Uyku ve Yeme Sorunları

3 yaşından sonra 1 saat veya 45. Dk yeterli bence de dinlenmesi lazım yoksa 12 saat nasıl dayansın ki bak şu olur çocuk sakindir oturur puzzlw yapar Lego takar vs evdedir hep tv vs o zaman belki dayanır bilmem ama benim oğlum sürekli çok hareket ettiği için yoruluyor dün 3 saat parktaydık mesela eve geldik top oynadık hopla zıpla duştan çıktı diyor ki bana uyku bastı basar tabi yani bana bile basıyor 18;00 den 18:45 e kadar koltuktan koltuğa atladık birlikte

Bu arada her çocuk kendine özel hepsi biricik benim oğlum böyle diye herkesinki aynı. Olacak değil . Arkadaşım 2 yaşında memeden kesince çocuk sabah kadar uyumaya başladı . Ben 22 aylıkken bıraktırdım valla benimm oğlum hala sabaha kadar 1 kere filan uyanır . Sabah 06:00 da ya yanımıza gelir yatar ya beni çağırır yatarım 1 saat ama uyumaz yani döner sürekli hareket eder gözleri kapalı olsa bile zihni uyumaz

Canım ablam duygularımız karşılıklı
Evet evet canım ben de çok çok küçükken düzen kurmaya başladım.
Ben de çok eleştiri aldım bu konuda biliyorsun.

Ama biz yalnız büyüten anneler bir düzen kurmazsak hem biz hem bebekler çok zorlanıyor. Çevredekiler de konuşmaya ve eleştirmeye devam ediyor.

Ben hiç kimseye kulak asmadım. Hep bildiğim yolda ilerledim çok şükür.

Biz akşam 7’de eve gireriz,misafir asla kabul etmeyiz. Zaten benim de insanların yanında oturmak canım istemiyor.

Her bebek biricik!!!

Bu cümleyi çok seviyorum!

Eleştirebilirler herkesin kendi düşüncesi beni ilgilendirmez . 3.5 senedir tek başıma eve temizlikçi bile gelmeden aynı şehirde kimse olmadan çocuk büyüttüm gece 10 kere kalkardı meme diye . Beni eleştirenler mışıl mışıl uyuyorlardı umurumda değil kimse

Maşallah canım kardeşim maşallah!!!

Sizde aynı bizim gibi olacaksınız ablacım bizim gibi ilerliyorsunuz
İnşallah canım benim. İdolümüz sizsiniz!!!

Elimden geldiğince uykusuna,yemeklerine dikkat ediyorum.

Öyle aktivite yapamıyorum ama top oynuyoruz,balon oynuyoruz,ilk arabam ile koridorda geziyoruz…

Tüm yavrular sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah. Allahım ana babalara da yardım etsin inşallah.

Aman aktivite deme abla ya onları yaptırmam için benim evime sürekli temizlik yemek için kadın gelmesi lazım yani bende insanım . Ayrıca da o aktiviteyi hazırlıyoruz onu hazırlarken çocuk etrafı dağıtıyor masaya oturuyoruz 3 dk bakmıyor bile başından kalkıyor üst baş kirlenmiş yerler batmış 1 saat temizliyoruz delirmek elde olmuyor bence yapamıyorum yapana saygım sonsuz . Biz top oynarız parkta bisiklet süreriz yürüyüş yaparız etkinlik kitaplarına bakıyoruz . Yemekleri birlikte yaparız mesela 11:00 de mutfağa girdik birlikte 12:15 e kadar yemek yaptık ben patatasleri doğradım o yağ baharat karıştırdı sosu kaşıkla köftelerin üzerine döktü derken yoruldu başladı uykum geldi demeye huzursuzluk çıkardı mesela uyanınca çamaşır asarız giyinir oyunun alanına gideriz kuruyemişçiye gideriz . Yemek saatine kadar oyalansın diye yastıkları yete diziyor koltuktan yastıklara atlıyor bende onunla birlikte kendimi yere atıyorum ezana kadar oyalanıyoruz temizliğe yardım eder ben mop veririm eline o siler odadan çıkar ben silerim çıkarım arkasından böyle tüm evi gezeriz

Aynen bizimki de her şeyi ağzına sokuyor.

Kitap okuyorum. Elimden alıp yiyor. Dev puzzle var,ağzına sokuyor. Üçgen,kare şekilleri var,sığsa yutacak.

