Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
esime oyle diyemem asla kalbini kirmek istemem, kadina gelirsek gururim izin vermez onunla konusmek istemiyorum

Böyle sert üslup ile söylemene gerek yok. Ama çocuklar o evde huzur içinde yaşasın istemeyen bir anne varsa çocuklara sen ne yaparsan yap bu huzur ortamı kurulamaz. O sebeple senin veya kocanın o kadına hop demesi lazım.

Daha burada 2 hafta önce 15 aylık bebeğini sırf kocası yeni hayatında rahat edemesin diye kocaya bırakmayı düşünen bir anne vardı. Sonra sacmaladigini fark etti. Velayeti ondayken 3 çocuğunu kocaya bırakan kadın için ben açıkçası sırf senin huzurunu bozmaya çalışıyor derim. Tabi kadının maddi durumlarını bilemem. Sebep maddi değil ise kesinlikle sana zarar vermektir amaç. Zaten çocukları arayip fitne sokmasından belli.

Bence buraya yazip fikir aramasi bile harika bise insan kendi cocunu zar zor cekiyo birde cocuklarinda nasi bi ortamda büyüdügünü bilemeyiz

Yaslari daha kücük dogruyu yanlisi bilmiyorlar o yüzden etki altinda kaliyorlar bence siz genede Allah rizasi icin iyi davranin inanin sabaha cikacamizin garantisi yok senin cocunuza baskasi büyütebilir Allah korusun oyuzden iyi davranin hatalari olursa babasiyla birlikte konusup uyarin siz deil genelde esiniz konusun beni yanlis anliyorlar sen konus falan de ay zor ya sizin icinde cocuklar icinde burdaki tek suclu günahini almim neden kacti baskasina ama genede suclu öz anne

Bu cocuklu adamlarin özellikle cocugu olmayan bir kadinla evlenmek istemesi, beni cildirtiyor resmen.
Konu sahibi sabriniza hayran kaldim, sevmis evlenmis olabilirsiniz sözüm esinize veya size degil, lakin bu adamlarin bencilligi sinirlendiriyor beni. Ben bosanali iki sene olacak, simdiye kadar cocuklari olan 2 kismetim cikti. Muhattap bile olmadim, cünkü bu adamlarin egosu beni benden öyle bir ediyor ki....
Erkek bosanir, bekar kiz ister.
Cocuklu erkek bosanir, cocuksuz kadin ister.
Cünkü onlar ERRRKEK (!)

Sen abicim, bana ne verebilirsin??? Bulunmaz hint kumasimisin? Yada ben koca da koca diye öldümmü?
Böylelerine hass..tir'i caliyorum afedersiniz..

Ásik olursun gözün görmez raziyim dersin, kabul! Ama görücü usuluyle ne diye evleneyim cocuklu adamla yahu???
Hayir bu adamlar gitsin, dengini bulsun arkadas! Davul bile dengi dengine. Sonra da isin icinden cikamayan yine kadinlar oluyor, cünkü adam calisiyor "yorgun" (yersen) .. Bana mi sordunuz dogururken üff cekemem..

:KK9:Bekar bayanlar bunu iyi bellesin

Valla ben babayı da suçlarım yani.
3 çocuğa ne gelecek vermişte, bir de koşa koşa sizle evleniyor, hop bir çocuk daha.
Bekleyemiyor mu yani biraz büyüseler, anne kötü hadi kaçmış gitmiş diyelim, farzedelim ölmüş yani babanın yaptığı ne kadar doğru?
Filler tepişiyor, çimenler eziliyor.

evvelgi, birakib kacib, bakdim, baskasiyle, nekeder, mumamilasi aliyorum karsiliginde....

cocuklarla yeni aramiz iyilesti derken anneleri aradiginde 360 derecede degisiyorlar.

Şu alıntıladığım kelimeler ile konu sahibinin yabancı olduğu türk diline çok fazla hakim olmadığı aşikar.
Hala "ana" diyor. "terbiye" diyor. Diye çıkışlarda bulunuyorsunuz.

