• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyanık..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Annesine geçen dükkan açıp işletelim dedi eşim. Ben parayı vereyim gelir ortak olsun dedi annesi bi cevap vermedi. Şimdi eşimin bi küçük kardeşinin parası ile bize hiç haber vermeden gitmiş dükkan açmış malzemeleri almış. Eşimi arayıp para ver malzeme gerek demiş. Ee sen bize haber vermedin etmedin açtıktan sonra bizim taa haberimiz oluyo biz niye senin dükkanına malzeme için para verelim ki? Ortak değiliz bişey değiliz bi alakamız yok mala ortak olmadığımız için daha doğrusu bize söylemediği için kazanılan para da bizim olmayacak neden para kazanmadığımız bi yere malzeme parası verelim mal mıyız biz? Böyle saçmalık olur mu yaa?
Eşim de ben malzeme alırsam ortak oluruz demiş kabul edersen yoksa birşey alamam demiş. O da küsüp kapatmış.
Ortanca kardeşine bedavadan arabalarını dükkanımızda satıp paraları eline sayıyoruz bi teşekkür bile etmiyormuş. Bi de onun açtığı dükkanın mal parasını da mı biz vercez. Ya açıkçası bizim için daha iyi ortak olunca annesi bize asla vermez kazanılan paradan bölmez. Eşim annem tek açsa verirdim diyo. Yani biz onlar para kazansın diye havadan onlara sürekli mal parası verebiliriz şimdi olmaz demiş ama eşimin fikri değişebilir ya Da ortak olmaya kalkabilir ortak olursak annesi kazanılan paradan vermez. Boşuna bir sürü borcumuz varken neden verelim ki para. Eşim çok cömert herkese anca para veriyor herkese tamam diyo. Aslında herkesin nasıl bencil olduğunu kendini düşündüğünü çok iyi biliyo ama öle bi düşünce var ki hepsinin kafasında benim eşim olmadan kimse hiç bişey yapamazmış beceremezlermiş gibi zannediyorlar hep eşimden bekliyorlar eşim de ben olmadan hiç bişey yapamazlar diyo. Ben de deli oluyorum.
En son ailesi ile bişeye ortak olduğumuzda iş batınca tüm suçlu biz olduk bikaç milyar cebimizden onlara ödedik. Yine başa dönmek istemiyorum lütfen fikir verin.

Tavrını koy kesinlikle kabul etme hiç girmeyin bu topa gene basınız ağıracak kaynanani hiç sevmedim bide evlat ayrımı yapmiyolarmi gicik oluyorum dertsiz başına dert açma
Ya hayatımda bölr saçmalık görmedim ben para kazanmayacağın işe yatırım yapılır mı? Utanmadan nasıl para istiyo anlamadım ya. Gelir elde etmeyeceksek neden biz veriyoruz parayı?

Akraba ile ye iç ama alışveriş yapma anne baba kardeş de olsa.. hele ortaklık.. aman aman sakın girmeyin o islere

Ya hayatımda bölr saçmalık görmedim ben para kazanmayacağın işe yatırım yapılır mı? Utanmadan nasıl para istiyo anlamadım ya. Gelir elde etmeyeceksek neden biz veriyoruz parayı?
Esin iyi yapmış keske bu tavrını annesine de gösterse simdi kardeşi kendi para alamadı diye annesini araci yapabilir yada ben acacagim diye para isteyip diğer ogluna verebilir

Birde eşiniz su an ne is yapıyor parası varsa kalksın kendi açsın bir dükkan veya siz parayı yeni bir eve falan harcatin böyle hazır ki paradan olduguyla kalacak gibi eşin

Esin iyi yapmış keske bu tavrını annesine de gösterse simdi kardeşi kendi para alamadı diye annesini araci yapabilir yada ben acacagim diye para isteyip diğer ogluna verebilir
Kardeşi para almaya çalışmıyo tamamen annesinin aklı kendi arayıp bedavadan bizden para istiyo. Bişeyler alınacakmış eşim yarın bakacağım diyor. Alırsam ortak olcam diyo. Ortak olmasını da istemiyorum ben.

basini okuyunca sandim ki esin parayi verecek.vermeyerek tabiki de enayi (afferdersin ) olmadigini gostermis. sizin esinize guvenerekmi kollari sivamislar o dukkani acmak icin ?

Aman ortak olsanızda para saklarlar sizden iyi ki de gizli açmışlar

Benim iki dayım ortak bi market actilar zamaninda, o market ikisine ev aldi cocuklarini okuttu evlerini gecindirdi yillarca ama sonuc ölümüne küs kuzenler eltiler ve iki kardeş. Para boyle bisey iste

Ins esin girmez o ise dicem ama kendini hazirla az cok eski konunu hatirliyorum esin girecek gibi, rest cek bisi yapta engel ol

Eşimin dükkanı var zaten
Eşinizin kendine ait bir dükkanı varsa hiç girişmesin ortaklık bir iş yerine zaten daha önce batırmışlar bunuda batırırlarsa bütün borç yine size kalır eşinde esnafmış bu devirde dükkan işletmek kolay değil boşa para vermesin ortak da olmasın

Eşinizin kendine ait bir dükkanı varsa hiç girişmesin ortaklık bir iş yerine zaten daha önce batırmışlar bunuda batırırlarsa bütün borç yine size kalır eşinde esnafmış bu devirde dükkan işletmek kolay değil boşa para vermesin ortak da olmasın
Dinlese beni. Bi malzeme alınacakmış eğer onu alırsam ortak olurum diyor. Onlar al derse alırım diyor

Eşin iyi demiş annesine şak diye gidip malzemeyi alabilirdi bazı saflar gibi
Sende kesin bir şekilde koy tavrını

kesinlikle ortaklık işine girmeyin. Eşinizi bir şekilde ikna edin. Gerek yok yani. 20 senelik dostluklar bozuluyor sırf bu ortaklık yüzünden.

Demekki yaşadıklarınız tecrübe ile sabit.
Siz eşinize tavrınızı koyun, tekrar aynı şeyleri yaşamak istemediğinizi anlatın.
Eşinizde biraz uyanık davransın.
Bir daha bir daha aynı şeyleri yaşayarak tek maddi sıkıntıyı siz yükleniyor olmayın.

Back