- 5 Haziran 2018
- 120
- 21
- 24
-
- Konu Sahibi Ercannazli17
Dediğiniz gibidir inşallah sürekli iletişim hic yanlız brakmıyorum..Uzman ne dediyse odur tabiki göz teması ve ismine tepkiside önemli ama benim oğlumda tekerleklerle oynar başparmak orta parmak işaret parmağı teması kurar(kedi çağırıyor bana göre) uyuturken köprücük kemiğimi sıkar boynumu sıkar falan. Kullandığı kelimeler var ama su demiyor işaret ediyor ne bil0eyim saydıklarınızdan çoğu normal bipr bebekte var yani belkide o saydıklarınız hastalık belirtisi değil gelişim sürecidir evet ekrana maruz kaldığı içinde biraz geç gelişiyor olabilir belki konuşması falan hemen karalara bağlamayın bol iletişim kurun oyun oynayın yapboz falan yapın.
Ben onu tv onüne oturtumadım ben yanindaydim tv acıkti yine ayni geliyor ama onu bi an tv önüne brakıp gitmedim ona yemek hazirlamak icin anca oda mutfak oturum ile beraber neyse ben cevremde öyle gördüm babası sabah 4 te cıkar akşam 18:00 eve gelir bende evde ses olsun diye actım müzik actim onunla dans ettim... ama malesef herşey görümcemin cocukları geldiğindd başladı onlar cocuk sarkilarini actilar ingilizce ve o andan itibaren tvde hep o kanal gitti hoşuna gidiyordu gülüyordu ama sonra bi fark etim dağılıp gidiyordu sanki evin icinde cocuk yok gibiydi ben o an telaş yaptım ve zamanla belirtiler cıktı malesef haklısıniz aslinda keşke yapmasaydım ama yaptım tv açtım .. ben olsamda yaninda yine ayni geliyor oyuncaklarla oynuyorduk ama yine bakışı tvdeydi malesef.. tv telefon tablet göstermiyorum oyun evlerins piskolağa kreşe başlayacak nisan ayinda özel eğitim olucak ayın 9dan itibari insallah faydasi olur olmazsa artik ergo terapie.. başka yerlere götürürüm kafamdan asla atmamTV'nin çocuklarda ne biçim zararı olduğunu bile bilmeyecek, hatta yararı olsun diye açıp çocuğu karsisina oturacak kadar bilgisiz bir insan misiniz? Hiç mi merak etmediniz hamileyken falan, bir iki çocuk gelişimci sayfası da mi takip etmediniz?
Yazık günah gerçekten, çok üzülüyorum böyle çocuklara. Neyse ki çocuk tepki vermiş, yoksa tam gaz ekran bağımlılığına devam edecektiniz Heralde.
Benim arkadaşım da TV bağımlısı bir çocuk yetiştiriyor. evde ses olsun diye bile gelir gelmez TV acar. Sırf çocuk yemek yesin diye çocuğun karsisina tablet koyar. Çocuğu telefona çok maruz kaldığı için YouTube açmayı öğrenmiş. Bunu gururla anlatır falan.. arkadaşımın çocuğunda da böyle belirtiler vardı ama en buyuk belirti konusmamasiydi. Arkadaşım da bir panik doktora götürdü. Doktor 'uyaran eksikliği var. Çok acil TV telefon hayatınızdan çıkarın,çocuğu kreşe yazdırın, daha da ilerleme katetmezde konusma terapisi alinsin' dedi. Arkasasim TV telefon kapatmadı (kendince azalttı ama kesinlikle az değil), kreşe yazdırmadi. Daha pahalı bir uzmana götürdü. O da aynı seyleri dedi, ama onu da yapmadı. Çocuğun konusmamasiyla ilgili soranlara 'en iyi doktorlara götürdüm' falan derdi. Sonra tam yazdıracak kreş bulmuşken çocuk konustu , arkadaşım rahatladı. Şimdi aynı tas aynı hamam,devam ediyor telefonla yemek yedirmeye.
