Uyaran eksikliği

Ercannazli17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
120
21
24
Nasıl baş ettiniz yıprandım yavrumu öyle görünce Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın..

Ilk fark ettimde 14 aylıktı sallanmalar vardı Otizm sandım ..
Sonra doktora götürdüm ismini söyledi bakti 2 kez göz teması vardı bana cocuklar ile vakit gecirmek zorunda dedi sende tiyatro oynamalısın dedi ..kreş önerdi..
Kreşe başvurdum ..
Cok tv maruz kaldı ben yanindaydim oyuncaklar verdim fakat mama yerken hep tv cocuk şarkilari bazen normal şarkilar öyle büyüdü 5 ayından beri ben birseyler öğrenir sandim malesef bilseydim hicccc açmazdim
Evde benimle sıkılıyor gibiydi ben ne yapsam üstüme bakmazdı geldim kayinvalideme hala burdayız eve gitmiyoruz baktık değişikler başladı yani iyi geliyordu oğluma babaannesi dedesini görünce seviniyordu falan oyuncaklar aldık zeka oyunları dogru düzgün yapamiyor ama cabalıyor birazda olsa oyuncaklarla teması sağladık .. insanlarla daha iyi durumda şuan ... fakat göz teması bi kısıtli oluyor bi iyi oluyor şuan 17 aylık piskolağa gidiyoruz oğlum orda hic birşey yapmıyor .. normal davranıyor oynuyor .. yani piskolog bu cocukta birşey uok diyor ayina göre normal eve gelince yine tekrar göz teması kendi kendine tete na na dede falan bebekce kelimeler kullaniyor yemek istediği zaman mama diyor suya 2 kez su dedi hayatında ağlayarak istiyor veya uzanıyor gel ver diyor ama bilincli degil tekrarliyor gec yürüdü 3 haftadır yürümeye başladı piskologta ona bağlıyor her cocuk farkli diyor ve en cek canimi sıkan oyuncak arabanin tekerlekleri ile oynaması ceviriyor ... parmaklari ile oynuyor birbirlerini değdiriyor baş ve orta parmağini günde 4 5 kez yapiyor insanin vücüt kemikleri ile oynamasini seviyor mesela benim çenemdeki kemiğimle oynuyor boynumdakibi buluyor oynuyor sürekli birseyler bastırmak istiyor elleri ile .. cocuklar ile buyuk cocuklar ile göz teması kuruyor 4 yas üzeri olan cee e seviyor kovalamaca saklambac seviyor ismine tepkisi cok nadir bazen iyi bazen hic bakmaz son 2 gündür ismine tepkisi mesela kötü göz teması bugün kötü mesela niye öyle oluyor tam iyi giderken birseyler oluyor değişıyor .. siz neler yaptiniz acaba otizm mi uyaran eksikliği mi cocuk doktoru 3 günde gecmeyecek demişti neler yaptıniz bana yardımcı olun .. kendimi cok oğluma yetmiyorum gibi geliyor

Allah yardımcın olsun cnm evlat çok zor biliyorum bende kızımda çok zor şeyler yaşadım sana ne desem bilemedim elinden geldiğince ilgilen oyna yavrunla inşallah hersey daha güzel olur
Benim oğlumda 9 aylik benimde oğlumla ilgili korkularım var 17 gün sonraya ildeki en iyi çocuk doktoruna randevu aldım getireceğim size kim dedi uyaran eksikligi diye çocuk gelişime randevu bulamıyorum bende önce çocuk doktoruna getireceğim bende bakalım ne diyecek

Cocuk doktoru dedi cunku tv maruz kaldığını söyledim

Walla cnm cemrevdekiler hepsi tv le büyüdüler bende zararı olacağını hic bilmezdim ki bilsem izletmem ama malesef işte ölünceye kadar öğrenmek varmış

Merhaba önc
elikle geçmiş olsun.Yapmanız gereken oğlunuzu özel eğitim merkezine götürüp ergoterapist ve çocuk gelişim uzmanından değerlendirme istemek olmalı.Çocukla 1 saat geçirip sağlıklı değerlendirme yapıyorlar.Ve bence geriliği olan bütün çocukların öncelikle gideceği yer kreş değil özel eğitim olmalı.Birebir ilgilenildiği, çocuğun ihtiyacına ve eksiğine göre program düzenlendiği için çocuğunuz daha hızlı gelişim gösterecektir.

Walla cnm cemrevdekiler hepsi tv le büyüdüler bende zararı olacağını hic bilmezdim ki bilsem izletmem ama malesef işte ölünceye kadar öğrenmek varmış
Kızımı aynı bende cahillikle büyüttüm tv hep izledi Allaha şükür bişey olmadı oğluma açmıyorum ama sanki hep bir eksik var gibi geliyor

Kızımı aynı bende cahillikle büyüttüm tv hep izledi Allaha şükür bişey olmadı oğluma açmıyorum ama sanki hep bir eksik var gibi geliyor
Inşallag yoktur cok kötü bir durum gercekten insan evladını öyle görünce aslında sağlığı yerinde geziyor dolaşıyor ama dediğiniz gibi sanki birşeyler eksik o eksiklere biz anneler tamamlamak zorundayiz

Anliyorum doktorun dediğini yapıyorum şuan piskolog bakiyor haftada 1 kez oraya götürüyorum ve cocuk oyun evlerine gotüruyorum oda haftada 1 gün 2 saat nisan ayında kreşe başlayacak ergotrapist ayarladım oda dolu suan zaten yaşı küçük olduğunu icin 2 yaşında olmasını bekliyorlar almanyada biraz zor

Özel eğitim eve bir kadın gelicek haftada 1 kez 50 dakalik bir eğitimi olacak şuan yaşına göre bukadar yeterli

Yurt dışında özel eğitim sistemi malesef çok ağır ilerliyor.Türkiye bu açıdan iyi durumda tabi ücreti aileler karşılayınca.Benim oğlumda da uyaran eksikliği vardı haftada 3 seans ergoterapi ve dil konuşma terapisi almıştı şu an yaşıtlarıyla uyumlu.

