Davranış Bozuklukları uyaran eksikliği

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Doktora gitmişsiniz, göz temasını uzun sürdüremiyor demiş. Bunlara yönelik bir teşhisi, tanısı oldu mu? Bazı şeyler otizm ile karıştırılabiliyor.

Selam, oncelikle ayni durumları az cok yasamis biri olarak panik olmayın demek isterim. Insan tüm bunlari dusunup bir de internette arama yapmaya baslayinca cocugunda her sey görebiliyor. Normal hareketleri bile farkli yorumlayabiliyor. Uzman bir psikiyatri doktorundan destek almanizda fayda var. Doktor gorusmelerini kesmemekle birlikte cocugunuz için en iyi uyaranin siz oldugunu unutmayin lutfen. Bazi durumlarda dikkat eksikligi nedeni ile odaklanma sorunu olabiliyor. Bunun icin takip gerekli. Lutfen ama lutfen tv, tablet vs vermeyin. Bolca ilgilenin. Onunla oyunlar kurun. Ilgisini cekmek inanin zor degil. Kendiniz internette cok kurcalamayin. Bu sefer her hareketi tuhaf algilarsiniz. Endisenizi cocuga da geçirirsiniz. Anlatın, konusun anlamiyor gibi gorunse de bir sure sonra bir bakmissiniz gösterdiginizi yapiyor. Isaret mi etmiyor. Alin balkona cikin kuslari gösterin ona saskinlikla mimiklerle. Su mu istiyor su demesi icin mesela. Siz de suyu gosterip su mu istiyorsun diyebilirsiniz. Daha ornekler cogaltilabilir. Tum anneler icin diyorum. Bolca ilgi sevgi ve normal görme ile her sey duzelecek insallah.

Sunu da eklemeliyim ki burada su ornegini verirken su kelimesini ogretmek anlaminda soylenmeli. Ancak cocuk her gösterdiği seyi o soylemeden siz söylerseniz,ona sorumluluk vermezseniz ya da soylemesi icin firsat vermezseniz de olmaz. Kelimeleri öğretirken israrla söyleyip sonrasında muhakkak onun soylemesini zamanla beklemelisiniz.

Doktora götürdüm çocuk psikiyatri.. otizm olduğunu düşünmüyorum ama Serpiştirilmiş bulguları var uyaran eksikliği diyorum dedi, zaten ilk görmede otizm diyemem, ilerleme olabilir, daha kötü olabilir dedi sosyal etkileşim yaşıtlarından geri de dedi. Otizm ve uyaran eksikliği çok karıştırılıyormuş ama ben otizmse diye düşünmekten nefes alamıyorum, eriyorum. Uyaran eksikliği ise ah yavrum affet bizi diye düşünüp suçluluk duygusu oluyor, bu ihtimal ile başa çıkıyorum, ama diğeri ile çıkamıyorum. Tablet, tv çoktan gitti sürekli gösteriyoruz, şu an çok ilgiliyiz daha bir hafta olmadı kapatalı, biraz düzelse neler yaparız, inşallah dönüt alırız.. teşekkürler cevaplar için...

Doktora gitmişsiniz, göz temasını uzun sürdüremiyor demiş. Bunlara yönelik bir teşhisi, tanısı oldu mu? Bazı şeyler otizm ile karıştırılabiliyor.
Evet uyaran eksikliği dedi, otizmin de kapısını açık tuttu bence

Evet uyaran eksikliği dedi, otizmin de kapısını açık tuttu bence
Bu işin bencesi sencesi olmaz ki. Uzman 'uyaran eksikliği var ama tam tanı için zamana ihtiyaç var çünkü otizmden şüpheleniyorum' der o zaman tamam. İş benceye senceye kalırsa anne yüreğiyle şizofreni tanısı bile koyulabilir.

Size ve tum annelere tavsiyem. Internette arastirma yapmayin lütfen. Normali bile normal goremez olursunuz. Umarim her sey yoluna girer herkes icin.

Merhaba bana kalırsa 4-5 ayda yakalar. Tabii uyaran eksikliği ise. Sizin göz temasınız hiç mi yok? Yoksa kuruyor ama yetersiz mi?

Bence demek bana göre demek ve her işin bencesi, Sencesi olabilr, oraya mı takıldınız, doktor uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum dedi evet ama ilk görüşmede otizm diyemem zaten de dedi bu kesin birşey diyemem demek , zaten aralarında ince bir çizgi var ve her doktor farklı birşey söylüyor, herkes sizin gibi emin olamıyor maalesef.

Benim kızım 3 yaşından sonra evet hayır anlamında kafa sallamaya başladı bende otizm diye korkmuştum ama şu an otizmle alakası yok. Dikkat dağınıklığı var sadece kızım da böyle sikintilar dikkat dağınıklığindan sosyal.ortam azlığından oluyo hiç dert etmeyin

Size ve tum annelere tavsiyem. Internette arastirma yapmayin lütfen. Normali bile normal goremez olursunuz. Umarim her sey yoluna girer herkes icin.
Ay evet internet anneleri bitiriyo 4 yaşını geçince otizm olmadığı anlasiliyo çocukların her çocuk bazen tuhaf davranabikir

Bu arada dikkat dağınıklığinda da göz teması az olabiliyor

Bu arada dikkat dağınıklığinda da göz teması az olabiliyor
Cevaplar için teşekkür ederim, doktorun uyaran eksikliği demesinden ve ekranlar kapanmasından yaklaşık olarak bir ay geçti ve oğlum canlandı, basit sorulara cevap veriyor, sürekli işaret parmağını kullanıyor, uzuvlarını gösteriyor, yeni kelimeler öğreniyor, ismine daha çok bakıyor, komutları daha çok yerine getiriyor. Tabii alıcı dil kısmen yaşıtlarının gerisinde ama hem düzeliyor hem de sanırım sadece bu kaldı. (Göremediğim birşey yoksa). Doktorumuz dikkati dağınık dedi evet. Keşke tüm annelere bağırabilsem; çocuklarınıza KARAEKRAN vermeyin, acı bir şekilde gördüm ki şaka değilmiş. Bir de keşke çizgi filmlerde “çocuğunuza iki saatten fazla tv izlettirmek otizm bulgularına sebep olabilir “ diye uyarı geçilmesi mecburi olsa...

Çok daha iyiyim, kafasını hayır anlamında sallamaya başladı evet anlamında sallamıyor ama demek ki olabiliyor. Yarın kontrolümüz var, iyi olucak inşallah.. Ekransız ve etkileşimle geçen her bir gün bir öncekinden farkediyor.

Her işin olabilir belki ama "bu işin" bencesi sencesi olmaz.
Doktorun dediğini tam yazmamışsınız bu yüzden o yorumu yazdım. Şimdi açıklamışsınız, doktor demiş zaten.

“Bu işin” olmuyor diyorsunuz ok ok not aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…