Uyku egitimi

biranliknefes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
486
1.184
63
Aranizda bebegine uyku egitimi programi uygulayanlar var mi/ oldu mu? Faydasini gördünüz mü?
Biz bir kac gün sonra baslayacagiz cünkü 4 aylik oglum sadece kucakta uyuyor ve bu bizi yoruyor artik, kendi kendine uykuya dalmasini ögrensin istiyoruz yoksa hep bize bagimli kalacak.

Genellikle uzmanlar 4 aydan sonra uyku eğitimi tavsiye ediyorlar 6 aylık olana kadar hatta bekleyin diyen çok biraz erken gibi ama sen bilirsin

4. Ayda uyku gerilemesi var o geçmeden çoğu eğitim vermeyi doğru bulmuyor diye biliyorum

Aranizda bebegine uyku egitimi programi uygulayanlar var mi/ oldu mu? Faydasini gördünüz mü?
Biz bir kac gün sonra baslayacagiz cünkü 4 aylik oglum sadece kucakta uyuyor ve bu bizi yoruyor artik, kendi kendine uykuya dalmasini ögrensin istiyoruz yoksa hep bize bagimli kalacak.
Ben sürecimi anlatabilirim fakat çocuğunuzun 4 ayı bitirmesini bekleyin Çünkü 4 ay atağı diye bir şey var bu atak döneminde çocuğunuza uyku eğitimi vermeyi denerseniz başarısız olursunuz diye düşünüyorum. benim bebeğim de sürekli ayakta sallanan ve sürekli uyanan her uyandığında tekrar ayağımda sallamam gereken bir bebekti buna son vermeye karar verdim çünkü artık gerçekten ayaklarım tutmuyordu eşim de ben de harap olmuştuk. Hatta buraya defalarca konu açtım uyku problemi ile ilgili. bir gece cesaret ettim ve bütün rutinlerimi uyguladıktan sonra yatağına yatırdım beşiğine yani İnternetten ninnili pış pış sesi açtım yatağına pat pat yaparak poposunu pış pışlayarak Uyutmaya çalıştım feryat filan ağladı Tabii ki kucağıma aldım sakinleştirdim Fakat kucağımda daha fazla tutmadım sakinleşince hemen yatağına geri bıraktım Sonra tekrar ağladım tekrar aldım tekrar bıraktım Tekrar ağladı derken hafiften uykuya geçmeye başladı desteklerimi yavaşça kestim pat pat pat pat yapıyorsam pat patı yavaş yapmaya başladım uzun aralıklarla yani. sonra yavaşça uykuya daldı Tabii ki 10 dakika sonra uyandı ve tekrar destek istedi tekrar aynı şekilde uyuttum. Ondan sonra bir saat kadar uyudu tekrar uyandı ve tekrar aynı şekilde uyuttum. o gece hiç bacağımda sallamadım. Ondan sonraki gün gündüz uykularında da aynı şekilde uyudu ve ayağımda sallamayı tamamen bıraktım. Tabii ki bu şekilde de uyanıyordu fakat En azından geri uykuya döndürmek zor olmuyordu. şimdi 6 aylık Ben bunu 5,5 aylıkken uygulamaya başladım En azından çok daha rahat uykuya geçiyor Ve bazen uzun süreler boyunca da uyuyabiliyor. Yalnız bunu yapmadan önce uyku saatlerini düzenlemeniz lazım Mesela benim kızım 7-8 civarı kalkar ilk uykusu 10 Maximum 1 saat 2. uykusu 1.30 maksimum 1,5 saat 3. uykusu 5 maksimum Yarım saat 45 dakika kadar uyutuyorum. gece uykusuna da 8.30-9 en geç 9.30'da Geçer. inşallah başarılı olursun sağlıkla büyüsün. 💕

Back