Sorun çözmeye odaklı olun kelimelere takılmayın artık.

"USLUBUN İĞRENÇ!!! "
bu nedir ya??? Bunu söyleyenin uslubu çok mükemmel evet. "Dinime söven müslüman olsa" misali.

Ayrıca bakın 2.paragraf ne diyor??? Ben çocuklarla aramı düzeltmek için elimden geleni yapıyorum tam düzeliyor cocuklarla mutluyuz derken anneleriyle konuşuyorlar cocukların davranışları hareketleri değişiyor.

Bi düşünün bence şeytanlık yapan kim, çocukları dolduran kim. Sonra yüklenin kadına.

Çocuklu adamla evlenmeseydin sende diyenler, Ne tavsiyede bulunursunuz o halde? Kesin boşansın bence yaa öyle değilmi??...

360 derece donuyosa sorun yok, 180 derece olsaydi sorun buyuktu.

Benim iki tane yavrum var ..bazen çok yoruluyirum ve diyorum ki size benden başka kimse tahammül edemez..o yüzden elinizden gelen çabayı gösterin ve kızlarla konuşmayı deneyin bu durumu..babaları ile birlikte..

Şurda konu açanları taşlayanları hiç anlamıyorum.

Yok evlenmeseydin yapmasaydın etmeseydin.Sadece kadınların yüzüne vurmayı seven kesim var.

Hanımefendi türkçeyi de doğru kullanamayabilir,Türkiye'de yüzde kaçı gerçekten düzgün kullanıyor ki yazımda konuşmada mutlaka hata yapıyoruz.

Gayette kadın en azından ben ne yapacağım diye sorabilen biri,banane senin çocuğundan deyip istemeyedebilir kötüde davranabilir.
Kim kimin çocuğuna özveriyle bakabiliyor yüzde kaçımız?
Ayrıca hanginiz çocuklar anneyle görüşünce size saygısızlık yapsa sessizce durabilirsiniz?

Kusura bakmayın çoğu kadında eşimin çocukları deyip sevmiyor banane diyor.
Ne eziyet edenlerde var,çocukla babanın arasını açanda var.

Bazıları yol göstermek yerine yine taşlamayı seçmiş.Olaya bakış açınız nasıl bilmiyorum ama çok farklı yorumlandığı kesin.

Öz anneleri bakmamış evliyken başka adama kaçmış, konu sahibi nasıl iyi bakarım diye konu açıyor, her zaman ki gibi bayan mükemmeller yerden yere vuruyor!

Kendi başınıza gelmeyen bir konu hakkında bu kadar rahat ahkam kesmeniz yapıcı değil.

Üslubunu beğenmemişler , yok üvey demiş. Değil mi öz mü eşinin çocukları, kadının hiç bir mecburiyeti olmamasına rağmen bakarak emek vererek büyük insanlık gösteriyor zaten.

Konu sahibi size saygı duymalarını eşiniz sağlayabilir, pedagoga mutlaka gidin, tek başınıza altından kalkamazsınız. Onlar şimdi boşlukta en guvendikleri kişi anneleri yüz üstü bırakmış, o kadına hem öfkeliler hem de her şeye rağmen seviyorlar.
Küçük yaşta size karşı dolduruşa gelmeleri çok normal.
Siz ben bunu bunu yaptım onlar böyle yapıyor diye kendinizi gaza getirmeyin, Allah rızası için yapın her şeyi, büyüdükleri zaman emeklerinizi anlarlar umarım.

