- 26 Mayıs 2008
- 331
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gece kramp giren arkadaşlar kalıcı olmayan geçici bir çözüm öneriyorum.
Kramp girince yanınızdaki kişi ayak topuğunuza hızlıca bir yumruk vursun anında geçiyor.
Bu yöntemi hamilelik döneminde bir arkadaşım önermişti uygulamıştım.
Hamilelik dışında oluyorsa uzmana danışmakta fayda var.
ya en son hamıleken sık sık kramp gırerdı. son derecede normal demıstı dr.. kalsıyum magnezyum eksıklıgı yapar.. dogumdan sonra gecer demıstı..
ıkı gecedır yıne bagırarak uyanıyorum.. bı muddet sonra gecıyor..
nedendır acep? bılgısı olan var mı?
aa hipotiroidde de mi oluyomuş...benimde var ama başlangıç benimkii.... benim yazın oluyor.. ve sabah uyandığım zaman alt arka bacağıma giriyor.. şu tam kas oluşan yer varya topuklu falan giyince içeri doğru çöken yer tam orası bir feci kasılıyoo amann ölece kalıyom çok fena bişiibenimde tam kramp gibi değilde bacaklarım akşamları çok kasılıyo eklem yerlerim kasılıyo içimden yumruklamak geliyo uzun süre bi yerde oturamıyorum geçen kış tiyatroya gitmiştik bacaklarımın kasıntısından oyunun çoğunu izleyemedim yarısında çıktım mola olana kadar giremedim içeriye ..
benim hipo tiroidim var ondan çünkü aynı şey kollarımdada var dr yapabilir demişti...
Büyük ihtimal gastrocinemius denilen kastan bahsediyorsunuz.Halk dilinde kalf diye bilinir.
Bunun birçok nedeni vardır.
Yorgunluk,sıvı kaybı,tuz kaybı vs..
kramp girdiğinde bacağınızı düz uzatıp ayak parmak ucunuzdan tutup kendinize doğru çekiniz ve 30sn-1 dak. kadar bekleyiniz.
Parmak ucunuzdan çekerken dizinizi kırmamaya özen gösterirseniz iyi olur.
Umarım yardımcı olmuşumdur.