• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyku tulumu mu yorganmı kullandınız bebeğinize

sero13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
223
37
118
40
merhaba arkadaşlar ctesi günü istikbale gittim başka bir şey için gitmişken bebek yastığı ver yorganınıda soruyim bir dedim. ordaki görevli bayan ilk 6 ay yastık ve ilk 18 ay yorgan kullanılmaması gerektiğini söyledi. aklım karıştı onun yerine uyku tulumları varmış siz ne kullandınız

merhaba arkadaşlar ctesi günü istikbale gittim başka bir şey için gitmişken bebek yastığı ver yorganınıda soruyim bir dedim. ordaki görevli bayan ilk 6 ay yastık ve ilk 18 ay yorgan kullanılmaması gerektiğini söyledi. aklım karıştı onun yerine uyku tulumları varmış siz ne kullandınız
merhaba ben yastıksız yatırıyodum evt ancak uyku tulumu hiç kullanmadım genelde kullanan var ama bu battaniye veya bebe yorganı kullanılmayacak anlamında değil ,ki zaten evin ısısına bağlı olarakta değişir ilk 6 ay bebek çok haraket etmiceğinden oda sıcaklığı iyi ise battaniyede kullanılabilir genelde uyku tulumunu en çok bebeği çok haraketli olanlar üzerinde hiçbirşey istemeyen bebişlerde kullanıldığını duydum :)

Oglum 8 aylik oldu ilk gunden beri yastiksiz uyumuyor ama cok ince pamuk yastik kullaniyorum tabi bunda basini ilk gunden beri ik tutabiliyor olmasininda etkisi var
Suandada yatarken firidak gibi dondugu icin ustunu aciyor bacakli uyku tulumu kullaniyoruz c& a dan aldik

11 aylık kızıma bu kış uyku tulumu kullanıyorum henüz yastık kullanmıyorum geçen kış battaniye yetmişti

benim anlamadığım uyku tulumlarının kolları açık bebek üşür onla gene bir bataniye falan kullanmak grekmiyormu yani ben hiç uyku tulumu düşünmezken kadın aklımı karıştırdı

Kızım 18 aylık geceleri hiç yorgan örtmedim. Yorgan küçük bebekler için tehlikeli olabilir . Çünkü Allah korusun yatarken kafasına çekip havasız kalabiliyor bebekler.İkincisi de üstünü açma derdi olmuyor uyku tulumuyla.İçine normal pijamasını giydirip üstüne de tulum giydiriyorum.Sıcacık yatıyor.Yok içime sinmezse de bacaklarına ince bir battaniye örttüğüm de oluyor ama genelde battaniye üzerinde kalmıyor.

Kızım 18 aylık geceleri hiç yorgan örtmedim. Yorgan küçük bebekler için tehlikeli olabilir . Çünkü Allah korusun yatarken kafasına çekip havasız kalabiliyor bebekler.İkincisi de üstünü açma derdi olmuyor uyku tulumuyla.İçine normal pijamasını giydirip üstüne de tulum giydiriyorum.Sıcacık yatıyor.Yok içime sinmezse de bacaklarına ince bir battaniye örttüğüm de oluyor ama genelde battaniye üzerinde kalmıyor.

benim anlamadığım uyku tulumlarının kolları açık bebek üşür onla gene bir bataniye falan kullanmak grekmiyormu yani ben hiç uyku tulumu düşünmezken kadın aklımı karıştırdı
Kollu uyku tulumları var astronot gibi. Hrm kollu hem bacaklı önden fermuarlı. Benimkilere hala kullanıyorun. İkisini de 2 yaşına kadar yastıksız yatırdım.