Siz de lütfen onun gibi olmayın, çocuk gelişme gösterdikce tekrar TV açmayın. Yapılacak tonlarca aktivite var. 1,5 yaş Montessori oyunları yazarsaniz size faydalı olacak tonlarca oyun bulabilirsiniz, hem çocuk oyalanmis olur.
Örnek olarak ben paylaşayım, bunları çoğaltmak çok mümkün
Kreşe. Başlasın özel egitim olucak ayin 9da başlayacak inşallahAçıkçası bir psikoloğun anneyi suçlayarak zaten sıkıntılı olan psikolojinizi nasıl bozduğunu anlamış değilim o ayrı. Siz takip edin. Zaten elinizden geleni de yapıyorsunuz. Dediğim gibi eğitim alırsa çok iyi sonuçlar alırsınız.
Görümcem de aynı şekilde büyütüyor bebekliğinden beri telefonu önüne koyuyor izletiyor tv açıyor önüne koyuyor izletiyor yemek yerken hatta uyurken bile çocuk tv izleyerek uyuyor. Gecen dili de bi çözülse dedi nasıl çözülsün. Sesleniyorum tepkisine bakmak için oyun oynarken 5-6 kere seslendikten sonra bakıyor kendi kendine güzel oynuyor aslında çocuk ama görümcem herseyi çok iyi bildiğini yaptıgını düşünüyor o yüzden müdahil olmak istemiyorum bi yandan bi yandan söyleyim diyorum ama sonradan daha çocuğu yok biliyor gibi konuşuyor der. Diğer görümcem de aynı şekilde telefon tv çok fazla onunkiler daha normal. Çocuk yetiştirme şekilleri çok yanlış eşim bizim çocuğu bırakırız diyor söylesem anlayacak bilinç yok onlarla büyümesini hiç istemiyorum o yüzden iyi ki uzaktayız. Biraz okumak öğrenmek lazım gerçekten hersey paylaşılıyor heryerdeTV'nin çocuklarda ne biçim zararı olduğunu bile bilmeyecek, hatta yararı olsun diye açıp çocuğu karsisina oturacak kadar bilgisiz bir insan misiniz? Hiç mi merak etmediniz hamileyken falan, bir iki çocuk gelişimci sayfası da mi takip etmediniz?
Yazık günah gerçekten, çok üzülüyorum böyle çocuklara. Neyse ki çocuk tepki vermiş, yoksa tam gaz ekran bağımlılığına devam edecektiniz Heralde.
Benim arkadaşım da TV bağımlısı bir çocuk yetiştiriyor. evde ses olsun diye bile gelir gelmez TV acar. Sırf çocuk yemek yesin diye çocuğun karsisina tablet koyar. Çocuğu telefona çok maruz kaldığı için YouTube açmayı öğrenmiş. Bunu gururla anlatır falan.. arkadaşımın çocuğunda da böyle belirtiler vardı ama en buyuk belirti konusmamasiydi. Arkadaşım da bir panik doktora götürdü. Doktor 'uyaran eksikliği var. Çok acil TV telefon hayatınızdan çıkarın,çocuğu kreşe yazdırın, daha da ilerleme katetmezde konusma terapisi alinsin' dedi. Arkasasim TV telefon kapatmadı (kendince azalttı ama kesinlikle az değil), kreşe yazdırmadi. Daha pahalı bir uzmana götürdü. O da aynı seyleri dedi, ama onu da yapmadı. Çocuğun konusmamasiyla ilgili soranlara 'en iyi doktorlara götürdüm' falan derdi. Sonra tam yazdıracak kreş bulmuşken çocuk konustu , arkadaşım rahatladı. Şimdi aynı tas aynı hamam,devam ediyor telefonla yemek yedirmeye.
