- 4 Mayıs 2017
- 1.274
- 4.232
- 63
Ik ysa eger imzalamamasi ayri bir dert acar.dahada mimlenirevet ama olayi bölgeye ve ik ya taşıyan şube müdürü
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ik ysa eger imzalamamasi ayri bir dert acar.dahada mimlenirevet ama olayi bölgeye ve ik ya taşıyan şube müdürü
altina kabul etmedigini anlatan uygun bi metin yazip imzalayacak. bi avukata danisacak sabah. son kararımız bu sekilde bakalimIk ysa eger imzalamamasi ayri bir dert acar.dahada mimlenir
Tabiki de oyle. O tutanagi imzalatip sonra da esini isten cikartinca hakli nedenle cikarttik deyip kidem tazminati odemeyecekler. Eger esin cikmayi gercekten dusunuyorsa kendisi noterden ihtar ceksin ve is akdini hakli nedenle feshetsin.Arkadaşlar eşim 4 senedir bir bankada çalışıyor (aslinda 14 senelik bankaci). Bu bankasindan hiç memnun değil, pek cok başarısı, belgeleri, ödülleri vs var ama son bir yıldır şubede durumlar kötü. Müdür sürekli baskı yapip duruyor, bi de tehdit eder gibi sürekli isteyeni tazminatini verip çıkarırız sorun yok deyip duruyor, eşim de en sonunda bıktı ve "memnun değilseniz haklarımı verip çıkarın o zaman" demiş... Ordan sonra isler karıştı. Müdürü eşimi üstlerine kötülemiş ve de ayrilmak isteğini bildirmiş. Eşime saçma sapan bir uyari yazisi geldi, şu şu maddelerden dolayi uyariliyorsunuz ( çalışma performansi ile ilgili) sonuna da bu ilk uyari yaziniz, bu davranışlara devam etmeniz durumunda iş akdiniz feshedilecektir diye yaziyor. Eşime bunu imzala demişler. Kafamiz karıştı. Bu uyari cezasi eşimin tazminat almasini engellemek için olabilir mi? kağıdı imzalamali mi? Bilgisi olan?
Bıktık valla bu işlerden... Eşim tazminatini alip ayrilsa mutlu olucaz artik o derece. Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler
Edit: imza kısmında "tebellüğ ettim, ad soyad imza" yazıyor
Ben de bankacıydım hukuk müşaviri arkadaşımdı o iş hukukunda hiçbir anlama gelmez çayır çatır alır hakkını bankalar çok kötü gerçekten çok işsiz var onlarda kullanıyorArkadaşlar eşim 4 senedir bir bankada çalışıyor (aslinda 14 senelik bankaci). Bu bankasindan hiç memnun değil, pek cok başarısı, belgeleri, ödülleri vs var ama son bir yıldır şubede durumlar kötü. Müdür sürekli baskı yapip duruyor, bi de tehdit eder gibi sürekli isteyeni tazminatini verip çıkarırız sorun yok deyip duruyor, eşim de en sonunda bıktı ve "memnun değilseniz haklarımı verip çıkarın o zaman" demiş... Ordan sonra isler karıştı. Müdürü eşimi üstlerine kötülemiş ve de ayrilmak isteğini bildirmiş. Eşime saçma sapan bir uyari yazisi geldi, şu şu maddelerden dolayi uyariliyorsunuz ( çalışma performansi ile ilgili) sonuna da bu ilk uyari yaziniz, bu davranışlara devam etmeniz durumunda iş akdiniz feshedilecektir diye yaziyor. Eşime bunu imzala demişler. Kafamiz karıştı. Bu uyari cezasi eşimin tazminat almasini engellemek için olabilir mi? kağıdı imzalamali mi? Bilgisi olan?
Bıktık valla bu işlerden... Eşim tazminatini alip ayrilsa mutlu olucaz artik o derece. Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler
Tabiki de oyle. O tutanagi imzalatip sonra da esini isten cikartinca hakli nedenle cikarttik deyip kidem tazminati odemeyecekler. Eger esin cikmayi gercekten dusunuyorsa kendisi noterden ihtar ceksin ve is akdini hakli nedenle feshetsin.
