Uykuda bacağına kramp girenler...

Benimde gece uyurken bacaklarım kasılıp kalıyor Çıldırcak gibi oluyorum çok kötü ne yapabilirim bilemiyorum senağlama

Bende de çok sıklıkla oluyordu son zamanlarda pek olmuyor. O zamanlar gittiği dr bana magnezyum içeren bir ilaç vermişti ve sıklıkla yorgunluktan olur demişti. Geçmiş olsun...Şeniz

arkadaşlar boşyere ilaç almayın özellikle hamileyken bol bol süt için ve süt ürünleri yeyin benim doktorum söylemişti gerçektende kramp girmiyor ozaman kalsiyum eksikliğinden olur özellikle hamileyken ama süt ürünlerini bolca tüketiyorsanız olmaz

Gece kramp giren arkadaşlar kalıcı olmayan geçici bir çözüm öneriyorum.
Kramp girince yanınızdaki kişi ayak topuğunuza hızlıca bir yumruk vursun anında geçiyor.
Bu yöntemi hamilelik döneminde bir arkadaşım önermişti uygulamıştım.
Hamilelik dışında oluyorsa uzmana danışmakta fayda var.

Gece kramp giren arkadaşlar kalıcı olmayan geçici bir çözüm öneriyorum.
Kramp girince yanınızdaki kişi ayak topuğunuza hızlıca bir yumruk vursun anında geçiyor.
Bu yöntemi hamilelik döneminde bir arkadaşım önermişti uygulamıştım.
Hamilelik dışında oluyorsa uzmana danışmakta fayda var.

Sizin bu önerinize kesinlikle katılmıyorum,aslında bir ben değil hiçbir sağlık uzmanı ve spor bilimcide katılmaz diye düşünüyorum..süprizzzzz
Her kramp için çeşitli germe yöntemleri vardır,ilk sayfalarda bunlara resimli örnekler sundum..
Sizden ricam topuğunuza yumruk vurarak değilde,basit bir iki germeyle kas kasılmalarınızdan kurtulmanız..
sevgiler...a.s.

ya en son hamıleken sık sık kramp gırerdı. son derecede normal demıstı dr.. kalsıyum magnezyum eksıklıgı yapar.. dogumdan sonra gecer demıstı..

ıkı gecedır yıne bagırarak uyanıyorum.. bı muddet sonra gecıyor..

nedendır acep? bılgısı olan var mı?

canım benimde uykuda çok oldu,ayağıma bacagıma kramp girmesi...
tarif edilemez bi acı heleki uykudaki...
buda kalsiyum eksikliğinden oluyo...
doktora gittim bundan dolayı bana sorduğu ilk soru yoğurt peynir yumurta süt yiyormusun oldu...
ben bunları hiç yemem,dediğimde söylediği böyle yapmaya devam edersen hiç kurtulamazsın kramptan hem kemik erimesinede neden oluyo bu...ha bide bana kalsiyum haplarından verdi hergün bi tane içecekmişim...
çok geçmiş olsun..

Son düzenleme:
çedene canım benimde hamileyken cok oluyodu gece uykudan bağırarak uyanıyodum dktrum o suya atılıp içilen tuhaf şeyden verdi ama onu içemedim midemi bulandırıyodu..bende tek çaare her sabah açkarınla bir bardak ılık süt içtim ve geçmişti süt içebiliyosan tavsiye ederim o tuhaf tatalı ilaçları içmektense doğal olanı iç süt iç derim

benimde tam kramp gibi değilde bacaklarım akşamları çok kasılıyo eklem yerlerim kasılıyo içimden yumruklamak geliyo uzun süre bi yerde oturamıyorum geçen kış tiyatroya gitmiştik bacaklarımın kasıntısından oyunun çoğunu izleyemedim yarısında çıktım mola olana kadar giremedim içeriye ..
benim hipo tiroidim var ondan çünkü aynı şey kollarımdada var dr yapabilir demişti...
aa hipotiroidde de mi oluyomuş...benimde var ama başlangıç benimkii.... benim yazın oluyor.. ve sabah uyandığım zaman alt arka bacağıma giriyor.. şu tam kas oluşan yer varya topuklu falan giyince içeri doğru çöken yer tam orası bir feci kasılıyoo amann ölece kalıyom çok fena bişii:emir_bebek:

Aynı şikayetler bende de vardı. Yaptırdığım kan tahlillerinin sonucunda folik asit eksikliği olduğu görüldü. Uzun bir süredir Pharmaton kullanıyorum ve şikayetlerim azaldı.
Hamileyken de benzer sorunlarım olmuştu ve magnezyum tabletleri kullanmıştım.

Büyük ihtimal gastrocinemius denilen kastan bahsediyorsunuz.Halk dilinde kalf diye bilinir.
Bunun birçok nedeni vardır.
Yorgunluk,sıvı kaybı,tuz kaybı vs..
kramp girdiğinde bacağınızı düz uzatıp ayak parmak ucunuzdan tutup kendinize doğru çekiniz ve 30sn-1 dak. kadar bekleyiniz.
Parmak ucunuzdan çekerken dizinizi kırmamaya özen gösterirseniz iyi olur.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Kesinlikle doğru kasları gevşetince geçiyo ben bazen gevşetecemeyecek kadar acı hissedince üstüne basmaya çalışıyorum o da faydalı oluyo.gevşetiyo sanırımkaydirigubbakcemile2

kızzz bak iyi hatırlattın.
hamileik bitti,kramp bitti.
oyy ben buna sevinmemiştim bak şimdiye kadar.
dur bi güzelce gerineyim :jeyyar:

benimde sorunum aynıydı iki aydır plates yapıyorum sanırım iyi geldi artık kabus görmüş gibi acıyla uyanmıyorum.

kizlar bendede bu sorun vardi...muz yiyin..gercekten kramplara karsi birebir...tavsiye ederim

Genelde ne hikmetse sabahın köründe bıçak saplayıpta şöyle bacağımın içinde çevirirmişcesine acı veren sanırım beceriksiz olmamdan dolayı şu gevşetme meselesini fazlaca abartıp anlık acımı geçirmeye çalışırken sonucunda bazen 2-3 gün yürümemi aksatan ağrı.

benim de sporu çok yoğun yaptığım zamanlarda oluyordu geçen yıllarda
spor hocalarım magnezyum calsiyum mineral eksikliğinden,yorgunluktan olacağını söylemişlerdi
soda içmemi tavsiye etmişlerdi
sonra kendiliğinden geçti

şimdi yine yoğun olarak spor yapıyorum ama böyle bir problemim yok
sanırım herşeyim tam
eksik filan yok:)))

Banada çok sık oluyor dün akşam iki bacağıma birden aynı anda girdi neye uğradığımı şaşırdım :2: Çok berbat bir durum

X