Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
Kaba bir konuşma tarzınız var . Biraz yumuşak olun bence .Rezil durumdaydı yıkadım ,terbiyesizdi terbiye verdim .Onlar daha çocuklar .İlgi beklerler.

E öz annesi bakmamış, üstü başı kir pas içinde atmış gitmiş çocukları, terbiye de verememiş. Olanı anlatıyor kadın. Ne diyecekti ya?

S-G S-G konunu okuduğumdan beri elim yorum yazmaya gitmiyordu .

İlk okuduğumda açıkcası yazım dilin ve uslübun beni de rahatsız etti .

İlk mesajda yargılamamak gerek . Türkçe'yi yeni yeni öğrendiğini yazmışsın ... bazı sert ifadelerin bu sebebledir .

Gelelim konuna ... evet evlenirken eşinden ayrılmış ve 3 çocuğu olan bir adamla evlendiğini biliyordun . Çocuklarda annelerinde idi . Kaldı ki bir gün sana gelebileceklerini de annenle konuşmuş öngörmüşsünüz. Zaten çocuklar bende , is-te-mi-yo-ruuum bu çocukları , anneleri varken neden ben bakayım diye de sormamışsın. O yüzden sana eee biliyordun diye yüklenilmesi havada kalıyor .

Yaşları itibarıyla zor yaşlar . Çok daha küçük olsalar işin biraz daha kolaylaşırdı .

Bu yaştaki çocuklarla "öz anne" bile yetiştirirken zorluk yaşar . Ben çocuğum yanlış bir şey yaptığında onu bu konuda uyarsam , çekip konuşsam ya da hatasını anlayabileceği bir ceza versem bilinçli anne olurum ; sen yaptığında kötü üvey anne .

Anneleri ile sık görüşmüyorlar , henüz velayet vermediği için okula başlayamayan 8 yaşında bir çocuk var ortada . Anne kadar eşinizde sorumsuz davranıyor . Siz bu hengamede 4 çocuğun sorumluluğu , 3 tanesinin size karşı zorlayıcı tutumları ile uğraşıyorsunuz.
Anneleri ile eşiniz ya da siz görüşün hatta üçünüz konuşun . Bu çocuklar artık sizde kalacak ise bıraksın bir aile olun . Dışarıdan doldurarak , velayet vermeyip işi yokuşa sürerek işinizi zorlaştırmasın.

Çocuklar içinde annesine olan öfkenizi ya da bu sorumsuzluğunu onlara yansıtmayın derim . Nihayetinde daha çocuklar ve bu kaosta onlarda en az sizin kadar masum .

Son düzenleme:
Belki ben hata yapiyorum ondan oyledir bilemorum yorumlar icin cok tesekkur ederim esimi cok seviyorum cocuklarida seviyorum cocuklarin hic gunahi olmadiginide biliyorum ve onlar esimin canindan kanindan onlara seve seve bakiyorum allaha dua edib yanlis yapmama izinverme dogru yolu goster ya rabbim diyorum i sallah duzelir cocuklara yalakalik yapmiyorum iki yuzluleri sevmem ikiyuzlu olmakda istemem icimden geldigi gibi davraniyorum yorumler yardimler icin tekrar tesekkur ediyorum

Türkçenizde sorun yok , masallah isteyince gayet tatlı tatlı yazabiliyomussunuz bu mesajinizda oldugu gibi.

Ben ilk mesajiniza yorum yaptim,yine olsa yine ayni yorumu yazarim ,ya siz ilk mesajinizda yanlis uslup kullandiniz ya da uyarilardan sonra uslubunuzu yumusattiniz orasini bilemem elbette.

Burda kimse falcı degil,fal acıp yazilmayan seye ya da ilk mesajinda belli olmayan tatlı usluba gore yorum yazamaz,siz neyi nasil yazarsaniz yorumlar o yonde gelir.

Allah önce çocuklarin,sonra da sizin yardimciniz olsun..

Konuyu başından beri takip ettim ilk başlarda size kızmıştım ama siz iyi bir kadınsınız şuan ona kanaat getirdim.

Size tavsiyem siz içinizden geldiği gibi davranmaya devam edin doğru yoldasınız kesinlikle. Onlara kötü davranmadığınızı sevdiğinizi yazmışsınız. Sevdiğiniz için karşıdan da aynı şeyi bekliyorsunuz beklenti içine girmişsiniz ve anneleri aradığında size kötü davrandıkları için kırılıyorsunuz.

