Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
O kadar eleştiri var ki...
Kaçı acaba bu durumu tahayyul edebilir?
Bunu yasamayan bilemez
Cok zordur çünkü
Insan vefa bekler ama genelde bulamaz. Bence ekstra birşey yapmayın kendinizi zorlamayın olmasi gereken kadar....
Ne yaparsanız yapın maalesef siz hep üvey anne olacaksiniz sonuc itibariyle o cocuklardan cok fazla birşey beklemeyin.
Siz sahip çıkın bakın ilgilenin ama mukafatini yalnız allahtan bekleyin.
Allah yardımcınız olsun

İlk mesajınızı okuduğumda üslubunuzdan değil ama yaşantınızdan rahatsız olmuştum. Hala aynı şeyi düşünüyorum. Elin memleketinde tanımadığınız bir kadının 3 çocuğuna bakıyorsunuz. Gerçekten çok üzücü durumunuz. Bu adil değil. Bir anne boşansa da çocuklarına sahip çıkar, annelik yapar. Babanın başına atıp kaçmaz, kaldı ki baba da yeni bir hayat kurmuş. Piyangodan çıkan 3 çocuk! Eşinizle konuşun. Yetimhaneye versin demiyorum tabii ama bir çözüm bulsun. Siz de öyle saçınızı süpürge etmeyin. Ağzınızla kuş da tutsanız hep 'üvey ana' olarak kalacaksınız. O yüzden kendinizi helâk etmeyin. Allah yardımcınız olsun.

kıyamam sana.elbette anlıyorum seni.duygularınla yaklaşmanı da anlıyorum.bende 13 yaşındaydım ama okuldan eve gelip öğlenleyin tencereyi açmam bile sorun olurdu.kapat tencereyi yemeği soğutuyorsun derdi.zahmet vermeyeyim diye bir yumurta kırardım kendime okul dönüşü, şikayet etmiş olurdu yumurtaların hepsini bitirmiş diye.evin hizmetçiliği görevini üstlenmiştim hergün bulaşıkları ben yıkar temizliğini ben yapar ayak işlerine koşardım ama o evde istenmediğimi hissederdim bilirdim.tabiki seni anlıyorum.ama konu sahibi iyi niyetli geldi bana.birde tek değil 3 çocuk ve yeni anne olmuş bir kadın var karşımızda.birde uzaktan dolduran bir insan.mantıklı olmaya çalışıyorum ki ben 14 yaşımda yetiştirme yurdunu kendim arayıp görevlilere derdimi anlatarak yurda gitmiş bir insanım.o zamanda böyle konuşmuştum görevliyle.bir insanın hayatına başka bir insanı almasının ne denli zor olduğunu her insanın bunu kaldıramayacağını babamın eşinin de kaldıramadığını anlatmıştım.
cok uzuldum gecmisine

Valla herkes eğri oturup doğru dusunsun. Kadının üslubu ayrı konu, herkesi düzeltmeye zaten bayılırız da, kendimize soralım.

Kocamızın anne babasina bazen tahammül edemeyip bişeyler batarken önceki evliliğinden olan 1 -2-3 cocuk..

Hiç kolay bir durum değil, tabi ki aslolan vicdanlı bir şekilde iyi davranabilmek.ama ne kadar kolay?

Kalmaya gelmiyorlar , beraber yaşıyorlar . Yemek içmek yikamak günlük yaşam eğitim bir cok konu var artı ne yapsan da üvey annelik sıfatı var , var da var...

Birde kadıncağızın "anneleri"yerine "anaları"demesi rahatsız etmiş bazılarını.
Kimse kusura bakmasın ama kendi kanından kendi canından 3 çocuğu eski eşinin karsına bırakıpta başka birine kaçmak da ne oluyor öylesine kadına "anaları"demek bile vicdanlılık o kadından değil ana hiçbir halt olmaz!!!!

işin çok zor Allah yardmcın olsn. çocklar kaç yaşnda oldğnu söyleseydin ona göre daha sağlıklı yorumlar alırdn. "babanıza söylücem szi şuraya buraya oyun parkna götrsün siz gelene kadarda sze sürprizm var kek yapcm fln gbi çocklarn gönlünü yapın.
kendi ewladına kızsan bşe olmaz ama onlara bi git desen adın üvey anne olur. başka yolu yok . ya bu deweyi güdersin yada bu diyardan gidersin hesabı.

