Doktora gitmişsiniz, göz temasını uzun sürdüremiyor demiş. Bunlara yönelik bir teşhisi, tanısı oldu mu? Bazı şeyler otizm ile karıştırılabiliyor.Ben hiç böyle internette yorum yazan biri olmadığım halde kendimi gene bu sitede buldum, önce tüp bebek tuttu, tutmadı, şimdi uyaran eksikliği, ya otizimse korkusu.. ilk defa para biriktirip ev, araba alma senemizde beynimden vurulduğum ah ah en kötü evlerde oturayım, sen Sağlıklı ol bebeğim duygusu, vardır bir bildiği...
Benim oğlum ilk bir sene çok güzel gelişim gösteren bir bebekti, işaret parmağını 11 aylık etkin kullandı. 15 aylık sonrası hayatınıza tablet girdi. İsmine tepki vermediğini 20 aylık farkettirm, işaret parmağını gösterirken kullanıyor ama istediklerine işaret etmiyor ,uzak veya yakın göz teması fena değil ama doktor uzun sürdüremiyor dedi,arkadaş çok seviyor ama oynarken birden eşyalara dalıyor, konuşması o kadar kötü değil anne kak kak (kalk) diyor, baba, dede, Po (top) aç, ay.. meme. çok güzel yapboz yapıyor, bul tak bebek puzzle gibi.. ama vücut dili zayıf, kafasını evet hayır şeklinde sallamıyor, 20 gün önce başladı saatlerce salıncakta sallanmak istiyor, ama kendi sallanmıyor arabaları sıralıyordu, takıntısı, krizleri yok. Dönen şeylere bakmıyor. Sadece ben inceledikçe kafasını sağa sola salladığını farkettim ama arada. Komutlara dikkatini toplayıp ver, al, getir götür yapıyor, sallamadığI da çok oluyo Lütfen bana yardımcı olun.. uzuvlarını göstermemesi, salıncak sevgisi, başını evet hayır şeklinde sallamaması, işime dönmeme, konut yetersizliği diyebilirim kısaca.. tüm evlatta sağlık, sağlık , sağlık ....
Ben hiç böyle internette yorum yazan biri olmadığım halde kendimi gene bu sitede buldum, önce tüp bebek tuttu, tutmadı, şimdi uyaran eksikliği, ya otizimse korkusu.. ilk defa para biriktirip ev, araba alma senemizde beynimden vurulduğum ah ah en kötü evlerde oturayım, sen Sağlıklı ol bebeğim duygusu, vardır bir bildiği...
Benim oğlum ilk bir sene çok güzel gelişim gösteren bir bebekti, işaret parmağını 11 aylık etkin kullandı. 15 aylık sonrası hayatınıza tablet girdi. İsmine tepki vermediğini 20 aylık farkettirm, işaret parmağını gösterirken kullanıyor ama istediklerine işaret etmiyor ,uzak veya yakın göz teması fena değil ama doktor uzun sürdüremiyor dedi,arkadaş çok seviyor ama oynarken birden eşyalara dalıyor, konuşması o kadar kötü değil anne kak kak (kalk) diyor, baba, dede, Po (top) aç, ay.. meme. çok güzel yapboz yapıyor, bul tak bebek puzzle gibi.. ama vücut dili zayıf, kafasını evet hayır şeklinde sallamıyor, 20 gün önce başladı saatlerce salıncakta sallanmak istiyor, ama kendi sallanmıyor arabaları sıralıyordu, takıntısı, krizleri yok. Dönen şeylere bakmıyor. Sadece ben inceledikçe kafasını sağa sola salladığını farkettim ama arada. Komutlara dikkatini toplayıp ver, al, getir götür yapıyor, sallamadığI da çok oluyo Lütfen bana yardımcı olun.. uzuvlarını göstermemesi, salıncak sevgisi, başını evet hayır şeklinde sallamaması, işime dönmeme, konut yetersizliği diyebilirim kısaca.. tüm evlatta sağlık, sağlık , sağlık ....
