Uyku problemi

Winnethepooh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.812
1.100
133
Kızlar işi bıraktım ailemin yanına döndüm sınavlarıma hazırlanıyorum falan derken benim uykum altüst oldu! Gün içinde spor, ders, ev işi falan uğraşmam gereken bir ton şey var ama ben akşam uyanıyorum resmen. Neler denedim yok olmadı.. 1 günü uykusuz geçirip erken yatmalar mı dersiniz gece 4te yatıp 8 de kalktigim zamanlar oldu, bugün daha 6 gibi uyuyup 10da kalktım ama yok yok yok! Bu saat oldu hala uyuyamiyorum birde üstüne uyuyabilmek adına ilaç içtim ama yok gözümde bir gram uyku yok! Kendime sinirleniyorum uyuyamadım diye..

Bu tarz bir şey yaşayan var mı aranızda vallahi çok yoruldum bu halimden bir akıl bir destek lutfeeen

Bazı kişilere itici gelsede bence asmr ye bir şans verin
Ahahaha denedim her türlüsünü izledim herhalde yemek yiyeninden, tırnaklarıyla kutulara oyuncaklara falan vuranlara kadar. Onları izleyince de öteki videoda ne yiyor acaba diye diye yine sabaha kadar oturuyorum..

Ben de 2 gün uykusuz bıraktım kendimi ama yok, olmuyor. Sabah 7 buçukta sızıyorum ancak. Delirmek üzereyim. Bir de 12 de canlı ders veriyorum ruh gibi oluyorum. Çözümleri okuyacağım ben de.

Benim de uyku düzenim bozulmuştu bir ara çok fenaydı gündüz 10 gibi uyuyup akşam 8-9’da uyanıyordum. Sonra bir gün uyumadım zorladım kendimi,akşam 11de bir şeyler dinleyerek uyudum, mesela YouTube’dan psikologların ya da kişisel gelişim üzerine konuşan insanların videolarını açtım kısık sesle, kulaklıkla değil yani yanıma koydum telefonu öyle uyudum. Sabah 8’de uyandım. Şimdi bu düzeni devam ettirmeye çalışıyorum ama şu an oturmuş kahve içiyorum
Stres çok etkiliyor. Bence ne olursa olsun mesela 9’da girin yatağa ve pes etmeyin bir şeyler dinleyin meditasyon videoları falan var onlardan dinleyin kitap okuyun hep yatakta kalın ama bu süreçte. Ben böyle böyle düzelttim birazcık

Ah ne mutlu size.. Yaklaşık 2 saattir yataktayim uyuyana kadar da yatakta dönmeye devam ederim yüksek ihtimalle.. Dediğiniz gibi stresten olabilir zaten sınavların normal şartlarda akıbeti belirsiz birde üstüne bu belirsizlikte sınava hazırlanıyoruz falan amaaan vallahi darallar basıyor üstüme

Stres bir de onun üzerine kahve+çay derken evde vücut yorulmuyor uyku da gelmiyor haliyle düzenimiz bozuldu. Ben telefonla oynamayın hiç derim, bir şey dinleyin bir de devamlı aklınız uykuda olmasın. Yani uyumak zorundayım neden uyuyamıyorum dedikçe daha çok kaçıyor sanki zaten varmış gibi yapın, onun dışında mesela yatağa yatıyorum meditasyon yapar gibi ne kadar mutluyum diye tekrar ediyorum ya da bir sözcüğü tekrar ediyorum devamlı, o da uykumu getirmezse gözümü tek bir yere sabitlerim başka bir yere bakmam o da mı işe yaramadı dümdüz yatarım gözümü kapatır kafamı tek bir şeye odaklarım ne düşünmek istiyorsam böyle böyle uykumu getiriyorum ama kesinlikle kafeini kesiyorum o gün Melisa, adaçayı falan içiyorum Of bu uyku konusunda ben de çok çektiğim için kendi yöntemlerim bunlar maalesef. Çok zor umarım çözersiniz ya

