• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyarı !!!

savunmasinda yazmıştı mobing benzeri bir duruma maruz kaldığını.

Eşime müdürü sabah 9 da başlıyor çık dışarı kapi kapi dolaş mevduat bul demeye, hasta bilmez, yagmur camur bilmez....
Ah ah insanın insana yaptığını zaten.

Allah yardımcısı olsun inşallah. Had bilmeyen kıymet bilmeyen insanlarla çok zor.

Eşiniz kaç yılı ssk girişli. Bankalarda da olıyordur herhalde (öğrenmek gerek) 3600 günden emeklilik sebebi ile tazminat talebi

Imzalamasin hic bisey yapamazlae kendileri cikarmak isterlerse pasalar gibi tazminat öderler... gecmiste benimde basima geldi uyari degildi ama iki sehirde calismayi bana zorla kabul ettirdiler... tabiii dayanamayip ciktim hic bi hak idda edemedim... ama kabul etmiyorum deseymisim o sehirden baska sehire beni gonderemezlermis... cok cok cikisim verilirdi tazminatimi alabilirdim....
Banka degildi isim ama zincir olan bi yerdi..
hic haklarimizi bilmiyoruz resmen kandiriliyoruz:(

Arkadaşlar eşim 4 senedir bir bankada çalışıyor (aslinda 14 senelik bankaci). Bu bankasindan hiç memnun değil, pek cok başarısı, belgeleri, ödülleri vs var ama son bir yıldır şubede durumlar kötü. Müdür sürekli baskı yapip duruyor, bi de tehdit eder gibi sürekli isteyeni tazminatini verip çıkarırız sorun yok deyip duruyor, eşim de en sonunda bıktı ve "memnun değilseniz haklarımı verip çıkarın o zaman" demiş... Ordan sonra isler karıştı. Müdürü eşimi üstlerine kötülemiş ve de ayrilmak isteğini bildirmiş. Eşime saçma sapan bir uyari yazisi geldi, şu şu maddelerden dolayi uyariliyorsunuz ( çalışma performansi ile ilgili) sonuna da bu ilk uyari yaziniz, bu davranışlara devam etmeniz durumunda iş akdiniz feshedilecektir diye yaziyor. Eşime bunu imzala demişler. Kafamiz karıştı. Bu uyari cezasi eşimin tazminat almasini engellemek için olabilir mi? kağıdı imzalamali mi? Bilgisi olan?

Bıktık valla bu işlerden... Eşim tazminatini alip ayrilsa mutlu olucaz artik o derece. Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler

Edit: imza kısmında "tebellüğ ettim, ad soyad imza" yazıyor
Tebellüg ettim okudum kabul ediyorum demektir hiçbir şeye imza atmasın gerekirse savunma yazsın

hic haklarimizi bilmiyoruz resmen kandiriliyoruz:KK43:
Aynen o zamanlar 25 yasindaydim simdiki aklım olaydi... ne davalar acardim imzalamazdim.... kiii sirkette yapanlar oldu cikislari verildi tazminat aldilar bide şirkete tazminat davası actilar bizim psikolojimi bozdular işsiz biraktilar diye cekismeliydi..

Aynen o zamanlar 25 yasindaydim simdiki aklım olaydi... ne davalar acardim imzalamazdim.... kiii sirkette yapanlar oldu cikislari verildi tazminat aldilar bide şirkete tazminat davası actilar bizim psikolojimi bozdular işsiz biraktilar diye cekismeliydi..
ahhh canim yaa insan bilemiyor işte bi de issiz kalma korkusu oluyor

ahhh canim yaa insan bilemiyor işte bi de issiz kalma korkusu oluyor
Tabii zor olmaz mi ama bizler hakkimizi aramayi bilmiyoruz... benim o iki arkadaşım söke soke aradilar haklarini.. bizim sirket yurt disi onlar mudurlerden savunma istedi ...

Eşim o kadar sinir olduki zaten haklari verilmezse hukuki yollardan arayacak hakkini
Ztn performans eksikliği sebebi ile işten çıkarılması için özel araştırma ve testler yapılması gerekiyoe. ( şuan tam cümleyi toparlayamadım ) yani bu genelde geçersiz bir sebep. İşe iade davası açtığında kabul edilir . Yada tazminatının 2 katı gibi bir rakam alır diye biliyorum

Ztn performans eksikliği sebebi ile işten çıkarılması için özel araştırma ve testler yapılması gerekiyoe. ( şuan tam cümleyi toparlayamadım ) yani bu genelde geçersiz bir sebep. İşe iade davası açtığında kabul edilir . Yada tazminatının 2 katı gibi bir rakam alır diye biliyorum
ben de aslinda bir yerde is yeri tarafindan verilen uyarilarin hukuki olarak gecersiz oldugunu okumustum ama simdi tam emin olamadim

Savunma almadan nasil hemen uyari veriyorlar. Performans dusuklugu ile ilgili ne tur kayitlari var ellerinde ? Oncelikle bunlari sorgulayin. Ama esiniz imzalamasa bile tebligati ev adresine gonderirler oradan kabul gormezse resmi muhtarlik adresine gonderirler noter kanaliyla. Her turlu teblig edilmia sayilir yani kanunen.

Savunma almadan nasil hemen uyari veriyorlar. Performans dusuklugu ile ilgili ne tur kayitlari var ellerinde ? Oncelikle bunlari sorgulayin. Ama esiniz imzalamasa bile tebligati ev adresine gonderirler oradan kabul gormezse resmi muhtarlik adresine gonderirler noter kanaliyla. Her turlu teblig edilmia sayilir yani kanunen.
ya aslinda savunma yazdi en başta belirtsem iyiydi. ayni maddeleri sunup önce savunma istediler sonra ayni maddelerle uyari yazdilar. maddelerde cok havadan sudan kayda değer hic bisey yok. eşim ben hastayken benimle ilgilenebilmek icin 1 gün rapor almıştı bunu sunmuslar (eşim de raporum resmi bir evraktir sağlık bakanligina bagli bir kurumdan alınmıştir vs diye savundu) bi de performansınız iyi değil tarzi bir cümle ama bunu delillendirecek belge filan yok

Back