Siz de lütfen onun gibi olmayın, çocuk gelişme gösterdikce tekrar TV açmayın. Yapılacak tonlarca aktivite var. 1,5 yaş Montessori oyunları yazarsaniz size faydalı olacak tonlarca oyun bulabilirsiniz, hem çocuk oyalanmis olur.
Örnek olarak ben paylaşayım, bunları çoğaltmak çok mümkün
Yani ne fark ediyor hanımefendi. TV dediğiniz şeyin avrupadaki adı ‘aptal kutusu’ . Ha tek başına tv karşısında ha grupla oturmuş izlemiş. Çocuk maruz kalmış işte. Tv açıkken başka bir şey görmez gözü. Tv size dedikodu programlarından başka ne katıyor ki çocuğa bir şey katmasını beklediniz? Çocuk doğuruyorsanız bu kadar da olunmamalı kusura bakmayın. Birebir tv olmadan ilgilendiği için milletin canı çıkıyor evde çocukla zaten. Acilen kreşe verin, oyun grubuna verin veya. Tv tablet telefon asla açmayın o uyanıkken. Telefon bile görmesinBen onu tv onüne oturtumadım ben yanindaydim tv acıkti yine ayni geliyor ama onu bi an tv önüne brakıp gitmedim ona yemek hazirlamak icin anca oda mutfak oturum ile beraber neyse ben cevremde öyle gördüm babası sabah 4 te cıkar akşam 18:00 eve gelir bende evde ses olsun diye actım müzik actim onunla dans ettim... ama malesef herşey görümcemin cocukları geldiğindd başladı onlar cocuk sarkilarini actilar ingilizce ve o andan itibaren tvde hep o kanal gitti hoşuna gidiyordu gülüyordu ama sonra bi fark etim dağılıp gidiyordu sanki evin icinde cocuk yok gibiydi ben o an telaş yaptım ve zamanla belirtiler cıktı malesef haklısıniz aslinda keşke yapmasaydım ama yaptım tv açtım .. ben olsamda yaninda yine ayni geliyor oyuncaklarla oynuyorduk ama yine bakışı tvdeydi malesef.. tv telefon tablet göstermiyorum oyun evlerins piskolağa kreşe başlayacak nisan ayinda özel eğitim olucak ayın 9dan itibari insallah faydasi olur olmazsa artik ergo terapie.. başka yerlere götürürüm kafamdan asla atmam
Bir gıda bir çocuğa alerji yapar diğerine yapmaz, bir insan stresten kanser olur diğeri ülser. TV diğer çocukların potansiyelini nasıl azalttı bilemezsiniz ama her türlü ekranın özellikle 2 yas altında çok zararlı olduğunu bilmemek için kör ve sağır olmak lazım. İnsanın hatasını kabullenmesi, kendine bir gerekçe bir özür bulmaması çok zor. Siz de fark etmişsiniz ve çare arıyorsunuz. Bir çocuğa annesinden daha çok kimse merhamet edemez. Diğer yandan hala yanında ben vardım, yemek hazırlamak için diye bahaneler öne sürmeyin. Hatayı olduğu gibi tamamen kabullenirseniz daha çabuk ilerlersiniz. Belki sizin de ekran bağımlılığınız olabilir. Çocuk şarkısı bile olsa illa bir şey ekranda dönsün istiyor olabilirsiniz. Eski usul bir radyo bulun, sevdiğiniz şarkıları söyleye söyleye oynayın, dans edin. İnşallah düzelecek, sadece çok emek gerek.Walla cnm cemrevdekiler hepsi tv le büyüdüler bende zararı olacağını hic bilmezdim ki bilsem izletmem ama malesef işte ölünceye kadar öğrenmek varmış
