Evde ne gibibetkinlikler yapabiliriz uyaran 3ksikliginde benim oglum 13 aylik cok televizyon izledi ama 1 aydir kapattim goz kontagi vardi ama ismine bi donuyo bi donmuyodu konusurken yokmussun gibiydi simdi konistihumda biraz daha dinliuo gisterdiklerimi yapiyo ama baska bi zamanda yap dedigimde yapmiuo ne pldugunu anlamiyo psikiyayriste giturcem bakalim insAllah duzelemicek bisey yoktir
Sürekli ev ortamında olmaktan sıkılıyor ve enerjisini atmak istiyor olabilir. Onunla iyunlar oynayın. Onunla eğlenin saçmada olsa yapın bunu. O eğlendikçe size karşı açılacaktır. Abartılı ses tonları ile konuşun güldürün ilgisini çekin. Zaten daha çok ufak annesi.Merhaba isikli oyuncaklar muzik bile acmiyorum ama ben hicbir etkimlik bulamiuorum o kitabi aldim gelicek insAllah cok cani sikiliuo surekli disariya gitmek istiyo kalabaligi seviyo benimle cani sikiliyo ne yapsam mizliyo cok moralim bozuluyo ozamanda baskalari arkadaslarim babanne vs gorunve cok seviyo
Bende istw surekli oyun bulamiyorum ondan bebden sikiliyo isaret parmaginida kullanmiyo ama istedigi seyi gorunce gidiyo 17 aya kadarmis diye duydum isaret parmagini kullanma bilginiz varmiSürekli ev ortamında olmaktan sıkılıyor ve enerjisini atmak istiyor olabilir. Onunla iyunlar oynayın. Onunla eğlenin saçmada olsa yapın bunu. O eğlendikçe size karşı açılacaktır. Abartılı ses tonları ile konuşun güldürün ilgisini çekin. Zaten daha çok ufak annesi.
Bende istw surekli oyun bulamiyorum ondan bebden sikiliyo isaret parmaginida kullanmiyo ama istedigi seyi gorunce gidiyo 17 aya kadarmis diye duydum isaret parmagini kullanma bilginiz varmi
Kac yasinda cocugunuzz bizimki 4yasindasayni seylerr sizinle konismayi cok istermMerhaba ayni belirtiler Ve ayni tani bizdede var oglum 20 aylik ydsnda yasiyorum sureci tek yonetiyorm lutfen deneyimlerinizi paylasrmisiniz insallah oglunuz cok iyidir suan
Merhaba, oğlum iyi çok şükür. Her şey yolunda.Oğlunuz şuan nasıl acaba cevap verirseniz cok sevinirim
Merhabalar bi arkadaşımın kızında şüphe var şuan işaret parmağını kullanmıyormuş filan gibi . Bi uzmana götürecekler ama araştırıyoruz şuan bebekler kaç aylıkken işaret parmağı kullanmaya başlamış olmalı acaba bilginiz var muUzman olarak söylüyorum, herşey ekranla başlıyor. Tablet, telefon, bilgisayar, televizyon ile haşır neşir olan çocuk (Biz her ne kadar ama orada uyaran çok desekte öyle değil) günü hiç uyaran almadan kapatıyor. Buda göz teması kurmamasına, ismine veya ünlemlere cevap vermemesine, konuşma geriliği ya da konuşmanın hiç başlamamasına gibi gibi bir çok şeye yol açıyor. Genelde otizm ya da dil konuşma geriliği ile karıştırılabiliyor, çünkü aileler ekran kısmını pek kabul etmek istemediğinden uzmana tam bilgi vermiyor. ilgi ve alaka boyutu yeterli ve kaliteli şekilde çocuğa sunulduğunda ilerlemeler kaydediliyor.
Merhaba, biraz daha açar mısınız? İşaret parmağı kullanmaktan kasıt bir şeyleri işaret ederek göstermesi mi?Merhabalar bi arkadaşımın kızında şüphe var şuan işaret parmağını kullanmıyormuş filan gibi . Bi uzmana götürecekler ama araştırıyoruz şuan bebekler kaç aylıkken işaret parmağı kullanmaya başlamış olmalı acaba bilginiz var mu
Merhaba, bolca ilgi gerekiyor ve tv tablet yasak. Abartılı tonlamalarla konuşma ile ilgisini cekebilir, neleri yapamıyorsa onların üstünde calisabilirsiniz. Oyunla öğretme gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.Merhaba bizde de aynı sorun var neler yaptınız nasil atlattiniz bu donemi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?