3 yaşından sonra 1 saat veya 45. Dk yeterli bence de dinlenmesi lazım yoksa 12 saat nasıl dayansın ki bak şu olur çocuk sakindir oturur puzzlw yapar Lego takar vs evdedir hep tv vs o zaman belki dayanır bilmem ama benim oğlum sürekli çok hareket ettiği için yoruluyor dün 3 saat parktaydık mesela eve geldik top oynadık hopla zıpla duştan çıktı diyor ki bana uyku bastıGelince anlatır.
Tuçe çok iyi kızdır,çok yardımcı olur herkese sağ olsun inşallah.
Siz de onun tecrübelerinden faydalanırsanız rahat edersiniz.
Ben şimdi çok sevindim mesela. Demek ki 3 yaşta da öğlen uyuyabiliyor bebekler.
Bebeklerin uyuması çok iyidir bana göre. Hem biz dinleniyoruz hem de onlar.
Allahım tüm yavruları bağışlasın inşallah.
Hayır 3 yaşını geçti 23 Aralık 2019 doğumlu . Ben çok erken başladım herkes bana güldü ne anlar vs vs diye dalga geçtiler kimseyi dinlemedimeğer iştah sorunu varsa 3 ana öğün yapsın ama önce doktor değerlerine baksın eksiği tamamlansın . Yemek saatlerinde teklif edin 3 kere yemiyorsa ara öğün yaptırmayın arada teklif edip bunaltmayın kendi yemesi için teklif edin . Olmuyorsa yapacak pek bir şey kalmıyor ısrar daha kötüye götürüyor
Evet evet canım ben de çok çok küçükken düzen kurmaya başladım.Bende uyumaz diye düşünüyordum herkes bana bırakır uyumaz vs diyordu . Ama 3 yaşındaki çocuk bazen sabah 06:00 da kalkıyor en geç 07:15 gibi akşama kadar yani 20:00 e kadar filan nasıl dayanacak ki ? En azından benim oğlum dayanamaz saçma sapan saatlerde ortada uyuyakalır diye düşünüyorum . Sabah 07:00 de kalkınca birlikte ev işi yapıp top oynayıp hareket ediyoruz ya benim bile uykum geliyorbirkaç ay önceydi gece uykusuna direnmeye başladı bende bıraktırmak istedim öğleni kendi bile kabul etmedi ışık geçirmez perdeyi çekiyorum oda karanlık oluyor hiç ışık girmiyor öyle uyuyor ve asla uyku saatini 1 dk geçirmem hep o saatte evde olurum ben günlük planı onun uykusuna göre düzenleriz . Birde 2.5 yaşında akşam dışarda başla evde uyumaya başladı akşam oturmasına öyle gitmeye başladık yoksa onda da hep evdeydik insanlar bize geldikler hep
Her bebek biricik!!!Bu arada her çocuk kendine özel hepsi biricik benim oğlum böyle diye herkesinki aynı. Olacak değil . Arkadaşım 2 yaşında memeden kesince çocuk sabah kadar uyumaya başladı . Ben 22 aylıkken bıraktırdım valla benimm oğlum hala sabaha kadar 1 kere filan uyanır . Sabah 06:00 da ya yanımıza gelir yatar ya beni çağırır yatarım 1 saat ama uyumaz yani döner sürekli hareket eder gözleri kapalı olsa bile zihni uyumaz
Eleştirebilirler herkesin kendi düşüncesi beni ilgilendirmez . 3.5 senedir tek başıma eve temizlikçi bile gelmeden aynı şehirde kimse olmadan çocuk büyüttüm gece 10 kere kalkardı meme diye . Beni eleştirenler mışıl mışıl uyuyorlardı umurumda değil kimseCanım ablam duygularımız karşılıklı
Evet evet canım ben de çok çok küçükken düzen kurmaya başladım.
Ben de çok eleştiri aldım bu konuda biliyorsun.
Ama biz yalnız büyüten anneler bir düzen kurmazsak hem biz hem bebekler çok zorlanıyor. Çevredekiler de konuşmaya ve eleştirmeye devam ediyor.
Ben hiç kimseye kulak asmadım. Hep bildiğim yolda ilerledim çok şükür.
Biz akşam 7’de eve gireriz,misafir asla kabul etmeyiz. Zaten benim de insanların yanında oturmak canım istemiyor.
Maşallah canım kardeşim maşallah!!!Eleştirebilirler herkesin kendi düşüncesi beni ilgilendirmez . 3.5 senedir tek başıma eve temizlikçi bile gelmeden aynı şehirde kimse olmadan çocuk büyüttüm gece 10 kere kalkardı meme diye . Beni eleştirenler mışıl mışıl uyuyorlardı umurumda değil kimse
Sizde aynı bizim gibi olacaksınız ablacımMaşallah canım kardeşim maşallah!!!
