Uyku halindeyken bilinçsiz hareket ve konuşmalarda bulunuyormuşum ve gözlerim açık!!

Ecisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
378
62
Arkadaşlar herkeze merhaba, bu sayfayı uzun zamandır takip ediyor olmama reğmen üyeliğim yeni ve yine de konu açabildiğim için çok sevindim, çünkü lafı da daha fazla uzatmadan sizlerle paylaşmak ve açıkcası danışmak istediğim bir problemim var. Çocukluğumdan bu yana devam eden(annemin deyişiyle o zamanlar) eşimin de şimdi söylediğine göre uykudayken konuşuyor ve ayağa kalkmak yada dogrulup oturarak birşey anlatmak gibi hareketlerde bulunuyorum üstelik öyle ki bütün bunları uyanıkmışcasına gözlerim olduğundan bile hatta daha açık oluyormuş, eskiden annem söylerdi yine konuştun, ağladın vs birde bir seferinde kapıyı açmış evden gidiyormuşum ve annem bunu görüp seslendiğinde tanımamışım. Sabah olduğumda ise hiç birşey bilmiyorum. Şimdide 3 yıllık evliyim ve eşim söylüyor yine bana önce seslendin sonra sunu bunu söyledin vs. anlattın diyor. Her geçen gün eskiye göre daha sık oluyor ve eşim gözlerim açık örneğin yatakta doğruluyorsun yüksek bir sesle konuşuyor ve anlaşılır sonra da senin anlatacağın bitince yatıyor uyumaya devam ediyorsun beni duymuyorsun bile diyor. Sabah dediğim gibi hiç ama hiç böyle birşey bilmiyorum. Bütün bunlar genellikle üzüntülü ve stresli olduğumda yaşanıyor daha sıklıkla. Rahatsızlığım tam olarak nedir onu da bilmiyorum ve bir problem daha var ki bundan ayrı olarak yada birbirine bağlı yine bilmiyorum rüyamda sürekli beni husursuz eden eşimin eski sevgilisini ve eşimi görüyorum çok sıklıkla, daha önce iş gereği zorunlu olarak bir arada bulunduğumuz dönemlerde çok stresli dönemler yaşadım ama aşağı yukarı 2 senedir hiç hayatımızda yok ve iş gereği yinede sene de 2,3 defa gibi bir periyotta aynı ortamda denk geliyoruz ama artık hiçbir dialogumuz, muattabımız yok ve ben rüyamda onu ve eşimi yada sadece onu ama çok beni üzecek rüyalar görmeye devam ediyorum. Bu neden kaynaklıyor onu da bilmiyorum ve bu durumlardan çok rahatsızım. Bu ve benzeri konularda deneyimi yada fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Yazılarınızı bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
seninki de bir şey mi.benim kardeşim rüyasında gördüğünü kalık bizzat eyleme döküyor.örnekler vereyim.bir keresinde pencerede yakaladık tek ayağını atmış atlıyordu zor aldık camdan.bir keresinde gözelri açık yerde nejderimi verin bana nejderim nerde diye yerde arama yapıyordu.bir keresinde beni rüyasında kamyonun altına girerken görüyor kalkıyor benim yatağımın başına geliyor sözde beni kamyonun altından kurtacak üstüme tam atlıyordu uyandım bağıdım o da uyandı resmen havalanmıştı pat yere düştü.bir keresinde kalktı küfrederek duvarları yumrukladı.ayakta yine gözleri açık bizzat ne görüyorsa onları yapıyor.biz artık alıştık onun da korkutmadan yavaşça seslenerek uyandırıyoruz.

Teşekkür ederim yazına, en azından böyle bir sorunun bende olmadığını anlamış oldum. Sadece aradaki fark sanırım şu, ben rüyamda gördüklerimi uygulamıyorum heralde yani sadece konuşuyorum ve o da zaten dediğim gibi yine sadece üzüntülü, stresli zamanlarda daha abriz oluyormuş ve sıkça, ama ayrıca yada yine dediğim gibi bilmiyorum belkide bağlantılı sürekli aynı kişiyi rüyamda görüyorum. Acaba bunun çözümü ne olabilir peki, siz hiç kardeşiniz için bir doktora görünmeyi vs. bir çözüm ne olabilir neden kaynaklanıyordur düşünmediniz mi?

benimde buna benzer bir sorunum var bazen gece oturup konuşuyormuşum bende anımsıyorum çok net olmasada daha sonra bazen çok sık yapıyorum bunu bazende bi süre olmuyor hiç gözlerim de açık eşim şaka yaptığımı zannediyormuş ilk zaman şimdi alıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…