Ekrana bakmasa dahi ekran zararlı. Çünkü çocuğun dikkatini dağıtıyor, anlamsız bir gürültü oluşturup odaklanmasını azaltıyor. Ayrıca 10 dkdan sonra ekran kapanınca (ki sizde kapanmıyormuş) etkisi bitmiyor. Siz 2-3 saat aralıksız tv izleseniz nasıl oluyorsunuz? çocuk da o şekilde bir zihni uyuşukluk kalıyor. Eğer bir farklılık, eksiklik hissediyorsanız mutlaka ekranı tamamen bitirin. Kolaylıklar dilerim.Bizimki izlemiyor arada baksa bile günde 10 dakika değildir bakması açık olsada dikkatini çekmiyor genelde
İyi yapmışsınız. Bence de 21 ay daha erken. Ben oğluma 27 aylıkken kendi videolarını izlettim ilk kez, çünkü nebulizatörle ilaç alması gerekiyordu günde 3 defa. Başka türlü ikna edemedim. Yemek veya başka bir şey olsa, aç gezsin bi şey olmaz derdim ama sağlık, ilaç olunca bana göre faydası zararından ağır bastı. 2 yaşından sonra daha farklı bir inat ve itiraz geliyor çocuklara. Ekran silahını o döneme saklamak daha iyi oldu bence. Şimdi çok nadir gördüğü bir şey olduğu için daha çok eğleniyor ve ilaç bitti video bitti deyince aşırı itiraz etmiyor. çünkü ona göre normali zaten bu.Annelikte En hasass olduğum konu bu benim. Ekranla yemek yedirme alışkanlığı zaten çok çok yanlış ilkokulq gidip ekran olmadıgı için bütün gün aç gezen çocuk tanıyorum çok yakımda. Bütün uzmanlar basbas bağrıyor. Benim kızım 21 aylık 20ay tv telefon ekran asla açmadm. Şimdi doktor max 15 dk dedi onu bile açmıyorum çoğu gün. yanında asla tel kullanmıyorum bana da ne olucak herkes izliyor diyenler oldu hepsini tersledim. Nasıl bütün uzmanlar basbas bağırırken brlki bir şey öğrenir dediniz. Ben gerçekten anlayamıyorum.
Yani sizi anliyorum. Benim cevremde de herkes televizyonla buyutuyor cocugunu. Ve otizm veya uyaran eksikligi yasayan yok cok sukur.Ben onu tv onüne oturtumadım ben yanindaydim tv acıkti yine ayni geliyor ama onu bi an tv önüne brakıp gitmedim ona yemek hazirlamak icin anca oda mutfak oturum ile beraber neyse ben cevremde öyle gördüm babası sabah 4 te cıkar akşam 18:00 eve gelir bende evde ses olsun diye actım müzik actim onunla dans ettim... ama malesef herşey görümcemin cocukları geldiğindd başladı onlar cocuk sarkilarini actilar ingilizce ve o andan itibaren tvde hep o kanal gitti hoşuna gidiyordu gülüyordu ama sonra bi fark etim dağılıp gidiyordu sanki evin icinde cocuk yok gibiydi ben o an telaş yaptım ve zamanla belirtiler cıktı malesef haklısıniz aslinda keşke yapmasaydım ama yaptım tv açtım .. ben olsamda yaninda yine ayni geliyor oyuncaklarla oynuyorduk ama yine bakışı tvdeydi malesef.. tv telefon tablet göstermiyorum oyun evlerins piskolağa kreşe başlayacak nisan ayinda özel eğitim olucak ayın 9dan itibari insallah faydasi olur olmazsa artik ergo terapie.. başka yerlere götürürüm kafamdan asla atmam
Ekran brakalı 2 ay oldu düzelme var ama hala eksiklerde varYani sizi anliyorum. Benim cevremde de herkes televizyonla buyutuyor cocugunu. Ve otizm veya uyaran eksikligi yasayan yok cok sukur.
Ama iste her cocuk ayni olmuyor. Olabildigince dikkat etmemiz gerekiyor.
