Uyaran fazlalığı

Tomrisx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2018
351
480
103
28
Kızlar merhaba 21 aylık oğlum var. Günlük toplam uyku süresi 6-7 saat. Gündüz hiç uyumuyor , gecede zorla uyutuyoruz ama max 2 saat sonra uyanıyor yeniden uykuya dalamıyor sürekli kitaplarına bakmak, legolar ile oynamak istiyor. Suan tüm harfleri, rakamları, renkleri, şekilleri aklınıza gelebilecek herseyi biliyor. Çok fazla kitabı var oradaki nesneleri en ayrıntısına kadar deniz canlılarını, hayvranlari, gezegenleri , meyveleri sebzeleri biliyor. Bir şeyi bir kere öğretmem yetiyor ve sürekli biseyler sorup yeni şeyler öğrenmek istiyor. Bu kadar öğrenmeye hevesli olunca İngilizcede öğretmeye başladım. Yaklaşık 100 kelime biliyordur İngilizcede. Konuşmasıda iyi düzeyde 3-4 kelimelik cümle kuruyor. doktora gittik ve bize çok fazla uyaran olduğu için uyuyamıyor bu çocuk, kitapları falan kapatın beynini yormayacak şekilde oynasın dedi ama oğlum kitaplari ve özellikle harfli legolari için çok ağlıyor. Yani sadece onları istiyor. Onerebileceginiz oyuncaklar var mı kendisini yormayacak yada başka önerilerede açığım. 🙏🏻

Daha o kadar tecrübeli değilim ama renkleri bitkileri vs dışarı çıkıp doğadan gösterseniz, yürüyüş yapıp parkta bahçede otursanız olur bence, dışarı çıkınca vücut olarak yorulur ama zihnen o kadar yorulmaz sanki

Kızlar merhaba 21 aylık oğlum var. Günlük toplam uyku süresi 6-7 saat. Gündüz hiç uyumuyor , gecede zorla uyutuyoruz ama max 2 saat sonra uyanıyor yeniden uykuya dalamıyor sürekli kitaplarına bakmak, legolar ile oynamak istiyor. Suan tüm harfleri, rakamları, renkleri, şekilleri aklınıza gelebilecek herseyi biliyor. Çok fazla kitabı var oradaki nesneleri en ayrıntısına kadar deniz canlılarını, hayvranlari, gezegenleri , meyveleri sebzeleri biliyor. Bir şeyi bir kere öğretmem yetiyor ve sürekli biseyler sorup yeni şeyler öğrenmek istiyor. Bu kadar öğrenmeye hevesli olunca İngilizcede öğretmeye başladım. Yaklaşık 100 kelime biliyordur İngilizcede. Konuşmasıda iyi düzeyde 3-4 kelimelik cümle kuruyor. doktora gittik ve bize çok fazla uyaran olduğu için uyuyamıyor bu çocuk, kitapları falan kapatın beynini yormayacak şekilde oynasın dedi ama oğlum kitaplari ve özellikle harfli legolari için çok ağlıyor. Yani sadece onları istiyor. Onerebileceginiz oyuncaklar var mı kendisini yormayacak yada başka önerilerede açığım. 🙏🏻
Fiziksel olarak aktiviteleri arttırsanız belki faydası olur. Enerjisini o yönden harcamış olup gece uykusu artabilir diye düşünüyorum.

Daha o kadar tecrübeli değilim ama renkleri bitkileri vs dışarı çıkıp doğadan gösterseniz, yürüyüş yapıp parkta bahçede otursanız olur bence, dışarı çıkınca vücut olarak yorulur ama zihnen o kadar yorulmaz sanki
Gunluk en az iki saat disarida geziyoruz doğduğu günden beri ama asla yorulmuyor

Fiziksel olarak aktiviteleri arttırsanız belki faydası olur. Enerjisini o yönden harcamış olup gece uykusu artabilir diye düşünüyorum.
Günlük iki saat en az disarida parkta koşturuyor ama asla uyumuyor. Uyusa bile iki saat sonra yine kalkıyor tekrar uykuya dalamıyor sürekli masasında oturup biseyler yapmak istiyor. O öyle hevesli olunca bende mecbur gösteriyorum. Eğer göstermezsem çok ağlıyor :(

Benim de 21 aylık oğlum var. Su an 2 yas sendromu da var uykusunu bu da etkiliyor olabilir belki bazen bizimki de gece kalkıp oyun oynamak istiyor. Oyuncak zevkini yavaş yavaş gelistirebilirsiniz, psikoloğa da götürün isterseniz o size daha çok yardımcı olabilir. Ben oglumu bütün gün disarda tutarsam daha iyi uyuyor. Parkta, sahilde bol bol yürümek koşturmak istiyor. Evde mesela kedi kurtarma oyunu oynuyoruz itfaiyeci gibi, gunde en az 2 saat oynuyordur oyun aslında koridor boyu koşturmak ve kediyi kapi kolundan aşağıya indirmekten ibaret. Siz de böyle fiziksel oyunlara daha çok yer verebilirsiniz, yastıkları yere atıp üstünden zıplayarak geçmek falan da favori oyunlarından. Benim oğlum daha 2 kelimeli cümle kurmaya yeni başladı, sayıları, renkleri vs biliyor ama sizinki çok önde gibi geldi bana. Biraz bir şeyler öğrenmesinden çok enerjisini atmasına yönelik şeylere yönelin diye düşünüyorum çünkü gerçekten yorulmak diye bir şey bilmiyorlar.

Daha cok kucuk ama dehb sinyalleri verdi bana. Ilgilendigi seye asiri odaklanma ve ilgi alani kisitliligi da dehb belirtisi oluyor, ozellikle anlattiginiz diger seylerle birlikte. Havalar da isiniyor mumkunse hic eve sokmayin derim.

Back
X