Isin zor canim anneleride yasiyorsa asla annelerinin yerine almazlar seni sende abla olmaya calis iyi bir abla. Konusurken ben sizin annenizin yerine gecemem sizin bir tana anneniz var deyin asla annelerini kotulemeyin. Cocuklara zamninda anneniz babaniz anlasamayip ayrilmislar. Ama simdi ben varim belki anne olamam ama iyi bir abla olirum diyin sorunlarini dinleyiceginizi biseye ihtilyac veya yarim ihtiyaci duydugunda hep yanlari da olacaginizi soyleyin hissetirin. Ama kardeslerinin onlarin öz kardesi oldugunu baska anneden bile olsa onlarla ayni oldugunu anlatin. Kac yasindalar bilmiyorum. Ama nacizene fikrim bunlar. Asla annesini kotulemeyin o sizi kotulese bile size yanlis davrandiklarinda onlara sakince sorun neden sizi kiracak biseymi yaptim diye inanin zamanla anliyacaklardir dogruyu yanlisi. Ama asla anneleriyle yarismayin o sizi brakti size ben baktim o soyle boyle diye. Cunki kaybeden siz olirsunuz eger cocuklari kazanmak istoyorsaniz. Sabir gercekten cocuklarin size sevgi saygi duymalarini isteiyosaniz onlarla yasamak. Bir uzmandan yardim alarak ic dunyalarina inip. Konusarak tatli dille atlatirsiniz. Onlar icinde arada kalmak zordur. RABBIM yardimciniz olsun.
Size katılıyorum anneleri var zaten, anne olmaya çalışmamalı.

işiniz öyle kolay değil sizi anlıyorum teyzemden dolayı
teyzemde ikinci evliliğini yaptığında eniştemin 1 tane oğlu vardı ilkokul 3 gidiyordu
annesi bırakmış onu da
teyzemin hiç çocuğu yok oldu ama öldü anne olamadı yani
ama çocuk teyzemi öyle çok sahiplendiki
annesinden daha çok sever oldu
nereye gitse teyzemle anne diyor zaten baştan beri
şuan lise 3 e geçti çok iyiler tıpkı kendi çocuğu gibi seviyor
belki sizin çocuklara annesi bişey der yada çocuklar büyüktür yaş olarak
allah kolaylık versin

Öz anneleri bakmamış evliyken başka adama kaçmış, konu sahibi nasıl iyi bakarım diye konu açıyor, her zaman ki gibi bayan mükemmeller yerden yere vuruyor!

Kendi başınıza gelmeyen bir konu hakkında bu kadar rahat ahkam kesmeniz yapıcı değil.

Üslubunu beğenmemişler , yok üvey demiş. Değil mi öz mü eşinin çocukları, kadının hiç bir mecburiyeti olmamasına rağmen bakarak emek vererek büyük insanlık gösteriyor zaten.

Konu sahibi size saygı duymalarını eşiniz sağlayabilir, pedagoga mutlaka gidin, tek başınıza altından kalkamazsınız. Onlar şimdi boşlukta en guvendikleri kişi anneleri yüz üstü bırakmış, o kadına hem öfkeliler hem de her şeye rağmen seviyorlar.
Küçük yaşta size karşı dolduruşa gelmeleri çok normal.
Siz ben bunu bunu yaptım onlar böyle yapıyor diye kendinizi gaza getirmeyin, Allah rızası için yapın her şeyi, büyüdükleri zaman emeklerinizi anlarlar umarım.
Tesekkur ederim

işiniz öyle kolay değil sizi anlıyorum teyzemden dolayı
teyzemde ikinci evliliğini yaptığında eniştemin 1 tane oğlu vardı ilkokul 3 gidiyordu
annesi bırakmış onu da
teyzemin hiç çocuğu yok oldu ama öldü anne olamadı yani
ama çocuk teyzemi öyle çok sahiplendiki
annesinden daha çok sever oldu
nereye gitse teyzemle anne diyor zaten baştan beri
şuan lise 3 e geçti çok iyiler tıpkı kendi çocuğu gibi seviyor
belki sizin çocuklara annesi bişey der yada çocuklar büyüktür yaş olarak
allah kolaylık versin
Tesekkur ederim evet buyuk yastaki cocuklarla sorun yasiyorum 8 yasindeki kucuguyle iyi anlasiyoruz onunla sorun yok

Böyle sert üslup ile söylemene gerek yok. Ama çocuklar o evde huzur içinde yaşasın istemeyen bir anne varsa çocuklara sen ne yaparsan yap bu huzur ortamı kurulamaz. O sebeple senin veya kocanın o kadına hop demesi lazım.