Ekrani birakinca baya ilerleme kat edersiniz
Sadece bir parmak hareketine bakarak direk teşhis koymayın , benim kızım 14-15 aylık falandı , konuşmayı geçtim zaten 2,5 yaşında konuştu, istediği şeyi benim parmağımla gösterirdi (otizm belirtisi olarak geçiyormuş ) benim işaret parmağımı uzatır öyle isterdi , ben işaret ettiğimde parmağıma bakıyordu işaret ettiğim yere değil , o dönem bende otizm ne demek öğrendim ama diğer hareketleri normaldi ki otizmli bir çocukla aynı evde yaşıyorsanız anlarsınız mutlaka belli eder kendini , ben doktora götürmüş olsam demekki uyaran eksikliği falan diyeceklerdi kesin (kızıma 3 yaşına kadar tv açmadım ) şu an 11 yaşında teyzesi Herşey normal ,, doktora götürün elbette ama 2 yaşına kadar çocuklarda olabiliyor bazı hareketler parmaklarla oynama , etrafında dönme heyecanlanınca el sallama , geç işaret etme , geç konuşma yani bilemiyorum anlarsınız gibi geliyor bir sorun olsa , bir de şimdi moda oldu her doktor her çocuğa uyaran eksikliği teşhisi koyuyor , arkadaşımın oğlu 14 aylık , çok hareketli ve konuşmuyor diye duyu bütünleme bozukluğu var demişler yuh yanş 14 aylık ne bekliyorlardı kiNasıl baş ettiniz yıprandım yavrumu öyle görünce Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın..
Ilk fark ettimde 14 aylıktı sallanmalar vardı Otizm sandım ..
Sonra doktora götürdüm ismini söyledi bakti 2 kez göz teması vardı bana cocuklar ile vakit gecirmek zorunda dedi sende tiyatro oynamalısın dedi ..kreş önerdi..
Kreşe başvurdum ..
Cok tv maruz kaldı ben yanindaydim oyuncaklar verdim fakat mama yerken hep tv cocuk şarkilari bazen normal şarkilar öyle büyüdü 5 ayından beri ben birseyler öğrenir sandim malesef bilseydim hicccc açmazdim
Evde benimle sıkılıyor gibiydi ben ne yapsam üstüme bakmazdı geldim kayinvalideme hala burdayız eve gitmiyoruz baktık değişikler başladı yani iyi geliyordu oğluma babaannesi dedesini görünce seviniyordu falan oyuncaklar aldık zeka oyunları dogru düzgün yapamiyor ama cabalıyor birazda olsa oyuncaklarla teması sağladık .. insanlarla daha iyi durumda şuan ... fakat göz teması bi kısıtli oluyor bi iyi oluyor şuan 17 aylık piskolağa gidiyoruz oğlum orda hic birşey yapmıyor .. normal davranıyor oynuyor .. yani piskolog bu cocukta birşey uok diyor ayina göre normal eve gelince yine tekrar göz teması kendi kendine tete na na dede falan bebekce kelimeler kullaniyor yemek istediği zaman mama diyor suya 2 kez su dedi hayatında ağlayarak istiyor veya uzanıyor gel ver diyor ama bilincli degil tekrarliyor gec yürüdü 3 haftadır yürümeye başladı piskologta ona bağlıyor her cocuk farkli diyor ve en cek canimi sıkan oyuncak arabanin tekerlekleri ile oynaması ceviriyor ... parmaklari ile oynuyor birbirlerini değdiriyor baş ve orta parmağini günde 4 5 kez yapiyor insanin vücüt kemikleri ile oynamasini seviyor mesela benim çenemdeki kemiğimle oynuyor boynumdakibi buluyor oynuyor sürekli birseyler bastırmak istiyor elleri ile .. cocuklar ile buyuk cocuklar ile göz teması kuruyor 4 yas üzeri olan cee e seviyor kovalamaca saklambac seviyor ismine tepkisi cok nadir bazen iyi bazen hic bakmaz son 2 gündür ismine tepkisi mesela kötü göz teması bugün kötü mesela niye öyle oluyor tam iyi giderken birseyler oluyor değişıyor .. siz neler yaptiniz acaba otizm mi uyaran eksikliği mi cocuk doktoru 3 günde gecmeyecek demişti neler yaptıniz bana yardımcı olun .. kendimi cok oğluma yetmiyorum gibi geliyor
