uyku sorunu

gazetecimeray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
18
0
0
34
Ankara
Selam kızlar. Benim sorunumda son zamanlarda sürekli uyumak istemem. Gazeteciyim, önceden gece 2 ye 3 e kadar oturur 7 gibi dimdik ayakta olurdum zerre kadar da gelmezdi aklıma uyku muyku ama son 3 aydır böyle değil. Aslında düzenim değişti çok yoğun çalışmaya başladım sabah 7 buçuk akşam 8 de ancak evde oluyorum ve öyle bir uyku hali var ki anlatamam makyaj bile yapmak istemiyorum elimden gelse saçımı taramayacağım o derece üşengeç yorgun bi hal aldım ve bu çok sıkmaya başladı. gün boyu bilgisayar karşısında olmam gerekiyor iş gereği gözlerimde bozuldu gözlük kullanmaya başladım sürekli yazmak ve düşünmek zorundayım tüm gün kaç numarayı arıyorum kaç kişiyle konuşuyorum ben bile unutuyorum artık gece yattığımda beynim şişmiş gibi hissediyorum nasıl normale dönerim yardıımmmmm

Vücudun sinyali maalesef
vücu
t ve sinir sistemi çökmüş.. Bende ünv. hep sabahlar sabah 9dan 5 e dek derse girer. yine aynı kısır döngü le devam ederdim.İşe girdim bir pazarım vardı(hala öyle gerçi ) sabah 7 akşam 7 iş.. eve iş getirirdim.. 2lere dek iş yapardım..

sabah erken kalkar yine dinç olurdum..

ama artık pilimin bittiğini hissediyorum.. dediğin gibi ne makyaj yapıyorum ne bişi.. saçımı düzleştirebilirsem ona şükrediyorum..

sürekli uykum var ve uyukluyorum. Bünye yorgun kafa yorgun.. dinlenmek gerek. Bir de hava değişimi de etken.Vitamin veren meyve ve çaylardan tüketmekte fayda var..

akşam yemeğinden sonra, sürünsen bile yürüyüşe çık yada koşu bandına spor insanı hem bedensel hem zihinsel dinç tutar.

akşam yemeğinden sonra, sürünsen bile yürüyüşe çık yada koşu bandına spor insanı hem bedensel hem zihinsel dinç tutar.

hakikaten işe yarıyor mu?

siz sürünseniz bile spor yapabiliyor musunuz? ve sonrasında dhaa cok yorulmuyor musunuz?

bir efsaneymis gibi geliyor bana bu. gercekten merak ettim.

geçmiş olsun... cogu zaman ben de yaşıyorum bunu ve nasıl atlatacagımı inanın bilmiyorum.
kahvekoliktim zaten, hepten kahveye sardım.
ama bol bol meyve yiyorum, kuru yemis yiyorum gun icerisinde, faydasını goruyorum.
geceleri yazı yazarken veya projeyle ugrasırken o yemişler yuzunden kilo aldım ama uyusam yine kilo alacaktım. en azından uyanıgım diyorum.

tatilllllllllllllll :) bunun başka çözümü yok

hamilelik yoksa eğer normal değil mi vücudun tepki vermesi. makina değil ya sonuçta..
hiç bir şey insanın kendinden kıymetli değil.. yarın sağlığın tehlikeye girer iş yerinden yerine birini alırlar sorunu çözerler ama sen baş başa kalırsın kendinle.
kendine zaman ayır ve dinlendir..

siz sürünseniz bile spor yapabiliyor musunuz? ve sonrasında dhaa cok yorulmuyor musunuz?

bizim gibi amatör spor yapanlar için geçerli bu yorulma olayı.
vucutta laktik asit birikmesi olur bu da yorgunluğa neden olur. ve bu laktik asit zımbırtısı bir tek sporla atılır...
bu yüzden sporu bir yaşam şekline dönüştüren insanlar için geçerli bizim şehir efsanesi olarka bildiğimiz spor geyikleri.