Benim ikizler 2 yaşındalar yorgan battaniye sevmiyorlar üstlerinden atıyorlar ben de uzun kollu uyku tulumu giydiriyorum ben lcw den almıştım yaşlarına göre orada bulabilmiştim çok rahat oluyor sıcacık uyuyorlar,

Doktorlar 2 yaşına kadar, bebeklerde ani ölüm riskine karşı yastık önermiyor.
Ben yorgan kullanıyorum. Yorganın arasında yatırıyorum. Yüzüne çekemiyor.

yastıksız uyuması omurgası için en doğrusu diye biliyorum. yorganda riskli, ya açılırsa ya kafasını kapatır nefessiz kalırsa falan.. en iyisi uzun kollu astronot uyku tulumları var önden fermuarlı mis gibi tavsiye ederim.

uyku tulumun da bebeğim çok daraldı ve sıcak oldu.tavsiye etmem,soğuk bir ev için normal

7 aylık bebeğim var yastiksız yatırıyorum ve uyku tulumuyla uyutuyorum. Askılı elbise gibi ( hediye gelmişti) kollu tulumu beğenmedi sıkıldı. Kızım sıcağı hiç sevmiyor

benim kizim 18 aylik ve hic yorgan kullanmadim. 2 yasindan kucuk bebeklere yorgan tavsiye edilmedigi icin onun yerine kalin battaniye kullaniliyor.Normal battaniye degil bu biraz daha kalin ve sicak tutuyor.

Bazen eger normal tek kat ince pijamayla kundak yaptiysam orgu bir battaniye daha atiyordum uzerine. Ama ben devamli bebegimin sicakligini kontrol ediyordum. Yuzunden,gogus bolgesinden ve burnunun ucunu. yuzunun fazla sicak olmamasi lazim eger yuzu baya sicaksa cok fazla ortmus oldugunu gosterir ve terleyip hasta olabilir allah korusun cocuk havale gecirebilir. Yanaklar normal veya hafif serin olabilir. burnunun ucu cok fazla soguk olmasin. Ve gogus bolgesinden genel vucudunun sicakligini kontrol edebilirsin. Normal bir insanin elinin sicakligi ne kadarsa vucudunun sicakligida oyle olmali.

Ben cok minikken kundak yapiyordum oyle rahat ve guzel uyuyordu ve bu battaniyesini normal nevresimini gecirip kenarlardan sikistiryordum bebegimi. cunku kundaktayken yuz ustu gelebilir. Boyle hem sicak oluyordu hemde guvenli.
bebek.webp

Hareket etmeye baslayinca uyku tulumu ve battaniye.

Yazin sadece ince mevsimlik uyku tulumu

Simdide 18 aylik ve cok hareketli astronat kislik kalin kollu bacakli uyku tulumu.Gece kendim yatmadan once kontrol ediyorum eger usuyecegini dusunuyorsam battaniyesinide uzerine ortuyorum. onuda alttan sikistirdigim icin cok fazla uzerinden atamiyor. Odanin sicakligi zaten belirli bir duzeyde ayarliyorum. Cok sicak olmasin oda. uzmanlar hafif serin bir odada uykuyu tavsiye ediyor. Ve sunu rahatlikla soyliyebilirim benim kizim allaha sukur hic hasta olmadi.

Ama canim dikkat et cesit cesit var biraz kalin kislik olanlar var sanki yorgan gibi onlar, ve mevsimlik gibi olanlar var ayriyetten biraz daha kalitesiz kislik urunler var onlarda fazla sicak tutmaz

canım benim kızım 3aylık oldu uyku tulumu denedim başından beri ama çok terliyodu geceleri acaba kaliteli değilmi diye farklı bi markadan aldım ama gel görki ondan değilmiş artık kullanmıyorum normal yorganda uyuyo

canım benim kızım 3aylık oldu uyku tulumu denedim başından beri ama çok terliyodu geceleri acaba kaliteli değilmi diye farklı bi markadan aldım ama gel görki ondan değilmiş artık kullanmıyorum normal yorganda uyuyo

Her bebek sevmez sicakligi birde alismaya bagli bence birazda. Bazi anneler bebek odasini cok sicak tutuyor 24 derecede falan. ayriyetten uyku tulumu giyince haliyle cocuk terliyor. Ben 21 derecede tutuyorum odamizi ve pijama uyku tulumu ve battaniye tam sicakligini koruyor benim kizim.

bende kollu bacaklı tulumlardan kullanıyorum malesef sürekli üst acma sorunumuz var 11 aylık hareketlendiğinde sürekli kontrl etmesi cok zor memnunuz 2 aydır kullanıyorz

Back
X