Benimde uykum düzensiz biraz depresyondayim.Kızlar selam. İzindeyim ve uyku düzenim bozuldu. Sabah 6ya kadar uyuyamiyorum, haliyle uyanmam 13-14 oluyor. Gece uykusu almadığım için de sanki hiç uyumamışım gibi halsiz oluyorum. Bugün erken uyuyacağım saplantısina giriyorum, yatağa geçiyorum, elime telefon almıyor karanlıkta yatıyorum ama bomboş dönüp duruyorum. Tatilimi gece gündüz ayrimim bozulmuş şekilde geçirmek istemiyorum. Asmr videosu da uyutmadı, melatonin takviyesi de ise yaramadı. Var mı başka önerisi olan? Bu bozukluk takıntı oldu bende düzeltmek istiyorum.
Bu arada aklıma geldi d vitamini ve folat eksikliğim çıktı kanda bunlarla ilgili takviye kullanıyorum. Uykuya dalamamam bu vitamin eksiklerinden olabilir mi bilmiyorum
Seninki düzensiz olsun zaten .Benimde uykum düzensiz biraz depresyondayim.
NedenSeninki düzensiz olsun zaten .
13 te uyanıyorsan 12.00 ye alarm kuracaksın, 3-4 gün sonra 11 e kuracaksın, 3 gün sonra 10a çekeceksin böyle böyle normale gelecek.Kızlar selam. İzindeyim ve uyku düzenim bozuldu. Sabah 6ya kadar uyuyamiyorum, haliyle uyanmam 13-14 oluyor. Gece uykusu almadığım için de sanki hiç uyumamışım gibi halsiz oluyorum. Bugün erken uyuyacağım saplantısina giriyorum, yatağa geçiyorum, elime telefon almıyor karanlıkta yatıyorum ama bomboş dönüp duruyorum. Tatilimi gece gündüz ayrimim bozulmuş şekilde geçirmek istemiyorum. Asmr videosu da uyutmadı, melatonin takviyesi de ise yaramadı. Var mı başka önerisi olan? Bu bozukluk takıntı oldu bende düzeltmek istiyorum.
Bu arada aklıma geldi d vitamini ve folat eksikliğim çıktı kanda bunlarla ilgili takviye kullanıyorum. Uykuya dalamamam bu vitamin eksiklerinden olabilir mi bilmiyorum
Kac mg melatonin aldiniz? Melatonin taze mi :)Kızlar selam. İzindeyim ve uyku düzenim bozuldu. Sabah 6ya kadar uyuyamiyorum, haliyle uyanmam 13-14 oluyor. Gece uykusu almadığım için de sanki hiç uyumamışım gibi halsiz oluyorum. Bugün erken uyuyacağım saplantısina giriyorum, yatağa geçiyorum, elime telefon almıyor karanlıkta yatıyorum ama bomboş dönüp duruyorum. Tatilimi gece gündüz ayrimim bozulmuş şekilde geçirmek istemiyorum. Asmr videosu da uyutmadı, melatonin takviyesi de ise yaramadı. Var mı başka önerisi olan? Bu bozukluk takıntı oldu bende düzeltmek istiyorum.
Açtığın konulardan.
Bunu evet yapabilirim teşekkür ederim13 te uyanıyorsan 12.00 ye alarm kuracaksın, 3-4 gün sonra 11 e kuracaksın, 3 gün sonra 10a çekeceksin böyle böyle normale gelecek.
Lohusalık döneminde benim de uykular şaşırmıştı. Bu düzenle 8.30 yaptım
Pasiflorali çay aldım uyku öncesi çay diye geçiyor adı. İki gecedir içiyorum henüz tam etki görmedim. Melatonin 3 mgdi. Kabus gördüyor ve uykuya gecisime fayda saglamadi. Bana en fazla 2 tane atabilirsin demişlerdi siz 40 mg mi içtiniz? Melatonin tablet formunda taze değil mi oluyor o yüzden bilemedim yeni aldım:))Kac mg melatonin aldiniz? Melatonin taze mi :)
Ben 10mglik haptan 4 tane iciyordum, ise bazen yariyordu bazen yaramiyordu. Yeni kutu aldim; 3,5mg yetmeye basladi.
Pasiflora gibi bir surup icip los ortamda kitap okusaniz ise yarayabilirZ
Ben de açıkçası hiç uyumamayı düşündüm ama gün içerisinde dayanamayıp uyumaktan korktum. Bahsettiğiniz odaklanmayi deneyeceğim. Dikkat daginikligim var aslında bir şeye odaklanmakta güçlük yaşıyorum ama sınırlarımı zorlayacagim. Teşekkür ederim1 gün dişinizi sıkıp akşama kadar uyumayın sonra resetlenir bu en sağlıksız önerim. Yatış saatinden önce sıcak duş, sıcak içecekler, mayıştırıcı filmler ve şarkılar, gözlerimi kapatıp hayal kurmak bende psikolojik olmayan uykusuzluk dönemlerinde işe yarıyordu.
Bir tane yöntemim daha var hiçbir yöntem işe yaramazsa yapıyorum o da şu: Yatağa yatıyorum sağ tarafıma dönüyorum cenin pozisyonunda gözlerimi kapatıyorum bu andan itibaren hiç kımıldamıyorum ve hiçbir şey düşünmüyorum tek düşündüğüm şey gözümün önündeki siyahlık. Zihnim dağılmaya başladığı zaman siyaha odaklan diye tekrar ediyorum ve 15 dakikaya dalıyorum hiç sekmiyor…
Yeni aldiysaniz tazedir benimki birkac yillikti. O nedenle tazeledim :) ben de cok kullanniyorum, jetlag icin. Mg kisiye gore belirleniyor, siz beni dikkate almayin :)Pasiflorali çay aldım uyku öncesi çay diye geçiyor adı. İki gecedir içiyorum henüz tam etki görmedim. Melatonin 3 mgdi. Kabus gördüyor ve uykuya gecisime fayda saglamadi. Bana en fazla 2 tane atabilirsin demişlerdi siz 40 mg mi içtiniz? Melatonin tablet formunda taze değil mi oluyor o yüzden bilemedim yeni aldım:))
Bugün bir tarif gördüm onu yaptım bakalım içeceğim az sonra. Pasiflorali çayı içmedim melatonin de almadım. Bir muzun uc kısımları kesilip kabuğuyla beraber kaynatiliyor içine tarçın ilave edip içiliyor. Muz kabuğunda mikrop bakteri ve kimyasal yoğunluğundan biraz tiksinip kabuğunu soydum ben açıkçası ama ümitliyim bu tariften. Deneyenlerden memnun olanlar var. Size de yazmak istedim belki denemek istersiniz.cok heyecanliyim bakalım bugün kaçta uyuyabilecegimYeni aldiysaniz tazedir benimki birkac yillikti. O nedenle tazeledim :) ben de cok kullanniyorum, jetlag icin. Mg kisiye gore belirleniyor, siz beni dikkate almayin :)
Bugün muz çayı deniyorum bir işe yaramazsa bunu deneyeceğim dayanmaya çalışacağım. Teşekkür ederim1 gün uyumayın.
Sabah 6 olduğunda değil, o günü geçirip akşam 9 a kadar zorlanın.
Yani totalde 30 34 saat uykusuzluk olduğunda mışıl mışıl uyursunuz, sabah da 12 saat uyumuş olarak erken kalkarsınız.