Doktora götürdüm çocuk psikiyatri.. otizm olduğunu düşünmüyorum ama Serpiştirilmiş bulguları var uyaran eksikliği diyorum dedi, zaten ilk görmede otizm diyemem, ilerleme olabilir, daha kötü olabilir dedi sosyal etkileşim yaşıtlarından geri de dedi. Otizm ve uyaran eksikliği çok karıştırılıyormuş ama ben otizmse diye düşünmekten nefes alamıyorum, eriyorum. Uyaran eksikliği ise ah yavrum affet bizi diye düşünüp suçluluk duygusu oluyor, bu ihtimal ile başa çıkıyorum, ama diğeri ile çıkamıyorum. Tablet, tv çoktan gitti sürekli gösteriyoruz, şu an çok ilgiliyiz daha bir hafta olmadı kapatalı, biraz düzelse neler yaparız, inşallah dönüt alırız.. teşekkürler cevaplar için...Sunu da eklemeliyim ki burada su ornegini verirken su kelimesini ogretmek anlaminda soylenmeli. Ancak cocuk her gösterdiği seyi o soylemeden siz söylerseniz,ona sorumluluk vermezseniz ya da soylemesi icin firsat vermezseniz de olmaz. Kelimeleri öğretirken israrla söyleyip sonrasında muhakkak onun soylemesini zamanla beklemelisiniz.
Evet uyaran eksikliği dedi, otizmin de kapısını açık tuttu benceDoktora gitmişsiniz, göz temasını uzun sürdüremiyor demiş. Bunlara yönelik bir teşhisi, tanısı oldu mu? Bazı şeyler otizm ile karıştırılabiliyor.
Bu işin bencesi sencesi olmaz ki. Uzman 'uyaran eksikliği var ama tam tanı için zamana ihtiyaç var çünkü otizmden şüpheleniyorum' der o zaman tamam. İş benceye senceye kalırsa anne yüreğiyle şizofreni tanısı bile koyulabilir.Evet uyaran eksikliği dedi, otizmin de kapısını açık tuttu bence
Doktora götürdüm çocuk psikiyatri.. otizm olduğunu düşünmüyorum ama Serpiştirilmiş bulguları var uyaran eksikliği diyorum dedi, zaten ilk görmede otizm diyemem, ilerleme olabilir, daha kötü olabilir dedi sosyal etkileşim yaşıtlarından geri de dedi. Otizm ve uyaran eksikliği çok karıştırılıyormuş ama ben otizmse diye düşünmekten nefes alamıyorum, eriyorum. Uyaran eksikliği ise ah yavrum affet bizi diye düşünüp suçluluk duygusu oluyor, bu ihtimal ile başa çıkıyorum, ama diğeri ile çıkamıyorum. Tablet, tv çoktan gitti sürekli gösteriyoruz, şu an çok ilgiliyiz daha bir hafta olmadı kapatalı, biraz düzelse neler yaparız, inşallah dönüt alırız.. teşekkürler cevaplar için..
Merhaba Goz temasi icin oneriniz varmi. Bide kac yilda yasitlarini
Merhaba Goz temasi icin oneriniz varmi. Bide kac yilda yasitlarini yakalarlar
Bence demek bana göre demek ve her işin bencesi, Sencesi olabilr, oraya mı takıldınız, doktor uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum dedi evet ama ilk görüşmede otizm diyemem zaten de dedi bu kesin birşey diyemem demek , zaten aralarında ince bir çizgi var ve her doktor farklı birşey söylüyor, herkes sizin gibi emin olamıyor maalesef.Bu işin bencesi sencesi olmaz ki. Uzman 'uyaran eksikliği var ama tam tanı için zamana ihtiyaç var çünkü otizmden şüpheleniyorum' der o zaman tamam. İş benceye senceye kalırsa anne yüreğiyle şizofreni tanısı bile koyulabilir.