Ne kadar az beklenti içine girerseniz o kadar az yara alırsınız. Şuan dolduruşa geliyorlar ama ilerde akılları erince size saygı sevgi ve minnet duyacaklar ona emin olun. Bu yaşlarda olan 3 tane kız çocuğunu yetiştirmek hiç kolay değil Allah yardımcınız olsun. Size de mükafaatını versin inşallah tez zamanda..

katı ol diyenler korkunçsunuz.. siz o çocuklara merhametli davranın yarın büyüdüklerinde kendi kendilerine karar verdiklerinde sizi nasıl annelerinin yerine koyduklarını aslında sadece dogurmakla enne olunamayacagını anladıkları zazman sırtınız yere gelmeyecek.. herşeyi geçtim allah korusun sizde yarın boşanırsanız çocugunuz üvey anneye düşerse diye bunları düşünün lütfen... siz koskoca kadınsınız onlar çocuk onlarla kendinizi bir tutmayın lğtfen.. başka da yorum yazmıycam..

Nasil bir bilincalti varsa kati ol demek hakaretle, siddetle es tutuluyor.

Yahu o gordugunuz super dadi programlari, dunya kadar para verilen pedagoglar, kurallar konusunda kati olun der. Yani taviz vermeyin, ev duzenine alistirin.

Ac susuz calistirin demek degil kati olmak. Mesela ben okuyunca oyle anlamiyorum, anlayamam zira lugatimda cocuga siddet yok.

Kendi cocugunuza da kurallar koyun ve kati olun ev duzeni konusunda yani. Bunda anormal bir sey yok.

Belki ben hata yapiyorum ondan oyledir bilemorum yorumlar icin cok tesekkur ederim esimi cok seviyorum cocuklarida seviyorum cocuklarin hic gunahi olmadiginide biliyorum ve onlar esimin canindan kanindan onlara seve seve bakiyorum allaha dua edib yanlis yapmama izinverme dogru yolu goster ya rabbim diyorum i sallah duzelir cocuklara yalakalik yapmiyorum iki yuzluleri sevmem ikiyuzlu olmakda istemem icimden geldigi gibi davraniyorum yorumler yardimler icin tekrar tesekkur ediyorum

Baya ağzınız yanmış belli ve çok sıkıntıdasınız. Millet kendi 1 tane çocuğuna dayanamazken siz eşinizin 3 çocuğu artı bir de kendi çocuğunuzla uğraşıyorsunuz. Çocuklara sert mi davranıyorsunuz bilmiyorum, bu ayrı bir konu. Ama buraya dertleşmek için geliyoruz. Her cümlemizi aklımız başımızdayken mi kuruyoruz? Keyfimiz çok mu yerinde buraya yazarken?Konuyu saptırıp tarzınızı eleştirenlere kulak asmayın bence.

Baya ağzınız yanmış belli ve çok sıkıntıdasınız. Millet kendi 1 tane çocuğuna dayanamazken siz eşinizin 3 çocuğu artı bir de kendi çocuğunuzla uğraşıyorsunuz. Çocuklara sert mi davranıyorsunuz bilmiyorum, bu ayrı bir konu. Ama buraya dertleşmek için geliyoruz. Her cümlemizi aklımız başımızdayken mi kuruyoruz? Keyfimiz çok mu yerinde buraya yazarken?Konuyu saptırıp tarzınızı eleştirenlere kulak asmayın bence.
Tesekkur ederim

bende böyle düşünüyorum en azından tüm gün okula verebilirler bu kadıncağızın da bir nefes alması lazım
anne bırakmış bir de dolduruyor baba işte eve gelince yorgun oluyor
bu kadın nereye gitsin
beni acımasız olmakla suçlayacaklar suçlasın ama düşüncem bu

Çok güzel bir fikir
Konu sahibi değerlendirin bunu hem sizin hem çocukların ruh sağlığı için

S-G S-G konunu okuduğumdan beri elim yorum yazmaya gitmiyordu .

İlk okuduğumda açıkcası yazım dilin ve uslübun beni de rahatsız etti .

İlk mesajda yargılamamak gerek . Türkçe'yi yeni yeni öğrendiğini yazmışsın ... bazı sert ifadelerin bu sebebledir .