8-5 çalışıyorum bendede var aynı problem.yorgun uyanıyorum.sanırım kafa yoğun olunca uyurken bile bişeyler dönüyor kafımızda

cok faydalı oldu bu yorum.
once hafta sonları sonra her aksam derken... duzenli spor hayatına atılmayı deneyeyim.

gerci cok onceden bence amator duzeyde de olsa lisansım vardı, spor yapıyordum. fakat bir uzaklastım... simdi gozum almıyor. tekrar baslamak en iyisi sanırım

Siz sürünseniz bile spor yapabiliyor musunuz? Ve sonrasında dhaa cok yorulmuyor musunuz?

Bir efsaneymis gibi geliyor bana bu. Gercekten merak ettim.

bencede.yemeği zor yapıp atıyorum kendimi.yürüyüş falan anoyyyy kalkamam yerimden heralde

benim de hayalim.. ne kadar komik demi. spor yapmak hayal...
evde 19,30 da oluyorum. yemek vs ne vakit var spora..
hep hayal etmişimdir.çalışmasaydım;Kızımı okula bırakırdım.. sonra spora giderdim. Hatta uzun uzun yürüsem en güzeli.. rüzgara karşı.. hem içini boşaltmış oluyorsun kendince.. düzenli spor yapanlar bir kere başlayınca bırakamıyor. Ama spor zaten bizim kültürümüzde yok. İzmir balçovada pricess otel var bilirsin belki o tarafları biliyorsan. Bir kere iş için oradaydım. Orası da tam dağa karşı harika bir yer.. zaten termal otel..
Sabah perdeyi bir açtım. Bütün yabancılar dağda yürüyor.. türkler nerede?? Aşağıda kahvaltı yarışında:d

turisler ile turklerin hali gozumde canlandı...
tatilleri dusundum de hakikaten oyle!

aslında bir yerden başlamak lazım spora. hep heves ediyorum, eski gunlerimi anıyorum...
ama oyle farklı bir duzenim oldu ki cesaret edemiyordum. taki şu laktik asite kadar.
bu aksam bir yuruyuse cıkacagım en azından. düzenli olamasa bile zararı olmaz sonucta
hatta süt içesim geldi simdi. gecmisle alakalı psikolojik herhalde

hangi sporla uğraştın sen. merak ettim şimdi

hangi sporla uğraştın sen. merak ettim şimdi

cok koşmak gerekiyordu, el kol kordinasyonunda da hızlı ve atik olmak gerekiyordu oyle soyleyeyim.

baska birkac özelligimi daha yazmıstım, sporu da direkt soylersem desifre olurum diye dusundum. :26:
cevremde bu sporu yapan pek yoktu da...

​Isterseniz bir doktora görünün öncelikle kan tahlillerinizi yaptırın b12, tiroit ve şekerinize baktırabilirsiniz eğer sonuçlarınız güzel çıkarsa psikiyatriye gidin.

evet sürünsem de başım da ağrısa regl de olsam sporumu yapıyorum.
Spor insanı dinç tutar..sen beni dinle ve bir yerden başla 3 gün daha sürünür sonra rahatlarsın bedeninin alışması 3 gün zamanla temponu ve hızını arttırırsın.. fazla kilo sorunun var mı bilmiyorum ama şayet varsa beslenmeni değiştir cildini bile tanıyamazsın doğru beslenme ve sporla

cok tesekkur ederim, bir onceki laktik asit bir de sizin yorumunuz cok etkili oldu. ne yazık ki beslenme uyku gibi seyleri duzene rahatlıkla sokabilecegim bir hayatım yok. ama bir yerden baslamak lazım.
kilo sorunum yoktu, sporu mecburiyetten bırakınca birden şiştim. ama abartı degildi. simdi iyice duzensiz bir hayata basladıgım icin o da sorun olmaya basladı. haklısınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…