Merhaba, benim de 32 haftalık bir oğlum var, yaklaşık 1 1.5 ay önce kimi zaman kendi de uykuya dalabiliyordu. Ama doğduğundan beri gazlı bir bebek, gazı rahatlatmak için sürekli kucakta zıplatma, çarşafta/ayakta sallama gibi pek çok olmaması gereken yöntem denedik ve sonra memede uyumaya başladı. Gazı 3 4 ayda gecer dediler ama geçmedi, daha doğrusu bence geçmişti ve uyku sorunu yüzünden uyaniyordu galiba geceleri, şu an geri dönüp bakınca öyle tahmin ediyorum çünkü gece de gündüz de artık gazını çıkarıyordu, biz de diyorduk ki gece "bazen" niye sıkışıyor bu
neyse gittiğimiz doktorlardan da kesin bir çözüm bulamadık, bu yüzden pek çok dr denedik. En son bir tanesinin bulgusuyla reflü olduğunu öğrendik, sürekli emerek uyuduğu için (ve çok sık emiyordu) bu tetikledi sanırım. Gece emmesini bırakmamızı söyledi ve reflu yatağında yatırmaya ve emer emmez yatirmamaya özen göstermeye başladım. Yaklaşık 1 haftadır böyle yapıyoruz ama yine eskiden emdiği saatlerde emmek için uyanıyor ve çok ağlıyor. Saatlerce evin içinde kucakta gezdiriyor hoplatıp zıplatıyoruz ama nafile.. aşırı zor uyuyor. Bir de 10 kg
gündüz uykuları da berbat, 20 30 dk uyuyup uyanıyor ve uykusunu almadığı için sürekli mizmiz, normalde melek gibiydi oğlum neşeli, kendi kendine oynayan vs.. uykusu olmasına rağmen direniyor kendini geriyor yatmamak için ve canı yanıyor gibi ağlıyor. Sürekli mızırtı ve bir çözüm bulamadığı ağlama duymak insanı bedenen ve zihnen yoruyor. Başta hep fiziksel bir sorun mu acaba diye düşünüyordum ama bence tamamen bir uyku problemi
sizin gibi yorum yapan birini bulmak için sık sık buraya da baktım ama hep 'çocuğumu aglatacağıma sallayarak sakat kalırım daha iyi/uyku eğitimi kapatılsın' mantığındaki anne yaftalamalarına denk geldim
sonunda sizin yorumunuzu gördüm
ay dertli olduğum için cok uzattım kusura bakmayın
bana da eğitimcinizi yazar mısınız