cnm kendine ayatel kürsiyi oku kormadan uyursun
Geçen yıl bir belgeselde seyretmiştim!Gerçekten çok mantıklı geldi!!
İnsan uykuya dalınca beyin vücudu felce uğratırmış.Çünkü beyin uykuyla gerçeği ayırt etmezmiş.Hayalle gerçeği ayırt edemeyen beyin rüyada oluşabilecek koşma, yürüme atlama gibi büyük hareket içeren eylemlerde vücut zarar görmesin diye vücudu uyanana kadar felç edermiş.En derin uyku döneminde de (adını unuttum o zamanın) insan rüyasında korkup uyanmaya çalışırmış, kendine gelirmiş ama beynin vücuda yönelttiği felcin etkisi geçmediği için de kıpırdayamazmış. Dünyada pek çok ülkede yapmışlar bu deneyi. Her kültürde o karabasan dedikleri şey farklı şekillere bürünürmüş ama ortaya çıkış şekli böyleymiş. akannehir
bana da çok olur, kıpırdayamam ses çıkartamam,
çok korkardım önceleri, sonra biri şöyle anlattı bana, bedenin uykusuyla, beynin uykusu farklı oluyormuş, bazen beden uykudayken beyin uyanıyormuş, yada beden beyinden önce uykuya geçebiliyormuş, işte öyle olduğu zaman beyin bedene söz geçiremiyormuş, yani hareket edemememizin sebebi buymuş, düşündüm zaten ne zaman akşam saatlerinde uyuyup uyanıp gece tekrar uyuduysam böyle olurum, öyle zamanlarda mutlaka kalkarım elimiz yüzümü ayaklarımı yıkar su içer yatarım bi daha olmuyor bana o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?