyor oluyorum veya lavabodan gelmiş oluyorum, bana "Gel babanne, gel anne" falan diyor:işsiz:

Bazen acil bir sey oluyor uyandırmak durumunda kalıyorum. Kısık sesle sesleniyorum. Uyandı gibi gözüküyor, bir konuşuyor delirdi sanıyorum.

Bütün konuşmalarını anlatmayayim baya var. Bekarken de konuşurmuş kayinvalidem söylemişti.
Şunu merak ediyorum, konuştuğunda veya bana bir şey sorduğunda cevap vermem sakıncalı mı? Mesela bana anne babanne falan dediğinde bozuntuya vermeden yatmali miyim yoksa "Ne annesi bitanem, benim" diye duzeltmeli miyim.
Başlarda bazen gülünç oluyor diye konuştururdum sonra acaba zararlı mıdır diye bıraktım ses çıkarmamaya başladım. Uyanıkken bile bu kadar güldürmüyordu beni ne yapayım :KK69:

Az önce şarj aletimi arıyordum, kalktı "Nereye gidiyosun anne" dedi. Oturdu yüzüme bakıyor. Ne diyecegimi de bilemedim.
Ay gülsem mi ürksem mi bilemiyorum artıko_O

"Psikolojik olabilir doktora gidelim" dedim yanaşmıyor. İkna etmem lazım sanırım çok bunaldim bu durumdan. Eşim için endişeleniyorum ileri boyutlara gelirse diye.
Var mı başına gelen.. Ne yapmalı.. Ne yapmamalı..
Benim 84 yasinda babamda konusur. En son vukuati gece yarisi kalkti koridora cikti. Ellerini dizlerine vuruyor eyvah eyvah cocuk balkondan dustu yetisemedim tutmak icin diye :))
Anne anne diye seslenir. Bazen hirsiz kovalar yakalar. Alistim artik yapacak bisi yok :))

Benim 84 yasinda babamda konusur. En son vukuati gece yarisi kalkti koridora cikti. Ellerini dizlerine vuruyor eyvah eyvah cocuk balkondan dustu yetisemedim tutmak icin diye :))
Anne anne diye seslenir. Bazen hirsiz kovalar yakalar. Alistim artik yapacak bisi yok :))
Ah kıyamam ya tontiş:-)
Babanızın yaşı ileri, allah korusun alzheimer falan yok dimi sadece uykuda mı böyle

Sadece konusma da değil yani . Oturdu yüzüme bakıyo diyince ben de korktum gece gece . :110:o_O

Sadece konusma da değil yani . Oturdu yüzüme bakıyo diyince ben de korktum gece gece . :110:o_O
Yani, yatak odasina girdim, telefon ışığıyla sarj aletimi arıyordum. Panikle doğruldu, nereye gidiyosun anne dedi. Şarj aletimi ariyorum aşkım dedim. Tamam dedi yattı. Hani hiç annesi sanmaya devam etmedi. O an agzindan anne çıktı ama sonra hiçbir problem yok gibi yattı.

Ya ablam ben de konuşurum :KK70: Ve uyur gezerlik de var biraz :KK70: çok yorgun olduğumda özellikle karşıdakinin sesi de beni uyandırmıyorsa bıdı bıdı konuşuyorum ama mesela karşıdakinin sorularına cevap da veriyormuşum artık onu ne olarak şeapıyorsam :KK70: Bundan dayılarım çok faydalanırdı -_- sağolsunlar çok güzel madara ederler -_-

Ya ablam ben de konuşurum :KK70: Ve uyur gezerlik de var biraz :KK70: çok yorgun olduğumda özellikle karşıdakinin sesi de beni uyandırmıyorsa bıdı bıdı konuşuyorum ama mesela karşıdakinin sorularına cevap da veriyormuşum artık onu ne olarak şeapıyorsam :KK70: Bundan dayılarım çok faydalanırdı -_- sağolsunlar çok güzel madara ederler -_-
Benim ailemde böyle konuşan yoktu. Alışkın degilim o yüzden. İlk kez bana babanne dediğinde deliriyor sandım :KK61:

Ah kıyamam ya tontiş:-)
Babanızın yaşı ileri, allah korusun alzheimer falan yok dimi sadece uykuda mı böyle
Allaha sukurler olsun ki yok. Sadece uykuda boyle. Sabah kalkar bazen anlatir. En cok ta anne sayiklar aglar. Anneye hasret kalmis gencken olmus annesi.

Yalnız değilsiniz, arada benim eşimde de oluyor.
Bir keresinde farklı bir dilde konuşmaya başlamıştı o zaman bende çok korkmuştum ( eşimin yabancı dili yok )
Bir kere de bana Süleyman Abi diye seslenmişti :KK70: :KK70: :KK70:

Uyku Araştırmaları Merkezi'ne gidin, bir baksınlar. Aslında sık rastlanan bir olgu uykuda konuşma ama çok rahatsız edici boyutlara ulaştıysa ciddi bir uyku bozukluğu ya da nörolojik bir sağlık sorunu olabilir. Bakılmasında fayda görüyorum, geçmiş olsun.