işin çok zor Allah yardmcın olsn. çocklar kaç yaşnda oldğnu söyleseydin ona göre daha sağlıklı yorumlar alırdn. "babanıza söylücem szi şuraya buraya oyun parkna götrsün siz gelene kadarda sze sürprizm var kek yapcm fln gbi çocklarn gönlünü yapın.
kendi ewladına kızsan bşe olmaz ama onlara bi git desen adın üvey anne olur. başka yolu yok . ya bu deweyi güdersin yada bu diyardan gidersin hesabı.
12, 11, 8 yasindalar

Cnm yaa tüylerim urperdi okurken :KK43:
Ne kadar cesaretli ve olgun davranmissiniz 14 yaşında bir oğlum var daha çocuk gibi sebzelerin adını karıştırıyor ama siz ozguvene bak helal olsun

Kimse yikamaz sizi :KK66:
çok çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Bir insanın hayatı nasıl başlarsa öyle devam ediyor galiba.varolun.

E öz annesi bakmamış, üstü başı kir pas içinde atmış gitmiş çocukları, terbiye de verememiş. Olanı anlatıyor kadın. Ne diyecekti ya?

Anne - Ana

Eşinin önceki eşinden olan çocukları - üvey

Evliyken kocasını aldatan kadın - ahlaksız

Bir günde 4 çocuk sahibi olup,nasıl çocukları kazanabilirim diye dert edinerek konu açan bir kadın,kelimeleri yerinde ve doğru kullandığı için bir de suçlu çıktı iyi mi :)

Anne - Ana

Eşinin önceki eşinden olan çocukları - üvey

Evliyken kocasını aldatan kadın - ahlaksız

Bir günde 4 çocuk sahibi olup,nasıl çocukları kazanabilirim diye dert edinerek konu açan bir kadın,kelimeleri yerinde ve doğru kullandığı için bir de suçlu çıktı iyi mi :)

Mesela adamin annesine seytan yazan konu sahipleri hic elestirilmiyor. Cunku konu okunuyor ve kayinvalide kotu bulunuyor.

Halbuki kayinvalide'nin karsiligi seytan degildir. O da bu konudaki ahlaksiz gibi yorum.

Geri kalanlar ise belirttiginiz gibi yerinde kullanim. Kaldi ki burada uvey demese eminim cogu uye konuyu anlamayacakti. Kim kimin annesi diye sorular gelecekti.

Bu cocuklu adamlarin özellikle cocugu olmayan bir kadinla evlenmek istemesi, beni cildirtiyor resmen.
Konu sahibi sabriniza hayran kaldim, sevmis evlenmis olabilirsiniz sözüm esinize veya size degil, lakin bu adamlarin bencilligi sinirlendiriyor beni. Ben bosanali iki sene olacak, simdiye kadar cocuklari olan 2 kismetim cikti. Muhattap bile olmadim, cünkü bu adamlarin egosu beni benden öyle bir ediyor ki....
Erkek bosanir, bekar kiz ister.
Cocuklu erkek bosanir, cocuksuz kadin ister.
Cünkü onlar ERRRKEK (!)

Sen abicim, bana ne verebilirsin??? Bulunmaz hint kumasimisin? Yada ben koca da koca diye öldümmü?
Böylelerine hass..tir'i caliyorum afedersiniz..

Ásik olursun gözün görmez raziyim dersin, kabul! Ama görücü usuluyle ne diye evleneyim cocuklu adamla yahu???
Hayir bu adamlar gitsin, dengini bulsun arkadas! Davul bile dengi dengine. Sonra da isin icinden cikamayan yine kadinlar oluyor, cünkü adam calisiyor "yorgun" (yersen) .. Bana mi sordunuz dogururken üff cekemem..
+1
kadın çocuklu boşanmış ise evlenmeye bile hakkı yok
adam çocuklu boşanmış olsa bile bekar kızla evlenmeye hakkı var

Konu sahibinin üstüne cok gidilmis kimse kusura bakmasin hem evliyken baska adamla iliski kur bu tabiikide ahlaksizliktir. Ahlaksiz degil de ne yani? Bide 3 cocugunu gidip birakmis bundan ana bile olmaz kusura hic kimse bakmasin. Cocuklar hakkinda öyle terbiyesizdiler felan konusman hos degil tabi. Ama kim bilir kadin neler cekti üvey anne olmak da kolay bir sey degil tamammi. Hem kadin yalanda söylemedi üvey cocuk dedi bunda da bir hata yok. Cocuklarin sana saygi duymasi icin esin arayi saglamasi lazim sen bunu tek basina yapamassin. Sonucta üvey annesin ve hicde kolay degil isin. Kötü üvey anneleri allah lanet etsin insallah ama burada böyle bir durum göremedim

Tuylerim diken diken oldu bu nasil bir yorum ya? Resmen uvey annelik yap diyorsunuz kadina. Soguk ol, kati ol. Pardon da bile bile evlenmis 3 cocugu. Bakamayacaksa ev-len-me-ye-cek-ti. Dunyanin binbir turlu hali var o anne vefat da edebilirdi. 3 cocuklu adamla evlendiyse bakmak zorunda.
Hayır öyle demiyor. Disiplinli ve otoriter olmasını tavsiye ediyor ki çok yerinde, üvey değil öz anne de böyle olmalı.