Ha bu arada benimde 14 aylık oğlum var günde 10-15 dk tv açıyorum kamyon leo tarzı yavaş çizgi filmler yanında oluyorum tek bırakmıyorum bak kırmızı araba gelmiş yeşil ağaca bak falan diye konuşuyorum çünkü yadım edecek kimsem yok o arada bir bardak kahve içebiliyorum , kendi haline bırakmayınSadece bir parmak hareketine bakarak direk teşhis koymayın , benim kızım 14-15 aylık falandı , konuşmayı geçtim zaten 2,5 yaşında konuştu, istediği şeyi benim parmağımla gösterirdi (otizm belirtisi olarak geçiyormuş ) benim işaret parmağımı uzatır öyle isterdi , ben işaret ettiğimde parmağıma bakıyordu işaret ettiğim yere değil , o dönem bende otizm ne demek öğrendim ama diğer hareketleri normaldi ki otizmli bir çocukla aynı evde yaşıyorsanız anlarsınız mutlaka belli eder kendini , ben doktora götürmüş olsam demekki uyaran eksikliği falan diyeceklerdi kesin (kızıma 3 yaşına kadar tv açmadım ) şu an 11 yaşında teyzesi Herşey normal ,, doktora götürün elbette ama 2 yaşına kadar çocuklarda olabiliyor bazı hareketler parmaklarla oynama , etrafında dönme heyecanlanınca el sallama , geç işaret etme , geç konuşma yani bilemiyorum anlarsınız gibi geliyor bir sorun olsa , bir de şimdi moda oldu her doktor her çocuğa uyaran eksikliği teşhisi koyuyor , arkadaşımın oğlu 14 aylık , çok hareketli ve konuşmuyor diye duyu bütünleme bozukluğu var demişler yuh yanş 14 aylık ne bekliyorlardı ki
Malesef bende bunlari görüyorum etrafimda dolu tvden olanlar var mesela tv maruz kalanlar 6 aydır kendime gelemiyorum yemeyi icmeyi kestim sürekli başındayım her dakika 1 saniye bile brakamıyorum sürekli birşeyler öğrensin diye sürekli konuşuyorum benim oğlumda ayni kiziniz gibi göz teması ismine tepki iyi cok şükür komiklikte yapmaya başladı kim görse otizm degil diyor inşallah öyledirSadece bir parmak hareketine bakarak direk teşhis koymayın , benim kızım 14-15 aylık falandı , konuşmayı geçtim zaten 2,5 yaşında konuştu, istediği şeyi benim parmağımla gösterirdi (otizm belirtisi olarak geçiyormuş ) benim işaret parmağımı uzatır öyle isterdi , ben işaret ettiğimde parmağıma bakıyordu işaret ettiğim yere değil , o dönem bende otizm ne demek öğrendim ama diğer hareketleri normaldi ki otizmli bir çocukla aynı evde yaşıyorsanız anlarsınız mutlaka belli eder kendini , ben doktora götürmüş olsam demekki uyaran eksikliği falan diyeceklerdi kesin (kızıma 3 yaşına kadar tv açmadım ) şu an 11 yaşında teyzesi Herşey normal ,, doktora götürün elbette ama 2 yaşına kadar çocuklarda olabiliyor bazı hareketler parmaklarla oynama , etrafında dönme heyecanlanınca el sallama , geç işaret etme , geç konuşma yani bilemiyorum anlarsınız gibi geliyor bir sorun olsa , bir de şimdi moda oldu her doktor her çocuğa uyaran eksikliği teşhisi koyuyor , arkadaşımın oğlu 14 aylık , çok hareketli ve konuşmuyor diye duyu bütünleme bozukluğu var demişler yuh yanş 14 aylık ne bekliyorlardı ki
