İlk buluşmaya giderken bilmiyordum , sevgilimin yengesi ve arkadaşımın annesi komşu onlar ayarladı . Arkadaşımın annesi sevgilimin eğitim durumunu ,ailesini tanımıyor , yaşadığı yeri bilmiyor. Bunları bilmeden gittim ilk buluşmaya . Başta bilseydim gitmezdim kestirip atardım . Ama daha ilk buluşmada güzel bi etkileşim oldu .O yüzden bitiremedim devam etti ve çok bağlandık . Allah inşallah hayırlısını nasip eder bunun için dua ediyorum.Hem görücü usulü olup da kriterlerinize bu kadar ters biriyle görüşmek çok ilginç olmuş.
Ben olsam bu iletişimi sonlandırırdım. Hiç bir uyum görünmüyor ama siz kendisine “sevgilim” diye hitap ettiğinize göre bağlanmışsınız anladığım kadarıyla.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.
İyi de görücü usulü mantığı bu değil ki.İlk buluşmaya giderken bilmiyordum , sevgilimin yengesi ve arkadaşımın annesi komşu onlar ayarladı . Arkadaşımın annesi sevgilimin eğitim durumunu ,ailesini tanımıyor , yaşadığı yeri bilmiyor. Bunları bilmeden gittim ilk buluşmaya . Başta bilseydim gitmezdim kestirip atardım . Ama daha ilk buluşmada güzel bi etkileşim oldu .O yüzden bitiremedim devam etti ve çok bağlandık . Allah inşallah hayırlısını nasip eder bunun için dua ediyorum.
Şu an zaten mantıktan ziyade duygularım önplanda maalesefGörücü usulü dediğin bir nevi mantık evliliğidir. Burada mantıklı tek bir kısım göremedim. Çok mu yokluktasınız, nasıl gündeminize alabiliyorsunuz bu profille evlenmeyi?
evet maalesef saçma bir görücü usulü oldu . eksik bilgi verildi . Çalıştığı yeri eksik söylendi tam detay vermeyeyim ama memur gibi bi şey sandım .Yaşadığı yeri ilçe sandım öyle dendi ama ilçeye çok yakın bir köymüş .İyi de görücü usulü mantığı bu değil ki.
Benim çevremde görücü usulü evlenenler var. İlk buluşma öncesi konuşuluyor. “Kızım sen öğretmen adam mimar,uygun mudur?Ailesi Ankara’da yaşıyor,aynı mahallede oturmak istiyorlar,kabul eder misin?” diye.
Aynı durum erkek tarafı için de geçerli tabii ki.
Hatta benim arkadaşıma damadın kardeşlerinin mesleği bile söylendi kız da sizin gibi bu işlere çok önem verdiği için.
Görücü usulü “Ben bu insanların kim ve ne olduklarını bilmiyorum hadi iki bekar gidin görüşün” demek değil ki!
İlk buluşmada bağlanmak zaten çok daha ilginç bence.
Yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim.Acele etmiyorum gerçekten her şey içime sinsin istiyorum temkinli ilerlemeye çalışıyorum.Allah’a şükür sevgilim de acele ettirmiyor üstümde baskı kurmuyor .Dediğiniz gibi ben bir şeylerden vazgeçiyorsam o da vazgeçebilmeli bunun üzerine yoğunlaşacağım .Ben ailemi üzme pahasına onları ikna etmeye çalışacağıma o çabalasın biraz .Daha öncesinde koyduğunuz kriterler olmasaydı olabilirdi ancak siz kriterleri koymuşsunuz. Yarın öbürgün en ufak bir pürüzde onlar aklınıza gelecek. Bence acele etmeyin. Ayrılın diyemem belki doğru insandır bilemiyorum ama çok iyi gözlemleyin. Evlenecekseniz bile siz nasıl kriterlerinizden vazgeçtiyseniz o da en azından yaşadığınız yer konusunda size iltimas göstersin. Ordan anlarsınız doğru insan mı değil mi? Hep benim istediğim olsun hep benim planlarım olsun diyen kişiler genelde doğru insan olmuyor.
canını sıkmak istemem ama alt üst gorümcelerle belki aralarina alirlar kiskanmazlarsa bilemem ama genelde ogullarinı kiskanırlar. sadece bizi sevsin ister bize baksın ister erkek anaları .bende erkeek annesiyim :) ailenin onaylamasıni ön planda tut . hakikaten onların onaylamadıgı evlilik uzun sürmüyor. 10 aydırda tanısıyormuşsun. ilerde mutlaka fikir ayrılığı oluyor..Yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim.Acele etmiyorum gerçekten her şey içime sinsin istiyorum temkinli ilerlemeye çalışıyorum.Allah’a şükür sevgilim de acele ettirmiyor üstümde baskı kurmuyor .Dediğiniz gibi ben bir şeylerden vazgeçiyorsam o da vazgeçebilmeli bunun üzerine yoğunlaşacağım .Ben ailemi üzme pahasına onları ikna etmeye çalışacağıma o çabalasın biraz .
Problem değil belki de ben yanlış anladım. Benim de kafa bir milyon!Şu an zaten mantıktan ziyade duygularım önplanda maalesefBu arada yokluk kelimesi yakışıksız olmuş . Yoklukta değilim sevgililerim oldu , tanımaya çalışıp içim ısınmadığı için anında kestirip attıklarım da oldu . Dediğim gibi şu an duygusal hareket ediyorum
evet maalesef saçma bir görücü usulü oldu . eksik bilgi verildi . Çalıştığı yeri eksik söylendi tam detay vermeyeyim ama memur gibi bi şey sandım .Yaşadığı yeri ilçe sandım öyle dendi ama ilçeye çok yakın bir köymüş .
Bu arada ilk buluşmada bağlandım demedim yanlış mı ifade ettim acaba kendimi . ilk buluşmamız çok güzel geçti etkilendim içim ısındı demek istedim .İlk mesajımda da dediğim gibi 10 aydır görüşüyoruz bağlanma onu tanıdıkça oldu .