Sanki günde üç posta kırbaçla der gibi yazmışsınız. Bakmak zorunda falan da değil ayrıca, bakıyorsa kendi iyiliğinden ki gayet iyi niyetli olduğu anlaşılıyor. Allah bu iyiliğinin karşılığını her iki dünyada da göstersin inşallah.

Ekimde 2 yil dolacak evliligimize Esimin evvelgi evliliginden 3 kizi var evlendigimde cocuklar annesinda kaliyorlardi 1,5 ay sonra kadin cocuklarini bize birakib kacib gitti cocuklara bakdim terbiye verdim, o kadin evliyken baskasiyle kacdi cocuklari esimdan bosanirken almis, nekeder annelik yaparsam yapiym gine uvey mumamilasi aliyorum karsiliginde annesi 3 ayda bir ariyor ve aradiginde cocuklara sanirim akil veriyor oyle uzuluyorumki anlatamam 6 aylik bebegim var kendi bebegimle cocuklar arasinda ayrimcilik yapmiyorum, cocuklarla yeni aramiz iyilesti derken anneleri aradiginde 360 derecede degisiyorlar bu hal tekrar tekrar yasaniyor yardim edin ne yapmaliyim? cocuklara nasil kendimi kabul ettiririm? ne yapsam aramiz hic bozulmaz derecede iyi olur
allah sabır versin sana ama çocuklu bir erkekle evlenirken sen kendi tercihini yapmışsın zaten

Kızım ara analarini bana bak kadın tam çocuklarla huzur buluyoruz sen arayip fitne sokuyorsun. Zaten 3 ayda bir arıyorsun ya hiç arama ya da arayacaksan ona göre konuş. Bir daha böyle bir şey olursa tuttuğum gibi kulaklarından sana aynen postalarım de. Çocuklar benim değil çocuklar senin. Bunlar öksüz değil yetim değil. Hiç vicdan yapmam yollarım aynen sana demelisin bence. Tabii bunları kocan olacak adama da aynen şöyle.

Hayır öyle demiyor. Disiplinli ve otoriter olmasını tavsiye ediyor ki çok yerinde, üvey değil öz anne de böyle olmalı.

Sanki günde üç posta kırbaçla der gibi yazmışsınız. Bakmak zorunda falan da değil ayrıca, bakıyorsa kendi iyiliğinden ki gayet iyi niyetli olduğu anlaşılıyor. Allah bu iyiliğinin karşılığını her iki dünyada da göstersin inşallah.
Tesekkur ederim

Kızım ara analarini bana bak kadın tam çocuklarla huzur buluyoruz sen arayip fitne sokuyorsun. Zaten 3 ayda bir arıyorsun ya hiç arama ya da arayacaksan ona göre konuş. Bir daha böyle bir şey olursa tuttuğum gibi kulaklarından sana aynen postalarım de. Çocuklar benim değil çocuklar senin. Bunlar öksüz değil yetim değil. Hiç vicdan yapmam yollarım aynen sana demelisin bence. Tabii bunları kocan olacak adama da aynen şöyle.
esime oyle diyemem asla kalbini kirmek istemem, kadina gelirsek gururim izin vermez onunla konusmek istemiyorum

Canım sen yeni annesin şimdi yaşadığın duyguları ile 10 12 yaşındaki çocuklar ile yaşamayı bekliyorsun belki de. Maalesef hiçbir zaman kendi evladınla 10 12 yıldır zaten bir annesi olan çocuk ile bir olmayacaktır ama bu senin veya çocukların suçu değil doğanın akışına aykırı birşey kendini yıpratma her zaman sevecen ve olabildiğince sabırlı ol cocukların kalbi çok saftır elbet bir noktada senin samimiyetini anlayacaklar.
Bu arada bence çokça sevap kazanıyorsundur bu çocuklara bakarak ama bakmak sadece yemeklerini yapmak banyolarını yaptırmak değil Sevgi'yle onlara bakabilmek kalbini onlara açabilmektir ben böyle yaptığını düşünüyorum biraz zamana bırakmakta fayda var bebeğin de hayırlı uğurlu olsun

X