Kafeine bir şey diyemeyeceğim çoktan içmiş bulunuyorum ama kalan kisimlari deneyebilirim kesinlikle. Evet sürekli kendime uyu uyu diye söylenip duruyorum bı onu bırakayım belki iş görür.. İnat gibi de uykuyu çok severim normalde ama gelmeyince de gelmiyor napalim

Ben de 5 6 gibi uyuyorum 10 gibi uyanıyorum ama yetiyor bana.
Uyumaya değil uyanmaya odaklanmayı deneyin bir de, kaçta yatarsanız yatın her gün aynı saatte alarm kurup uyanın, belki böyle düzene girer.

Ben de 5 6 gibi uyuyorum 10 gibi uyanıyorum ama yetiyor bana.
Uyumaya değil uyanmaya odaklanmayı deneyin bir de, kaçta yatarsanız yatın her gün aynı saatte alarm kurup uyanın, belki böyle düzene girer.
Alarmı duymuyorum ki.. Yanımda olunca kapatıyorum diye telefonu uzağa koyuyorum ama yok ruhum duymuyor. Uyumak yerine günün sonunda vücudum pes edip bayılıyor olabilir

Uyku meditasyonları var onları bi araştırın belki faydası olur. Bunun dışında klasik ama etkili şeyler, akşam 7den sonra bir şey yememek ve şekerli, kafeinli içecekler içmemek bir de kısa sürükleyici hikayeler okumak. Bir de odayı yatmadan önce havalandırmak. Bunlar bende etkili oldu. Gece olunca mümkünse tv telefon tablet bilgisayardan uzak durmak da etkili. Ben şuan uyumamaya şartladım kendimi, nasıl olsa yarın Pazar ve 10'a kadar uyuyacağım

Bu pandemi döneminde hayatımda ilk defa öğleden sonra saat 4 de kalktım.Ve annemler bana birşey olduğunu düşünüp telaşla beni uyandırdılar düşünün. Hala inanamıyorum saate kadar yatabildiğime.Tüm düzenimiz bozuldu.

Uyku düzeni için, sabah erken sabit bir kalkma saatinin çok önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü ancak bu şekilde metabolizma gündüz saatlerinde aktif olmaya alışıyor. Gece kaçta yatarsam yatayım, sabah aynı saatte muhakkak kalkıyorum.

Bir de fiziksel olarak yorulmak gerçekten uykunun anahtarı. Evde, ortalamama göre fazla ev işi yaptığım günler mışıl mışıl uyuyorum, fazla spor yaptığım günlerde de öyle. Uykuya dalarken dinleyeceğim şeyi ayarlamak için telefonu elime almak üzereyken uyuyakalıyorum.

Yarın 10'da kalkacaktım ama bilemedim şimdi yine 7buçukta mı kalksam :/

Yarın 10'da kalkacaktım ama bilemedim şimdi yine 7buçukta mı kalksam :/
Bu defalık ortasını bulun. 7:30 olmasın ama 10 hiç olmasın. 8:45 diyelim meselâ ?
İnsanın kendisine yüz vermemesi gereken üç beş şey varsa, biri de budur bence.
Uyku düzeni ve kalitesi çok kolay bozulabilen bir şey çünkü. Sağlam irade gerekiyor, orası doğru.
Pazar akşamı mışıl mışıl erkenden uyursunuz :)

O zaman bana eyvallah, iyi geceler sizlere

Bende maalesef aynı dertten muzdaribim, tüm gün uyumamayı denedim olmadı. Hadi bu sefer akşam erken yatağa gireyim bari uyurum bol bol uyuyunca da sabah uykum biter uyanırım böyle böyle düzelir diye düşündüm ama nafile.

Kendimi uykusuz bıraktığım günün akşamı uyuduğumda 3-4 saat uyuyup tamamen uykumu almış gibi uyanıp uyuyamıyorum ve sabah 7-8-9 gibi uyuyabiliyorum. Biraz psikoloji ile alakalı bencede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…