Hatta ilk arabamı bile bazen sürmek istemez,oturup kenarlarını yer.

2 yaşa kadar böyle oral dönem ya zor tehlikeli . 2 yaş daha zor çünkü sendromu başlıyor bizim 7 ay kesin devam etti belki daha fazla sonra 3 oldu yine başladı şimdi bir tık daha iyiyiz anlaşıyoruz annem diyor ki sen çok fedakarlık yapıyorsun kimse çocuğu öyle tezgahta iş vs yaptırmaz . Valla tükendim ben yalan söyleyemeyeceğim

Canım benim ya.

Allahım yardımcın olsun inşallah.

Evet emek verip düzenini paylaşmış Allaj razı olsun
Amin,insallah

Bayram sonunda kan değerlerine baktıracağız inşallah. Yemekte beni bunaltan yemek istememesinden çok yemek seçmesi malesef. Beğendigi şeyi bulmakta zorlanıyorum.

Ne dogru!

Düzeniniz çok güzel bize uyan kısımlar icin cok faydası dokunacak bana tesekkür ederim. Yemeği benim yedirmeme artık hic izin vermiyor kendim kendim diye diye ağlıyor. Bende kreşe hazırlık olsun diye veriyorum eline döke saça yiyor ama tabi aheste ahestekahvaltıyı cok zayıf yapıyor, öglen çorbasını kendi iciyor ama oyalana oyalana bu yüzden süre tutmam zor gündüz uykusundan uyanınca meyve veriyorum ya da kuruyemis atıştırmalık aksam yemegini de bizle kendi yiyor istedigi kadar. Uyumadan önce de biraz süt iciyor. Aslında belli bir yeme düzeni var da belli bir saat düzeni yok birde yemek sectigi icin sevdigi seyleri bulamadıgım günler sıkıntılı oluyor.

Ben kahvaltı zayıf olmasın diye kendim yaptırıyorum şöyle bir yol buldum önce mama sandalyesine oturuyor birkaç kitap var masada baktığımız onları getiriyorum üzerine konuşa konuşa öğlen de aynı şekilde konuşa konuşa yoksa yemiyor maalesef ki

Benim oğlum 2 buçuk yaşında. Kreşe gidiyor, 7.30-8.30 arası bir saatte kendi uyanıyor. Uyandıktan yarım ila bir saat sonra kahvaltı yapıyor. 9-10 arası gibi kreşe bırakıyoruz. 12.30 öğle yemeği, 13.15 öğle uykusu. 14.45 kalkış. 15.30 ikindi kahvaltısı. 4 buçukta alıyoruz, parkta bir süt veya muz veriyoruz. 6-6.30 akşam yemeği. 9-10 arası da uyuyor. Bu düzen kreşe başlamadan önce de böyleydi. Belki uykuları yarımşar saat daha erken yapıyordu.

Yalnız 2 yaş halleriyle birlikte uyku son dönemde sorun olmaya başladı. 1 aydır hafta sonları biz evde uyutamıyoruz. Arabaya bindiriyoruz sokağın başına varmadan uyuyakalıyor. eskiden 3 oldu mu kaldırırdım hastalık vs gibi özel durum yoksa. Şimdi direndiği için geçe kalıyor ve uyandırınca sizin dediğiniz gibi çok aksi oluyor, gece uykusuna daha çok direniyor o yüzden 4'e kadar müsaade ediyorum. 1 buçuk saat ediyor yaklaşık.

esas olay gece uykusunda oluyor. bir hafta kadar uyumayacağım diye ağlama krizine giriyordu. 45 dakika olan uyku rutini 2 saate çıkmıştı. Huyuna giderek, sabrederek, rutini değiştirerek aşmaya çalışıyoruz. O yüzden 9 olan uyku saati 10'a kaydı. son 4-5 gündür uzun sürse de ağlama, itiraz, kriz olmuyor. konuştuğu için onun isteklerini anlayıp ona göre davranmaya çalışıyoruz. yerde uyumasına müsaade ettiğim de oldu, atlet giymeden 2 beden küçük pijamasını giymesine ses çıkarmadığım da. her şeyi oyunla eğlenceyle yaptırmaya çalışıyorum. yeter ki iş inada binmesin. çünkü bir çocuğu istemediği halde parktan eve getirebiliyorsun, banyodan çıkarabiliyorsun ama zorla uyutamıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…