Gelelim konuna ... evet evlenirken eşinden ayrılmış ve 3 çocuğu olan bir adamla evlendiğini biliyordun . Çocuklarda annelerinde idi . Kaldı ki bir gün sana gelebileceklerini de annenle konuşmuş öngörmüşsünüz. Zaten çocuklar bende , is-te-mi-yo-ruuum bu çocukları , anneleri varken neden ben bakayım diye de sormamışsın. O yüzden sana eee biliyordun diye yüklenilmesi havada kalıyor .

Yaşları itibarıyla zor yaşlar . Çok daha küçük olsalar işin biraz daha kolaylaşırdı .

Bu yaştaki çocuklarla "öz anne" bile yetiştirirken zorluk yaşar . Ben çocuğum yanlış bir şey yaptığında onu bu konuda uyarsam , çekip konuşsam ya da hatasını anlayabileceği bir ceza versem bilinçli anne olurum ; sen yaptığında kötü üvey anne .

Anneleri ile sık görüşmüyorlar , henüz velayet vermediği için okula başlayamayan 8 yaşında bir çocuk var ortada . Anne kadar eşinizde sorumsuz davranıyor . Siz bu hengamede 4 çocuğun sorumluluğu , 3 tanesinin size karşı zorlayıcı tutumları ile uğraşıyorsunuz.
Anneleri ile eşiniz ya da siz görüşün hatta üçünüz konuşun . Bu çocuklar artık sizde kalacak ise bıraksın bir aile olun . Dışarıdan doldurarak , velayet vermeyip işi yokuşa sürerek işinizi zorlaştırmasın.

Çocuklar içinde annesine olan öfkenizi ya da bu sorumsuzluğunu onlara yansıtmayın derim . Nihayetinde daha çocuklar ve bu kaosta onlarda en az sizin kadar masum .
Kesinlikle özellikle ben cocuga kural koysam bilinçli anne olurum üvey anne koysa kötü üvey anne kismina
Konunun özeti resmen

Moralim cok bozuk
Konuyu başından beri takip ettim ilk başlarda size kızmıştım ama siz iyi bir kadınsınız şuan ona kanaat getirdim.

Size tavsiyem siz içinizden geldiği gibi davranmaya devam edin doğru yoldasınız kesinlikle. Onlara kötü davranmadığınızı sevdiğinizi yazmışsınız. Sevdiğiniz için karşıdan da aynı şeyi bekliyorsunuz beklenti içine girmişsiniz ve anneleri aradığında size kötü davrandıkları için kırılıyorsunuz.

Ne kadar az beklenti içine girerseniz o kadar az yara alırsınız. Şuan dolduruşa geliyorlar ama ilerde akılları erince size saygı sevgi ve minnet duyacaklar ona emin olun. Bu yaşlarda olan 3 tane kız çocuğunu yetiştirmek hiç kolay değil Allah yardımcınız olsun. Size de mükafaatını versin inşallah tez zamanda..
Tesekkur ederim

Onlara anne olmaya çalışma derim ben, ne yaparsan yap anneleri olamazsın, ama Bir abla olmaya çalış, terbiyelerini sen değil babası versin

kıyamam sana.elbette anlıyorum seni.duygularınla yaklaşmanı da anlıyorum.bende 13 yaşındaydım ama okuldan eve gelip öğlenleyin tencereyi açmam bile sorun olurdu.kapat tencereyi yemeği soğutuyorsun derdi.zahmet vermeyeyim diye bir yumurta kırardım kendime okul dönüşü, şikayet etmiş olurdu yumurtaların hepsini bitirmiş diye.evin hizmetçiliği görevini üstlenmiştim hergün bulaşıkları ben yıkar temizliğini ben yapar ayak işlerine koşardım ama o evde istenmediğimi hissederdim bilirdim.tabiki seni anlıyorum.ama konu sahibi iyi niyetli geldi bana.birde tek değil 3 çocuk ve yeni anne olmuş bir kadın var karşımızda.birde uzaktan dolduran bir insan.mantıklı olmaya çalışıyorum ki ben 14 yaşımda yetiştirme yurdunu kendim arayıp görevlilere derdimi anlatarak yurda gitmiş bir insanım.o zamanda böyle konuşmuştum görevliyle.bir insanın hayatına başka bir insanı almasının ne denli zor olduğunu her insanın bunu kaldıramayacağını babamın eşinin de kaldıramadığını anlatmıştım.