Sakin olun . Oğlum için gittiğimiz rehabilitasyon merkezinde uyaran eksikliği tanısı alan yavru vardı. Baba aşırı pimpirik ve karantina süreci boyunca ciddi ciddi iki yıl evden neredeyse çıkarmamış çocuğu. Bir de üstüne plansız bir hamilelik. Çocuk tamamen TV ye maruz kalmış. Annesi çocukta bir sıkıntı var demiş ama dışarıdan bakan herkes hayır dese annesi peşine düşmüş. İlk gün rehabilitasyona 6 ay önce geldiğinde çok farklıydı. konuşamıyor, takıntıları büyük, adına asla cevap vermiyorlar, sürekli parmaklarla oynuyordu. Dün yine ders vardı. Adına bakıyor, artık tekrarlar yok ,ağlama krizleri azalmış annesi evde de daha sakin diyor. Az sabır eğitim ile çok iyi sonuçlar alırsınız

Işte elim kolum bağli piskolog beni sucluyor yok diyor normal diyor oraya gitimizde bunları yapmiyor evde yaptiklarini oyuncaklar car cunku oraya buraya gidip kurcaliyor off bilmiyorum Rabbime dua edip duruyorum doktor brakmicaz dedi kreşe ver bakalim dedi nasil olucak 2 yaşini bekliyorlar şuan cok kücük diyorlar

Oğlunuz kaç yaşindaydi acaba?

Uzman ne dediyse odur tabiki göz teması ve ismine tepkiside önemli ama benim oğlumda tekerleklerle oynar başparmak orta parmak işaret parmağı teması kurar(kedi çağırıyor bana göre) uyuturken köprücük kemiğimi sıkar boynumu sıkar falan. Kullandığı kelimeler var ama su demiyor işaret ediyor ne bileyim saydıklarınızdan çoğu normal bir bebekte var yani belkide o saydıklarınız hastalık belirtisi değil gelişim sürecidir evet ekrana maruz kaldığı içinde biraz geç gelişiyor olabilir belki konuşması falan hemen karalara bağlamayın bol iletişim kurun oyun oynayın yapboz falan yapın.

Açıkçası bir psikoloğun anneyi suçlayarak zaten sıkıntılı olan psikolojinizi nasıl bozduğunu anlamış değilim o ayrı. Siz takip edin. Zaten elinizden geleni de yapıyorsunuz. Dediğim gibi eğitim alırsa çok iyi sonuçlar alırsınız.

5 ayından beri ben birseyler öğrenir sandim malesef bilseydim hicccc açmazdim
TV'nin çocuklarda ne biçim zararı olduğunu bile bilmeyecek, hatta yararı olsun diye açıp çocuğu karsisina oturacak kadar bilgisiz bir insan misiniz? Hiç mi merak etmediniz hamileyken falan, bir iki çocuk gelişimci sayfası da mi takip etmediniz?
Yazık günah gerçekten, çok üzülüyorum böyle çocuklara. Neyse ki çocuk tepki vermiş, yoksa tam gaz ekran bağımlılığına devam edecektiniz Heralde.
Benim arkadaşım da TV bağımlısı bir çocuk yetiştiriyor. evde ses olsun diye bile gelir gelmez TV acar. Sırf çocuk yemek yesin diye çocuğun karsisina tablet koyar. Çocuğu telefona çok maruz kaldığı için YouTube açmayı öğrenmiş. Bunu gururla anlatır falan.. arkadaşımın çocuğunda da böyle belirtiler vardı ama en buyuk belirti konusmamasiydi. Arkadaşım da bir panik doktora götürdü. Doktor 'uyaran eksikliği var. Çok acil TV telefon hayatınızdan çıkarın,çocuğu kreşe yazdırın, daha da ilerleme katetmezde konusma terapisi alinsin' dedi. Arkasasim TV telefon kapatmadı (kendince azalttı ama kesinlikle az değil), kreşe yazdırmadi. Daha pahalı bir uzmana götürdü. O da aynı seyleri dedi, ama onu da yapmadı. Çocuğun konusmamasiyla ilgili soranlara 'en iyi doktorlara götürdüm' falan derdi. Sonra tam yazdıracak kreş bulmuşken çocuk konustu , arkadaşım rahatladı. Şimdi aynı tas aynı hamam,devam ediyor telefonla yemek yedirmeye.
Siz de lütfen onun gibi olmayın, çocuk gelişme gösterdikce tekrar TV açmayın. Yapılacak tonlarca aktivite var. 1,5 yaş Montessori oyunları yazarsaniz size faydalı olacak tonlarca oyun bulabilirsiniz, hem çocuk oyalanmis olur.
Örnek olarak ben paylaşayım, bunları çoğaltmak çok mümkün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…