Bakalım denicem Bi gece mamasınıSon uykusundan 18de kalktığı için 20 gibi uyumamasi çok normal son uykudan uyanış sıkıntı. Onun dışında açlıktan uyaniyorsa dediğiniz besleme uyutur belki
Son akşam üstü uykusunu 17.30 gibi bitirmeye çalış. Bi de akşam uykusuna yatınca kaçıncı dakikasında uyanıp desteğe ihtiyaç duyuyorsa mesela benim kızım 30-35 dk sonra uyanırdı. 25.dakikada hafif uyandırıp pışpışlayıp geri uykuya döndürüyordum o şekilde uzadı uykusu biraz. Gece maması falan değil normal mama vermelisin az kilo almış biraz beslenmeyi artırabilirsin sen de dinlendikçe sütün artarDenedim evet. Bugün güzel uyudu gibi 3 kere uyandı ama Bi günü Bi gününü tutmuyor. Bugün ne yapar bilmem mesela
Mama veriyorum normalde de gece maması yok tutar diyorlar ondan deneyeyim demiştimSon akşam üstü uykusunu 17.30 gibi bitirmeye çalış. Bi de akşam uykusuna yatınca kaçıncı dakikasında uyanıp desteğe ihtiyaç duyuyorsa mesela benim kızım 30-35 dk sonra uyanırdı. 25.dakikada hafif uyandırıp pışpışlayıp geri uykuya döndürüyordum o şekilde uzadı uykusu biraz. Gece maması falan değil normal mama vermelisin az kilo almış biraz beslenmeyi artırabilirsin sen de dinlendikçe sütün artar
Günlük içtiği sütü mamayı not et yapabiliyorsan. Hani sorun açlık mı başka bir şey mi anlaman lazım önce. O mamaları hiç kullanmadım açıkçası bilgim yokMama veriyorum normalde de gece maması yok tutar diyorlar ondan deneyeyim demiştim
5 aylık bebeğim. Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama 5 aylıkken ne kadar veriyordunuz? Benimki 2-3 saatte bir 120 içiyor eğer emzirirken sonra verirsem 90Günlük içtiği sütü mamayı not et yapabiliyorsan. Hani sorun açlık mı başka bir şey mi anlaman lazım önce. O mamaları hiç kullanmadım açıkçası bilgim yok
Benimki düzeltilmiş 6 aylık o da 120 içiyor ama zayıf benim kızım. Prematüre olduğu için iştahsız yani zillo5 aylık bebeğim. Bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama 5 aylıkken ne kadar veriyordunuz? Benimki 2-3 saatte bir 120 içiyor eğer emzirirken sonra verirsem 90
Ben de zamaninda uyku egitimi almadim fakat soyle bir yol izledim belki yardimci olur. Ne zamanki gece uykulari bolunmeye veya uykuya rahat dalamamaya baslafi gunduz uykularindan birini iptal ettim ve saatleri ona gore duzenledim. Ayni zamanda son gunduz uykusuyla gece uykusunun da arasini actim. Suan hatrlamiorm saatlerini fakat cok da yorgun dusmiycek sekilde ayarlamistim cunku asiri uykusu olup yorulan cocuk da uyumuyor. En zon zaten 4 yasina yakindi tek uyku uyuyordu ama baktim gece uykusunu daha gec saate cekiyor uykusu gelmiyor tamamen biraktik. En gec 9 da yatiodu oglum. Alistigi icin hala oyle erken kalkar 7-8 arasi 9 dedi mi uyur. Tabi bu aylarda disler de kabariyor belki onun da etkisi olabilir uyku bolunmesinde.Arkadaşlar aynı konuyu açmaktan bıktım ama gözlerim açılmıyor artık...
5 aylık olduk
Yalnız bebeğimin uykusuzluğu artık beni bitirmek üzere gece doğru düzgün uyumuyor artık kafam sersem gibi kaldırmakta zorlanıyorum..
Uyku eğitimi diye bişey var ama o paketleri almaya maddi gücüm asla yok. Duyduğum kadarını uygulamaya çalışıyorum. İlk olarak gündüz uykularını düzene sokmaya çalışıyorum günde 3 uyku en fazla 1 buçuk saat uyutuyorum.Son uykusundan 6-6.30 civarı uyanıyor. Gece uykusuna da 21.30 gibi geçirmeye çalışıyorum. Karnı tok, kakasını da yapıyor. Uyku tulumu da 1 tog içerisi 23-24 derece üşümüyor da sırtına bakıyorum.. Daha başka ne yapabilirim yardım edin lütfen artık uyku konusu beni çıldırtmak üzere. Anne sütü +mama alıyor. Ek gıdaya da yeni yeni tadımlarla başladık. Uyuyamadıkça sütüm de azalıyor maalesefnapabilirim???
Doktorunuz neden oyle dedi 450 gayet iyi bir rakam. Bizim doktorumuz 400 gr alması yeterli bu aylarda diyor yani 4 5 6. Aylar icin diyor. Geceleri beyaz gurultu kullaniyorum benErken yatırmayı denedim ama sevmiyor galiba 8 buçuk gibi uyutmaya kalkarsam sinirleniyor kalkmaya çalışıyor ağlıyor... O yüzden 9 9 buçuğa a çektim.. Normalde gündüzleri çok uyuyordu.. Şimdi düzenledim uyku saatlerini. Bi de bu ay 450 gram almış daha emeklemeye dönmeye tam başlamadığı için doktor Bi tık daha fazla alabilirdi dedi uyanması açlıktan olabilir dedi.. Dün gece, hero baby gece maması vermeyi denedim ama biberondan geçmedi koyu kıvamlı mı yaptım biberonun ucu mu küçük anlayamadım yine mama verdim.. Bugün biberonun ucunu birazcık genişletip tekrar denemeyi düşünüyorum.. Yok tutar daha iyi uyur belki
10-15 kere gibi mi mesela5 6 defa bana iyi geldi. Buna dua edecek geceler olabilir.
Ama uzmanlar 4.aydan sonra bebeğin Bi problemi yoksa 1 defa gece beslenmesi dışında kalkmaması gerektiğini 5 6 saat deliksiz uyumasını normal buluyor10-15 kere gibi mi mesela
Evlerden ırak Allahım.
Konu sahibi gece boyu toplam 5-6 kez kalkıyorsa bana da çok gelmedi.
Bende kullanıyorum ama hep kalkıyor beyaz gürültü ya da sakinleştirici müzikDoktorunuz neden oyle dedi 450 gayet iyi bir rakam. Bizim doktorumuz 400 gr alması yeterli bu aylarda diyor yani 4 5 6. Aylar icin diyor. Geceleri beyaz gurultu kullaniyorum ben