Benim kızım 3 yaşından sonra evet hayır anlamında kafa sallamaya başladı bende otizm diye korkmuştum ama şu an otizmle alakası yok. Dikkat dağınıklığı var sadece kızım da böyle sikintilar dikkat dağınıklığindan sosyal.ortam azlığından oluyo hiç dert etmeyinBen hiç böyle internette yorum yazan biri olmadığım halde kendimi gene bu sitede buldum, önce tüp bebek tuttu, tutmadı, şimdi uyaran eksikliği, ya otizimse korkusu.. ilk defa para biriktirip ev, araba alma senemizde beynimden vurulduğum ah ah en kötü evlerde oturayım, sen Sağlıklı ol bebeğim duygusu, vardır bir bildiği...
Ay evet internet anneleri bitiriyo 4 yaşını geçince otizm olmadığı anlasiliyo çocukların her çocuk bazen tuhaf davranabikirSize ve tum annelere tavsiyem. Internette arastirma yapmayin lütfen. Normali bile normal goremez olursunuz. Umarim her sey yoluna girer herkes icin.
Bu arada dikkat dağınıklığinda da göz teması az olabiliyorBen hiç böyle internette yorum yazan biri olmadığım halde kendimi gene bu sitede buldum, önce tüp bebek tuttu, tutmadı, şimdi uyaran eksikliği, ya otizimse korkusu.. ilk defa para biriktirip ev, araba alma senemizde beynimden vurulduğum ah ah en kötü evlerde oturayım, sen Sağlıklı ol bebeğim duygusu, vardır bir bildiği...
Cevaplar için teşekkür ederim, doktorun uyaran eksikliği demesinden ve ekranlar kapanmasından yaklaşık olarak bir ay geçti ve oğlum canlandı, basit sorulara cevap veriyor, sürekli işaret parmağını kullanıyor, uzuvlarını gösteriyor, yeni kelimeler öğreniyor, ismine daha çok bakıyor, komutları daha çok yerine getiriyor. Tabii alıcı dil kısmen yaşıtlarının gerisinde ama hem düzeliyor hem de sanırım sadece bu kaldı. (Göremediğim birşey yoksa). Doktorumuz dikkati dağınık dedi evetBu arada dikkat dağınıklığinda da göz teması az olabiliyor
Benim kızım 3 yaşından sonra evet hayır anlamında kafa sallamaya başladı bende otizm diye korkmuştum ama şu an otizmle alakası yok. Dikkat dağınıklığı var sadece kızım da böyle sikintilar dikkat dağınıklığindan sosyal.ortam azlığından oluyo hiç dert etme
Çok daha iyiyim, kafasını hayır anlamında sallamaya başladı evet anlamında sallamıyor ama demek ki olabiliyor. Yarın kontrolümüz var, iyi olucak inşallah.. Ekransız ve etkileşimle geçen her bir gün bir öncekinden farkediyor.Benim kızım 3 yaşından sonra evet hayır anlamında kafa sallamaya başladı bende otizm diye korkmuştum ama şu an otizmle alakası yok. Dikkat dağınıklığı var sadece kızım da böyle sikintilar dikkat dağınıklığindan sosyal.ortam azlığından oluyo hiç dert etmeyin
Bizi haberdar edinÇok daha iyiyim, kafasını hayır anlamında sallamaya başladı evet anlamında sallamıyor ama demek ki olabiliyor. Yarın kontrolümüz var, iyi olucak inşallah.. Ekransız ve etkileşimle geçen her bir gün bir öncekinden farkediyor.
Her işin olabilir belki ama "bu işin" bencesi sencesi olmaz.Bence demek bana göre demek ve her işin bencesi, Sencesi olabilr, oraya mı takıldınız, doktor uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum dedi evet ama ilk görüşmede otizm diyemem zaten de dedi bu kesin birşey diyemem demek , zaten aralarında ince bir çizgi var ve her doktor farklı birşey söylüyor, herkes sizin gibi emin olamıyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?