Uykuda bacağına kramp girenler...

çedene

papatya yüreğim
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2006
1.750
16
ya en son hamıleken sık sık kramp gırerdı. son derecede normal demıstı dr.. kalsıyum magnezyum eksıklıgı yapar.. dogumdan sonra gecer demıstı..

ıkı gecedır yıne bagırarak uyanıyorum.. bı muddet sonra gecıyor..

nedendır acep? bılgısı olan var mı?

bu tarz kıramplar magnezyum eksikliğinden evt sana bildiğim bir ipucu verebilirim el büyüklüğünde yada ona yakın büyüklükte bir mıknatısı yastığının altına koyarsan bu krampların azaldığını görebilirsin geçmiş olsun

Büyük ihtimal gastrocinemius denilen kastan bahsediyorsunuz.Halk dilinde kalf diye bilinir.
Bunun birçok nedeni vardır.
Yorgunluk,sıvı kaybı,tuz kaybı vs..
kramp girdiğinde bacağınızı düz uzatıp ayak parmak ucunuzdan tutup kendinize doğru çekiniz ve 30sn-1 dak. kadar bekleyiniz.
Parmak ucunuzdan çekerken dizinizi kırmamaya özen gösterirseniz iyi olur.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

aynı problem bende de vardı ve yaz aylarında artıyordu.doktora gittim mr çekildi kan tahlillerim yapıldı.sonuç sodyum eksikliği.yemeklerine biraz tuz at dedi doktor.sonra normale döndü

aynı problem bende de vardı ve yaz aylarında artıyordu.doktora gittim mr çekildi kan tahlillerim yapıldı.sonuç sodyum eksikliği.yemeklerine biraz tuz at dedi doktor.sonra normale döndü

aaa olabılır.. sanırım tuz eksıklıgınden..cunku neredeyse sıfır tuz tüketıyorum.. ilginc yaa...a.s.

oooooo bana ne çok girioo gece uyurken çığlık atıoorum resmn
o an bi arkadşım demişti ayağa kalk o bcağın üstüne bas die
işe yarıoo

bana da cok sık kramp giriyor geceleri.sizlere tavsiyebacagınızın kasılmaya basladıgını hissettiğiniz anda hemen ayaga kalkmanız böylece kasılma hemen geçiyor ve hiç acı cekmiyorsunuz.

bende bel fıtığı ameliyatı geçirdikten sonra geceleri zaman zaman kıramp giriyor uyanıp ayak parmaklarımı içe doğru çekince faydası oluyor

arkadaşlar merhaba a.s. aynı problem yıllardır bende de var. hem de benim bir kere olup geçmiyor. defalarca tekrarlıyor :çok üzgünüm: bende arkadaşın gönderdiği hareketleri yapıyorum ya da bacağımı çimdikliyorum. biraz etkili oluyor ama tekrar ediyor. tuzla alakalı olabileceğini düşünmüyorum çünkü ben acayip tuzlu yerim. arkadaşlarım kör olacaksın tuzdan derler. artık bende yorgunluktan olabileceğini düşünüyorum.

Yorgunlukta büyük bir etkendir..Genelde yorgun olan kasa dinlenik durumdayken kramp girer.Malesef kas kasılır ve gevşeyemez,bu durumda kası gererek gevşemesini biz sağlamalıyız.a.s.

ben hamileyken olurdu süt yoğurt pek yemezdim doktorum kalsiyum eksikliğinden derdi zaten sütü içtiğim gün yoğurta yediysem ogün olmazdı aslında çok önemli konu kadınların doğumdan sonra dişlerinin çürümesi ve dökülmeside bu yüzden kadınlar hayatının her döneminde süt ürünlerini tüketmeleri lazım çünkü kalsiyum depolanan bir mineral ve vücut en çok kalsiyum ister her gün birkase yoğur ve birbardak süt içmemiz lazım, ikisiylede çok aram yoktur geneldede unuturum

Yorgunlukta büyük bir etkendir..Genelde yorgun olan kasa dinlenik durumdayken kramp girer.Malesef kas kasılır ve gevşeyemez,bu durumda kası gererek gevşemesini biz sağlamalıyız.a.s.

sağol canım a.s. bir de bişey soracağım. topuklu ayakkabı acaba bunda etken olur mu ne dersin? kasları yorar mı? acaba topuklu ayakkabının etkisi oluyor mu diye düşünüyorum :uhm:

sağol canım a.s. bir de bişey soracağım. topuklu ayakkabı acaba bunda etken olur mu ne dersin? kasları yorar mı? acaba topuklu ayakkabının etkisi oluyor mu diye düşünüyorum :uhm:

Sürekli topuklu ayakkabı kullanıyorsanız bu hem ayak ve ayak bileğinin duruşunu bozar hemde tahmin ettiğiniz gibi kasınızın kasılmasına neden olur.yerimseniben

bence topuklu ayakkabı bacaklara bele çok zarar veriyomuş dr ne tam düz ne de çok yüksek topuğu önermiyor

benimde tam kramp gibi değilde bacaklarım akşamları çok kasılıyo eklem yerlerim kasılıyo içimden yumruklamak geliyo uzun süre bi yerde oturamıyorum geçen kış tiyatroya gitmiştik bacaklarımın kasıntısından oyunun çoğunu izleyemedim yarısında çıktım mola olana kadar giremedim içeriye ..
benim hipo tiroidim var ondan çünkü aynı şey kollarımdada var dr yapabilir demişti...

bu kramplar bende de var tuz deseniz tuzu cok tüketen biriyim topuklu ayakkabı tercihim diildir işte bile spor yada düz ayakkabıdır..sadece uykuda diil bazen normalde de oluyor bende ve hiç bi şekilde kımıldayamıyorum canım daha cok yanıyr kımıldadıgım anda ne ayaga kalkmak nede ayagımı tutmak imkanı yok hatta bazen baldırımda oluyr aynı kramp napcagımı şaşırıyrm ((

Bendede var psikiatristime sormuşdum kalsiyum eksiği veya sodyum eksikliğinden olabileceğini söylemişdi.Halbuki tuzlu yerim zten.Calsiyum takviyesi ile geçmişdi şimdi gene var sabahları kramp girmiş olarak uyanıyorum

Son düzenleme:
Ben hamilelik döneminde yaşamıştım.
Dr.muz tüket demişti birde tozbir ilaç vermişti.Yanlış hatırlamıyorsam magnezyum eksikliği vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…