• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku problemi

Kızlar işi bıraktım ailemin yanına döndüm sınavlarıma hazırlanıyorum falan derken benim uykum altüst oldu! Gün içinde spor, ders, ev işi falan uğraşmam gereken bir ton şey var ama ben akşam uyanıyorum resmen. Neler denedim yok olmadı.. 1 günü uykusuz geçirip erken yatmalar mı dersiniz gece 4te yatıp 8 de kalktigim zamanlar oldu, bugün daha 6 gibi uyuyup 10da kalktım ama yok yok yok! Bu saat oldu hala uyuyamiyorum birde üstüne uyuyabilmek adına ilaç içtim ama yok gözümde bir gram uyku yok! Kendime sinirleniyorum uyuyamadım diye..

Bu tarz bir şey yaşayan var mı aranızda vallahi çok yoruldum bu halimden bir akıl bir destek lutfeeen 😭😭😭
Tiroid hormonunun yüksekliği de uyuyamamaya sebep oluyo. Durumunuz devam ederse aklınızda bulunsun gidip tahlil yaptırın.

1 günü değil, bir haftayı uykusuz geçirin.
uymadan önce son bir saat ekrana bakmayın, tercihen kitap okuyun.
sabah 7-8 arası uyanın.
uykunuz olsa da olmasa da, 11 de yatağa girmiş olun. 12 ye kadar kitap okursanız rahatlıkla uyursunuz.
1 gün deneyip bırakmayın.

Bu pandemi döneminde hayatımda ilk defa öğleden sonra saat 4 de kalktım.Ve annemler bana birşey olduğunu düşünüp telaşla beni uyandırdılar düşünün. Hala inanamıyorum saate kadar yatabildiğime.Tüm düzenimiz bozuldu.
Gerçekten düzen falan hiçbir şey kalmadi

Uyku düzeni için, sabah erken sabit bir kalkma saatinin çok önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü ancak bu şekilde metabolizma gündüz saatlerinde aktif olmaya alışıyor. Gece kaçta yatarsam yatayım, sabah aynı saatte muhakkak kalkıyorum.

Bir de fiziksel olarak yorulmak gerçekten uykunun anahtarı. Evde, ortalamama göre fazla ev işi yaptığım günler mışıl mışıl uyuyorum, fazla spor yaptığım günlerde de öyle. Uykuya dalarken dinleyeceğim şeyi ayarlamak için telefonu elime almak üzereyken uyuyakalıyorum.
İki gündür aynı saatlerde uyanıyorum bakalım bozmadan devam edebilirse. Belki uykumu da düzenlerim

Bence bir ara öğlen 12 den sonra uyanıyordum. Daha erken saatlerde gözlerimi açamıyordum. 10 gündür erken kalkmaya çalışıyorum önce 11. 30 da kalkmaya başladım böyle 3-4 gün devam etti. Alıştıktan sonra 11 oldu böyle böyle öne çekmeye başladım. Şimdi 10.40 da kalkıyorum.

Aa ona da baktirayim olmadı gerçi uyudum mu tam uyuyorum ama baktırmaktan zarar gelmez
Yani dönemsel bi durum değilse kendini belli eder zaten, ne yapsanız geçmez eğer hormondansa. Annem 3 ay uyuyamamıştı sonra da çarpıntı falan olmaya başlamıştı. Artık psikolojik destek mi alsak falan diyoduk. Hiç tahmin edebileceğimiz bi şey değildi, tiroid hormonu yükselmiş meğer. Geçmezse baktırırsınız siz de

Kızlar işi bıraktım ailemin yanına döndüm sınavlarıma hazırlanıyorum falan derken benim uykum altüst oldu! Gün içinde spor, ders, ev işi falan uğraşmam gereken bir ton şey var ama ben akşam uyanıyorum resmen. Neler denedim yok olmadı.. 1 günü uykusuz geçirip erken yatmalar mı dersiniz gece 4te yatıp 8 de kalktigim zamanlar oldu, bugün daha 6 gibi uyuyup 10da kalktım ama yok yok yok! Bu saat oldu hala uyuyamiyorum birde üstüne uyuyabilmek adına ilaç içtim ama yok gözümde bir gram uyku yok! Kendime sinirleniyorum uyuyamadım diye..
Bu tarz bir şey yaşayan var mı aranızda vallahi çok yoruldum bu halimden bir akıl bir destek lutfeeen 😭😭😭
Bilinçaltınızda halledemediğiniz sorunlar olabilir mi?

Cok stresli olduğum zamanlarda uyuyamam ben. Ama uyumamak pesi sira bir seyler getiriyor. Erdem taskinsunun bir olumlu çağırma videosu vardi onu yaparken uyuyakaliyordum. Uykuya gecmeden melisa veya papatya çayı iciyordum. En son gecen sene boyle seyler yaşadım sonra normale dondu o surec bitince gun icinde vücut yorulursa uyuyoruz bence. Pandemi sebebiyle enerjiyi de fazla atamıyoruz:( bitki cayini deneyin mutlaka. Kahve vs icimini de azaltın

Uyuyamazsan asla yatakta durmamalısın.
Yatmadan bir kaç saat önce telefon bilgisayar kullanma. Ekran ışığı uykuyu engelliyor.
Normal zamanlar da kullanırken de mavi ışık filtresi uygulamasını kullan.
Bir de kediotu çayı iç. Yüzde yüz uyutur.😁

Back