Daha burada 2 hafta önce 15 aylık bebeğini sırf kocası yeni hayatında rahat edemesin diye kocaya bırakmayı düşünen bir anne vardı. Sonra sacmaladigini fark etti. Velayeti ondayken 3 çocuğunu kocaya bırakan kadın için ben açıkçası sırf senin huzurunu bozmaya çalışıyor derim. Tabi kadının maddi durumlarını bilemem. Sebep maddi değil ise kesinlikle sana zarar vermektir amaç. Zaten çocukları arayip fitne sokmasından belli.
Kadinin maddi durumu hic yok esim velayet icin masraflari karsilarim sen sadece imza at gelib dedi gelmiyor

aslinde hepsini yazmadim annesi once esimle evliyken cocuklara diyorki ben sevgilimle kaciyorum sonra sizi alirim yanima diyor sakin babaniza soylemeyin diyor sonra kaciyor esim bosanana kadar cocuklarin psikolojisi bozuluyor sonra annelerine gidiyorlar annesi o kactigi adamla cocuklarin gozunun onunda sevisiyormus cocuklarin terbiyesiz dedigimin sebebi bu terbiyeleri gercekten bozulmusdu yaslarina gore cok bilmemeleri gereken seyleri biliyorlar, sonra esim benimle evleniyor cocuklar arada bir bize geliyorlardi annesi o adamida aldatirken yakalanmis adam onu oldurmaya calismis bize cocuklari birakib babasinin evine kacti 2 kere cocuklarin psikolojisi bozuldu, gecen yaz annelerini gormeye gittiler geldiklerinde bana saygisizlik yapmaya basladiler ben hamileydim cok zor oldu kadin cocuklara o kadin olmasaydi babaniza geri donerdim demis dogum yapmama kadar oyle mesajlar vermeye devam etti sonra pes etdi. kadin babasinin evinden bu sefer evlilik programina kacdi

Siz çocukların önceki hayatlarını bu kadar aşağılarsanız sevmezler tabi sizi.
Pislerdi temizledim terbiye verdim bunları nimetmiş gibi gösterirseniz aferin almazsınız işte.
Ayrıca çocukları pskolog eşliğinde anlamaya çalışın bu tutumunuz zaten yeterince yanlış.

Siz çocukların önceki hayatlarını bu kadar aşağılarsanız sevmezler tabi sizi.
Pislerdi temizledim terbiye verdim bunları nimetmiş gibi gösterirseniz aferin almazsınız işte.
Ayrıca çocukları pskolog eşliğinde anlamaya çalışın bu tutumunuz zaten yeterince yanlış.
ben onlarin gecmisini buraya yazdim sadece bu demek olmuyor cocuklara gecmisiniz oyle diyeasagladigim anlamina gelmiyor bu olanlari cocuklar kendisi bana soyluyor ben hic bir zaman bunu yuzlerine vurmadim anneletiyle gecmisleriyle alakali hic bir sey konusmuyorum

ben onlarin gecmisini buraya yazdim sadece bu demek olmuyor cocuklara gecmisiniz oyle diyeasagladigim anlamina gelmiyor bu olanlari cocuklar kendisi bana soyluyor ben hic bir zaman bunu yuzlerine vurmadim anneletiyle gecmisleriyle alakali hic bir sey konusmuyorum

Bakın çocuklar okula bile gitmiyor diyorsunuz açın davayı bu durumda anne haksız görülür
velayet babaya verilebilir bu konuda bilgi sahibi olanlar da daha detaylı size açıklarlar.
Çocukları pskoloğa götürün tek çözüm bu o şekilde sorunlarınızı çözmeye çalışın.

Bakın çocuklar okula bile gitmiyor diyorsunuz açın davayı bu durumda anne haksız görülür
velayet babaya verilebilir bu konuda bilgi sahibi olanlar da daha detaylı size açıklarlar.
Çocukları pskoloğa götürün tek çözüm bu o şekilde sorunlarınızı çözmeye çalışın.
Dava acdik kapandi sonuc yok

X