Aynen cok iyi yapiyorsunuz zaten en falza 15 dk izletin gunde Rabbim size ve cocuklariniza saglik uzun ömurler versinHa bu arada benimde 14 aylık oğlum var günde 10-15 dk tv açıyorum kamyon leo tarzı yavaş çizgi filmler yanında oluyorum tek bırakmıyorum bak kırmızı araba gelmiş yeşil ağaca bak falan diye konuşuyorum çünkü yadım edecek kimsem yok o arada bir bardak kahve içebiliyorum , kendi haline bırakmayın
Bütün annelere ve bütün çocuklara kolaylıklar sağlıklı huzur dolu hayat versin rabbim anne olmak çok zor , 3 yaşına gelse ohh diyeceğimAynen cok iyi yapiyorsunuz zaten en falza 15 dk izletin gunde Rabbim size ve cocuklariniza saglik uzun ömurler versin
Parça parça yazdım ama kontrol de doktora sordum dün aylık kontrol vardı , sorun görmedi ,tv ye çok maruz kalmasın ama 15-20 dk dan sorun olmaz ve tv direk otizm yapmaz dedi , çocukta otizm vardır tv bunun şiddetini arttırır dedi , bence bebeğinizde sorun yok göz teması varsa zaten hiç endişe duymayınMalesef bende bunlari görüyorum etrafimda dolu tvden olanlar var mesela tv maruz kalanlar 6 aydır kendime gelemiyorum yemeyi icmeyi kestim sürekli başındayım her dakika 1 saniye bile brakamıyorum sürekli birşeyler öğrensin diye sürekli konuşuyorum benim oğlumda ayni kiziniz gibi göz teması ismine tepki iyi cok şükür komiklikte yapmaya başladı kim görse otizm degil diyor inşallah öyledir
Amin inşallah aynen wallaBütün annelere ve bütün çocuklara kolaylıklar sağlıklı huzur dolu hayat versin rabbim anne olmak çok zor , 3 yaşına gelse ohh diyeceğim
Çok teşekkür ederim otizm yapmaz uyaran eksiliği yaparve bir kac tane cocuk taniyorum 1 yil tedavi sonra iyileşen ilk önce otizm dendi 4 ay eğitim sonra uyaran eksikliği dağhanbatın tiktokta bakarsınız daha iyi anlarsiniz yani otizm belirtileri var ama otizm değil sadece uyaran eksikliği oda tv yapar veya ilgisiz anne baba tv önüne brakılmış cocuklarda olurParça parça yazdım ama kontrol de doktora sordum dün aylık kontrol vardı , sorun görmedi ,tv ye çok maruz kalmasın ama 15-20 dk dan sorun olmaz ve tv direk otizm yapmaz dedi , çocukta otizm vardır tv bunun şiddetini arttırır dedi , bence bebeğinizde sorun yok göz teması varsa zaten hiç endişe duymayın
Ergoterapi işinize yaradı mı acaba duyu bütünleme önerdi doktorumuz dürtüsellik ek olarak var dehb tanısı aldık 3,5 yaşındayız ilaç başlatmadı. Duyu bütünleme için yola çıktık ama bakacaklar deneme falan ona göre karar verilecek hafta sonu merak ettim çünkü oyun terapisi sanırım önerilmiyor psikologumuz terapi gerekir dedi ama psikiyatrist bir fayda sağlamaz duyu bütünleme beyinle alakalı terapiler size fayda sağlar dedi kararsız kaldım. Spora yöneldik bakalım ekstra aşırı hareketliyiz enerjimizi atar belki diye dürtülerine dikkatine iyi gelir inşallahpsikolog değil de iyi bir psikiyatri doktoru bulun uyaran eksikliği var ise hemen zaman kaybetmeden ergoterapide başlayın benim oğlumda da vardı bizle temas kurmayıp herkesle içli dışlılık en son dehb çıktı