İnşallah canım benim. İdolümüz sizsiniz!!!Sizde aynı bizim gibi olacaksınız ablacımbizim gibi ilerliyorsunuz
Aman aktivite deme abla yaİnşallah canım benim. İdolümüz sizsiniz!!!
Elimden geldiğince uykusuna,yemeklerine dikkat ediyorum.
Öyle aktivite yapamıyorum ama top oynuyoruz,balon oynuyoruz,ilk arabam ile koridorda geziyoruz…
Tüm yavrular sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah. Allahım ana babalara da yardım etsin inşallah.
Aynen bizimki de her şeyi ağzına sokuyor.Aman aktivite deme abla yaonları yaptırmam için benim evime sürekli temizlik yemek için kadın gelmesi lazım yani bende insanım . Ayrıca da o aktiviteyi hazırlıyoruz onu hazırlarken çocuk etrafı dağıtıyor masaya oturuyoruz 3 dk bakmıyor bile başından kalkıyor üst baş kirlenmiş yerler batmış 1 saat temizliyoruz delirmek elde olmuyor bence yapamıyorum yapana saygım sonsuz . Biz top oynarız parkta bisiklet süreriz yürüyüş yaparız etkinlik kitaplarına bakıyoruz . Yemekleri birlikte yaparız mesela 11:00 de mutfağa girdik birlikte 12:15 e kadar yemek yaptık ben patatasleri doğradım o yağ baharat karıştırdı sosu kaşıkla köftelerin üzerine döktü derken yoruldu başladı uykum geldi demeye huzursuzluk çıkardı mesela uyanınca çamaşır asarız giyinir oyunun alanına gideriz kuruyemişçiye gideriz . Yemek saatine kadar oyalansın diye yastıkları yete diziyor koltuktan yastıklara atlıyor bende onunla birlikte kendimi yere atıyorum ezana kadar oyalanıyoruz temizliğe yardım eder ben mop veririm eline o siler odadan çıkar ben silerim çıkarım arkasından böyle tüm evi gezeriz
2 yaşa kadar böyle oral dönem ya zor tehlikeli . 2 yaş daha zor çünkü sendromu başlıyor bizim 7 ay kesin devam etti belki daha fazla sonra 3 oldu yine başladı şimdi bir tık daha iyiyiz anlaşıyoruzAynen bizimki de her şeyi ağzına sokuyor.
Kitap okuyorum. Elimden alıp yiyor. Dev puzzle var,ağzına sokuyor. Üçgen,kare şekilleri var,sığsa yutacak.
Hatta ilk arabamı bile bazen sürmek istemez,oturup kenarlarını yer.
Canım benim ya.2 yaşa kadar böyle oral dönem ya zor tehlikeli . 2 yaş daha zor çünkü sendromu başlıyor bizim 7 ay kesin devam etti belki daha fazla sonra 3 oldu yine başladı şimdi bir tık daha iyiyiz anlaşıyoruzannem diyor ki sen çok fedakarlık yapıyorsun kimse çocuğu öyle tezgahta iş vs yaptırmaz . Valla tükendim ben yalan söyleyemeyeceğim
Evet emek verip düzenini paylaşmış Allaj razı olsunGelince anlatır.
Tuçe çok iyi kızdır,çok yardımcı olur herkese sağ olsun inşallah.
Siz de onun tecrübelerinden faydalanırsanız rahat edersiniz.
Ben şimdi çok sevindim mesela. Demek ki 3 yaşta da öğlen uyuyabiliyor bebekler.
Bebeklerin uyuması çok iyidir bana göre. Hem biz dinleniyoruz hem de onlar.
Allahım tüm yavruları bağışlasın inşallah.