Hayatım hakkını helal et oturup ettahıyyatü okudu deyince cok güldüm :KK70:
Meselene gelince de abim de böyleydi. Bi ara dükkan açtı battı falan. O ara ikimizde bekardık ve blgsayar onn odasındaydı bn blgsayardaydım o da arkamda gnda uyuyakalmış kitap okurken.
Bi anda YAĞLARI İSRAF ETMEYİN YA MÜŞTERİ TANTUNİ BEKLİYO AZAT USTA HADİİİİİ diye bağıra bağıra konuşıyodu :KK70: hay allahım. Kaç defa o uyurken bişey sormam grrekiyodu sorduğumda gözlerini kocaman acıp LAN Bİ DEFOL GİT ŞEYTAN MISIN NESİN diyodu :d o kendine gelene kadar tekrar uyuyodu :KK70: her neyse bu nişanlandı annmler bi doktora git karını korkutma ilerde dediler ve gitti. Terapiyle halletti :)

Allaha sukurler olsun ki yok. Sadece uykuda boyle. Sabah kalkar bazen anlatir. En cok ta anne sayiklar aglar. Anneye hasret kalmis gencken olmus annesi.
Allah rahmet eylesin. Benim dedem de hem öksüz hem yetim büyümüş. Pamuk gibidir kalbi. Ah ya.. Hiç yüreğim dayanmıyor böyle hayatlara.

Uyku Araştırmaları Merkezi'ne gidin, bir baksınlar. Aslında sık rastlanan bir olgu uykuda konuşma ama çok rahatsız edici boyutlara ulaştıysa ciddi bir uyku bozukluğu ya da nörolojik bir sağlık sorunu olabilir. Bakılmasında fayda görüyorum, geçmiş olsun.
Şu an bulunduğum şehirde var mı bilmiyorum bir araştıracağım. Tesekkur ederim.

Hayatım hakkını helal et oturup ettahıyyatü okudu deyince cok güldüm :KK70:
Meselene gelince de abim de böyleydi. Bi ara dükkan açtı battı falan. O ara ikimizde bekardık ve blgsayar onn odasındaydı bn blgsayardaydım o da arkamda gnda uyuyakalmış kitap okurken.
Bi anda YAĞLARI İSRAF ETMEYİN YA MÜŞTERİ TANTUNİ BEKLİYO AZAT USTA HADİİİİİ diye bağıra bağıra konuşıyodu :KK70: hay allahım. Kaç defa o uyurken bişey sormam grrekiyodu sorduğumda gözlerini kocaman acıp LAN Bİ DEFOL GİT ŞEYTAN MISIN NESİN diyodu :d o kendine gelene kadar tekrar uyuyodu :KK70: her neyse bu nişanlandı annmler bi doktora git karını korkutma ilerde dediler ve gitti. Terapiyle halletti :)
Helal olsun, ne demek. Hep gülün inşallah.
Ne güzel aileniz abinize sahip çıkmış. Benimkini de götürselermiş zamanında keşke :KK45:

Şu an bulunduğum şehirde var mı bilmiyorum bir araştıracağım. Tesekkur ederim.

Tam teşekküllü hastanelerde bulunuyor genelde, çok küçük hastanelerde bulunmayabilir. Bir gün eşiniz orada uyur, uyku sırasındaki beyin dalgalarına bakılarak bir sorun olup olmadığına bakılır. Rica ederim. :)

Tam teşekküllü hastanelerde bulunuyor genelde, çok küçük hastanelerde bulunmayabilir. Bir gün eşiniz orada uyur, uyku sırasındaki beyin dalgalarına bakılarak bir sorun olup olmadığına bakılır. Rica ederim. :)
Valla bir gece kalmamiza gerek yok. Vakit mühim değil, gidelim, kafasını koysun, az da sessizlik olsun. Yarım saate halledip çıkarız biz:KK51::uykucu:

Valla bir gece kalmamiza gerek yok. Vakit mühim değil, gidelim, kafasını koysun, az da sessizlik olsun. Yarım saate halledip çıkarız biz:KK51::uykucu:
Canım kocam, sırf bu yazdığımı kanıtlamak için "Kime yazıyorsun bitanem" dedi. Gözünü kapattı ve horrrkkkk gitti :KK55:

Ahah, stajımda orada da bulunmuştum akşam gelir uyku saatinde, sabaha kadar uyutulur. Gayet yatak falan var bir oda, tek fark başına ve vücuduna elektrotlar bağlanıyor. :)

Benim eşim de konuşuyor bazen hatta bekarken çıkıp gitmeye çalıştığı oluyormuş ben hic denk gelmedim gecti sanırım ama konuşuyor birden kalkıyor falan,konuşmaya çalıştığımda anlamadığini farkettim,şuuru yok :))
Nerden okudum valla hatırlamıyorum ama komutlar işe yarıyor diye okudum,şimdi kalksa hic konuşmaya çalışmıyorum Yat! diyorum yatıyor anlatsam inanmaz:KK70:

Merhaba kizlar benim esim işine cok bagli.. ozellikle işinin yogun oldugu zamanlarda uykusunda konusurdu.. hatta isteymis gibi personellere bagirdigini zannediyor tabi bana cok komik geliyor cok egleniyorum hatta personeli olarak konusmaya calisiyorum... esim denizde calisiyor bigun gene kanepede uyuya kaldi naptiysam uyandirip yataga goturemedim.. bende bagirdim abiiii samândralar koptu kalk baglamamiz gerek..!! Dedigimi biliyorum adam bir firladi zor tutum yataga zor yatirdim samandralari bagliycam diye tuturdu neyseki zor ikna ettim .. boylece onu daha kolay uyandirmanin yolunu buldum

Ahah, stajımda orada da bulunmuştum akşam gelir uyku saatinde, sabaha kadar uyutulur. Gayet yatak falan var bir oda, tek fark başına ve vücuduna elektrotlar bağlanıyor. :)
Ben bir araştırayım nerde varmış.. Uyku araştırma merkezi yoksa veya gidemezsek nöroloji falan tam anlayamaz sanırım degil mi

X