Eşinize uyarı cezası zaten verilmiş. Tebellüğ etmek belgeyi almak anlamında bir nevi. Yani elinize ulaşması diyelim. O belgeyi imzalaması gerekiyor. Eğer bir itirazı varsa itiraz yazısı yazabilir sanırım evrak teslimi yapıldıktan sonra 1 hafta içinde. Durum tekrar değerlendirilir.
Yani siz tebellüğ etmediniz diye o ceza size verilmiyor diye birşey yok diye biliyorum.
Ayrıca uyarı cezası çok mühim değildir. Bildiğim kadarıyla 3 uyarı sonrası kınama olur. 5 sene herhangi bir ceza almazsa sicili temizlenir. Bir uyarı almasının tazminatının kesilmesi ile bi alakası olabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
Yani en azından memuriyette işler böyle yürüyor. Sanıyorum sizinkide bu şekildedir.
Uyarı konusunun kanunu ve bendi filan varsa açın okuyun, ona göre itiraz metninizi yazın. Sanıyorum 2 itiraz hakkı oluyor. İnternet üzerinden iyi bir araştırma yapabilirsiniz.
Dediğim gibi bide çok mühim bi durum değil yani. Herkese olabilecek birşey
Hepinize cok teşekkürler. Eşim sabah bir avukatla görüştü, bu uyarinin hukuki olarak gecerliligi olmadigi ve hakkinda yapilan suclamayi kabul etmedigi tarzi bi yazi yazarak kagidi imzaladi ve o sekilde vericek.Ben de bankacıydım hukuk müşaviri arkadaşımdı o iş hukukunda hiçbir anlama gelmez çayır çatır alır hakkını bankalar çok kötü gerçekten çok işsiz var onlarda kullanıyor
ImzalamsinArkadaşlar eşim 4 senedir bir bankada çalışıyor (aslinda 14 senelik bankaci). Bu bankasindan hiç memnun değil, pek cok başarısı, belgeleri, ödülleri vs var ama son bir yıldır şubede durumlar kötü. Müdür sürekli baskı yapip duruyor, bi de tehdit eder gibi sürekli isteyeni tazminatini verip çıkarırız sorun yok deyip duruyor, eşim de en sonunda bıktı ve "memnun değilseniz haklarımı verip çıkarın o zaman" demiş... Ordan sonra isler karıştı. Müdürü eşimi üstlerine kötülemiş ve de ayrilmak isteğini bildirmiş. Eşime saçma sapan bir uyari yazisi geldi, şu şu maddelerden dolayi uyariliyorsunuz ( çalışma performansi ile ilgili) sonuna da bu ilk uyari yaziniz, bu davranışlara devam etmeniz durumunda iş akdiniz feshedilecektir diye yaziyor. Eşime bunu imzala demişler. Kafamiz karıştı. Bu uyari cezasi eşimin tazminat almasini engellemek için olabilir mi? kağıdı imzalamali mi? Bilgisi olan?
Yahu memleket avukat dolu birine kağıdı gösterip 5 dakka bilgi almak zor değil bunun için de para istemez herhalde avukatHiç tanıdığımız avukat yok kağıdı bugun vermişler, yarina imzala geri ver demişler
aaa bunu bilmiyordum henüz 15 yili dolmadi ama soylemen iyi oldu tesekkurler14 yillik bankaci , oncesi var mi?
15 yilini doldurduysa hemen bugun istifa edip tazminatini alabilir ama alacagi tazminat 4 yillik olacak
Baska bir banka arasin kendisine , is bulduktan sonra istifa etsin bu kadar mutsuz ise
O yaziyi da imzalamak zorunda diye biliyorum ama yine de bir avukata danismak faydali olur
sabah bi avukatla görüştük zaten teşekkürlerYahu memleket avukat dolu birine kağıdı gösterip 5 dakka bilgi almak zor değil bunun için de para istemez herhalde avukat
İyi hakkınızı arayın onlar tazminat vermemek için böyle yapıyorlar belkisabah bi avukatla görüştük zaten teşekkürler