benim kizim 18 aylik ve hic yorgan kullanmadim. 2 yasindan kucuk bebeklere yorgan tavsiye edilmedigi icin onun yerine kalin battaniye kullaniliyor.Normal battaniye degil bu biraz daha kalin ve sicak tutuyor.
Bazen eger normal tek kat ince pijamayla kundak yaptiysam orgu bir battaniye daha atiyordum uzerine. Ama ben devamli bebegimin sicakligini kontrol ediyordum. Yuzunden,gogus bolgesinden ve burnunun ucunu. yuzunun fazla sicak olmamasi lazim eger yuzu baya sicaksa cok fazla ortmus oldugunu gosterir ve terleyip hasta olabilir allah korusun cocuk havale gecirebilir. Yanaklar normal veya hafif serin olabilir. burnunun ucu cok fazla soguk olmasin. Ve gogus bolgesinden genel vucudunun sicakligini kontrol edebilirsin. Normal bir insanin elinin sicakligi ne kadarsa vucudunun sicakligida oyle olmali.
Ben cok minikken kundak yapiyordum oyle rahat ve guzel uyuyordu ve bu battaniyesini normal nevresimini gecirip kenarlardan sikistiryordum bebegimi. cunku kundaktayken yuz ustu gelebilir. Boyle hem sicak oluyordu hemde guvenli.
Hareket etmeye baslayinca uyku tulumu ve battaniye.
Yazin sadece ince mevsimlik uyku tulumu
Simdide 18 aylik ve cok hareketli astronat kislik kalin kollu bacakli uyku tulumu.Gece kendim yatmadan once kontrol ediyorum eger usuyecegini dusunuyorsam battaniyesinide uzerine ortuyorum. onuda alttan sikistirdigim icin cok fazla uzerinden atamiyor. Odanin sicakligi zaten belirli bir duzeyde ayarliyorum. Cok sicak olmasin oda. uzmanlar hafif serin bir odada uykuyu tavsiye ediyor. Ve sunu rahatlikla soyliyebilirim benim kizim allaha sukur hic hasta olmadi.
Ama canim dikkat et cesit cesit var biraz kalin kislik olanlar var sanki yorgan gibi onlar, ve mevsimlik gibi olanlar var ayriyetten biraz daha kalitesiz kislik urunler var onlarda fazla sicak tutmaz