Cnm yaa tüylerim urperdi okurken :KK43:
Ne kadar cesaretli ve olgun davranmissiniz 14 yaşında bir oğlum var daha çocuk gibi sebzelerin adını karıştırıyor ama siz ozguvene bak helal olsun

Kimse yikamaz sizi :KK66:

Millete karı boşamak kolay.O kadının ne çektiğini kim biliyor ki ne konuşuyor.
Benim teyzem yıllarca mücadele verdi ilk başlar çok sevmişti üvey çocuğunu.Annesi terkedip gitmiş teyzem de çocuğa bakıp bakıp ağlıyor yazık bu çocuğa diyordu.Saatlerce masaj yapıyor istediği yemekleri yapıyordu (mantı,içli köftw)çok değil çocuk 2 ay içinde canavara dönüştü resmen teyzemin iyi niyetini sömürdü.Teyzem para verirse babasından arkadaşlarıyla gezip tozmak için izin isterse ondan iyisi yok ama başaramazsa ondan kötüsüde yoktu.Biz teyzemi çok uyardık yapma kullandırtma kendini tavrını koy diye.Ama kadıncağızın ağzı var dili yoktu.

Sonuç 2 senede kafayı sıyırdı mahvoldu kadın antidepresanlar falan...Şimdi o çocuktan nefret ediyor.

Arkadaşım beni sevsinler diye taviz verme,her istediklerini yapma ve tavrını koy...

Son düzenleyen: Moderatör:
Emek verdiysen seni bırakmaz lar merak etme onlara eşini sevdiğin gibi sev sevmek herseyin ilaci

Tamam da cifte standart yapan sizsiniz.

Anne de babaya birakabilir tabi.

Yalniz fark ettiyseniz cocuklara baba degil bu kadin bakiyor. Babaya degil bu kadina birakilmis cocuklar.

Yani ortadaki suclular oz anne ve baba. Konu sahibinin bir sucu yok, zorunda olmadigi bir iyiligi yapiyor.

Herkes kendi cocuguna bakmakla sorumludur. Konu sahibinin esi gibi. Ama konu sahibinin boyle bir sorumlulugu yok, 18 cocuklu biriyle evlense de bu boyle.
Cocuklu kisilerle evlenen insanlara da otomatik olarak bu sorumluluk yukleniyor. Ideal olan tabi ki bu degil. Ya bu cocuklara seve seve bakilacak ya da bosanilacak o zaman. Ideal dunyada yasamiyoruz ne yazik ki

ya konu sahibinin anası lafına ben de takılmıstım basta ama sonra butun konuyu okuyunca konu sahibinin azeri veya turkmen veya iranlı falan olabilecegini ve o yuzden o sekilde konustugunu dusundum cunku genel olarak öyle yazmıs bence burada takılacak bir durum yok

Bu cocuklu adamlarin özellikle cocugu olmayan bir kadinla evlenmek istemesi, beni cildirtiyor resmen.
Konu sahibi sabriniza hayran kaldim, sevmis evlenmis olabilirsiniz sözüm esinize veya size degil, lakin bu adamlarin bencilligi sinirlendiriyor beni. Ben bosanali iki sene olacak, simdiye kadar cocuklari olan 2 kismetim cikti. Muhattap bile olmadim, cünkü bu adamlarin egosu beni benden öyle bir ediyor ki....
Erkek bosanir, bekar kiz ister.
Cocuklu erkek bosanir, cocuksuz kadin ister.
Cünkü onlar ERRRKEK (!)

Sen abicim, bana ne verebilirsin??? Bulunmaz hint kumasimisin? Yada ben koca da koca diye öldümmü?
Böylelerine hass..tir'i caliyorum afedersiniz..

Ásik olursun gözün görmez raziyim dersin, kabul! Ama görücü usuluyle ne diye evleneyim cocuklu adamla yahu???
Hayir bu adamlar gitsin, dengini bulsun arkadas! Davul bile dengi dengine. Sonra da isin icinden cikamayan yine kadinlar oluyor, cünkü adam calisiyor "yorgun" (yersen) .. Bana mi sordunuz dogururken üff cekemem..

Son düzenleyen: Moderatör:
X