Uyku! Uyku! Uyku!

GmzKy77

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
341
61
24
Arkadaşlar aynı konuyu açmaktan bıktım ama gözlerim açılmıyor artık...
5 aylık olduk
Yalnız bebeğimin uykusuzluğu artık beni bitirmek üzere gece doğru düzgün uyumuyor artık kafam sersem gibi kaldırmakta zorlanıyorum..
Uyku eğitimi diye bişey var ama o paketleri almaya maddi gücüm asla yok. Duyduğum kadarını uygulamaya çalışıyorum. İlk olarak gündüz uykularını düzene sokmaya çalışıyorum günde 3 uyku en fazla 1 buçuk saat uyutuyorum.Son uykusundan 6-6.30 civarı uyanıyor. Gece uykusuna da 21.30 gibi geçirmeye çalışıyorum. Karnı tok, kakasını da yapıyor. Uyku tulumu da 1 tog içerisi 23-24 derece üşümüyor da sırtına bakıyorum.. Daha başka ne yapabilirim yardım edin lütfen artık uyku konusu beni çıldırtmak üzere. Anne sütü +mama alıyor. Ek gıdaya da yeni yeni tadımlarla başladık. Uyuyamadıkça sütüm de azalıyor maalesef napabilirim???

Ek gidaya basladik demistiniz ya ondan da olabiliyormus burada bir arkadasimiz söylemisti bana da, çok mu oldu baslayali? Yada gece hiç mi uyumuyor ?

Ek gıdadan sonra benim bebeğim de sık uyanmaya başlamıştı gece. Uyutuyorum 1 saat içinde 3-4 kere uyanıyor maalesef. Uyumadan 2 saat önce ek gıdayı kesmiş olun sonra da baya hareket ettirin sindirsin iyice

Gece fazla mı uyanıyor kaç kere mesela

Ek gıdadan sonra benim bebeğim de sık uyanmaya başlamıştı gece. Uyutuyorum 1 saat içinde 3-4 kere uyanıyor maalesef. Uyumadan 2 saat önce ek gıdayı kesmiş olun sonra da baya hareket ettirin sindirsin iyice
O kadar yemiyoruz daha ya tadımlara başladık sadece zaten bebeğim 1 aydır böyle

Bence 21.30 gece uykusuna gecmek icin cok gec bir saat. Sabah kacta kalkiyor? Dis sancilari da olabilir….

Uyku gerilemesi bitecek merak etme. 4 ay gerçekten Zor bir ay. Müzik denedin mi gece uykusunda

Diş durumları da başlamış olabilir ama bazı bebekler de uyku problemi oluyor malesef 14 aylık oğlum var hala uyku sorunu var 8.30 yatırdım 23. 30 uykudan kalktı( bu saate kadar da iki kere uyandı geri daldı) . Ve daha yeni uyudu saat 6

Kuvvetle muhtemel diştir. Diş çıkarma süreci daha diş çıkmadan aylar önce başlayan bir süreç malesef. Kaşınıyor olabilir buda onu uyandırıyordur büyük ihtimalle. 20 dakikada bir 5-6 defa uyanıyor demişsiniz bu arada. Uyaninca geri uyuması kolay oluyor mu? Bu arada son uykusundan uyanma ve gece uykusuna yatma saatleri çok geç. En geç 17 gibi uyanmalı ve 20-20.30 gibi yatmalı. Saatleri birazcık öne çekmeniz iyi olur. Ben oğlumu uykusu 17den sonraya sarkacaksa,bir şekilde uyumadıysa yatırmazdım bile bazen. Yatana kadar oyalamak zor olurdu ama gece uykusuna çok rahat geçerdi.

Erken yatırmayı denedim ama sevmiyor galiba 8 buçuk gibi uyutmaya kalkarsam sinirleniyor kalkmaya çalışıyor ağlıyor... O yüzden 9 9 buçuğa a çektim.. Normalde gündüzleri çok uyuyordu.. Şimdi düzenledim uyku saatlerini. Bi de bu ay 450 gram almış daha emeklemeye dönmeye tam başlamadığı için doktor Bi tık daha fazla alabilirdi dedi uyanması açlıktan olabilir dedi.. Dün gece, hero baby gece maması vermeyi denedim ama biberondan geçmedi koyu kıvamlı mı yaptım biberonun ucu mu küçük anlayamadım yine mama verdim.. Bugün biberonun ucunu birazcık genişletip tekrar denemeyi düşünüyorum.. Yok tutar daha iyi uyur belki

8 de kalkıyor da daha erken geçerse uyumuyor ki.. Diş sancısı mı dersiniz
Olabilir bizimkinin sancilari 5. Ayda baslamisti ama her bebek farkli seyreder. 4. Ayda cikaran da var dis onemli bi faktor bence kabarti kizariklik gibi belirtiler varsa distir yuksek olasilikla.

Son uykusundan 18de kalktığı için 20 gibi uyumamasi çok normal son uykudan uyanış sıkıntı. Onun dışında açlıktan uyaniyorsa dediğiniz besleme uyutur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…