Bayram sonunda kan değerlerine baktıracağız inşallah. Yemekte beni bunaltan yemek istememesinden çok yemek seçmesi malesef. Beğendigi şeyi bulmakta zorlanıyorum.Hayır 3 yaşını geçti 23 Aralık 2019 doğumlu . Ben çok erken başladım herkes bana güldü ne anlar vs vs diye dalga geçtiler kimseyi dinlemedimeğer iştah sorunu varsa 3 ana öğün yapsın ama önce doktor değerlerine baksın eksiği tamamlansın . Yemek saatlerinde teklif edin 3 kere yemiyorsa ara öğün yaptırmayın arada teklif edip bunaltmayın kendi yemesi için teklif edin . Olmuyorsa yapacak pek bir şey kalmıyor ısrar daha kötüye götürüyor
Ne dogru!Eleştirebilirler herkesin kendi düşüncesi beni ilgilendirmez . 3.5 senedir tek başıma eve temizlikçi bile gelmeden aynı şehirde kimse olmadan çocuk büyüttüm gece 10 kere kalkardı meme diye . Beni eleştirenler mışıl mışıl uyuyorlardı umurumda değil kimse
Düzeniniz çok güzel bize uyan kısımlar icin cok faydası dokunacak bana tesekkür ederim. Yemeği benim yedirmeme artık hic izin vermiyor kendim kendim diye diye ağlıyor. Bende kreşe hazırlık olsun diye veriyorum eline döke saça yiyor ama tabi aheste ahesteMerhaba oğlum 3 ay 4 aylık filan . Bizim de bir düzenimiz var çok zor oldu açıkçası ama başardık . Beslenme reddi yaşıyorduk anne sütünde de meme reddi yaşadık tam 9 ay sürdü bu süreçte tek meme beslenmek istedi 35 günlük filandı bı olay başladığı zaman ama hiç vazgeçmedim 4 aylıkken mama takviyesi yapalım dedik hiç bir markayı yemedi mamasız büyüdü ben tükendim ek gıda başladı güzel diyordu ilk başta ne olduysa onu da kesti yemez oldu onunla da 2 yaşına belki daha fazlaya kadar uğraştım . Uyku konusunu şöyle yaptım 40 ı çıkmıştı ve sürekli aynı şeyleri yaptık 3 uyku yapıyorsa aynı saatlerde odaya gittik ışık geçirmez perde çok etkili öneririm size de şuan o olmasa oğlum Gündüz uykusunu bırakırdı mesela . Kızınızın bence 3 ana bir ara öğüne ihtiyacı var biz öyle ilerliyoruz .
07:30 en geç kalkış olur sabah o kalkmazsa ben kaldırırım öğlen uykusu lazım hem ona hem bana bu yüzden
Aradaki zaman diliminde kişisel bakim yatak toplama
08:30 en geç kahvaltı masasında oluruz
09:00-10:00 arası etkinlik
10:00 evdeki işleri hallederim oda bana yardım eder ve bir meyve biraz kuruyemiş yer 10:00 da
İsterse tabi ki sorarım
12:00 çorba yediririm ( ben yediriyorum bu öğünü. )
12:15 yatağa gideriz kalın perdeler çekilir kitap okunur
12:30 civarı uyuruz
13:30 da o uyanmasa da ben uyandırırım gece uykusu saati ileri kaçar çünkü
14:00-15:30 arası dışarda oluruz veya etkinlik oyuncak oynarız veya evde hava durumuna vs bağlı dışardaysak ara öğünü dılarda yapar yoğurt meyve
Evdeysek evde yapar sonra
15:30-16:30 yemek yaparız birlikte
17:00 de eşim işten gelir 2 saat dışarda oluruz
19:00 da akşam yemeği kendi yer istediği kadar karışmam ben
Biraz babayla oyun ve kefir koyarım meyve kuruyemiş ister yer ister yemez kendi tercihi
19:30 tuvalet kişisel bakim duş
20:00 yatağa giriş yaparız kitap okuruz yanına uzanırım sarılır vs
20:45 uyumuş olur .
Şuan uyumasın sizin çocuk zaten idare edip öğlen uykusuna kadar beklemeniz lazım
Yemekleri de ben yediriyorsam mesela çorbayı birşeyler anlatıyorum komşu çocuklarından hayvanlardan vs vs. Tv hiç yok bizde tablet vs yasak . Kurallarım çok net kesin konuşuyorum sürekli aynı şeyleri düzenli yaptığım için çocuk alıştı yoksa şimdi ooo bizde de düzen olmazdı .
Ben kahvaltı zayıf olmasın diye kendim yaptırıyorum şöyle bir yol buldum önce mama sandalyesine oturuyor birkaç kitap var masada baktığımız onları getiriyorum üzerine konuşa konuşa öğlen de aynı şekilde konuşa konuşa yoksa yemiyor maalesef kiDüzeniniz çok güzel bize uyan kısımlar icin cok faydası dokunacak bana tesekkür ederim. Yemeği benim yedirmeme artık hic izin vermiyor kendim kendim diye diye ağlıyor. Bende kreşe hazırlık olsun diye veriyorum eline döke saça yiyor ama tabi aheste ahestekahvaltıyı cok zayıf yapıyor, öglen çorbasını kendi iciyor ama oyalana oyalana bu yüzden süre tutmam zor gündüz uykusundan uyanınca meyve veriyorum ya da kuruyemis atıştırmalık aksam yemegini de bizle kendi yiyor istedigi kadar. Uyumadan önce de biraz süt iciyor. Aslında belli bir yeme düzeni var da belli bir saat düzeni yok birde yemek sectigi icin sevdigi seyleri bulamadıgım günler sıkıntılı oluyor.